Návštěvník píše:To je vaše úroven, která vám oběma stačí. To je ok.
Mně by to nejen nestačilo, ale ani bych se o to nezajímala. Moje nezodpověditelné (což jsem dlouho nevěděla ) otázky, mohlo zodpovědět jen Poznání a to jsem vůbec nevěděla, že něco jako Poznání existuje. A ted jsem moc ráda, že jsem se o duchovnu nezajímala, protože to očividně člověka jen zblbne - tedy pokud nemá osobního učitele a s hlubokou, dlouholetou opravdovostí neprovadí duchovní praxi.
Kdybych se těmito oblíbenými duchovními koncepty zabývala, tak by Poznání nikdy nepřišlo. A ještě navíc tohle věčné dohadování s Janou, která se domnívá, že je osvícená - to musí každého inteligentního člověka od duchovna odradit - ale to je možná dobře. Protože, jak správně řekl Nisargadatta, pokud se
všechny koncepty nepustí, nemůže k Poznání dojít. Člověk se pak totiž cítí strašně chytrej a vědomej - a takovým se Poznání vyhne. Poznání si vybírá ty, co nevědí.

Tak Péťo, teď bys mohla shrnout, jaká je ta Tvá duchovní úroveň, na kterou se můžeme, jestli se zadaří, těšit.
I když je to nepopsatelné, tak všichni Probuzení a realizovaní to nakonec popisují.
Prosím, popiš, čím se liší život na Tvé současné úrovni, od života, který byl v době, kdy jsi na takovéhle úrovni nebyla?
Kdo jsi Ty? Kdo jsme my? Čím tohle všechno, co je, je?
Jaké je Tvé Poznání?
Díky