KDO JSI?

Re: Nedualita

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 11. zář 2023 12:55:36

Jana píše:
Opravdu právě teď popisuješ, co skutečně vidíš, nikoliv to, co si právě teď o někom druhém myslíš?

Myslíš si, Jani, o druhém - v tomto případě o Miroslavi, že si jen něco myslí a nevidí? Přestože on tvrdí, že vidí?
Návštěvník

Nový příspěvekod miroslav » pon 11. zář 2023 13:23:30

Jana píše:Takže podle Tebe jsem "jenom Jana, Jana jako poleno". Jsem tedy tohle jméno, ano?

Ty snad neumíš číst nebo co.
Píšu: "Ty jako Jana jsi souhrn projevů a jejich příčin. A o těch já píšu. Ne bohužel jsi stále jenom Jana, Jana jako poleno".

Píšu snad, že jsi jméno? Jméno Jana je označení, jméno konkrétního souhrnu projevů a jejich příčin. Konkrétního ega - jak se tomu někdy říká, včetně příslušejícího těla a mysli a nahromaděné karmy.

Ty už seš tak zblblá, že nechápeš ani ty základní lidské pojmy, natož ty duchovní.
miroslav

Re: KDO JSI?

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 11. zář 2023 14:32:43

A osika stála,
zalitá sluncem, svými lístky třepotala, chvěla se...
Stála pevně, kořeny v zemi
ve slunci, chladu, dešti i sněžení.
Kdo jsi, osiko, ve vší tý době
horku, chladu, suchu, i chudobě?

Kdo jsi, se ptám ohromen.

Zatřepala lístky a její odpovědí bylo

Moci pán.

To ona? Nemá ústa.!!!

Kdo jsi, kdo jsi, volám opět naléhavě!

Ámen s tebou.

Ticho, jako v hrobě.

Tu pochopil jsem a zústal tich.

Dech života

Nik
Návštěvník

Nový příspěvekod Pedriito » pon 11. zář 2023 14:59:45

:)
Pedriito

Nový příspěvekod Jana » pon 11. zář 2023 16:06:30

miroslav píše:
Ty snad neumíš číst nebo co.
Píšu: "Ty jako Jana jsi souhrn projevů a jejich příčin. A o těch já píšu. Ne bohužel jsi stále jenom Jana, Jana jako poleno".

Píšu snad, že jsi jméno? Jméno Jana je označení, jméno konkrétního souhrnu projevů a jejich příčin. Konkrétního ega - jak se tomu někdy říká, včetně příslušejícího těla a mysli a nahromaděné karmy.

Takže jsme "souhrn projevů a jejich příčin", něco jako chemický pokus?

Opravdu si sám sebe uvědomuješ, že jsi souhrnem projevů a jejích příčin?

Co když tohle není vůbec to, o čem mluví Eduard Tomáš a ostatní realizovaní?

Mrkni na to:

Eduard Tomáš říká:

"Nejvyšší překážkou je nevědomost. Myšlenka "já jsem tělem" je jejím základem. Proto ani o sobě, ani o jiných nemyslete, jako by byli tělem, ale vždy nejvyšší pravdou."

Dokázal bys sám sebe považovat za "souhrn projevů a jejich příčin", kdyby Ti bylo jasné, že nejsi tohle tělo, kterému říkáš Miroslav? Tím pádem nemůžeš být ani jeho jakýmkoliv vymezeným projevem?

Mohl bys kohokoliv vidět jako "souhrn projevů a jejich příčin", jestli je Ti jasné, co Eduard Tomáš říká? Jestli je Ti jasné, že nejsme tělem, ale nejvyšší pravdou?

Jestli bereš to, co Eduard Tomáš říká, vážně, můžeš zkusit odpovědět na tyhle otázky:

Co je Miroslave podle Tebe nejvyšší pravdou, kterou jsme?

Co je tou nejvyšší pravdou, kterou jsi ty sám, jakožto věčný neměnný a ničím nedotčený?
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Tara » pon 11. zář 2023 16:27:30

Jani, určitě Láska.

A už dej pokoj.
Tara

Nový příspěvekod Jana » pon 11. zář 2023 16:45:35

Evi, v okamžiku, kdy je jasné, kdo jsme, zmizí, jak říkají realizovaní, všechny problémy.

V okamžiku, kdy je jasné, kdo jsme, mizí z našeho života jakékoliv utrpení.

Zmizí i potřeba dokazovat, že ten druhý nemůže být doopravdy šťastný, případně, že může být šťastný jen proto, že je vadný.

Naopak s poznáním, kdo jsme, je pro nás štěstím, že jsou bytosti šťastné, dokonce pro nás už jen samotná existence každé bytosti je štěstím.

Takže Eduard Tomáš si nevymýšlí, a ani to neříká pro útěchu začátečníkům, když říká:

"To, čím jsi, se neobává následků, ani netouží po štěstí, je samo největším štěstím."

Určitě nikdy nikde neříká, že jsi "souhrn projevů a jejich příčin". To Miroslav okopčil z psychologických teorií behaviorismu, to nepramení z přímého uvědomění čím jsme. V teorii žádné štěstí nenajdeš.

Navíc, behavioristická psychologie přeceňovala roli výchovy, neuznávala vrozené psychické dispozice a opomíjela vnitřní duševních pochody jakožto vědou nezkoumatelné, tudíž je dneska behaviorismus prakticky mrtvý.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Pedriito » pon 11. zář 2023 16:53:15

Mluvíš jazyky moudrých, kradeš je na úkor svého vlastního vyjádření.
Pedriito

Nový příspěvekod Jana » pon 11. zář 2023 16:57:55

Pedriito píše:Mluvíš jazyky moudrých, kradeš je na úkor svého vlastního vyjádření.

To netuším, co v mém vyjadřování vidíš za jazyk moudrých. Kdyžtak mě konkrétně můžeš upozornit na to, co bych mohla říct nějak jinak, líp, srozumitelněji.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Tara » pon 11. zář 2023 17:11:53

Myslím, že jsme dnes tady, na tomto vlákně byli poctěni vzácnou návštěvou, mluvící jazykem Já....
Osika krásně vyjádřila odpověď na otázku vlákna - Kdo jsi?

Tak co furt chceš řešit???????

Miroslav, bohužel stejně jako jáčko nemá v sobě dar přenosu, určitě ne takto písmenkovým způsobem, i když vzácně někdy ano, ale to musí mýt svátek....
Ne každý má ten dar, tak to prostě je....

Ty, resp. tvoje hlava chce pořád nějakou odpověď, ale na jemnější odpověď, znění ducha neslyšíš, chceš to pro hlavu, hlava to chce pro hlavu ve slovech, formě, ale to nejde, to prostě nejde....

A tak budeš pořád otravovat a pořád.

Chj, no, ale zase dobrá škola pro učitele.

Jak se vyjádřit, aby bylo pochopeno sdělované?
Tara

Nový příspěvekod Tara » pon 11. zář 2023 17:14:59

Jana píše:
Pedriito píše:Mluvíš jazyky moudrých, kradeš je na úkor svého vlastního vyjádření.

To netuším, co v mém vyjadřování vidíš za jazyk moudrých. Kdyžtak mě konkrétně můžeš upozornit na to, co bych mohla říct nějak jinak, líp, srozumitelněji.

Cosi o beránkovi a vlkovi v rouše beránčím, tuším, je ten slogan :-)
Tara

Nový příspěvekod Jana » pon 11. zář 2023 17:33:17

Tara píše:Myslím, že jsme dnes tady, na tomto vlákně byli poctěni vzácnou návštěvou, mluvící jazykem Já....
Osika krásně vyjádřila odpověď na otázku vlákna - Kdo jsi?

Tak co furt chceš řešit???????

Miroslav, bohužel stejně jako jáčko nemá v sobě dar přenosu, určitě ne takto písmenkovým způsobem, i když vzácně někdy ano, ale to musí mýt svátek....
Ne každý má ten dar, tak to prostě je....

Ty, resp. tvoje hlava chce pořád nějakou odpověď, ale na jemnější odpověď, znění ducha neslyšíš, chceš to pro hlavu, hlava to chce pro hlavu ve slovech, formě, ale to nejde, to prostě nejde....

A tak budeš pořád otravovat a pořád.

Chj, no, ale zase dobrá škola pro učitele.

Jak se vyjádřit, aby bylo pochopeno sdělované?

miroslav píše:
Já nepopisuji co si myslím, ale co vidím.

Až budeš mít opravdu hlubší duchovní zkušenost, která tě přiblíží blíže k našemu společnému základu, budeš také do druhých vidět často lépe a pravdivěji než oni sami vidí sebe.

Takže určitě se nebojí vyjasnění, jaký hlubší společný základ vidí, aniž by si o tom cokoliv myslel.

Jana
moderátor

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 11. zář 2023 17:37:58

A nedá pokoj a nedá :D
Návštěvník

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 11. zář 2023 17:39:40

Jana píše:"To, čím jsi, se neobává následků, ani netouží po štěstí, je samo největším štěstím."

Ale nejdříve se TÍM musíš stát, Jani. Ale dokud je ti důležitější pořád opakovat poučení pro začátečníky a hlásat, jak jsi štastná, tak se to nemůže stát. To je ta tvoje nevědomost. :(
Návštěvník

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 11. zář 2023 17:53:37

Jana píše:
Eduard Tomáš říká:

"Nejvyšší překážkou je nevědomost. Myšlenka "já jsem tělem" je jejím základem. Proto ani o sobě, ani o jiných nemyslete, jako by byli tělem, ale vždy nejvyšší pravdou."

A proč tedy pomáhal Eduard Tomáš lidem, kteří za ním chodili a upozornoval je, na čem musí pracovat, kde ještě nedosahují tu správnou úroven. Proč je neposlal domu s tím, že se ho nemusí na nic ptát, když jsou Nejvyšší Pravdou.

:D
Návštěvník

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 11. zář 2023 18:05:47

Jana píše:
Opravdu si sám sebe uvědomuješ, že jsi souhrnem projevů a jejích příčin?

Mrkni ještě jednou na to, co ti Miroslav napsal. Zřejmě ti to zcela uniklo nebo to úmyslně komolíš, aby nebylo vidět, co podstatného Miroslav napsal:

Miroslav píše:

Až budeš mít opravdu hlubší duchovní zkušenost, která tě přiblíží blíže k našemu společnému základu, budeš také do druhých vidět často lépe a pravdivěji než oni sami vidí sebe.

O tom, co je za tím nemáš bohužel nejmenší zkušenost, jen představy o tom "kým nebo čím ve skutečnosti jsme"
.
Návštěvník

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 11. zář 2023 18:07:08

Návštěvník píše:
Jana píše:
Eduard Tomáš říká:

A proč tedy pomáhal Eduard Tomáš lidem, kteří za ním chodili a upozornoval je, na čem musí pracovat, kde ještě nedosahují tu správnou úroven. Proč je neposlal domu s tím, že se ho nemusí na nic ptát, když jsou Nejvyšší Pravdou.

Někdo tu psal, že i takové případy nastaly. Tomášovi pak řekli, vy už tady nemusíte chodit, vy už to máte.
Návštěvník

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 11. zář 2023 18:11:28

Návštěvník píše:
Návštěvník píše:
Jana píše:
Eduard Tomáš říká:

Někdo tu psal, že i takové případy nastaly. Tomášovi pak řekli, vy už tady nemusíte chodit, vy už to máte.

Zřejmě měli schopnost vidět do lidí a poznali, kdo si stejně poradit nedá. Potom prý řekli: Je to dobré. Nepotřebujete nás. Sbohem.

Návštěvník

Nový příspěvekod Jana » pon 11. zář 2023 18:33:31

Návštěvník píše:
Jana píše:"To, čím jsi, se neobává následků, ani netouží po štěstí, je samo největším štěstím."

Ale nejdříve se TÍM musíš stát, Jani. Ale dokud je ti důležitější pořád opakovat poučení pro začátečníky a hlásat, jak jsi štastná, tak se to nemůže stát. To je ta tvoje nevědomost. :(

Nemůžeš se stát tím, čím jsi.

Nejde o to dostat se na nějakou vyšší úroveň, nejde o to stát se něčím jiným, než jsme.

Jde jen o to poznat to. Poznat to stejné, to věčné, neměnné.

Takže tenhle rozhovor uzavřeme s tím, že každá bytost má svobodu vnímat sebe i ostatní po svém, tak, jak jí to vyhovuje.

Ponechávám si zároveň tu svobodu v srdci vnímat každého z Vás jako dokonalé štěstí, lásku, která nic víc ke své existenci nepotřebuje, a být šťastná, ať už si o tom myslí kdokoliv cokoliv.

Jana
moderátor

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 11. zář 2023 18:37:40

Tomášovi

Zřejmě měli schopnost vidět do lidí a poznali, kdo si stejně poradit nedá. Potom prý řekli: Je to dobré. Nepotřebujete nás. Sbohem.

Ano. přesně tak to bylo.
Návštěvník

PředchozíDalší

Zpět na Inspirativní myšlenky