Stránka 1 z 1

Dobromysl

Nový příspěvekNapsal: ned 27. říj 2013 12:50:10
od Alaja
Dobromysl

Re: Dobromysl

Nový příspěvekNapsal: ned 27. říj 2013 18:53:57
od Alaja
A co zlomysl ?

Pelyněk, nebo špenát - kyselina štavelno špenátovo sírová ?


Fotku pelyňku asi nemám, špenátu také ne. Máš-li je ty, tak založ příslušné vlákno.
Ostatně, tyto tebou jmenované rostliny nepoužívám. Ani ten špenát, i když palačinky se špenátem jsem mívala moc ráda. Jenže do špenátu se dává česnek, který ovšem já už jíst nemohu. Bez česneku špenát nemá pořádnou chuť. Ach jo.

Dobromysl je dobrý do čajových směsí - dobromysl, mateřídouška, lipový květ, šípky, listí lesních jahod, malinové a ostružinové listí volně rostoucích rostlin.
Dobromysl, nebo-li oregano, se používá i na pizzy či italskou omáčku.

:)

Re: Dobromysl

Nový příspěvekNapsal: pát 01. lis 2013 18:28:37
od nop
Alaja píše:.... nepoužívám. Ani ten špenát, i když palačinky se špenátem jsem mívala moc ráda. Jenže do špenátu se dává česnek, který ovšem já už jíst nemohu. Bez česneku špenát nemá pořádnou chuť. Ach jo.:)

A nás se špenát používá vařený s mlékem. Má pak jinou chuť. Dáváme ho i dětem (s mlékem vařený). S česnekem jsem špenát nejedl, nikdy jsem o dávání česneku do špenátu ani neslyšel.