miroslav píše:Pedriito píše:„Řekl jsem životu: Chtěl bych slyšet hovořit smrt. A život promluvil trochu hlasitěji a řekl: Teď ji slyšíš!“
-Džibrán-
A jestli tohle není tvoje vědomá zkušenost, tak s sbohem a šáteček.
Návštěvník píše:„Z hlediska Pravdy existuje jenom absolutní nesmrtelnost.
Z hlediska nesmrtelnosti nemůžete mluvit o tom, že se někdo narodí, nebo narodil, tím méně o tom, že někdo zemře.“
Eduard Tomáš
Jana píše:miroslav píše:Pedriito píše:„Řekl jsem životu: Chtěl bych slyšet hovořit smrt. A život promluvil trochu hlasitěji a řekl: Teď ji slyšíš!“
-Džibrán-
A jestli tohle není tvoje vědomá zkušenost, tak s sbohem a šáteček.
Slyšet hovořit smrt může jen mysl, skrz ni se objevuje to, co mizí.
Mysl je ovšem jen pouhým zdrojem iluze.Návštěvník píše:„Z hlediska Pravdy existuje jenom absolutní nesmrtelnost.
Z hlediska nesmrtelnosti nemůžete mluvit o tom, že se někdo narodí, nebo narodil, tím méně o tom, že někdo zemře.“
Eduard Tomáš
Miroslave, tudíž, jestli říkáš: "Hlavně, že někdo druhý zemře",
tak mluvíš z hlediska legrace,
nikoliv z hlediska Pravdy
Návštěvník píše:miroslav píše:Já jsem totiž odrazový sloup, jak jsem ti už kdysi napsal.
Na tom si nezakládej, stejně umřeš.
Pedriito píše:"Otočit" není to správné slovo. Převrátit...
Jana píše:Pedriito píše:"Otočit" není to správné slovo. Převrátit...
Ano, v iluzi oddělenosti se to všechno jeví převráceně.
V iluzi oddělenosti jsi vědomí v těle a to tělo je ve světě.
Ve skutečnosti tělo i svět je ve vědomí.
V iluzi oddělenosti jsi to smrtelné ego a nepochybně zemřeš, a pravé Já se jeví jako nedostižná teorie, která nemá s nikým nic společného.
Ve skutečnosti existuje jen jedno jediné pravé Božské Já a ego je iluze.
Jana píše:Pedriito píše:"Otočit" není to správné slovo. Převrátit...
V iluzi oddělenosti jsi to smrtelné ego a nepochybně zemřeš, a pravé Já se jeví jako nedostižná teorie, která nemá s nikým nic společného.
Ve skutečnosti existuje jen jedno jediné pravé Božské Já, kterým jsi a kterého se smrt nijak nedotýká,
a ego je iluze.
Návštěvník píše:Jana píše:Pedriito píše:"Otočit" není to správné slovo. Převrátit...
Ve skutečnosti existuje jen jedno jediné pravé Božské Já, kterým jsi a kterého se smrt nijak nedotýká,
a ego je iluze.
To jsou duchovní koncepty snové osoby Jany.
Nic takového, co by sebe vnímalo jako jediné pravé Božské Já, neexistuje.
Jana píše:Návštěvník píše:Jana píše:Ano, v iluzi oddělenosti se to všechno jeví převráceně.
a ego je iluze.
To jsou duchovní koncepty snové osoby Jany.
Nic takového, co by sebe vnímalo jako jediné pravé Božské Já, neexistuje.
Moc pěkně napsané, Veil by měl jistě radost.
Ano osoba Jana je snová úplně stejně, jako jsou snové úplně všechny osoby.
Veil a všichni nekompromisní neduální neučitelé by řekli, že neexistuje ani žádné pravé Božské Já, natož aby bylo tím, co se tak vnímá.
Kompromisní neduální neučitelé o pravém Já mluví, nejspíš proto, že jsou kompromisní.
Když vynecháme tedy osobní zájmeno, aby nedocházelo k dohadům, protože všichni stejně mluví o tom samém, tak v okamžiku, kdy je ve mně čisté uvědomění, že jsi nikde nekončící a ničím nepodmiňovanou láskou, je tady zároveň i uvědomění, že nejsem nic, nic mimo, nic odděleného, a ta láska, kterou jsi, je všechno, co je. A tohle je veškerá kvalita, která tady je.
Můžeme jí říkat nekonečný oceán, ve kterém je všechno a nic, nebo jí můžeme říkat pravé Božské Já, protože to, co nemá chybu, je prostě Boží.
Návštěvník píše:
To jsou všechno lidské úvahy - koncepty snové osoby.
To jsou všechno lidské úvahy - koncepty snové osoby. To, co se snaží marně popsat, je mimo slova - tudíž neposatelné. Mysl duchovního ega si ráda hraje se všemi možnými, duchovními koncepty, přimo se s nimi mazlí...
Ale všechny ty koncepty se musí pustit, řekl Nisargadatta, jinak k realizaci nemůže dojít. Proto je lepší žádné nesbírat, protože pro duchovní mysl jsou to poklady, kterých se nedokáže vzdát.
Moc pěkně napsané, Veil by měl jistě radost.
Ano osoba Jana je snová úplně stejně, jako jsou snové úplně všechny osoby.
Veil a všichni nekompromisní neduální neučitelé by řekli, že neexistuje ani žádné pravé Božské Já, natož aby bylo tím, co se tak vnímá.
Kompromisní neduální neučitelé o pravém Já mluví, nejspíš proto, že jsou kompromisní.
Když vynecháme tedy osobní zájmeno, aby nedocházelo k dohadům, protože všichni stejně mluví o tom samém, tak v okamžiku, kdy je ve mně čisté uvědomění, že jsi nikde nekončící a ničím nepodmiňovanou láskou, je tady zároveň i uvědomění, že nejsem nic, nic mimo, nic odděleného, a ta láska, kterou jsi, je všechno, co je. A tohle je veškerá kvalita, která tady je.
Můžeme jí říkat nekonečný oceán, ve kterém je všechno a nic, nebo jí můžeme říkat pravé Božské Já, protože to, co nemá chybu, je prostě Boží.
Jana píše:Návštěvník píše:
Můžeš se na promluvy probuzených dívat jako na koncepty snové osoby, nebo mohou ve Tvém nitru rezonovat pravdou.
V prvním případě ani tuna konceptů není nic platná a k realizaci nemůže dojít,
Návštěvník píše:Jana píše:Návštěvník píše:
Můžeš se na promluvy probuzených dívat jako na koncepty snové osoby, nebo mohou ve Tvém nitru rezonovat pravdou.
V prvním případě ani tuna konceptů není nic platná a k realizaci nemůže dojít,
Realizovaný ví, že se jedná o koncepty snových osob, proto radí je všechny pustit. Jinak nedojde k realizaci. Ale když na těch konceptech snová osoba s duchovním egem ulpěla, tak to není možné. Myslí si, že jejich stálým opakovaním dokazuje svoji domnělou realizaci. Jak dlouho bude setrvávat ve svém omylu, ví Bůh.
Návštěvník píše: Myslí si, že jejich stálým opakovaním dokazuje svoji domnělou realizaci.
Návštěvník píše:Návštěvník píše: Myslí si, že jejich stálým opakovaním dokazuje svoji domnělou realizaci.
P.S. Někteří hledající intuitivně tuší, že to s těmi duchovními koncepty a jejich stálým opakováním je nesmysl. Bohužel přejdou do dalšího extrému a vylijí vaničku i s dítětem. Viz Veil. Realizace existuje, ale dochází k ní tak zřídka, že může vzniknout dojem, že je jen něco jako mýtus. K realizaci nejsou žádné duchovní koncepty zapotřebí.
Návštěvník píše:Návštěvník píše: Myslí si, že jejich stálým opakovaním dokazuje svoji domnělou realizaci.
P.S. Někteří hledající intuitivně tuší, že to s těmi duchovními koncepty a jejich stálým opakováním je nesmysl. Bohužel přejdou do dalšího extrému a vylijí vaničku i s dítětem. Viz Veil. Realizace existuje, ale dochází k ní tak zřídka, že může vzniknout dojem, že je jen něco jako mýtus. K realizaci nejsou žádné duchovní koncepty zapotřebí.
Návštěvník píše:Návštěvník píše:Návštěvník píše: Myslí si, že jejich stálým opakovaním dokazuje svoji domnělou realizaci.
Stačí to staré dobré "nevím". Bud si vystačím s vírou v duchovní koncepty nebo toužím po opravdovém poznání. A odpověd může přijít jen z vnitra, odnikud jinud.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků