Mudrc píše:Pedriito píše:Bez Touhy vyprchání touhy prostě není možné.
Nelze odstranit něco tím, co je ono samo.
Nelze, ale lze to poznat. Čímž to opadne. Ztratí grády...
Moderátor: Tara
Mudrc píše:Pedriito píše:Bez Touhy vyprchání touhy prostě není možné.
Nelze odstranit něco tím, co je ono samo.
Pedriito píše:Kdo vytvořil to neskutečné já, ego?
Život. A to tak, že přirozeně. A ego to musí pochopit. Nikdo jiný, kdo to může pochopit, tu není.
Návštěvník píše:Pedriito píše:Chápeš co přesně je příčinou absolutního zmizení touhy?
Však to, co ti píšu. :-) Bez Touhy vyprchání touhy prostě není možné.
Jen to uvidět a uznat...Což není tak jednoduché, jak se píše.
Pač je k tomu nutný poznat ten aparát, na kterým se to děje.
Ta "instituce" musí být sebepoznána.
Ano, a se sebepoznáním té "instituce", jak je to s tím: "Ale myslet si pak, že pro všechny, je úlet do egocentrismu" ?
Touha je silný a reflektovaný nenaplněný vztah k něčemu, co by si člověk přál, zejména když předmět touhy je vzdálený, neurčitý a naděje na splnění je malá. Od potřeby se liší stálostí a vzdáleností předmětu, od přání svou naléhavostí.
Je se se sebepoznáním té "instituce" ještě nějaká beznadějná nebo i sebenepatrná vzdálenost čehokoliv od čehokoliv?
Návštěvník píše:Pedriito píše:Kdo vytvořil to neskutečné já, ego?
Život. A to tak, že přirozeně. A ego to musí pochopit. Nikdo jiný, kdo to může pochopit, tu není.
To je hluboké nepochopení toho, čím život je. Ego je stvořeno myšlenkami, jinými slovy iluzí, nikoliv životem.
Návštěvník píše:Návštěvník píše:Je důležité si uvědomit, že pojmy "skutečné" a "neskutečné" vytvořila ega. Potřebovala je k rozlišení bdělého vnímání tohoto světa, který označila za skutečný, od snu, snění, představ, které označila za neskutečné. Tedy potřeba rozlišovat skutečnost a neskutečnost byla vytvořeno egem.
Kdo neulpěl na těchto pojmech, nemá vůbec žádnou potřebu skutečnost a neskutečnost řešit. Poznáním dojde k uvědomění, že Zdroj všeho je prvotní, na ničem nezávislý, a že jeho manifestace/projev je druhotný, závislý na Zdroji. Skutečnost/neskutečnost není téma.
Toto usnadnuje pochopení nálsedujícího:
Svět je iluze,
jen Brahman je skutečný.
Svět je Brahmán.
......
At už si ego myslí, že je svět/projev skutečný nebo iluze, nic to nezmění na tom, že svět je Brahman.
Pedriito píše:Kdo vytvořil to neskutečné já, ego?
P.etra píše:
V tom důvěřuji Ramanovi, který tvrdil právý opak, totiž, že je to malé já, kdo tvoří myšlenky.
P.etra píše:Pedriito píše:Kdo vytvořil to neskutečné já, ego?
Hm, co je život?
Malé já je vytvářeno Zdrojem, tedy Velkým Já. Ze Zdroje vzniklo, do Zdroje se zase vrací.
Stlačit polaritu jen na jednu stranu je extrémizmus, kterému se moudrý vyhýbá.
Návštěvník píše: To co považuje 99% obyvatel naší planety za skutečnost je iluze. Všechno vnímané smyslovým poznáním, je iluze. Všechny myšlenky jsou iluze.
Návštěvník píše:Pedriito píše:Kdo vytvořil to neskutečné já, ego?
To je hluboké nepochopení toho, čím život je. Ego je stvořeno myšlenkami, jinými slovy iluzí, nikoliv životem.
Skutečný život je osvícený, osvícení je stav mimo mysl. Proto v něm žádné ego neexistuje a ani existovat nemůže.
Jaká je tvoje interpretace onoho slova "jeví"?
Vostálník píše:Stlačit polaritu jen na jednu stranu je extrémizmus, kterému se moudrý vyhýbá.
No jasně,
takže běžte do prdele s neměnným
Proto je třeba popisovat Já způsobem čím není a ne způsobem čím je !!!!
A takto je třeba popisovat nejen Já, ale i duchovní cestu !!!
Takže Skutečnost není ani neměnná a ani proměnná !!!
A duchovní cesta není ani úsilí a ani neúsilí !!!!
Proč to takto má být ???
protože jinak si vytváříte představy o něčem o čem nic nevíte,
speciálně taková Jana, kterou šíleně baví popisy osvícení aby se v nich mohla sebepotvrzovat
Návštěvník píše:P.etra píše:Hm, co je život?
[youtube]
Návštěvník píše:Cokoliv tady o čemkoliv napíšeš bez uvědomění lásky, píšeš ve stavu nevědomosti. Ve stavu nepoznávání skutečnosti.
Zkus se na chvíli od téhle nevědomosti oprostit.
Návštěvník píše:Cokoliv tady o čemkoliv napíšeš bez uvědomění lásky, píšeš ve stavu nevědomosti. Ve stavu nepoznávání skutečnosti.
Zkus se na chvíli od téhle nevědomosti oprostit.
P.etra píše:Pedriito píše:Kdo vytvořil to neskutečné já, ego?
Hm, co je život?
Malé já je vytvářeno Zdrojem, tedy Velkým Já. Ze Zdroje vzniklo, do Zdroje se zase vrací.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků