Rozhovory s Eduardem Tomášem

Re: Rozhovory s Eduardem Tomášem

Nový příspěvekod miroslav » pát 08. zář 2023 15:11:54

Jana píše:
Miroslave, co konkrétně vidíš jako odstrašující?

Co je cílem duchovních nauk?

Stát se pokročilým a ještě pokročilejším, nebo nalézt naši šťastnou a svobodnou přirozenost?

Co vidíš jako svůj úspěch v reálném světě? V čem je Tvůj život jiný než těch neúspěšných?

Odstrašující je ta tvoje natvrdlost a neustálá snaha své nepochopení a ty tvé papouškoviny urputně obhajovat.

Prostě musí se více makat a méně žvanit - jak v běžném životě, tak v duchovní oblasti.
To je základ úspěch v obou oblastech.
miroslav

Nový příspěvekod Jana » pát 08. zář 2023 15:31:16

miroslav píše:
Jana píše:

Stát se pokročilým a ještě pokročilejším, nebo nalézt naši šťastnou a svobodnou přirozenost?

Co vidíš jako svůj úspěch v reálném světě? V čem je Tvůj život jiný než těch neúspěšných?

Odstrašující je ta tvoje natvrdlost a neustálá snaha své nepochopení a ty tvé papouškoviny urputně obhajovat.

Prostě musí se více makat a méně žvanit - jak v běžném životě, tak v duchovní oblasti.

Miroslave, a co když je to obráceně? Co když tou natvrdlostí je považovat sám sebe za úspěšnou individualitu, která méně žvaní a více maká, jak v běžném životě, tak v duchovních oblastech.

Co když moudrostí je poznání, že všechno to, co vidíš jako svůj osobní úspěch, není nic.

Co když tím největším životním úspěchem je poznání, že láska je absolutně vším?

:D
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Pedriito » pát 08. zář 2023 16:47:42

Miroslave, a co když je to obráceně?

Co když,

Co když,

Když pánbůh dopustí i motyka spustí.
Pedriito

Nový příspěvekod Pedriito » pát 08. zář 2023 17:24:56

Jak si to obrátíš, takový to máš. Duch však půdu svým tichem neobrací, od toho má mysl a tělo.
Mysl a tělo má svobodu, myslet a konat, nemyslet a nekonat... Kypřit či nekypřit?
Duch však svým tichem půdu nezorá, od toho má rozum a cit, pozornost a vůli... Myslet či nemyslet?
Pro jaký cíl, či ne-cíl? Jak si to obrátíš, neobrátíš, takový to máš. Kdo?
Pedriito

Nový příspěvekod Pedriito » pát 08. zář 2023 17:38:27

A kde je Tara? Zřejmě mi chce ukázat, jak se to dělá.. Mlčet. :-)
Pedriito

Nový příspěvekod Jana » pát 08. zář 2023 17:59:56

Pedriito píše:Jak si to obrátíš, takový to máš. Duch však půdu svým tichem neobrací, od toho má mysl a tělo.
Mysl a tělo má svobodu, myslet a konat, nemyslet a nekonat... Kypřit či nekypřit?
Duch však svým tichem půdu nezorá, od toho má rozum a cit, pozornost a vůli... Myslet či nemyslet?
Pro jaký cíl, či ne-cíl? Jak si to obrátíš, neobrátíš, takový to máš. Kdo?

Důležitá je Boží milost. A čím jiným je Boží milost, než ničím nepodmíněnou láskou, která je v nás?

Čím jiným, než Božím královstvím, které díky té milosti v nás poznáváme?

A když nalézáme Boží království, tak vše ostatní je přidáno.

Opravdu pozoruhodná je však spravedlnost Božího království. První jsou poslední a poslední jsou první.

Jestli vpustíš všechny milované před sebe a sám si neděláš nárok, spravedlnost Božího království je blahoslavenstvím, které Tě nemůže minout.

Matouš 6:33:

Hledejte nejprve Boží království a jeho spravedlnost, a toto vše vám bude přidáno.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Návštěvník » pát 08. zář 2023 18:00:18

Jana píše:
miroslav píše:
Jana píše:

Miroslave, a co když je to obráceně? Co když tou natvrdlostí je považovat sám sebe za úspěšnou individualitu, která méně žvaní a více maká, jak v běžném životě, tak v duchovních oblastech.

Co když moudrostí je poznání, že všechno to, co vidíš jako svůj osobní úspěch, není nic.

Co když tím největším životním úspěchem je poznání, že láska je absolutně vším?

:D

Jani, už jsi snad pochopila, že to, co máš ty, nechceme - snad s výjimkou doda. Když tě to dělá štastnou, je to prima. a všichni ti to přejeme. Ale když to budeš vydávat za Pravdu a Poznání, tak budeme vždy upozornovat, že to tak není.

Měla by sis otevřít vlákno, kde můžeš lidi, co chtějí mít to co ty, vyučovat. Nabízej jim, že jim ukážeš cestu k trvalému štěstí a k poznání, že láska je vším. At se tě ptají, že jim vše vysvětlíš a poradíš. Když tě někdo chce následovat, tak je to opravdu jen jeho věc. Já se ti do toho plést nebudu a doufám, že ostatní také ne.

:)
Návštěvník

Nový příspěvekod Jana » pát 08. zář 2023 18:07:00

Návštěvník píše:
Jani, už jsi snad pochopila, že to, co máš ty, nechceme - snad s výjimkou doda. Když tě to dělá štastnou, je to prima. a všichni ti to přejeme. Ale když to budeš vydávat za Pravdu a Poznání, tak budeme vždy upozornovat, že to tak není.

Měla by sis otevřít vlákno, kde můžeš lidi, co chtějí mít to co ty, vyučovat. Nabízej jim, že jim ukážeš cestu k trvalému štěstí a k poznání, že láska je vším. At se tě ptají, že jim vše vysvětlíš a poradíš. Když tě někdo chce následovat, tak je to opravdu jen jeho věc. Já se ti do toho plést nebudu a doufám, že ostatní také ne.

Péťo, nic Ti nenabízím. Skutečné štěstí je absolutně stejné v každé bytosti. Miluju, když jsou bytosti šťastné. Ve skutečnosti každá bytost miluje tohle, co právě teď poznávám.

Potvrzuje to Mahariši, Tomáš, můžu Ti sem dát citáty od všech možných probuzených, kteří potvrzují totéž.

A jestli tvrdíš, že nemiluješ, když jsou Tví milovaní šťastní, tak buď nikoho nemiluješ, nebo si lžeš do kapsy.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Návštěvník » pát 08. zář 2023 18:10:10

Jana píše:
Návštěvník píše:

Péťo, nic Ti nenabízím.

Mně nic nenabízej, Jani. Nabízej těm, kteří o to budou stát.

Návštěvník

Nový příspěvekod Návštěvník » pát 08. zář 2023 18:15:55

Jana píše:
Potvrzuje to Mahariši, Tomáš, můžu Ti sem dát citáty od všech možných probuzených, kteří potvrzují totéž.

Samozřejmě, že dokážou mluvit na tvé úrovni. Tak, aby se to líbilo lidem, co touží po trvalém štěstí a věčné lásce.

Návštěvník

Nový příspěvekod Pedriito » pát 08. zář 2023 18:16:03

Já se ti do toho plést nebudu a doufám, že ostatní také ne.

To nejde, jde jen to upozorňování. Ale ani ne pro Janu, a ani ne upozorňování... Je to nakonec jen jakési vyšívání ubrusu.
A jestli jej někdo rozprostře na masiv stolu, pro potěchu očí při svaté hostině.. a neposere se z toho... to už je ve hvězdách.
Pedriito

Nový příspěvekod Návštěvník » pát 08. zář 2023 18:30:08

Pedriito píše:
Já se ti do toho plést nebudu a doufám, že ostatní také ne.

To nejde, jde jen to upozorňování. Ale ani ne pro Janu, a ani ne upozorňování... Je to nakonec jen jakési vyšívání ubrusu.
A jestli jej někdo rozprostře na masiv stolu, pro potěchu očí při svaté hostině.. a neposere se z toho... to už je ve hvězdách.

Možnost vyzkoušet si vyučovat druhé nabízel jeden probuzený ve svém foru - s tím, že se do toho dotyčnému nikdo nebude plést ani on sám - na vlákně k tomu určeném. Jana je majitelkou fora, takže má možnost mazat, kdyby se jí někdo pletl do jejího vyučování. To je podle mne ok. Samozřejmě, že má právo si vyzkoušet, jestli má lidem co nabídnout, jestli ji budou následovat.

Tohle věčné dohadování s námi je naprd. At si udělá vlákno jako svůj ašrám a nabídne rozhovory, ve kterých bude vysvětlovat a radit.

Nakonec může dát tuhle samou možnost i jiným, pokud o to budou mít zájem. Já tedy v žádném případě.

Návštěvník

Nový příspěvekod Pedriito » pát 08. zář 2023 18:55:08

Důležitá je Boží milost. A čím jiným je Boží milost, než ničím nepodmíněnou láskou, která je v nás?

Ta Milost je čistá touha po Pravdě. Jde totiž z ní samé. Všimneš si, nevšimneš... Leda to takové kopne, což to mohou pokládat i za kopyto satana... Máry, utrpení.. Jo, utkat se s tím jednou musíš, a nemůžeš to předběhnout.
Pedriito

Nový příspěvekod Pedriito » pát 08. zář 2023 19:15:12

Tohle věčné dohadování s námi je naprd. At si udělá vlákno jako svůj ašrám a nabídne rozhovory, ve kterých bude vysvětlovat a radit.

Nakonec může dát tuhle samou možnost i jiným, pokud o to budou mít zájem. Já tedy v žádném případě.

Tady nikdy nebude Ášram, i když je to hezká myšlenka :-)

Tohle vždy bude ring.. ale nikdy neříkej nikdy.. záleží jen na Šerifce.

Já jsem ještě skoro mladej, a má léta, když na mě padl los vést veřejný program, jsou už pryč.
Pedriito

Nový příspěvekod Pedriito » pát 08. zář 2023 19:31:58

Já tedy v žádném případě.

To příjde, bódhisatto.
:-)
Pedriito

Nový příspěvekod miroslav » pát 08. zář 2023 20:19:10

Jana píše:Miroslave, a co když je to obráceně? Co když tou natvrdlostí je považovat sám sebe za úspěšnou individualitu

Považování sama sebe za něco (lásku, Já, "to, co ve skutečnosti jsi", atd.) je tvoje hobby. Já se za nic nepovažuji.
miroslav

Nový příspěvekod Pedriito » pát 08. zář 2023 21:01:55

miroslav píše:
Jana píše:Miroslave, a co když je to obráceně? Co když tou natvrdlostí je považovat sám sebe za úspěšnou individualitu

Považování sama sebe za něco (lásku, Já, "to, co ve skutečnosti jsi", atd.) je tvoje hobby. Já se za nic nepovažuji.

Není to tvůj majetek, tak co bys sis považovala? ;)
Pedriito

Nový příspěvekod Pedriito » pát 08. zář 2023 21:31:40

Pedriito píše:
miroslav píše:

Není to tvůj majetek, tak co bys sis považovala? ;)

Ale "univerzální blbost" má za to, (ne zdravou myslí, nýbrž myslí obrácenou naruby), egem co v ní hospodaří a urguje, co přijalo tuhle jáskyplnou kamufláž.. a leta letoucí se naváží do kohokoliv, co ho nectí.. Jak směšné je pozorovat, jak s každým rokem jeho vyčteností se ve znení mění jeho intonance, jak zakomponuje s každou vyčťelostí do vypravení v svět vždy něco nového.. dokonce bere i to, co tu z vlastní duše vyřkli přirození...
Ale bere to vždy za své, která vlastně coby osoba neexistuje.
Ani už nasrat nelze říct.. i Vostál už asi zjistil, že nemá smysl ukazovat, že hovno je prostě hovnem.. a růže růží.
Pedriito

Nový příspěvekod Tara » pát 08. zář 2023 21:44:32

Ještě si pořád myslíš, že si Jana na něco hraje a že ve skutečnosti je jiná?
Tara

Nový příspěvekod Pedriito » pát 08. zář 2023 22:02:06

Jo, dle mě to z ní dělá "aura" internetu..Kdyby negooglila, nedisponovala by vědomosti, co má, bez nihž dá jen umrlou ránu. Nepromeditovala je. Nepustila, je na nich závislá. Co se stane vypuštěním všeho načtělého z tý její legendární mysli? Ticho... ne kohokoliv. Ale přesto skrz kohokoliv zní i slyšitelně v hloubi odevzdaným sluchem.
Pedriito

PředchozíDalší

Zpět na Duchovní směry