Návštěvník píše:
Jelikož se lotos nedotýká vody, nenechte svět vstoupit do vašeho SRDCE.
Návštěvník píše:Ano, láska říká, jsem všechno.
"Pohod mi svět do náruče, do srdce je zabal, at se napotluče." (J. Wolker)

Je možné se na to podívat do největší možné hloubky poznání, jaké jsme schopní, jaká je právě teď možná.
Co je to mysl?
Mysl pramení V duchovním srdci, potom jde do hlavy a pěti smysly do světa. Cesta k Pravdě je obrácená.
Mysl pramení v srdci jakožto sama vědomá existence, která je bez formy, nevinná čistá, právě zrozená. Forma je prázdná. Je sat-čit-ánandou. Nirvánou.
V hlavě se smyslovým vnímáním objevuje forma. Objevuje se svět forem. Prázdnota je forma. Víme, co jak je. Víme, co k čemu patří, nepatří, co je dobré, co dobré není. Co chtít, co nechtít. Co přijímat, čemu se bránit. Poznáváme nejen dobré, ale i zlé.
Cesta k Pravdě je obrácená.
V meditaci se opouští připoutanost k smyslovým vjemům, k myšlenkám, mysl mizí v tichu srdce, kde zase není žádná forma, forma je prázdná. Veškerá existence je láskou. Tady je poznání Pravdy, kterou říká Návštěvník:
Návštěvník píše:Ano, láska říká, jsem všechno.
Bezpodmínečná láska nepotřebuje připoutanost k formě. Ona sama je bez formy a je vším.
Žít v Pravdě znamená žít v tichu srdce, kde všechny vjemy, které se objeví prostřednictvím smyslového poznání, jsou láskou. Žít v Pravdě znamená žít v Lásce.
Svět forem je v srdci bezforemnou láskou.
Proto říká Papaji:
"nenechte svět vstoupit do vašeho SRDCE"
Protože dokud mysl zcela nezmizela v tichu srdce, není tady poznání Pravdy.
Žijeme v iluzi oddělenosti, naše mysl dělí svět na to, co máme rádi a na to, co nemáme rádi. Víme, kdo je na rozdíl od nás idiot. Víme na čí straně je pravda. Jsme zamotaní do projevů světa, připoutaní k mysli, která zná zlé, ví k čemu má mít odpor. Naše mysl tím pádem není ani náhodou
neutrální.