Polina píše:Už před mnoha lety jsem ráda vařila bylinkové čaje z vlastnoručně nasbíraných bylin – mateřídouška, dobromysl, lipový květ, šípky, jahodové, malinové a ostružinové listí.
A časem jsem zjistila, že velmi záleží na tom, kde byly ty bylinky sbírány.....
Až časem jsem zjistila, že je to půdou, na které ony bylinky a lípa rostly. Pod vrchní hnědou humusovou vrstvou tam na té louce byla jakási červená hlína. Asi zbytky po vulkanické činnosti v této oblasti kdysi pradávno, které se zachovaly jen na málo místech tady v okolí.
Linda píše:Ano, schopnost těla se uzdravovat a regenerovat je nesmírná. Blokujeme ji na rovině psychické (negacemi) i fyzické, nesprávnou životosprávou a necitelným zacházením s tělem.
Dnešní lékařská věda už uznává, že každá nemoc má psychosomatickou složku. Když se rozpustí spouštěč zdravotní poruchy v příčinné oblasti (kde se spuštějí naše automatické psychické reakce na dění), dochází leckdy k uzdravení i tam, kde to současná věda nechápe. S příčinnou oblastí pracují např. homeopatika.
Jako daleko účinnější než homeopatie se mi ale osvědčuje učit se rozpoznávat souvislosti mezi onemocněním, poruchou, bolestí v některé části těla, a příčinou, která vyvolala negativní jemnou energii, co tu poruchu původně odstartovala. Zdravotní porucha mě upozorňuje na některou nezpracovanost. Můžeme se tak učit rozpouštět v psychice (t.j. v energetickém poli) příčiny, které blokují náš regenerační systém. Vysvětluje to Thorwald Dethlefsen v knize "Nemoc jako cesta" a je to čtení napínavější než detektivka - pro toho, kdo od mládí trávil hodně času putováním po špitálech a po vyšetřeních.
Rüdiger Dahlke v knize Nemoc jako řeč duše objasňuje souvislosti onemocnění různých částí těla a zdravotních poruch s konkrétními povahovými sklony. A jeho kniha "Nemoc jako symbol" uvádí seznam všech možných nemocí, zdravotních poruch jednotlivých orgánů, částí těla, psychosomatických spouštěčů a jejich konkrétní souvislosti s navyklými postoji našeho "já", které ty energetické poruchy startují. Disharmonizují nejdřív oblast energetickou (pranickou), takže prana přestane některými částmi těla nebo orgány volně proudit, a když to trvá delší dobu, nakonec dojde v dotyčné části k onemocnění.
Nemoc je přísný duchovní učitel, který člověku nic nepromine. Když se naučí mu naslouchat a brát vážně jeho přesná upozornění na nezpracovanosti v psychice, pak jak jdou léta, zdravotní stav se paradoxně zlepšuje, dlouholeté obtíže ubývají a některé mizí úplně. Je to moje vlastní zkušenost - tohle pochopení spolu s rozumnou životosprávou postupně dokázalo vyléčit skoro všechno, co ze mě v mladších létech dělalo každou chvíli pacienta. Člověka to učí pracovat v příčinné oblasti, neléčit jen důsledky.
.Petra píše:arikiran píše:jediné odosobnění, které bych ještě uznal je vpálit si kulku do čela...ok?
tyhle vaše psychologické sračky, jako že su odosobněn in-mental...to je pro psychiatra
.......
Podle me zkusenosti se musi dal padat a padat...jak se clovek chyti nejake vejicky, tak je to v haji a cele to hrozne padani bylo nanic, nebot se nedosahlo dna. Teprve ode dna se da totiz odrazit...Je to cesta pro silne, pro extremisty. Doprucoval ji napr. Thorwald Dethlefsen.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník