Pedriito píše:proč jsi to sem přesunula.
Jana píše:Pedriito píše:proč jsi to sem přesunula.
Protože je nesmysl, aby tady bylo extra vlákno věnované někomu, kdo ho nemá zájem číst.
A ten Adyashantiho pohled na soucit, je skvělý, spojuje to, jak to vnímáš ty, s tím, jak to poznávám já.
Pro mě je utrpení toho, kdo trpí s tím, kdo prožívá utrpení, jen znásobením utrpení, nikoliv osvobozením.
Představ si to v reálu, svět plný soucitných lidí, kteří trpně trpí s trpícím. Setkáš se s někým, kdo se trápí, máš toho trápení plnou hlavu, přijdeš utrápený mezi ty, kteří Tě mají rádi a ti se začnou trápit kvůli tomu, že se trápíš a potkají další soucitné bytosti, které se začnou kvůli jejich trápení trápit a tak to jde geometrickou rychlostí až trpí celý svět...
Osvobodit od utrpení umí bezpodmínečná láska a moudrost, které vnáší do aktuální situace klid a přinášení nejlepší možné řešení. Nikoliv přenos utrpení na druhé bytosti.
Pro mě je v téhle chvíli zajímavé, co o soucitu a utrpení říká na rozdíl od kompromisního neduálního neučitele Adyashantiho nekompromisní Jim Newman. A jeho pohled je skutečně nekompromisní:
Jana píše:Pedrito, proč to čteš, když Ti to nešmakuje?
Vždyť můžeš věnovat pozornost tolika věcem, co Ti dělají radost, nebo Tě baví, ne?
Vím, že když jsme jezdili do nemocnice na sundávání sádry a kontroly, tak mi je doma rozmáčela, aby šetřila lékařům čas.
Vzpomínám si, že kdykoliv jsme tam jeli, tak tam byl automat, kam se hodily mince a z toho vypadla hračka.
Věděl jsem tak, že když pojedu do Prahy do Motola na kontrolu, budu mít hračku.
Nikdy jsem ale u mámy nezpozoroval, ani vlastně na svém okolí, nějaké neštěstí, zármutek nebo zkázu světa.
Vůbec ne. Ba naopak. Ve všem mě vždy podporovali.
.Prdriito píše:Kdopak nám to tu vynořuje stará témata, ťu ťu, a copak nám tím chce říct?
To řekni přímo, víš jak Tara nemá ráda mlžení.
☻
Tara píše:To říkal Ježíš, ne?
Vaše slova budiž ano ano, ne ne.
Ne?
Že já budu taky ten inkarnovaný Ježíš??????
Šmýryjapanno, to snad ne!!!!!
Pedriito píše:Tara píše:To říkal Ježíš, ne?
Vaše slova budiž ano ano, ne ne.
Ne?
Že já budu taky ten inkarnovaný Ježíš??????
Šmýryjapanno, to snad ne!!!!!
Nesmíš to brát tak stritně (můžeš). Říkal toho mnohem víc.
A konkrétně tohle, co sis, zagleitila, nemá nic společnýho
s běžnou diskusí.
Pedriito píše:Ne a ne a ne :-)
Tara píše:Pedriito píše:Ne a ne a ne :-)
Co zas ne??????????????
Já se z tebe picnu :-)))))))))))))))
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník