Společnost

Pravidla fóra
POLEMICKÉ FÓRUM

Společnost

Nový příspěvekod Max » sob 21. dub 2012 10:43:48

Max

Re: Společnost

Nový příspěvekod teonik » ned 22. dub 2012 14:32:53

a co ted s tím?
Ja krásné,když vše kolem svítá-také svítat

JSEM-SILOU PŘEDSTAVIVOSTI!
........................................................
teonik

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 23. dub 2012 6:49:19

"Jak na nebi, tak na zemi."

Velice známá a mnohokrát omílaná věta. :)
Takže je zcela zřejmé, že i "na nebi" se rve o vládu chaos, chamtivost, úpadek morálky, bezohlednost a podobné jevy, jaké vidíme probíhat na zemi.

8)
Návštěvník

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 23. dub 2012 6:53:44

Jo pasáci, nejen ti od stád domácích zvířat, ale třeba i ti , co pasou na ulicích a ve vykřičených domech lehké děvy a chlapce.
Na ty nezapomínejte.
Návštěvník

Nový příspěvekod teonik » pon 23. dub 2012 6:56:02

rotšildové nás zotročují už tisíce let a miliary lidí s tím nehnou...
každá revoluce,válka,mír,hladomor či dostatek
každý režim,každé zřízení či revoluční změna,vše jim přináší zisk a nás ještě víc ožebračí
hádky otroků mezi sebou jsou jen vodou na jejich mlýn

jak na nebi,tak na zemi...no myslím,že jsou nebe,kde je klid,už jsem tam byl...

na druhé straně-ano,právě z blízkého "nebe" pocházejí entity,které řídí a pomáhají rotšildům udržovat nás v porobě

chceme-li se tedy opravdu osvobodit,je třeba ukázat těm entitám,že na to máme sílu i schopnosti...!!!

teonik

Nový příspěvekod teonik » pon 23. dub 2012 7:13:03

No, já bych řekla, že úplně každý, bez výjimky, žije tak jak nejlíp může

no já bych v tomto tvrzení poopravil to slovo "může.."

žijeme,jak nejlíp Můžeme?
myslím,že zdaleka ne

žijeme,jak nejlíp si myslíme a umíme,že to de

a bohužel zatím žít moc neumíme
v podstatě probíhá pravý opak
umíráme
rozežírá nás rakovina
miliardy lidí-buněk žijí z dolaru denně
a pár rakovinových nádorů-rotšildů už zkoncentrovalo skoro veškerou moc,peníze a suroviny

stáváme se nástrojem v Božích rukách a ten život je požehnaný.

v tomto rakovinném prostředí si mohu udělat oázu,to jo
ale jako nástroj se ted cítím líp,když svůj požehnaný život položím za ty miliardy ...

teonik

Nový příspěvekod teonik » úte 24. dub 2012 6:15:59

proč tedy čistá mysl ještě nic nevyřešila?

čeká na nás,jsme na tahu

teonik

Nový příspěvekod teonik » úte 24. dub 2012 7:46:45

moje představa je taková:

čistá Mysl sama sebe zdánlivě omezí,okleští,znečistí a skrze vzniklý kal se pak vnímá a prožívá jako nějaké Cosi(strom,člověk,galaxie,..)ačkoli sama je Ničím

tomuto okleštění,zředění a tím úbytku síly říkám Mentální síto

změny okolního světa,sebe-jako bytosti či čehokoli v něm pak dosáhnu změnou mentálního síta,tzn vlastně potvrzuji slova Lotosového Guru

bohužel my-lidé jsme na tom dost špatně,co se týče Síly mysli,a změnit jen tak cosi ve světě či na sobě pouhou změnou mysli je pro nás dost obtížné a málokdo to dělá nebo aspon cvičí
když potom třeba Sai Baba zmaterializuje prstýnek,všichni čumí
až tohle bude běžné,pak ano,pak můžeme konat,jak Guru říká a měnit svět změnou myšlení

do té doby si radši rohlík koupím,než abych si ho vymyslel
a také budu i jednat pro blaho společnosti,než abych spoléhal jen na práci mysli

přesto práci mysli neodmítám,ale uznávám...za nejúčinnější pak považuji spojit se se svými vyššími úrovněmi,jejichž Síla je větší a poprosit je o pomoc se změnami,které si přeji

tím považuji ze své strany téma Mysl za uzavřené
........................

a vracím se ke své původní otázce:
a co ted s tím?

teonik

Nový příspěvekod teonik » úte 24. dub 2012 12:53:13

sleduji dění v politice,různé alternativy a seskupení a mám tyto pocity:

1-požadavky všech jsou:už nechceme,co tu je...ale co by tu mělo místo starého být už není tak jasné

2-hovoří se o demisi vlády,nových volbách pod novým volebním systémem,
přímé volbě presidenta,nové ústavě,referendech,změně ekonomiky..a vůbec překopání všech oblasti společnosti,změně systému,nikoli jen k jeho opravě...

čím konkrétněji se ale ptám,tím mlhavější jsou odpovědi...ani se nedivím,neb ani já nevím přesně co bude

3-můj přínos je tento:nemám nic proti navrhovaným krokům,ale ony NESTAČÍ!!!

pokud bohatí rotšildové zůstanou u svých peněz a majetku a moci,nedá jim moc práce všechny změny podřídit své politice--a to je jejich největší zisk a naše staré známé ožebračování...

je nás 7 miliard,z toho 4 miliardy mají 1-2 $ na den!!!
zbylé miliardy jsou na tom o trochu lépe
a špička-2-3 000 bohatých jednotlivců,korporací,bank..obhospodařuje bilióny $,jsou mocnější než státy a tak s lidem určují jejich politiku...kde má být válka,kde revoluce,kde "demokratické" volby

těmto boháčům je třeba jejich majetek vzít a rozdělit ostatním
bez problému by to vyšlo na 100-1000 $ na osobu
situace by musela být řízená a koordinována,nebot jsem viděl studie,které říkají,že za rok dva po rozdělení peněz by boháči měli své majetky zpět---taxou šikovní

jak v společnosti může nastat takový rozdíl:jeden člověk 1 $ a druhý bilion?
jedině tak,že ten druhý si nakrade,se státním svolením a pod rouškou zákonů
já tyto zákony neuznávám

také se říká,že sportovci a umělci či celebrity vůbec si své peníze zaslouží
ani s tím nesouhlasím,kdo nastavil,že za zápas v tenise beru 10 milionů a za šichtu v továrně beru stovku?

byl jsem v indii a viděl lidi,žijící s tím dolarem na ulici--a oni byli spokojení!!
tak co vyšiluju,řeknete
je-li člověk spokojen s málem,je to ok,stejně bych mu dal ale jeho příděl třeba 500 $,když to nechce,at to dá jiným

zabezpečit jídlo,byt,šaty a teplo by si měl bez starání být schopen každý,a bez žebrání na nějakém úřadě

a každý v mezích svých možností něco zase společnosti odvést a s radostí,že mohu přispět!!
nikoli s tendencí to obejít

na Islandu vykročili k tomuto základnímu cíli
kde který politik o tom mluví?
nikde nikdo

změna presidenta,sněmovny,volby..atd jen přivedou nové lidi ke korytu

soukromé vlastnictví je nezpochybnitelné--ale já ho zpochybnuji,to je nová poloha,nový systém,změna,nikoli jen drobné úpravy...

takhle to cítím a vím,že jednou se nad tím zamyslí víc lidí,druhá možnost je,že to skončí tak,že tu zbude jeden jediný rotšild,kterému bude patřit vše a my ostatní s 0 $ na den

možná namítnete,že stačí odejít do 5D a je po problémech
no dobrá,ale jen do té doby než nějaký 5Drotšild si založí 5Dbanku vibrací...

teonik

Nový příspěvekod teonik » sob 28. dub 2012 7:31:45

pohled na lidské výmysly:

peníze,majetek,vlastnictví,konkurence a materiální zisk...to jsou podle mě nešvary,které si lidstvo zavedlo,aby asi ještě víc trpělo

kde jinde to mají?
vlastní něco atomy,zvířata,galaxie a hvězdy,buňky našeho těla nebo andělé??
nikde nic,jen lidstvo si de svou cestou..do prd...

a k tomu fůra potřeb,co má naše biologické tělo...24 hod denně jen a jen uspokojujeme tyto potřeby,na duchovní cestu nezbývá nic

samozřejmě včetně mě
ale aspon pro mě,není uspokojování potřeb prioritou 1
a když už je musím uspokojovat,koukám si v tom najít nějaké sebepoznání

brzy(po ztrátě lidského těla) na tom budu líp,ryzí vědomí žádné potřeby nemá(nebo jen pár) a tudíž nebudu potřebovat je uspokojovat ani majetek či peníze,či se bít o to s jiným ryzím vědomím...
.....................................

napadlo mě,že bychom se tady mohli pokusit o úpravu ústavy,co se týče spirituálních potřeb a vyžití občanů:
jak skloubit potřeby státu,víru a náboženství,vědu,výchovu,péči o zdraví i ekonomiku v co největší duchovní svobodě a k co největšímu prospěchu(=sebepoznání) všech...
.....................

teonik

Nový příspěvekod teonik » sob 28. dub 2012 10:46:00

kolik občanů má spirituální potřeby?
1-vycházím z množství esoterických knih v knihkupectvích-u nás v havířově asi ve třech,kam chodím,esoterika představuje asi 20% vystavených knih
dále je třeba jeaště ale vzít v potaz fantazy literaturu,ufo
a církevní knihkupectví

takže sumasumarum asi 30-40% lidí má esoterické sklony

2-v poslednímsčítání lidu se k náboženství přihlásil milion občanů,k víře bez konkrétní církve také milion občanů

tímto dokladuji,že občané o věci spirituální zájem mají
............................................

a i kdyby nás bylo jen pár,pro menšiny,jak známo,lze také hodně udělat
.....................................

svoboda je od toho,abych ji měl a ne abych ji někomu vnucoval
to právě by mělo vyznít ze znění ústavy
...........................

co se týče ztráty těla,většině lidí se to asi nezamlouvá
viz,jaké problémy má zavedení eutanazie

uvedl jsem to jen jako příklad konečného řešení potřeb
.........................

teonik

Nový příspěvekod Návštěvník » sob 28. dub 2012 12:07:04

teonik píše:brzy(po ztrátě lidského těla) na tom budu líp

Tak je to jen u trvale probuzeného

My ostatní při odchodu z těla dostaneme šanci uvědomit se jako čisté vědomí-Mysl, ale pokud jsme plní vazeb k já a k nejá, bude to jen jako bliknutí Sebe-uvědomění v krátkém okamžiku. Pak automaticky převládne náš navyklý sklon vnímat dualitu jako skutečnou a my si znovu začneme automaticky vytvářet subjektivní svět barda, stejně iluzorní, strastiplný a zdánlivě skutečný, jako je ten, který si v mysli vytváříme teď nebo v nočních snech.

Jen teď, během života na Zemi, je šance to změnit. Můžeme nechávat rozpouštět iluzornost světa duality tím, že se přestáváme ztotožňovat s reakcemi své mysli. Ale můžeme i dál emocionálně reagovat na okolí a jeho projevy jako na něco skutečně existujícího a prohlubovat svou spoutanost iluzí dvojnosti. A právě míra bezděčné spoutanosti iluzorně existujícího "já", spoutanosti chtěním a odporem, tj. vazbami na iluzorně existující svět, pak při odchodu z těla rozhodne, jakou podobu pro nás na sebe vezme iluzorní svět v období mezi životy - v posmrtném bardu.

To může trvat docela dlouho. A nakonec, po nějaké době odpočinku... marš znovu do vtělení...
Návštěvník

Nový příspěvekod teonik » sob 28. dub 2012 13:39:11

ano,obecně a i většinou to může být tak,jak píšeš
ale možností jsou tisíce

mě neznáš,a proto ani nemůžeš vědět,jak to bude konkrétně se mnou
přiznávám dobrovolně,že ani já nevím přesně,jak to dopadne
proto se na to připravuji a trénuji to už ted,což píšeš,že je dobré

navíc možnost ztráty těla existuje i za běhu inkarnace,takže smrt není jediná možnost

teonik

Nový příspěvekod Návštěvník » sob 28. dub 2012 13:51:42

E.Tomáš řekl, že při odchodu z těla velmi záleží na mometálním tj. aktuálním stavu psychiky.
Že se dá nezaslouženě moc ztratit nebo získat.

možnost ztráty těla existuje i za běhu inkarnace

jenže není běžně k mání

Někteří mistři v tibetské tradici dokázali dokonale rozpustit svoje jemná těla i hmotnou podstatu svého fyzického těla, přesto ale jeho tvar používali dál v komunikaci s okolím. Když se blížila smrt, vstoupili do meditace a byli podle tradice ponecháni týden v samotě. Po týdnu z nich zbyly jen zuby, vlasy a nehty. Pokud došlo během posmrtného týdne k vyrušení, nalezli jejich těla zmenšená na velikost malého dítěte.

Mně by během inkarnace úplně stačilo rozpuštění jemného těla, které je energetickým útvarem pocitu já.
To fyzické klidně nechám, jak je, v krematoriích musí být taky z něčeho živi :D
Návštěvník

Nový příspěvekod teonik » sob 28. dub 2012 14:04:32

koukal jsem na tu ústavu a našel tohle:

Článek 15 odst. 1 Listiny každému zaručuje svobodu myšlení, svědomí a náboženského vyznání včetně práva každého změnit své náboženství nebo víru, popřípadě být bez náboženského vyznání.
Tato práva mají absolutní charakter v tom smyslu, že nikdo nemůže být podroben takovému opatření, jehož cílem je změna procesu a způsobu myšlení, nikoho nelze nutit, aby změnil svoje myšlení, náboženské vyznání nebo víru. Při jejich ochraně se jedná o respektování vnitřního rozměru těchto práv, který vylučuje jakýkoliv nátlak nebo ovlivňování myšlení, svědomí a náboženského vyznání. Tato práva v důsledku jejich absolutního charakteru není proto možné omezovat zákonem.[92] Odstavec dva zakotvuje svobodu vědeckého bádání a umělecké tvorby, což je zvláštní forma svobody projevu.[93] Odstavec třetí stanovuje, že nikdo nemůže být nucen vykonávat vojenskou službu, pokud je to v rozporu s jeho svědomím nebo vyznáním.[94] Do roku 2004, odkdy již není branná povinnost realizována zejména prostřednictvím prezenční vojenské služby, bylo možné odmítnout výkon základní vojenské služby písemným odůvodněným prohlášením. Toto prohlášení nebylo nikým nijak přezkoumáváno co do správnosti a odůvodněnosti obsahu.[95]
Principy čl. 15 jsou dále rozvedeny v článku 16 Listiny.[96] Na rozdíl od svobody svědomí a náboženského vyznání, u níž Listina výslovně nestanoví žádné podmínky pro její omezení, lze svobodu výkonu náboženství nebo víry omezit zákonem z uvedených důvodů. Podle čl. 16 Listiny má každý právo svobodně projevovat své náboženství nebo víru sám nebo společně s jinými, soukromě nebo veřejně, bohoslužbou, vyučováním, náboženskými úkony nebo zachováváním obřadu.[97] Článek 16 odst. 2 upravuje autonomii církví a náboženských společností.[98]

no zdá se mi to spíchnuté horkou jehlou,vybarvil jsem části,které jsou sice napsány,ale jejichž dodržování není dokazatelné a víceméně vojenský komplex už pracuje na jejich porušování
nakonec-všichni jsme spojeni,ovlivnujeme a působíme tak jeden na druhého,neustále..i ted,tímto textem

možnost duhového těla tibetanů je mi známa,opět je to jen jedna z mnoha,a ano nemyslím na běžné konce,kterých je většina-zatím

kdysi jsem začínal s technikou phowa,to je také jedna z dalších možností
atd atd

zbavit se potřeb ztrátou těla jsem uvedl jen jako okrajovou možnost
asi v brzké době nehrozí její masové použití,to máš pravdu
i když-kdo ví,stačí víc popracovat na OBE,NDE,ESP či dalších a revoluce v spiritualitě je tady,ještě když pomůže i věda,jejíž propojení s esoterikou je už v alternativě tady

a abych se vrátil k meritu věci
všechny tyto nové věci by měly být v ústavě zabudovány a zohledněny
na co budu mít v ústavě svobodu myšlení,když za humny bude vysílač,který mi navolí,co vláda potřebuje..a toto není budoucnost!

teonik

Nový příspěvekod náhodný návštěvník » sob 28. dub 2012 14:05:15

Návštěvník píše:
při odchodu z těla dostaneme šanci uvědomit se jako čisté vědomí-Mysl, ale pokud jsme plní vazeb k já a k nejá, bude to jen jako bliknutí Sebe-uvědomění v krátkém okamžiku. Pak automaticky převládne náš navyklý sklon vnímat dualitu jako skutečnou a my si znovu začneme automaticky vytvářet subjektivní svět barda, stejně iluzorní, strastiplný a zdánlivě skutečný, jako je ten, který si v mysli vytváříme teď nebo v nočních snech...

Asi na tom něco bude.

Souhlasí to se zkušeností tibetských mistrů, je popsaná v textu Bardo thödol. Taky západní mistr Paul Brunton v knize Moudrost Nadjá v kapitole "Osten smrti" popisuje zákonitosti, které působí při odchodu z fyzického těla.
náhodný návštěvník

Nový příspěvekod Návštěvník » sob 28. dub 2012 14:28:10

co se týče ztráty těla,většině lidí se to asi nezamlouvá
viz,jaké problémy má zavedení eutanazie

Nejde spíš o nebezpečí zneužití zákonné možnosti zbavit někoho druhého těla?
Návštěvník

Nový příspěvekod teonik » sob 28. dub 2012 17:43:15

myslím takhle:
jsme duše,které mají těla,jedna duše-více těl
přesunout uvědomění z těla do duše je jeden z krůčků pokroku
odpadne představa,že jsme jen tělo,zmizí potřeby jezení,rození,nemoci,smrti,atp...včetně přehnaných obav o život

připraví mě někdo o tělo?
udělám si jiné...budu-li mít zájem

a všechny tyto nové věci se odvíjí od změny pohledu na sebe,na své vědomí a mysl,na svou sílu

výchova dětí,spiritualita společnosti,informovanost a zkrátka tah na branku může celý postup urychlit a o to mi de

toto je myslím to,co nás čeká v nejbližší budoucnosti

teonik

Nový příspěvekod teonik » pát 04. kvě 2012 9:59:46

konec debaty?
hm,škoda
myslel jsem že tady zahájíme vítězné tažení proti porobě a otroctví
že zbouráme ty,co nám bourají stát,jak říká Honza na začátku..

teonik

Nový příspěvekod teonik » pát 04. kvě 2012 12:38:07

teonik

Další

Zpět na Cokoliv je libo