Otevři své srdce

Re: Otevři své srdce

Nový příspěvekod Jana » ned 17. zář 2023 20:27:12

Veile, omlouvám se, že v téhle chvíli ve mně není žádná schopnost Tvůj text číst, natož odpovídat. Jestli se zadaří, tak snad odpovím.

Jinak Ti díky, za snahu a vytrvalost.

:)
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Jana » ned 17. zář 2023 20:28:36

A nebo, jestli to chceš trošku zjednodušit, napiš mi jen jednu otázku.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Návštěvník » ned 17. zář 2023 20:33:11

.
Jak Veil (samozřejmě neexistující :D ), tak Jana (neustále zažívající nádheru, blaženost, lásku Boží existence :yeah: ), jsou přesvědčení o své neomylnosti. Není tam ani malá skulinka pro růst. Vědí přece všechno nejlépe a podle toho se projevují.
Návštěvník

Nový příspěvekod Jana » ned 17. zář 2023 20:39:25

Návštěvník píše:.
Jak Veil (samozřejmě neexistující :D ), tak Jana (neustále zažívající nádheru, blaženost, lásku Boží existence :yeah: ), jsou přesvědčení o své neomylnosti. Není tam ani malá skulinka pro růst. Vědí přece všechno nejlépe a podle toho se projevují.

Péťo vítej mezi námi, jsi na tom úplně stejně, nebo se mýlím?

:D
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Tara » ned 17. zář 2023 21:21:44

Jana píše:
Tara píše:Veile, já moc nesleduji, co kdo říká nebo říkal, píše, nebo bylo jiným zapsáno, buď mi něco voní nebo nevoní, expresivně řečeno...

Ale víš, co je zajímavé? Docela mi přijde zajímavé, že reaguješ převážně a ponejvíce na příspěvky od Jany a to skoro vždy v nesouhlasném gardu.
To by ani tak nebylo divné, protože v tom nejsi sám, ale co mi přijde zajímavější je, že reaguješ stejným způsobem jako Jana - příspěvek obsahuje zvýrazněnou citaci, na kterou reaguješ a tvou odpověď a pořád tak dokola, a potom ta jedna odpověď je barevná skládačka citací a odpovědí.

Stejně tak reaguje často i Jana - tak se na to podívejme a rozeberme to: a zvýrazní a píše svůj názor, zvýrazní a píše svůj názor a hle, barevný příspěvek citací a odpovědí, tedy ROZBOR, je na světě.

:-)

Zkus ocitovat barevně zvýrazněnou citaci a budeš ji mít taky barevně zvýrazněnou. :D

Řekla bych, že Veil nikde barevně svůj text ani nezvýrazňuje. Což je asi druhořadé.

Jani, to nic, odpočiň si.
Tara

Nový příspěvekod Jana » ned 17. zář 2023 21:29:02

Děkuju
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Návštěvník » ned 17. zář 2023 21:32:55

Jana píše:
Návštěvník píše:.

Péťo vítej mezi námi, jsi na tom úplně stejně, nebo se mýlím?

Nejsem jako vy dva. Nikdo jiný tady není jako vy dva, Jani.
Návštěvník

Nový příspěvekod Jana » ned 17. zář 2023 21:37:57

Návštěvník píše:Nikdo jiný tady není jako vy dva, Jani.

Péťo, ukecala jsi mě, asi si to, co Veil píše, možná přečtu.

Jana
moderátor

Nový příspěvekod Jana » ned 17. zář 2023 21:50:31

Jedním vočíčkem jsem na to mrkla, a stačilo mi to.

Veile, Veile,

vynechme zatím Tvé hodnocení kompromisních neučitelů.

Mrkněme jen na jednu věc, jestli vůbec má ještě smysl diskutovat.

Když Jim Newman říká:

"Nedá se to popsat, protože se to nedá s ničím jiným srovnat. Vzhled je popsatelný, to „není“ je nepopsatelné. Protože co je, je současné „je“ a „není“, nelze to popsat. Ačkoli to, co je, nelze popsat, zdá se, že vyvstávají slova: ráj, dokonalý, úžasný, čistý, svobodný, absolutní, nekonečný, láska."

Co to "je" znamená? Je to něco skutečného, co existuje?

Nebo neexistuje absolutně nic?
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Tara » ned 17. zář 2023 21:55:33

Jekyll & Hyde :D
Tara

Nový příspěvekod Jana » ned 17. zář 2023 22:02:44

Tara píše:Jekyll & Hyde :D

To by se Ti líbilo, viď, kdyby sis mohla o sobě myslet, že jsi jasnovid,

ale Veil Ti možná vysvětlí, že vůbec neexistuješ.

Možná by bylo dobré se setkat,

aby bylo jasno, jak to je.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod miroslav » ned 17. zář 2023 22:14:56

Obrázek
miroslav

Nový příspěvekod Tara » ned 17. zář 2023 22:54:19

Jana píše:

Jani, ani moc o to setkání nestojím..., Veil je jen druhou stranou mince jako Jana a jaxi...... ani ne....

A že bych si mohla o sobě myslet, že jsem jasnovid a dokonce, že by se mi to líbilo, to mě fakt neznáš, píšu akorát, jak co vnímám, to je všechno... samozřejmě s možností, že se mohu mýlit.

Už jsi Pedritovi odpověděla na jeho konkrétní otázku, jestli ten příspěvek o smrti jsi vložila ty?
Tara

Nový příspěvekod Tara » ned 17. zář 2023 23:46:15

Jana píše:

O co bych stála, jo a jo a jo, by bylo setkání jáčka s Miroslavem :-)
Protože to je taky nebe a dudy v mnoha ohledech, ale přece jen mají něco společného a teď se mi asi nepodaří najít slova, co....
Tara

Nový příspěvekod Jana » pon 18. zář 2023 5:42:14

Veil píše:"Co se tu sdílí je, že tohle, je to, po čem je touženo. A tohle nemůže být nalezeno, protože to už je. Takže veškeré hledání je po něčem jiném a veškeré hledání vede k poznání, což je odkud přichází všechna učení. A tak zážitek oddělení hledá něco, co bude moci poznat a vlastnit. Co nemůže být nalezeno, je to, co se nikdy neztratilo, což je tohle."
Jim Newman

Ano, přesně tak. A když důkladně prozkoumáš neučení neučitelů, tak všichni říkají ve finále to samé.

Ano, tohle je tím rájem, dokonalostí, nirvánou, Božím královstvím, štěstím pravého Já, láskou, krásou, celistvostí, časoprostorovou neomezeností, tohle je to, co hledáš.

Sen, ve kterém se jeví, že tady jsou různé formy, které mají různou kvalitu, vzniká díky sadě pro virtuální realitu, čímž jsou naše smysly a mysl. Vytvářejí sen, že jsme někým, kdo něco nemá, kdo něco chce, kdo něco nechce, chce se dostat někam dál, někam, kde to, o čem mluví Jim Newman a ti ostatní, všechno je, protože víme, že konkrétně tohle, co tady je, obsahuje něco, co je špatně.

Se sundáním soupravy pro VR je jasné, že:

"Nedá se to popsat, protože se to nedá s ničím jiným srovnat. Vzhled je popsatelný, to „není“ je nepopsatelné. Protože co je, je současné „je“ a „není“, nelze to popsat. Ačkoli to, co je, nelze popsat, zdá se, že vyvstávají slova: ráj, dokonalý, úžasný, čistý, svobodný, absolutní, nekonečný, láska."

Všechno to co „je“ a „není“ má stejnou dokonalou kvalitu Jsoucna, Lásky, Absolutna....

A když se ta VR zase nasadí, tak v té dokonalosti zase plave něco, co víme, že je špatně a objeví se tady třeba nějací podvodníci, kteří Ti říkají, že když se v dokonalé meditaci, v dokonalém sebepoznání, kontemplaci, nepodmíněné lásce... ta VR souprava odloží (protože za těchhle okolností je VR k ničemu), tak se pozná Pravda, že tohle, je to, po čem je touženo.

No, a to je celé.

Takže Veile, jestli krom toho, že tohle, je to, po čem je touženo, tady nalézáš nějaké nežádoucí podvodníky, tak jsou tady dvě možnosti:

1) Nežádoucí podvodníci jsou to, po čem jsi toužil

2) Nesundal sis VR soupravu a jsi pořád v tom snu, ve kterém jsi tou zdánlivou snovou osobou, která ví, že tohle, co je, není po čem bylo touženo, protože něco je špatně

Jana
moderátor

Nový příspěvekod miroslav » pon 18. zář 2023 10:45:31

Tara píše:O co bych stála, jo a jo a jo, by bylo setkání jáčka s Miroslavem :-)
Protože to je taky nebe a dudy v mnoha ohledech, ale přece jen mají něco společného a teď se mi asi nepodaří najít slova, co....

A měl by si vzít sebou Zopotku, ta by zase zajímala mne :)
miroslav

Nový příspěvekod Tara » pon 18. zář 2023 12:06:24

miroslav píše:
Tara píše:O co bych stála, jo a jo a jo, by bylo setkání jáčka s Miroslavem :-)

A měl by si vzít sebou Zopotku, ta by zase zajímala mne :)

To já bych ji taky po sto letech ráda viděla :-)
Tak mu řekni, jáčkovi, aby ji s sebou vzal :-)
Tara

Nový příspěvekod Veil » pon 18. zář 2023 16:19:07

Jana píše:A nebo, jestli to chceš trošku zjednodušit, napiš mi jen jednu otázku.

Proč? Abys od ní zase utekla? Abys mi na ní napsala tisíc citací? Nic z toho mě nezajímá. Ale jestli si to chceš mermomocí dokázat, tak tady jednu otázku máš:

Kdo/co jsi a proč si to myslíš?

To ti na útěk a uhýbání bohatě stačí.
Veil

Nový příspěvekod Veil » pon 18. zář 2023 16:22:07

Jana píše:Co to "je" znamená? Je to něco skutečného, co existuje?

Nebo neexistuje absolutně nic?

Nemůžeš takhle položit otázku, aby nevzbuzovala další otázky. Co myslíš tím, že existuje? To je pořád dokola.

Tohle není skutečné. Nic z toho. Je to celé jen tohle, sen, halucinace, program, hologram, NIKDO neví, co tohle je.
Veil

Nový příspěvekod Jana » pon 18. zář 2023 16:26:18

Veil píše:
Jana píše:A nebo, jestli to chceš trošku zjednodušit, napiš mi jen jednu otázku.

Proč? Abys od ní zase utekla? Abys mi na ní napsala tisíc citací? Nic z toho mě nezajímá. Ale jestli si to chceš mermomocí dokázat, tak tady jednu otázku máš:

Kdo/co jsi a proč si to myslíš?

To ti na útěk a uhýbání bohatě stačí.

Takže otázka: Kdo/co jsi a proč si to myslíš?

Jsem tohle. Tohle, co "je" i "není". Není to nic, co se objeví a zmizí, nic pomíjivého. Na druhou stranu tady neexistuje žádná skutečná oddělenost od toho, čím "tohle" je.

A čím tohle je, se nedá sice popsat, ale vyvstávají slova.... :D , znáš to.

Nemyslím si to. Nic s tím nedělám, ani to nejde.

Jen to je jasné.
Jana
moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Inspirativní myšlenky