Nedualita

Nedualita

Nový příspěvekod Jana » sob 15. dub 2023 18:09:49

Neučitelé – nedualismus

„Neexistují žádní učitelé ani učení. Prostě se to děje." - Jim Newman
V rámci neduální komunity existují dva základní styly sdílení poselství, které budeme označovat jako „kompromisní“ a „nekompromisní“. Tyto termíny odkazují na ochotu kompromitovat neduální poselství „ne-dva“ a uznat osobu jako samostatnou entitu – „dvě“. Nekompromisní sdělení je z definice čistším vyjádřením neduality, a proto může být pro zdánlivou osobu velmi neatraktivní, protože zcela popírá její existenci a tvrdí, že existuje pouze „co je“. Toto je často poselství, které se hledá na konci mého příběhu. Kompromisní zpráva je obecně tím, co zjevnou osobu přitahuje, protože zachovává základní pravdu neduality, ale v praktickém smyslu nepopírá plně individuální existenci. nebo je alespoň ochoten mluvit dualisticky, aby zaujal hledajícího. To může být někdy užitečné a jindy vytvořit spíše identifikaci se staženou energií „já“. Obojí je zde zahrnuto, protože je úžasně zajímavé a tato webová stránka je vytvořena pro potěšení z předmětu bez záměru osvobodit.

Nekompromisní:

Obrázek

Jim Newman
Obrázek Obrázek
Jim je zjevně z New Orleans, USA, ale nyní žije – zřejmě – v Rakousku se svou ženou Ritou, která je také jen zdánlivá. Zdá se, že byl ovlivněn Tonym Parsonsem. Jeho styl je jednoduchý, nekompromisní a zaměřený na „prostě tohle“.

Obrázek

Nargis

Nargis je zjevně začala sdílet nedávno. Pochází z Holandska. Její styl je nekompromisní a konverzační s důrazem na lásku a svobodu.

Obrázek

Tony Parsons

Tony se narodil v roce 1933 v Londýně ve Velké Británii a svou pravou povahu zjevně objevil v roce 1953 ve dvaceti letech. Údajně o třiačtyřicet let později, v tom, co by někteří mohli nazvat rokem 1996, začal sdílet svůj objev s malými skupinami a od té doby se zdálo, že jeho setkání nabývají na velikosti a vlivu. Dědeček nekompromisní nonduality, jeho styl je prostý, přímý a hravě neuctivý se silným důrazem na to, co je.

Kompromisní:

Obrázek

Rupert Spira

Rupert se narodil 13. března 1960 v Londýně ve Velké Británii. S nedualitou byl údajně seznámen kolem šestnácti let a v sedmatřiceti letech se zdálo, že se setkal se svým učitelem Francisem Lucillem, u kterého se zdálo, že bude studovat, dokud údajně v roce 2010 ve svých padesáti letech nezačne učit. Jeho styl je jasný a pečlivý s poetickou citlivostí.

Obrázek

Nisargadatta Maharádž

Nisargadatta (Maruti) se zjevně narodil 17. dubna 1897 v Bombaji v Indii. Svou pravou povahu prý objevil v roce 1933, když mu bylo třicet šest. Od té doby až do své smrti v roce 1981 se zdálo, že sdílí své porozumění se svým okolím. Jeho styl je přímý a neosobní s důrazem na

"Jsem".

Obrázek

Ramana Maharshi

Ramana (Venkataraman) se zjevně narodil 30. prosince 1879 v Tiruchuli v Indii. V roce 1896 ve věku šestnácti let údajně objevil svou pravou povahu a o šest týdnů později cestoval na horu Arunáčala, kde zůstal mnichem až do své zjevné smrti v roce 1950. Jeho styl je jednoduchý, šetrný a zaměřený na „Já jsem“.

Obrázek

Gangaji

Gangaji (Toni Roberson) se zjevně narodila v Texasu 11. června 1942 . V roce 1990 se zdálo, že potkala svého guru Papaji, což okamžitě ukončilo její duchovní hledání a ona byla schopna vidět, že každý okamžik je výjimečný a že není co hledat. Její styl je láskyplný, laskavý a jednoduchý.

Obrázek

Douglas Harding

Douglas se zjevně narodil v roce 1909 v Lowestoftu ve Velké Británii. Ve čtyřiatřiceti letech si uvědomil, že nemá hlavu a že je zároveň ničím a vším. Po zbytek svého zjevného života zkoumal mnohé důsledky tohoto objevu. Jeho styl je zvláště jedinečný, zážitkový, vizuální a komplexní.

