teonik píše:...pokud začnu trochu líp rozumět sdílení lásky,odpadne žárlení samo
........................................
Návštěvník píše:Žárlivost je zcela normální pocit, který něco oznamuje - nějakou změnu. Třeba že začínám na druhém moc lpět nebo že druhého přestávám zajímat atd. Prostě něco k řešení - situace vyžaduje nějakou reakci.
irulan píše:Návštěvník píše:Žárlivost je zcela normální pocit, který něco oznamuje - nějakou změnu. Třeba že začínám na druhém moc lpět nebo že druhého přestávám zajímat atd. Prostě něco k řešení - situace vyžaduje nějakou reakci.
souhlasím...měl by to člověk vzít sebereflexivně
irulan píše:z toho blbého pocitu si vzít ponaučení pro sebe,
irulan píše: nechtít to řešit tím, že se má změnit ten druhý
Žárlivost je zcela normální pocit, který něco oznamuje
roman píše:.......Tyto zarlive pocity mohou byt dobrym ukazatelem,jak to vlastne s tim "nasim" miluji Te vlastne je.
roman píše:Žárlivost je zcela normální pocit, který něco oznamujeJe to jednoduchy.Co se tyce partnerskeho vztahu,zarlivost=nedostatek lasky.
irulan píše:to návštěvník:
1. jo jasně..každý se rozhodne podle svého, já to psala ze svého pohledu
2. blbý ho nazývám, protože je nepříjemný...ponaučení přináší, protože mě nutí se tím zabývat
3. jo můžeš to řešit i takto, s rizikem, že toho druhého můžeš ztratit - tedy se také odpoutat od vlastního lpění. Ale jsou různé projevy žárlivosti, a někdy ani nemusí být navenek, prostě se tím člověk trápí sám v sobě a trpí si sám..a třeba i ví, že mu je to houby platné a že to je jen jeho problém..pak je na nejlepší cestě udělat něco sám se sebou..
irulan píše:3. jo můžeš to řešit i takto, s rizikem, že toho druhého můžeš ztratit -
Návštěvník píše:irulan píše:3. jo můžeš to řešit i takto, s rizikem, že toho druhého můžeš ztratit -
Copak druhého vlastníš, že máš pocit, že ho můžeš ztratit? Tak začíná obvykle žárlivost.
irulan píše:Návštěvník píše:irulan píše:3. jo můžeš to řešit i takto, s rizikem, že toho druhého můžeš ztratit -
Copak druhého vlastníš, že máš pocit, že ho můžeš ztratit? Tak začíná obvykle žárlivost.
kdybys to vlákno četl od začátku, nedal bys mi takovou otázku
Návštěvník píše:roman píše:Žárlivost je zcela normální pocit, který něco oznamujeJe to jednoduchy.Co se tyce partnerskeho vztahu,zarlivost=nedostatek lasky.
Tenhle tvůj pohled nesdílím.
Motivací je vždy láska (podle Nisargadatty), tedy i k žárlivosti.
roman píše:Snad to pisu vcelku jasne.Pisu,ze snad za zarlivosti neni ZADNA laska??Ze kdyz zarlis,tak nemilujes vubec?
roman píše:Psal jsem jen o prime umere,ze cim je te lasky k druhemu mene,tak tim vice tu bude zarlivosti,ze cim mene opravdu miluju,
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků