salmo1cz píše:Jana píše:salmo1cz píše:Osobní Já je vědomá existence ve stejnorodém projevu a ze stejnorodého projevu.
Iluze dvojnosti je přirozený stav ega, ega které povstává z tíhnutí k hmotě.
Salmo, díky.
A teď by se dalo ještě odpovědět na otázku, co je naší vlastní skutečnou přirozeností, jestli přirozenost ega, nebo přirozenost našeho pravého Já?
Naše skutečnost je to kam zaměříme svoji pozornost.Ego i Já jdou ruku v ruce v samadhi i v zážitcích NDE, definitivum dá jenom skutečná smrt těla.
Smrt fyzického těla žádné definitivum nedá, protože mysl může plnit vědomí i mezi inkarnacemi.Ten sen osobní mysli může jet dál. Proto buddhisté usilují o ukončení znovuzrozování.
Definitivum dá pouze
smrt mysli. A není to tak, že by se smrtí mysli nutně musela zmizet projekce projevů, že by se smrtí mysli musel zmizet projevený svět. Je to tak, že mysl sama i se svou projekcí se rozpozná jako neživá, jako prázdná, jako to, co není ničím skutečným, co by se naší skutečné existence jakkoliv dotýkalo, a náš skutečný život je vědomým Bytím. Paradoxně tím živým Bytím je vše, co právě skutečně existuje.
A ačkoliv tady může dál fungovat večkeré smyslové vnímání a projekce mysli, ve které se jeví všechno možné různě časoprostorově omezené a mohou tady být na všechno možné různé reakce, s mizením mysli ve svém zdroji je v srdci všechno Jedním vědomým Bytím neměnným a věčným.