Otevři své srdce

Re: Otevři své srdce

Nový příspěvekod Veil » pon 18. zář 2023 16:36:47

Jana píše:Ano, přesně tak. A když důkladně prozkoumáš neučení neučitelů, tak všichni říkají ve finále to samé.

A ty vůbec nevíš, co všichni říkají a pod pojmem všichni máš jeden odstavec z Newmana cos někde vyhrabala v mizerném překladu a na tom točíš tuhle diskuzi už pěkně dlouho. Tak znova. TY VŮBEC NETUŠÍŠ, CO SE SNAŽÍ SDĚLIT. Nemyslím to v nějakém útoku, já to samozřejmě taky nevím, jako to neví Newman, ani nikdo jiný.

Sen, ve kterém se jeví, že tady jsou různé formy, které mají různou kvalitu, vzniká díky sadě pro virtuální realitu, čímž jsou naše smysly a mysl.

Vůbec ne. Není žádná naše mysl a nejsou žádné naše smysly.

Vytvářejí sen, že jsme někým, kdo něco nemá, kdo něco chce, kdo něco nechce, chce se dostat někam dál, někam, kde to, o čem mluví Jim Newman a ti ostatní, všechno je, protože víme, že konkrétně tohle, co tady je, obsahuje něco, co je špatně.

Proč ti neustále píšu, že to co píšeš je nepochopení, není proto, že bych si na tebe nějak zasedl, nebo tě chtěl ponižovat. Jen prostě z toho děláš neskutečný guláš nesmyslů, které mícháš s nepochopením a vydáváš to za své moudra, která tady pak trousíš. Jenže problém je, že vlastně nevíš, co to říká, nebo tomu nerozumíš. Neříkám, že je to nějaká chyba, nebo obrovský problém, jen to prostě celé motáš a mateš a splácáváš věci co jsou naprosto odlišné, navařuješ to na své nepochopení a je z toho šílený kočkopes nesmyslů.

Zkusím ti to znovu vysvětlit co nejjednodušeji. Učitelé předpokládají, že je tu nějaký jednotlivec, existuje něco lepšího, než je tohle, oni že objevili cestu k tomu lepšímu (poznání) a to lepší je, že jsou bohem (pravým já, vědomím atd.). Je to samozřejmě nesmysl a to celé. Jak odkud vychází, tak k čemu vedou, tak jak vedou i kam dochází. Celé je to nesmysl.

Co říká "radikální nedualita" je, že tohle už je neduální. Tohle už je nedualita a není v tom subjekt ani objekt. Navíc to je vším co je a není nic jiného. Tedy není žádná cesta k tomu, co už je, není žádný subjekt, který by po té cestě měl jít, není žádné lepší místo, kam se má ten subjekt dostat a nekončí to tím, že subjekt je finálním subjektem (bohem, nadjá, vědomím). Naopak, tohle je zcela mysteriózní a není žádná pozice, ze které by to bylo možné poznat (není ani subjekt ani objekt, není tedy ani žádná pozice).

A když se ta VR zase nasadí, tak v té dokonalosti zase plave něco, co víme, že je špatně a objeví se tady třeba nějací podvodníci, kteří Ti říkají, že když se v dokonalé meditaci, v dokonalém sebepoznání, kontemplaci, nepodmíněné lásce... ta VR souprava odloží (protože za těchhle okolností je VR k ničemu), tak se pozná Pravda, že tohle, je to, po čem je touženo.

Takže všechno co pak píšeš, kdy se snažíš spojovat ty dvě naprosto protichůdná "učení", je jen naprostý guláš nesmyslů. Tady například píšeš, jak pak něco odpadne a subjekt pozná pravdu, ale to je pořád naprosté nepochopení, respektive to je pořád jen sen o subjektu a jeho naplnění/nenaplnění.

Takže Veile, jestli krom toho, že tohle, je to, po čem je touženo, tady nalézáš nějaké nežádoucí podvodníky, tak jsou tady dvě možnosti:

1) Nežádoucí podvodníci jsou to, po čem jsi toužil

2) Nesundal sis VR soupravu a jsi pořád v tom snu, ve kterém jsi tou zdánlivou snovou osobou, která ví, že tohle, co je, není po čem bylo touženo, protože něco je špatně

:)

Vidíš? Jak ačkoli hlásáš, jak s Newmanem souhlasíš, tak se ti ty nesmysly vtírají do každé věty? Protože vůbec netušíš, co se tam skutečně říká.
Veil

Nový příspěvekod Jana » pon 18. zář 2023 16:49:32

Veil píše:
Jana píše:Co to "je" znamená? Je to něco skutečného, co existuje?

Nebo neexistuje absolutně nic?

Nemůžeš takhle položit otázku, aby nevzbuzovala další otázky. Co myslíš tím, že existuje? To je pořád dokola.

Tohle není skutečné. Nic z toho. Je to celé jen tohle, sen, halucinace, program, hologram, NIKDO neví, co tohle je.

Veile, takže to vidíš jinak, než například Tebou citovaný Jim Newman? On říká:

"Protože co je, je současné [b]„je“ a „není“, nelze to popsat. Ačkoli to, co je, nelze popsat, zdá se, že vyvstávají slova: ráj, dokonalý, úžasný, čistý, svobodný, absolutní, nekonečný, láska."[/b]

To znamená, že podle Tebe to "je" = "není", ano? Ten paradox, že to zároveň „je“ a „není“ Ti nejde pod fousy?

A výstižnější by z Tvého pohledu bylo říct, že to současně "není" a "není"?

Zkusme ten nepopsatelný paradox popsat trošku srozumitelněji. Odpust, že použiju dualitní vyjadřování, protože jazykem Jednoty je Ticho.

Je to celé jen tohle, sen, halucinace, program, hologram,

Tohle všechno jsou nějaké obrazy, formy projevu a Ty správně poznáváš, že to není nic. Prohlédneš to jako prázdné, není to nic.

Tady budeš zřejmě souhlasit s Moojim:

Málokterá bytost se dokáže takhle dívat a poznávat prázdnotu všeho. Tobě se to daří. Všechna čest stranou, jak říkával Luck.

Jenže to není všechno.

Všechen ten projev je prázdný, není to nic a zároveň tady zůstává něco, co by se dalo popsat, jak říká Jim Newman: "ráj, dokonalý, úžasný, čistý, svobodný, absolutní, nekonečný, láska"

To není žádný výmysl pomateného Jima Newmana. Tohle vše tím skutečně je. Je to popisováno různě, ale všechny ty popisy znamenají stále totéž.

Nisargadatta říká:

Moudrost říká, nejsem nic.
Láska říká, jsem vším.
Můj život plyne mezi tím.

Vnímáš, že se vyjadřuje stejně, jako Jim Newman?
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Veil » pát 22. zář 2023 9:09:48

Jana píše:Veile, takže to vidíš jinak, než například Tebou citovaný Jim Newman? On říká:

"Protože co je, je současné [b]„je“ a „není“, nelze to popsat. Ačkoli to, co je, nelze popsat, zdá se, že vyvstávají slova: ráj, dokonalý, úžasný, čistý, svobodný, absolutní, nekonečný, láska."[/b]

To znamená, že podle Tebe to "je" = "není", ano? Ten paradox, že to zároveň „je“ a „není“ Ti nejde pod fousy?

To, že to zároveň je i není, neznamená, že je to skutečné. Protože tak miluješ citáty, tak ti sem dám jeden krátký od Newmana: "Tohle není skutečné. Nic není skutečné."

Tohle všechno jsou nějaké obrazy, formy projevu a Ty správně poznáváš, že to není nic. Prohlédneš to jako prázdné, není to nic.

Tady budeš zřejmě souhlasit s Moojim:

Samozřejmě, že nebudu souhlasit s Moojim. Mooji je učitel, který stejně jako ostatní učitelé předpokládá, že je tu jednotlivec, který má někam jít a něco získat, tedy že tohle není vším, že tohle není dokonalé, že je něco jiného, než tohle, myslí si, že on něco lepšího získal a to svou svobodnou vůlí a tím co učinil a snaží se ostatním jednotlivcům ukázat cestu tam, kde budou podle něj naplněnými jednotlivci, tedy až dojdou k tomu, že jsou finálním subjektem (já, nadjá, vědomí atd.). To celé je samozřejmě naprostý nesmysl a s nedualitou to nemá nic společného. Je to celé jen nepochopení a vězení dál ve snu o já a jeho zásluhách, cestě a naplnění.

Málokterá bytost se dokáže takhle dívat a poznávat prázdnotu všeho. Tobě se to daří. Všechna čest stranou, jak říkával Luck.

Jenže to je jen tvůj pohled nepochopení. Stejně jako všechno ostatní, co sem zdánlivě píšeš. Já se na nic nedívám a žádnou prázdnotu všeho nepoznávám.

Všechen ten projev je prázdný, není to nic a zároveň tady zůstává něco, co by se dalo popsat, jak říká Jim Newman: "ráj, dokonalý, úžasný, čistý, svobodný, absolutní, nekonečný, láska"

Nic o tom, že by někde něco zůstáválo Newman nepíše. To sis to zas jen navařila na svoje nepochopení mistrů. Tohle je všechno a nic zároveň. Není žádná podstata a ten zbytek, je jen všechno a nic najednou. Tohle je prázdnota tvářící se jako hmota, tohle je ticho tvářící se jako zvuk, tohle je prostě všechno i nic najednou.

Nisargadatta říká:

Co kdo říká už sem vkládáš příliš dlouho. Škoda, že taky nemůžeš napsat něco vlastního a to pak odůvodnit, nebo odpovědět bez citací na nějakou otázku.

Moudrost říká, nejsem nic.
Láska říká, jsem vším.
Můj život plyne mezi tím.

Už jsem k tomu psal, že to je jen nepochopení. Nikdo nemá žádný život. Ukaž mi svůj život :D.
Veil

Nový příspěvekod Vostálník » pát 22. zář 2023 10:11:55

Co kdo říká už sem vkládáš příliš dlouho. Škoda, že taky nemůžeš napsat něco vlastního a to pak odůvodnit, nebo odpovědět bez citací na nějakou otázku.

To je vcelku dobrá sebekritika,

jen si to poněkud neuvědomuješ,

že ty sem sereš jen převzatý papouškoviny,

jelikož jsi stejněj píčus jako Jana,

navíc jsi ovšem drzej SRÁČ,

PÁČ CHCEŠ PO DRUHÝCH TO, CO PŘESNĚ SEDÍ NA TEBE,

TUDÍŠ SI ZASLOUŽÍŠ NAKOPAT PRDEL DO KRYCHLE,

ABY Ti TO DOŠLO ŽE JSI JEN DRZEJ SPRATEK !!!

Tak tak idiote, co neexistuje a nic nepíše...
Vostálník

Nový příspěvekod Vostálník » pát 22. zář 2023 10:18:36

Ukaž mi svůj život :D.

Raději si moc nekoleduj,

mohl by jsi se pak z toho posrat,

dokonce mnohem víc než ze svý připitomnělý neexistence,

pak by ti ta tvoje neexistence byla zcela na píču,

až bych ti ukázal svůj život,

ty zmrde zmrdaná !!!

POSLAT ZMRDA TVÝ KVALIT DO PÍČI BUDE PRO MĚ ZÁBAVNOU HROU,

kreténe zasranej,

ukaž mě ty sráči tu svou neexistenci !!!!!!!!!!!!!!

TY BLBÝ HOVADO, VŠECHNY TY TVOJE HOVNA SE TI PĚKNĚ VRÁTÍ NAS TU TVOJI NEEXISTUJÍ VYSRANOU HLAVU,

KRETÉNE S IQ HOVNA...
Vostálník

Předchozí

Zpět na Inspirativní myšlenky