Návštěvník píše:Návštěvník píše:. Nicméně, v konečné realitě, všechny tyto rozdíly a úrovně porozumění jsou pouze aspekty iluze. Skutečnost je nad všemi koncepty a slovy. Skutečná pravda nemůže být plně zachycena žádným pojednáním nebo vyjádřením, protože je mimo všechno relativní rozdělení. Co zůstává, je čisté Bytí, které je tím, co skutečně JSME. V této nejvyšší úrovni není rozdílu mezi různými úrovněmi poznání; vše se spojuje v jednotě.
To už se zase jen mysl zmítá v konceptech...
V tichu žádné koncepty nejsou...ale je v něm Poznání...nepopsatelné...pro mysl a její koncepty nedosažitelné....
Pustit všechny koncepty a ponořit se do ticha...
Ale kdy dokáže mysl pustit všechny své oblíbené koncepty, když na nich tolik lpí...
Ponořená v tichu osobní mysl mizí, kde by se vzal někdo druhý, kdo by to měl nějak jinak, když všechno je Láska, sat-čit-ánanda, pravé Já?
A i když zde mysl zmizela a s ní zmizelo ztotožňování s pomíjivým, je tady Láska všech Probuzených, která se z povrchního pohledu jeví jako nekonečné množství konceptů o Probouzení, ale při hlubším poznání je spojnicí ticha, které probouzí.
Osobní mysl - ego - Tě může posuzovat, hodnotit, vidět v Tobě rozmanité kvality, ale v Boží Lásce máš vždycky jen tu nejvyšší kvalitu absolutně všeho, co existuje.
V tichu srdce není nic osobního, co by Tě mohlo posuzovat, hodnotit, dehonestovat, chtít, abys byla jiná, než jsi.
Všechny ty "oblíbené koncepty" o tomhle v tichu srdce promlouvají tichem dokonalosti, kterou jsi.
Je to štěstí pravého Já, že jsi Já všech Probuzených.
Nekonečné, věčné, blažené, nezávislé na ničem.
Dokonale Boží.