Smrt a umírání

Re: Smrt a umírání

Nový příspěvekod Pedriito » ned 06. srp 2023 9:16:53

Nejsi zlá, jak jsem ti kdysi v souvislostech napsal, to byl výpad momentálnosti. Reakkce. Každý je, jak to má rozprostřené, a nesmí se v tom zahrabat.
Překročit práh, není až taková sranda. Vždy tam bude strážce.
Pedriito

Nový příspěvekod Pedriito » ned 06. srp 2023 11:12:39

Tak už OK návštěvníku? Každá žena by ráda byla v očích mužů a jejich slov, polibků úžasná. A muži jsou často slepí, žejo? Ano, jsou často slepí, a nevidí nejen nádheru ale i hluboký smysl Ženy. A naopak. Potkat se, v takovém souznění je zázrak.
Pedriito

Nový příspěvekod Pedriito » ned 06. srp 2023 11:20:55

Pedriito píše:Tak už OK návštěvníku? Každá žena by ráda byla v očích mužů a jejich slov, polibků úžasná. A muži jsou často slepí, žejo? Ano, jsou často slepí, a nevidí nejen nádheru ale i hluboký smysl Ženy. A naopak. Potkat se, v takovém souznění je zázrak.

Muž často v lásce se ženou zleniví, až na vyjímky.. Žena většinou nezleniví, přála by si to vášnivé až do konce.
Pedriito

Nový příspěvekod Návštěvník » ned 17. zář 2023 15:26:53

Klinická smrt je reálný zážitek, nejde o halucinace. Vědci provedli experiment

Co se stane, když lidské srdce přestane bít a člověk zemře, je otázka, na kterou se lidé snaží přijít od nepaměti. Je to ale také otázka, na kterou není jednoduché najít odpověď, neboť většinu lidí smrtka nepustí zpátky mezi živé. Vědci se ovšem nevzdali a nyní se jim díky měření elektrických signálů v mozcích umírajících lidí podařilo poodhalit další kus tohoto tajemství.

Obrázek

Mnoho lidí, kteří zažili klinickou smrt, popisuje, jak viděli světlo v tunelu, potkali Boha, viděli anděly a cítili klid a mír. Vědci tušili, že za těmito zážitky stojí mozková aktivita po smrti, ale nyní potvrdili, že nejde o sny ani o halucinace. Vědci z Newyorské univerzity zveřejnili výsledky výzkumu ve čtvrtek v časopise Resuscitation.

Tým měřil elektrickou aktivitu mozku u lidí, které lékaři resuscitovali. Celkem od května 2017 do března 2020 v 25 nemocnicích ve Spojených státech amerických, Velké Británii a Bulharsku oživovali 567 lidí.

Mrtví měli mozkovou aktivitu jako živí lidé při přemýšlení

Zatímco lékaři resuscitovali pacienta, výzkumníci připojili k jeho hlavě přístroje, které měřily kyslík a elektrickou aktivitu mozku. „Mnoho pacientů uvádí stejnou zkušenost. Jejich vědomí zesílilo a stalo se intenzivnějším. Jejich myšlení bylo bystřejší a jasnější, a to vše v době, kdy se je lékaři snažili oživit a oni si mysleli, že jsou mrtví,“ řekl hlavní autor studie Sam Parnia.

Aktivitu mozku výzkumníci měřili ve dvou až tříminutových intervalech, kdy přístroje nezaznamenávaly žádný tep. „Zajímavé ale bylo, že jsme viděli hroty aktivity dokonce až po hodině resuscitace. Viděli jsme vznik elektrické aktivity mozku, stejné jako mám já, když mluvím nebo se hluboce soustředím,“ vysvětlil Parnia stanici NBC News.

Z 567 lidí přežilo pouze 53, přičemž vědci mluvili s 28 z nich. Pouze 11 z nich ovšem uvedlo, že během resuscitace vnímali, napsala stanice CNN.

Světlo na konci tunelu a nekonečné štěstí

Šest pacientů pak tvrdilo, že zažili něco, co výzkumníci nazvali transcendentní vzpomínkou na smrt. „Mohli před sebou vidět celý svůj život, mohli se dostat na místo, které jim připadalo jako domov a podobně,“ prohlásil Parnia. Mnozí z nich popisovali celou jejich zkušenost jako morální hodnocení jejich života a toho, jak se chovali.

Tým vědců přišel s teorií, že mají lidé před smrtí přístup k plné kapacitě mozku. „Dostanou se ke všem svým myšlenkám a vzpomínkám, ke všemu, co se v mozku kdy uložilo. Nevíme, jaký to má evoluční přínos, ale zdá se, že to lidi připravuje na přechod ze života do smrti,“ sdělil Parnia serveru Scientific American.

