Návštěvník píše:
Moojiho slova nás povzbuzují k hledání pravdy za hranicemi našeho běžného vnímání:
"Než cokoli jiného může přijít, musí tam být Já. Co je to Já? Já musí být tím, kdo prožívá, dříve než cokoli může být viděno skrze mysl nebo smysly. To musí hlásit tomuto oku. Co je toto oko? Můžete mu říkat Vědomí. Bez Vědomí neexistuje nic a nelze nic vnímat. Lidé vnímají a nyní říkají: ‘Hlásím, že jsem to a to udělal, viděl jsem toho a toho člověka.’ Ale nerozumí Já. Pokud nerozumíte Já, nerozumíte vlastně ničemu dalšímu. Když se zeptáte, kdo jste, a odpovíte: ‘Jsem John’, to nestačí. Pro mě to nestačí. Když zjistíte, kdo Já je, dostanete se k jádru poznání.
Já zná poznání, zná vědomost a nevědomost. To je, jak mocné Já je. Co je Já? Co je Já? Když jste dnes ráno vstali, jaký byl váš stav? Nebylo tam Já? Nebylo tam Já stále? Existujete, ale oko, které je Vědomím, také vzniklo. Když se probudíte, říkáte: ‘Jsem vzhůru, jsem bdělý.’ A pak začne fungovat oko, a to pouze tehdy, když se Já jako Vědomí objeví. S ním přichází svět, pocit, že jsem živoucí bytost, vztahy, čas – to všechno přichází s vznikem Vědomí. Svět je obsažen v Já.
Já nebo Jsem a Vědomí jsou synonyma.
Když se Já objeví, nemůže to být absolutní. Musí vzniknout v něčem, co samo nevzniklo. Co je to? Říkám, že to je něco před Já, před tím, než Já je."
Tato myšlenka nás vede k hlubokému zkoumání existence a vědomí.
Tohle je dobré.
On Mooji není jen "Guru za kterým jdou davy". Je moc moudrý muž.
Já ho znám od Rosady.