od Tara » čtv 14. zář 2023 16:08:11
Máme sousedy. A ti sousedé mají hospodárku. Slepice, kachny, tři psy, kdesi jinde ovce a já nevím, co všechno ještě.
Slepice mají už dlouho, sem tam si od nich kupuji domácí vajíčka.
V chovu slepic a jiné zvěře se nevyznám :-), ale co mám tak nějak v podvědomí, že k slepicím je dobré mít i kohouta, prý aby lépe snášely vajíčka a aby byly celkově vitální, je dobré jim občas vyprášit perka, rozuměj - prohnat je :-)
Tak jako u člověka, tedy většinou, když má žena dobrého kohouta, tak nezleniví, moc neztloustne, nepřestane o sebe dbát, má chuť do života no a tak. :-)
No, vrátím se k těm slepicím.
Nikdy jsem od nich neslyšela nějaké hlasité projevy kohouta nebo slepic, ale asi si museli pořídit nového kohouta, protože to, co slyším už delší dobu, je děs. Kohout řve, resp. začíná řvát už ráno, dnes např. poprvé zakokrhal ve tři ráno, pak nějak od pěti hodin ráno, pak relativně je klid ale ten jeho hlas! To musí být strašlivě silný kohout, protože to není obyčejné kokrhání, to je prostě řvaní. On řve, jako by se měl svět zbořit!
Až budu mluvit se sousedkou, musím se jí zeptat, jestli nemají nového kohouta.
Problém je, že nechci přes noc otevírat ani moc okno, protože to už bych nespala vůbec :-(
Teď momentálně je klid, mno.