Nejde o halucinace ani sny

Naměřené mozkové signály vědci porovnali se signály lidí, kteří měli halucinace či snili. Zjistili, že se liší. „Došli jsme k závěru, že zážitek smrti je skutečný. Tyto elektrické signály nevznikají jako trik umírajícího mozku,“ prohlásil Parnia. Dodal, že počet přeživších byl ale příliš malý a bude proto potřeba provést další výzkumy.

https://www.scientificamerican.com/arti ... udy-shows/
Návštěvník

Nový příspěvekod Pedriito » ned 17. zář 2023 15:42:57

Ano ano, bez tohoto textu by každý, kdo ho čte i nečte, byl v háji.. nebo nedej bóže v iluzi oddělenosti. Tím pádem v nedosahu satčitanandy, mimo lásku boha... tím pádem by měl problem, neb bez lásky je vše špatně. Ve mě jsi stejnou krásou jako já, boží království, kde není rozlišení. Takže vlastně ani já nevím, co to plácám, božínku. Ok, ok. To byla jen chvilková slabost nad texty Vostala, Miroslava a toho holomka Pedriita. Asi je budu muset totálně umilovat... ♥
Pedriito

Nový příspěvekod Návštěvník » ned 17. zář 2023 16:20:24

Posluž si
Návštěvník

Nový příspěvekod Pedriito » ned 17. zář 2023 16:52:34

Obrázek
Pedriito

Nový příspěvekod Pedriito » ned 17. zář 2023 17:06:44

Hele.. už jsem z toho asi vyšinutej, a vidím už tu Janu všude, už se bojím otevřít ledničku a koš, gauč, pračku, kredenc, skřiň botník, vyšroubovat žárovku, vyjmout nabíječku, paletu vajec, hrnec, pec, otevřít poradnu.. tak sorry, jestli to šlo šejdrem..
A díky za Kabíra! bez poradny by tu nebyl..
Pedriito

Nový příspěvekod Jana » ned 17. zář 2023 18:42:18

Pedriito píše:Hele.. už jsem z toho asi vyšinutej, a vidím už tu Janu všude, už se bojím otevřít ledničku a koš, gauč, pračku, kredenc, skřiň botník, vyšroubovat žárovku, vyjmout nabíječku, paletu vajec, hrnec, pec, otevřít poradnu.. tak sorry, jestli to šlo šejdrem..

Toho se neděs. Takhle začíná přicházet probuzení do jednoty, kdy všechno, kam se podíváš, je to samé. :D

Všechno je Já. :crazy:

:)
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Pedriito » ned 17. zář 2023 18:47:14

Jana píše:
Pedriito píše:Hele.. už jsem z toho asi vyšinutej, a vidím už tu Janu všude, už se bojím otevřít ledničku a koš, gauč, pračku, kredenc, skřiň botník, vyšroubovat žárovku, vyjmout nabíječku, paletu vajec, hrnec, pec, otevřít poradnu.. tak sorry, jestli to šlo šejdrem..

Toho se neděs. Takhle začíná přicházet probuzení do jednoty, kdy všechno, kam se podíváš, je to samé. :D

Věděl jsem, že to řekneš :-)

Vložila jsi to ty, o tý smrti?
Pedriito

Nový příspěvekod Jana » ned 17. zář 2023 18:52:44

Ty se přeci nemusíš ptát.

Je možné jet na jedné vlně toho, co souznívá s pravdou, aniž by se z toho musely pořád vypichovat nějaké osoby a pitvat, jak to která osoba má?

To, co je skutečné, je stejné. Má stejný šmak toho, co je ONO.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Návštěvník » ned 17. zář 2023 18:53:38

Já bych řekla, že to byla možná Lída...
Návštěvník

Nový příspěvekod Pedriito » ned 17. zář 2023 18:54:43

Pedriito píše:
Jana píše:

Věděl jsem, že to řekneš :-)

Vložila jsi to ty, o tý smrti?

Myslim že to mohu zjistit z IP, ale je to proti mé srsti.
Nadruhou stranu jsem dnes nějakej nablblej, takže to nevidím jasně.

Takže, poslala jsi to ty Jano?
Pedriito

Nový příspěvekod Pedriito » ned 17. zář 2023 19:01:58

Pokud ne, tak ten následují příspěvek nepatřil tomu, kdo to poslal. Patřil Janě.
Je trochu rozdíl kdo, co posílá.
Pedriito

Předchozí

Zpět na Inspirativní myšlenky