Obrázek

Mooji

Mooji (Anthony Moo-Young) se zjevně narodil 29. ledna 1954 v Port Antonio na Jamajce. V roce 1987 byl údajně představen křesťanství, což začalo jeho zjevné duchovní hledání. Až v roce 1993, kdy potkal Papaji v Indii, objevil pravé já. Jeho styl je láskyplný a teplý, s odkazem na mnoho tradic.

Obrázek

Papaji

Papaji (Hariwansh Lal Poonja) se zjevně narodil 13. října 1910 v Paňdžábu v Britské Indii. V šesti letech zažil probuzení, které začalo jeho duchovní hledání. V roce 1944, když mu bylo třicet jedna, potkal Ramana Maharshiho a probuzení, které zažil jako dítě, se stalo jeho trvalou realitou. Jeho styl je jasný a jednoduchý.

Obrázek

Adyashanti

Adyashanti (Steven Gray) se zřejmě narodil 26. října 1962 v Cupertinu v USA. Ve svých dvaceti letech studoval zen buddhismus a ve svých pětadvaceti letech zažil probuzení. Teprve o šest zdánlivých let později ve věku jedenatřiceti let skončilo jeho hledání úplným osvobozením. Jeho styl je jemný a lehkovážný.

Obrázek

Jiddu Krishnamurti

Jiddu se zjevně narodil 11. května 1895 v Madanapalle v Indii. Od mládí byl teosofickou organizací vychován jako světový učitel, ale to zcela odmítl a odešel sám. Neztotožňoval se s žádným myšlenkovým proudem, ať už filozofickým nebo náboženským, a věřil, že každý jedinec si musí najít svou vlastní cestu. Jeho styl je intenzivní, pronikavý a obzvláště důkladný.

Obrázek

Francis Lucille

Francis se zjevně narodil v roce 1944 ve Francii. Zdálo se, že ve věku jedenatřiceti let potkal svého učitele Jeana Kleina, u kterého se zdálo, že bude studovat až do Jeanovy zjevné smrti v roce 1998. Francis údajně začal učit v roce 1981 ve věku třiceti sedmi let. Jeho styl je veselý, inteligentní a hravě neuctivý.

Obrázek

Jean se zřejmě narodil 19. října 1912 v Berlíně v Německu. S nedualitou se údajně seznámil v Indii po druhé světové válce. Zdálo se, že ve třiačtyřiceti letech v roce 1955 objevil svou pravou povahu a o pět let později v roce 1960 údajně začal učit až do své zjevné smrti v roce 1998. Jeho styl je bohatý a popisný a jeho zájmy jsou široké.

https://www.nonduallibrary.com/copy-of-unteachers
Jana
moderátor

Re: Nedualita

Nový příspěvekod miroslav » pát 08. zář 2023 22:56:58

Obrázek
miroslav

Nový příspěvekod miroslav » pát 08. zář 2023 23:02:41

Pštros s pštosáčaty - je to nedualita? Kompromisní nebo nekompromisní? :what:

Obrázek
miroslav

Nový příspěvekod Pedro » pát 08. zář 2023 23:45:21

U nás se přemnožili labutě, a vůbec se lidí nebojí, s mladejma si vykračujou po cyklostezce, jako by nic. Jana by řekla, blaženě. Akorát je ta cestá kol řeky teď plná labutích hoven. No kam bychom asi srali my, nemít hajzlíky, žejo..
Já jsem z toho nadšen, aspoň mohu slalomovat mezi hovny. Jestli mi Jano nevěřiš, zdokumentuji ti to. :-)
Pedro

Nový příspěvekod Pedriito » sob 09. zář 2023 0:05:06

No můj Pšenda, papmeliškoholik, taky nectil, když jsem mu v jeho krásným "doma" postavil záchod. Sral všude, jen ne tam. Čímž mě nasral poprvé...
Pedriito

Nový příspěvekod Jana » sob 09. zář 2023 14:52:19

miroslav píše:Pštros s pštosáčaty - je to nedualita? Kompromisní nebo nekompromisní? :what:

Obrázek

Na to se zeptej Trungpy, když už sis založil o něm vlákno.

On na všechny ty problémy světa, všechny ty problémy lidstva říká:

" Nesnažím se to vyřešit."... "

"Problém nemůžete vyřešit na žádné úrovni, než úplně."

"..vidět poruchu jako součást směru."

Krišnamurti: Ale pozorovat úplně, v tom není vůbec žádné hodnocení.

Trungpa: "Není tam ani žádný pozorovatel." (je to pozorování bez osobního já, že ano Veile :D )

"To je meditace."
Jana
moderátor

Nový příspěvekod miroslav » sob 09. zář 2023 15:06:44

Jana píše:
miroslav píše:Pštros s pštosáčaty - je to nedualita? Kompromisní nebo nekompromisní? :what:

Obrázek

Na to se zeptej Trungpy

Proč bych se měl ptát Trugpy na takovou blbost?
Já se ptám toho, kdo založil tohle vlákno "nedualita" a který rozlišuje nekompromisní a kompromisní neučitele. Ten by to mohl vědět.
miroslav

Nový příspěvekod Návštěvník » sob 09. zář 2023 17:09:02

miroslav píše: Já se ptám toho, kdo založil tohle vlákno "nedualita" a který rozlišuje nekompromisní a kompromisní neučitele. Ten by to mohl vědět.

Informace pocházejí z webu www.nonduallibrary.com, což je knihovna, která se snaží katalogizovat myšlenky a tvorbu těch, kteří v životě nevidí rozdělení.
Nerozlišování, neboli nondualita, je filosofický koncept, který popisuje realitu jako nedělitelnou a nerozlišitelnou.

Pštros s pštosáčaty - je to nedualita? Kompromisní nebo nekompromisní?

Nekompromisní sdělení je čistším vyjádřením neduality, a proto může být pro zdánlivou osobu velmi neatraktivní, protože zcela popírá její existenci a tvrdí, že existuje pouze „co je“. Kompromisní nedualita je obecně tím, co zjevnou osobu přitahuje, protože zachovává základní pravdu neduality, ale v praktickém smyslu nepopírá plně individuální existenci a bývá tu ochota mluvit dualisticky, aby se zaujal hledající. To může být někdy užitečné a jindy to může být překážkou, protože se může vytvořit identifikace s omezenou energií „já“.
Návštěvník

Nový příspěvekod miroslav » ned 10. zář 2023 10:18:33

Návštěvník píše:Informace pocházejí z webu http://www.nonduallibrary.com, což je knihovna, která se snaží katalogizovat myšlenky a tvorbu těch, kteří v životě nevidí rozdělení.
Nerozlišování, neboli nondualita, je filosofický koncept, který popisuje realitu jako nedělitelnou a nerozlišitelnou.

Tohle katalogizování je asi tak to nejhorší, co se dá s projevy probuzených dělat.
A přiřazovat k probuzeným ještě ty "nekompromisní" filosofy co evidentně nemají hlubší zkušenost do jednoho pytle je už úplné zvěrstvo.

Je to jako chytat motýly a připichovat si je do sbírky.

Nejde přece o popisy reality.
miroslav

Nový příspěvekod Jana » ned 10. zář 2023 10:24:15

miroslav píše:
Návštěvník píše:Informace pocházejí z webu http://www.nonduallibrary.com, což je knihovna, která se snaží katalogizovat myšlenky a tvorbu těch, kteří v životě nevidí rozdělení.

Tohle katalogizování je asi tak to nejhorší, co se dá s projevy probuzených dělat.
A přiřazovat k probuzeným ještě ty "nekompromisní" filosofy co evidentně nemají hlubší zkušenost do jednoho pytle je už úplné zvěrstvo.

Je to jako chytat motýly a připichovat si je do sbírky.

Nejde přece o popisy reality.

Když se budeš na to dívat z pohledu ega, tak máš naprostou pravdu. Porovnávání individualit, kdo na jaké je duchovní úrovni, kdo čeho dosáhl, co je na něm špatně, co říká špatně, je přesně tak, jak píšeš: Je to jako připichování motýlů do sbírky.

Ale bez zaujatosti egem, je poznávání poznávajících v jejich rozmanitosti a ve své podstatě stejnosti nádhernou zábavou.

Nejúžasnější je, že vždycky, kdykoliv se rozkryje to celé, o čem kdokoliv z nich mluví, tak je to stejné, absolutně stejné.

