Šťovík pn píše:P.N. píše:Není tu těch P.N. trochu moc?
Haha. Cejtíš se v tý haleně dobře? Ty jsi asi jedinej, kdo mě přiměje k registraci. A jak se jinak máš?
Inu... mám se... tak jaxe zrovna mám, znáš to

Šťovík pn píše:P.N. píše:Není tu těch P.N. trochu moc?
Haha. Cejtíš se v tý haleně dobře? Ty jsi asi jedinej, kdo mě přiměje k registraci. A jak se jinak máš?
P.N. píše:Šťovík pn píše:P.N. píše:Není tu těch P.N. trochu moc?
Inu... mám se... tak jaxe zrovna mám, znáš to
P.N píše:Není to prvoplán. Ale bez myslících tvorů nebylo by duchovna. Bylo by něco, co nikdo nevnímá. Nebo vnímá (v případě tvorů, co třeba mají rozvinuté smyslové vnímání, ale nemaj mozek s takovou kapacitou, která by jim dala schopnost uvědomit si sebe, vygenerovat v závislosti na okolnostech rozum a cit, a přemýslet o tom... A dokonce tomu všemu chtít přijít na kloub.
Takže věky bez člověka jako by neexistovaly, "oživil" si je zpětně a to až k onomu "velkému třesku". Kdy se teprve (pro pozorovatale ze současnosti do daleké minulosti), začal odvíjet a rozvíjet čas a prostor...
A vrcholný výsledek celé té "energetické" evoluce je náš mozek. Ne duch, nebo duchovno. To je něco, co si mozek dokáže uvědomovat, když si položí otázku, k čemu mu je všechno to co zná. Pak se v jeho tzv mysli vytvoří ta pověstná skulinka mezi myšlenkami, pocity, vědomostmi, a utvořené individuální "já" to vtáhne "dovnitř", k prvopočátku a za... Ne v čase do minulosti, ale v teď, páč to, co bylo kdysi nevnímané a dalo do pohybu evoluci, je furt totéž. Kolem se to hýbe, události, zrození, smrtě, vědomostě, vzpomínky, touhy, uvědomování si.... Vědy, náboženství, nauky, mistři, žáci, lidské životy, sny, bolest, radost...
Lidský mozek a mícha má prostě svou propracovaností schopnost utvořit "já", a to já má pak schopnost se rozvíjet. A díky propracovanosti těla vnímat i to netělesné, pochopit vlastně že jde o určitou iluzi, a chtít poznat celo pravdu.
dodo píše:P.N píše:
A ty živé bytosti, které dostanou od správce zákaz vstupu, do duchovna nepatří, nepasujou? V hospodě když někdo dělá bordel (nechová se dle místních pravidel) tak ho vyhodí. U stolů se lidi spolu baví, diskutujou o světě, ptají se, vysvětlujou, vyznávaj si lásku, hádají.. i chodí za inspirací, malujou, skládaj muziku, píšou knihy... Semtam se někdo picne (tady například douškem starého Maharadže, až se mu z toho zamotá šiška).. A semtam padne facka (rýpavá reakce, kritika, atd). No tak mi řekni, jaký je v tom OBRAZNĚ rozdíl? Nebavíme se teď o tom, o co v duchovnu jde, bavíme se o tom, oč jde na duchovním fóru. Tedy bavit se, inspirovat (se), diskutovat o tom, oč v tom duchovnu jde. Nevnímáš ten rozdíl?
Kiež by to tak ako o tom píšeš o zmysluplnom fungovaní duchovného fóra, už ostalo .
P.S. To nie je pesimistický povzdych, ale optimistické očakávanie...
dodo píše:A to ti ako napadlo, že tie kapacity doporučujú aby si kukal kde kade a nehľadal v sebe ?
Nemáš v tom tak trochu zahmlené? (zamlženo ? )
P.N píše:Jododo píše:A to ti ako napadlo, že tie kapacity doporučujú aby si kukal kde kade a nehľadal v sebe ?
Nemáš v tom tak trochu zahmlené? (zamlženo ? )
No to jsi mě vyškolil, máš recht, jdu hledat v soběTřeba se TAM potkáme, když poslední emocemi počmáraná krabička zmizí.. to ti přeju
Prečo si neprečítate k tomu niečo overené a potvrdené tými, ktorí dosiahli, aby sa vyjasnilo ?
Napríklad:
"Oblast energií s korpuskulárními vlnovými vlastnostmi, na fyzikální úrovni oddělenou
od oblasti sil vlnového charakteru Heisenbergovým principem neurčitosti, lze
překročit jen úsilím podle pouček jógických metod, a to mentálním záměrem
nekonečně malého bodu a pomocí nirvikalpasamádhi."
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků