Pedro. píše:Zemřeli přirozenou cestou. Nikdo na ně nevypálil zásobník, nehodil šrapnel, nikdo je neznásilnil...
Návštěvník píše:Už by ji měl někdo majznout po palici![]()
Jsou věci, které se jeví, že se nedají odpustit.
Jana píše:Pedro. píše:Zemřeli přirozenou cestou. Nikdo na ně nevypálil zásobník, nehodil šrapnel, nikdo je neznásilnil...
Jsou věci, které se jeví, že se nedají odpustit.
To neodpouštění je tím pravým nefalšovaným utrpením.
To, že neodpouštíme, je způsobeno naší slepotou a neschopností poznávat celek.
Stejně jako schopnost si ubližovat, vraždit druhé, zabíjet, znásilňovat a nenávidět.
Ježíš říká: "Bože odpust jim. Nevědí, co činí."
Můžu vyprávět jednu inkarnační vizi, kdy jsem jako dítě s rodinou prchala před válečníky. Zima, špína, mokro, hlad, bolest, únava, vyčerpání, strach... Náhle přišla smrt a cvak - světlo, Láska, klid a mír... a vděk za to vysvobození.
Ten válečník, který to dítě tehdy zabil, nesnesitelně trpěl ve všech dalších inkarnacích, i když se rodil jako nevinné dítě, zůstávalo v něm stigma válečníka, který si nemůže, nedokáže odpustit.
A Ty ho Pedrito znáš, mohl by Ti o tom vyprávět. On to viděl také.
miroslav píše:Návštěvník píše:Jozef Banáš :
Mně osobně mladí Ukrajinci při opékání špekáčků v lesoparku přímo povídali, že to není jejich válka. Tak čí válka to potom je?
Je to od začátku Putinova válka. Kdo to nechce vidět, tak se takhle blbě ptá.
mudrc píše:miroslav píše:Návštěvník píše:Jozef Banáš :
Mně osobně mladí Ukrajinci při opékání špekáčků v lesoparku přímo povídali, že to není jejich válka. Tak čí válka to potom je?
Na válku musí být dva, alespoň. Tak kdo je tím druhým, když Ukrajinci, co odtud sami museli utéct tvrdí, že oni tou druhou stranou nejsou. Nebo si to Josef Banáš celé vymyslel?
Tím druhým jste vy, Miroslavové. Mimořádně zákeřné svině.
Pedro. píše:No já jsem snad dítě ani ženu nikdy nezabil. Aspoň si to nepamatuju.
Pedro. píše:Jsou věci, které se jeví, že se nedají odpustit.
Ale my odpouštíme, ti co prošli ohněm, odpouštějí. Dokonce i takovým zvěrstvům.
Páč dobře cítí, že neodpustit, by živilo tu mysl ve stejné zvíře.
Návštěvník píše:Máš pravdu. Probuzení takhle nemluví. Oni když je třeba majznout po palici hned.
Pedro. píše:Ale to jsem zapoměl na děti, zaujmut ženami. Často mě prolne paprsek (vzpomínka), jak pravil Petr Pan, šťastná... Nevinnost, dávání se v druhé děti, a oni v tebe. Mocná kouzla takřka Foglarovská.
mudrc píše:miroslav píše:Návštěvník píše:Jozef Banáš :
Na válku musí být dva, alespoň. Tak kdo je tím druhým, když Ukrajinci, co odtud sami museli utéct tvrdí, že oni tou druhou stranou nejsou. Nebo si to Josef Banáš celé vymyslel?
Návštěvník píše:Pedro. píše:No já jsem snad dítě ani ženu nikdy nezabil. Aspoň si to nepamatuju.
No jasně, ty nic, ty jsi nikoho nezabil...
Ty hajzlíku….
lvA takoví magoři dnes bohužel vládnou jaderným arzenálem.
Návštěvník píše:Pedro, dyk je jen láska a zase láska.
Jana.
Tak jaképak nehezké vzpomínky?
To jen láska činí pro lásku.
Roztáhni křídla motýlí,
nikdo se nikdy nemýlí,
leť, motýlku, leť
pro ten sladký, voňavý med
co život skýtá...
Znovu a znovu
od zrození ke zrození
v kouzelném opojení
letem, vůní...