Probuzení

Re: Probuzení

Nový příspěvekod Návštěvník » stř 02. bře 2022 12:38:06

Obrázek

Nechť je mír a láska mezi všemi bytostmi vesmíru.
Ať je mír. Ať je mír.
Om shanti shanti shanti
Návštěvník

Nový příspěvekod Návštěvník » úte 08. říj 2024 17:35:27

Obrázek

Říkal jsem si: "Není dobré být čokoládou, chci ochutnat čokoládu." Chtěl jsem zůstat oddělený od Boha, abych se mohl těšit z blaženosti spojení s Ním.
Našel jsem klidné místo v džungli na druhé straně kopce a usadil jsem se tam sám a nerušený. Zůstal jsem tam asi týden, ponořen do svých oddaných praktik. Krišna se přede mnou často objevoval a trávili jsme spolu spoustu času hraním.
Před odjezdem jsem ještě jednou navštívil ášram, částečně abych se rozloučil a částečně řekl Maharshimu, že nepotřebuji jeho pomoc, abych viděl Boha, protože jsem Ho viděl každý den svým vlastním úsilím. Když se Maharshi zeptal, kam jsem šel, řekl jsem mu s velkou dávkou samolibosti, že si hraji se svým Krišnou. Maharshi poznamenal: „Velmi dobré, velmi pěkné. Vidíš Ho teď?" Odpověděl jsem: "Vidím Ho, jen když mám vidění." Maharshi řekl: „K čemu je Bůh, který se objevuje a mizí? Pokud je skutečným Bohem, musí být neustále s vámi.“
Za celý život duchovního hledání jsem potkal stovky sádhuů, svámů a guruů, ale žádný z nich nedokázal odhalit pravdu tak, jak to udělal Maharshi.

H.W.L. Poonja - Papaji
Návštěvník

Nový příspěvekod Návštěvník » úte 08. říj 2024 18:21:09

A žádnej jinej guru nedokázal tak pěkně obelhavat žáky jako Pundza...
Návštěvník

Zpět na Poonja (Púndža, Papadží)