909.
Znáte moji situaci. Co bych měl ted dělat?
V první řadě odhodit zatěžující představu, že jsi toto tělo.
A čím se potom stanu?
Mírem, který již nyní občas pocituješ ve svém duchovním srdci.
Pak budu žít ve svém duchovním srdci?
Nejen tam, onen mír se pak rozprostře do nekonečna, správněji řečeno do ztracena a ty budeš všude a nikde.
A co moje tělo? To se mi také ztratí? Co budu potom dělat?
Budeš je moci klidně pozorovat, budeš-li chtít a také používat jako jednu z velmi prospěšných a užitečných věcí. Neboj se, tělo se nikam neztratí, ztrácíš jen obavy o ně, případně o jeho osud a to je velmi svobodné.
Bude to postupná změna nebo náhlá?
Celá změna životního postoje bude postupná, ale konec bude náhlý, nenadálý. Budou-li tvé koncentrace časté a hluboké, stanou se jejich výsledky výrazem života, život se zklidní a tvůj vztah k lidem a zvířatům i věcem bude zcela jiný než dosud. Klidný a kladný. Bez výhrady.
Bude to na mne trochu poznat?
Sensitivní lidé tu změnu poznají, ale stejně si s ní nebudou vědět rady. Ale to ti bude jedno...
Jak odhodím představu, že jsem tělo?
Nejdříve na základě introspektivních intelektuálních analýz, potom často se opakující představou "vše, co existuje, je jediné BYTÍ povahy Existence-Vědomí a Blaho, a Já jsem To..." a nakonec v četných samadhi (savikalpa a nirvikalpa), kteréžto zkušenosti, když se upevní, přenesou se automaticky do tvého života.