Petra píše::)
O všem tady velmi upřímně píšeš, Taro. Mohla bys, prosím tě, rozebrat, popsat, co tě dříve na Miroslavovi zaujalo, čím se mu v tobě podařilo v tobě vyvolat city, že ho miluješ? Změnil se on nebo ses změnila ty, že ho ted' vnímáš jinak - spíš jen negativně?
Nebo máš pocit, že po dlouhém čase vzájemného virtuálního poznávání a flirtování je čas na změnu - kterou ale Miroslav bohužel nechce?
Já mám pocit, že se Miroslavovi nedaří dobře, a proto je ted' takovej obzvlášt' (z mého pohledu) problematickej. Teda ještě víc než byl předtím.
To bych neřekla, že se mu nedaří dobře, spíše prostě zamrzl v stojatých vodách duchovní pýchy... a to samo o sobě ve mě vyvolává ten pocit smutku, je to tak zřejmé, ale!!!! Kdyby z nich vyšel, nějakým zázrakem :-), bylo by tak pomoženo nejenom jemu, ale i dalším, třebas i mě :-), uskutečnilo by se Setkání všech Setkání, ach, já duše romantická a otevřená :-)
Kdysi jsem do něj byla zamilovaná, to ano, obdivovala jsem jeho přehled, zdravý úsudek, nebojácnost = sílu, to, že je to muž (ženu bych asi nedokázala akceptovat jako učitelku...), sem tam od něj zavál "stříbrný vítr" = něco, co se mnou absolutně souznělo a mělo v sobě, dokonce!!! (jako málo kdy a u koho) poetičnost, zpěvnost, díky které padají veškeré hranice, hradby a je tu setkání v Pravdě....
Nu, zamilovanost, řekla bych, opadla, časem, jak už to bývá ve většině dlouholetých vztahů a krásně jsi to zformulovala, nastal čas posunu, změny. Nevím, jestli to on také cítí, tu "potřebu" změny, já ji cítím a díky, že asi i ty také. On zřejmě ne, protože on jede na té vlně osobněduchovní pýchy. On nic nemá, nemá to tak ani jinak, neradí, rozhodně se o nic nesnaží a jestliže ty máš nějakou potřebu, tak mi ji napiš, atd.
Už to, že od počátku našeho virtuálního setkání na netu má potřebu svou identitu skrývat. Už to u mne vyvolává blikání červené kontrolky, že něco není v pořádku. Proč? Nedokážu najít žádnou odpověď než to, že chce být důležitý, hraje roli pana důležitého a vždy nad věcí. Proč??? Čeho se bojí? Nehraje hru fér plej, není upřímný, identický a já se svou povahou to nedokážu pochopit a v důsledku je to škoda pro všechny, jak jsem psala.
Zamrzlý trpaslík nedokáže zázraky a já vím, resp. cítím, že by mohl, právě on by mohl...