Stránka 1 z 1

Pečení s rumem?

Nový příspěvekNapsal: úte 12. úno 2019 14:45:44
od Žaneta
Dobrý den, přišla jsem si zde pro radu. K narozeninám jsem dostala tento rum. Ale nejsem žádná alkoholička a na tvrdý alkohol moc chuť nemá, tak mě napadlo, že bych z toho zkusila něco upéct.. jenom jako dochucení a aroma. Máte nějaké zkušenosti s pečením s rumem? O Vánocích ho normálně přidávám do cukroví, ale jinak jsem nic nezkoušela tak budu ráda za každý ozkoušený recept.

Re: Pečení s rumem?

Nový příspěvekNapsal: úte 12. úno 2019 15:02:05
od Návštěvník
Jablečný závin, rozinky namočit do rumu.
Je možné použít i hotové listové těsto:
Obrázek
a pak je pečení závinu rychlovka, jen ty rozinky je dobré namočit do rumu přes noc.

Re: Pečení s rumem?

Nový příspěvekNapsal: úte 12. úno 2019 16:12:19
od Návštěvník
Mně se osvědčuje koupit sáček velkých Jumbo hrozinek, rozstřihnout ho, vysypat hrozinky do velké mísy a dobře je vyprat pod tekoucí vodou. Asi půl hodiny je nechat namočené do teplé vody, pak je lehce osušit utěrkou a nasypat do malé zavařovací sklenice.

Obrázek

Vejde se do ní obsah z jednoho sáčku hrozinek, tj. 200 g hrozinek. Zalijeme je asi 4 - 5 polévkovými lžícemi rumu a během dalších hodin několikrát dobře protřepeme. Hrozinky jsou pak kdykoliv - i řadu týdnů - k dispozici na ozdobení povrchu jakékoliv kaše - krupicové, z ovesných vloček, atd. Protože troška rumu který hrozinky nevsákly je na dně sklenice, chce to občas sklenici obrátit víkem dolů a její obsah znovu protřepat.

Při přípravě kaše je výborné (i zdravé) nasypat do uvařené kaše maličko mleté kurkumy, přidat lžičku kvalitního oleje, lžičku medu + citronové šťávy a dobře to všechno promíchat. Hotovou kaši pak rozdělíme na talíře, na povrch kaše nasypeme mletou skořici, lžičkou můžeme udělat několik hromádek z umletých lískových oříšků a celou výzdobu pak doplnit voňavými rumovými hrozinkami + na kousky pokrájeným oloupaným kivi.

mňam mňam ... :)

Re: Pečení s rumem?

Nový příspěvekNapsal: stř 30. pro 2020 13:03:36
od Janička
Ale zase některý rum je škoda dávat do pečení... Co nejčastěji používáte?

Re: Pečení s rumem?

Nový příspěvekNapsal: ned 03. led 2021 16:13:22
od Pedriito
Zkuste medvědí mlíko, starý recept proti nachlazení, když už. Těch rumů, co jsou v odkazech, je na pečby a vařby určitě škoda,
Jack Sparrow by vás hnal! Na kuchtění stačí tuzemák and spol.

Re: Pečení s rumem?

Nový příspěvekNapsal: ned 03. led 2021 16:43:43
od Pedriito
Návštěvník píše:Mně se osvědčuje koupit sáček velkých Jumbo hrozinek, rozstřihnout ho, vysypat hrozinky do velké mísy a dobře je vyprat pod tekoucí vodou. Asi půl hodiny je nechat namočené do teplé vody, pak je lehce osušit utěrkou a nasypat do malé zavařovací sklenice.

Obrázek

Vejde se do ní obsah z jednoho sáčku hrozinek, tj. 200 g hrozinek. Zalijeme je asi 4 - 5 polévkovými lžícemi rumu a během dalších hodin několikrát dobře protřepeme. Hrozinky jsou pak kdykoliv - i řadu týdnů - k dispozici na ozdobení povrchu jakékoliv kaše - krupicové, z ovesných vloček, atd. Protože troška rumu který hrozinky nevsákly je na dně sklenice, chce to občas sklenici obrátit víkem dolů a její obsah znovu protřepat.

Při přípravě kaše je výborné (i zdravé) nasypat do uvařené kaše maličko mleté kurkumy, přidat lžičku kvalitního oleje, lžičku medu + citronové šťávy a dobře to všechno promíchat. Hotovou kaši pak rozdělíme na talíře, na povrch kaše nasypeme mletou skořici, lžičkou můžeme udělat několik hromádek z umletých lískových oříšků a celou výzdobu pak doplnit voňavými rumovými hrozinkami + na kousky pokrájeným oloupaným kivi.

mňam mňam ... :)

Hmm, toto zní ale zdravě :)

Re: Pečení s rumem?

Nový příspěvekNapsal: ned 03. led 2021 17:01:19
od Pedriito