:)
Jana
moderátor

Nový příspěvekod miroslav » ned 10. zář 2023 10:38:00

Zábava je čistě záležitostí a potřebou ega. Je to forma jeho sebepotvrzování, udržování, zapomenutí, rozptýlení, opilosti sama sebou. Proto ji lidé vyhledávají a bez ní se nudí.
Tak příjemnou zábavu.
miroslav

Nový příspěvekod Jana » ned 10. zář 2023 11:39:54

miroslav píše:Zábava je čistě záležitostí a potřebou ega. Je to forma jeho sebepotvrzování, udržování, zapomenutí, rozptýlení, opilosti sama sebou. Proto ji lidé vyhledávají a bez ní se nudí.
Tak příjemnou zábavu.

Ego potřebuje někým být, aby se mohlo cítit šťastné.
Pravé Já je trvale šťastné tím, že je.

Ego má povinnosti, musí něčeho dosahovat, musí makat, snažit se, usilovat, musí se seberealizovat.
Pravé Já nic nemusí, osvícená existence přijímá realitu přesně takovou, jaká je, nepotřebuje ji měnit.

Ego je řízeno představami o tom, jak by věci měly být.
V jednotě s Božským Bytím jsou přijímány a oceňovány věci tak, jak jsou, proto osvícený jedinec může být plně přítomen v každém okamžiku, nepotřebuje být připoután k představám čeho chce v budoucnosti dosáhnout a co z minulosti nechce, což vede k pocitu lehkosti a radosti.

Ego bez usilování o nějaký cíl se nudí.
V osvíceném stavu je to viděno tak, jak říká Maharadž:

Tazatel: Já ale rád tvořím, pracuji.
Nisargadatta Maharadž: Všechny vaše aktivity pokračují tak jako tak, avšak nejsou nic než zábavou. Stavy bdění a hlubokého spánku přicházejí a odcházejí spontánně. Prostřednictvím pocitu mé se automaticky považujete za konatele. Zjistěte však, zda-li je pocit mé skutečný anebo neskutečný, trvalý či pomíjivý. Pocit mé, který se ve vás objevuje, je neskutečný. Sám jsem si ověřil, jak neskutečný je. Pocit mé byl podroben zkoušce a prokázán za neskutečný. Kdo je tím, kdo ví, že pocit mé je neskutečný? Pochopení uvnitř vás, jež si je vědomo neskutečnosti pocitu mé, zná všechny změny. Proto musí být samo neměnné. Jste iluzí, májou, bludnou představou. Právě pouze díky poznání své neskutečnosti vím, že i vy jste neskutečný. Není tomu tak, že já jsem skutečný a vy jste neskuteční. Je to takto: Jelikož já jsem neskutečný, vše je neskutečné.
Vědomí a Absolutno
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Jana » ned 10. zář 2023 11:41:40

Z tohohle citátu od Maharadže by měl Veil radost.

:D
Jana
moderátor

Nový příspěvekod miroslav » ned 10. zář 2023 12:42:14

Jana píše:

Ty zaměňuješ svoje "štastné" ego za Já. Tvoje ego se cítí šťastné, že je (stále se o to snaží si udržet tuto iluzi) a přesvědčuje se o tom, že to už je ono, že to bude věčně. "Už to je" - to co sis přečetla to sis vztáhla na svůj stav. Tomu se, jak vidno u některých lidí, rádo a u tebe navíc velmi pevně věří.
V tom spočívá nebezpečí hlubších nauk, že na to takhle lidé jako ty ochotně skočí a jsou šťastní jako ten, co je přesvědčen, že je koněm. Nic proti tomu, ale s duchovní cestou dotyčného to souvisí jenom tak, že ji to na dlouhou dobu zastaví. Jediné, co tě z toho může probudit je bohužel jen skutečné utrpení, o které si tím koleduješ, je-li ti Milost boží nakloněna.
A navíc, jak jsem psal takoví lidé svými pomatenými projevy pak odpuzují poctivé adepty duchovní cesty. Takové iluzorní štěstí, které tu stále prezentuješ a obhajuješ připadá vnímavému, opravdu hledajícímu Pravdu - ať ve vědě nebo v duchovnosti připadá spíše jako utrpení, slepota, které s Pravdou určitě nemají nic společného.
miroslav

Nový příspěvekod Jana » ned 10. zář 2023 13:25:31

miroslav píše:
Jana píše:

Tvoje ego se cítí šťastné, ...

Miroslave, ego z principu nemůže být šťastné. Veškeré štěstí pramení přímo z Vědomí. O tom snad už ani nepochybuješ, nebo ano?

Ego je imaginární iluze, která nás odděluje od Skutečnosti.

Jakmile je tady sjednocení se Skutečností, tak ego zmizí.

K čemu by také byla iluze ega, které nás má nasměrovat do šťastné budoucnosti, když to štěstí už tady přítomno je.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Jana » ned 10. zář 2023 13:28:52

Tazatel: Osoba, která je ponořena do světa prožívá velmi rozmanitý život. Pláče, směje se, miluje, nenávidí, má přání i obavy, trpí a znovu se raduje. Jaký má ale džňánín, který je nezná – nemá ani radost ani strach? Není to jenom jaká si nemastná neslaná prázdnota?

Nisargadatta Maharadž: Není tak odloučen, jak by se zdálo. Prožívá čistotu, ničím nezkažené blaho. Je šťasten a je si plně vědom toho, že štěstí je jeho skutečnou podstatou a že on nemusí dělat už nic a nemusí už o nic usilovat. To je při něm stále, mnohem víc, než tělo, je to bližší, nežli jeho mysl. Vy si myslíte, že bez určité příčiny není možné štěstí. A mě připadá závislost na čemkoliv jenom pro dosažení pocitu štěstí jako naprosté zoufalství. Radost a bolest mají svou příčinu, ale můj stav je mým vlastním stavem, nemá příčiny, je nezávislý a nic ho nemůže ohrozit.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Jana » ned 10. zář 2023 14:38:48

Miroslave, možná říkáš štěstí tomu, co ve skutečnosti štěstím není.

Pravé štěstí je trvalé, je tu stále, nic nemá šanci ho zničit, i když může být překryto nevědomostí, iluzí ega, proto nemusí být uvědomované. Ale s poznáním čím tahle existence je, je tady štěstí pravého Já stále.

Kdežto Ty máš zřejmě na mysli zdánlivé štěstí, které je stále vyvažováno stejnou intenzitou utrpení. Je to způsobeno ztotožněním s tělem a myslí, ztotožněním s představou individuality, která je oddělena od zbytku existence.

Veškeré zdánlivé štěstí, které zakoušíte, se stává zdrojem utrpení – (Nirupany)

Běžní lidé nedokáží nabýt Seberealizaci. Rozpoznávají se jakožto těla. Dokud není tělesné ztotožnění vykořeněno, nemůže vyvstat vědomí Já. Fakt je ten, že nečistota hrubého těla nemůže zasáhnout vědomí v těle. Přesto se toto stejné vědomí pohybuje ve formě těla. Veškeré zdánlivé štěstí, které zakoušíte, se stává zdrojem utrpení.

Já se ztotožňuje s tělem a ztrácí svou dokonalost. Dokud je zde koncept zrození, je tu mizérie. Vědomí je bezforemné, ryzí a posvátné, je však zatíženo koncepty ega a zrození. Ten, kdo je znechucen světskými záležitostmi, se stává odpoután. Kvůli tělesnému ztotožnění se vědomí smíchalo s pěti elementy. Poznání v těle je posvátným zrakem Boha. Je to On, kdo vás přiměje pochopit, že představa zrození je falešná. Likviduje pocit individuality.

Vědomí je zaneprázdněno mnoha myšlenkami. Pod Guruovým vedením jej musíte otočit a vrátit dovnitř sebe sama. Ten, kdo pochopí, že mezi jeho vědomím a Guruem není rozdíl, dojde osvícení. Pokud uvěříte, že nejste tělo, obdržíte Milost Gurua. Vědomí je nekonečné a neomezené. Jak tedy může mít smrt? Díky Guruově milosti se zrození těla stane zrozením Brahman. Pak hledající zapomene, že je nějakou konkrétní individualitou.

I když je Džňánin všeprostupující, má pořád jednu žádost. Poznání by se mělo vyvíjet. Vytrvale vyhlíží někoho, kdo by byl hoden obdržet poznání a předávat ho dál. Všichni jsou jako takoví oddanými Boha. Oddanost k Bohu je oddaností k Já. Vše je děláno proto, aby byl zachován pocit ´já jsem´. Pokud dle Guruových slov uctíváte bezforemné vědomí, budete nesmrtelní a nezničitelní. Pochopíte, že vaše pravá přirozenost je Parabrahman.

Má Já potřeby typu – jídlo, manžel (manželka), děti – anebo jsou tu pro hledajícího? Já je mylně pokládáno za formu těla. Ti, kdo mají poznání Já, prostoupili celý projev a transcendovali jej. Jsou Parabrahman – mimo formu a kvality. Pokud jste realizovali Já, rituály, náboženství, černá či bílá magie, kletby nebo duchové na vás nemají žádný dopad (jsou pro vás bezvýznamné). Namísto toho se obrátí a zasáhnou ty, jež je na vás směřují. Ten, kdo si zahrává s Džňáninem, přináší sám sobě neštěstí. Věříte-li věštcům (kartářům, vykladačům atd.), nenabyli jste poznání Já.

Ve snu byl spatřen svět. V tomto snu se objevilo také vaše tělo. Sen posléze skončil a svět se vytratil. Pak co se stalo Tomu, kdo viděl sen? Viděl tam ležet Své tělo? On nikdy nepřišel a nikdy neodešel. Átman není pránou. Pochopte tento fakt. Nebude stačit, pokud si to jen budete uchovávat v paměti. Co je v tomto těle tím, kvůli čemu víme, že ´my jsme´?

Musíte praktikovat oddanost ke Guruovi (neduální uctívání). Buďte pozorní. Připravte sebe sama na to, abyste na konci svého života zažívali radost. Pro ostatní je to úzkostlivá a děsivá událost.

https://www.advaita.cz/26342n-104.-vesk ... i-nirupany
Jana
moderátor

Nový příspěvekod miroslav » ned 10. zář 2023 14:50:55

Jana píše:
miroslav píše:
Jana píše:

Tvoje ego se cítí šťastné, ...

Miroslave, ego z principu nemůže být šťastné. Veškeré štěstí pramení přímo z Vědomí. O tom snad už ani nepochybuješ, nebo ano?

Ego je imaginární iluze, která nás odděluje od Skutečnosti.

Přímo z Vědomí pramení všechno včetně ega. Šťastná nebo nešťastná nemůže být iluze, podobně jako není šťastná nebo nešťastná osoba zobrazená na filmovém plátně. Šťastné nebo nešťastné je jedině živé ego a tu živost mu dává Vědomí.
Nic proti egu, vždyť je stejně jako všechno produktem Boží tvorby, ale domnívat se, že to, co cítíš, to štěstí, je Já, je tvůj velký omyl. Stejně jako ty to zažívá to mimino u prsu, stejně jako jindy zažívá nespokojenost, bolest, strach.
Začátečníkům se to občas říká, jak ty to cituješ aby se cvičili v uvnitřňování ale ne proto, aby se považovali za Já nebo aby si mysleli že už to je, jako ten chudák Veil. "Já" není tvoje ani to nejsi ty, jak se teď pociťuješ. Jinak bys nepotřebovala se pořád obhajovat a sebepotvrzovat. To potřebuje jenom tvoje ego.
miroslav

Nový příspěvekod miroslav » ned 10. zář 2023 14:54:21

Jana píše:Miroslave, možná říkáš štěstí tomu, co ve skutečnosti štěstím není.

To je tvůj případ. Ne můj.

Až se vykašleš na štěstí, tak potom snad budeš opravdu šťastná a nebudeš o tom ani vědět.
miroslav

Nový příspěvekod Jana » ned 10. zář 2023 15:15:40

miroslav píše:
Jana píše:Miroslave, možná říkáš štěstí tomu, co ve skutečnosti štěstím není.

To je tvůj případ. Ne můj.

Až se vykašleš na štěstí, tak potom snad budeš opravdu šťastná a nebudeš o tom ani vědět.

To bych musela psát, že to je jak na houpačce, chvíli štěstí a chvíli utrpení, ale ono to utrpení v tom skutečném štěstí má absolutní absenci.

:D

Líbí se mi, jak si troufáš popisovat to, co si myslíš, že prožívá podle Tebe ten druhý.
Že dokážeš naivně věřit, že člověk, který si myslí, že je kůň, je šťastný, i když je zavřený v cele blázince.

Je s Tebou legrace.

Ale kdybys měl zájem opravdu něčím podnětným přispět do mlýna, tak můžeš popsat něco z Tvého života, co skutečně doopravdy poznáváš, bude to nepochybně pravdivější, než to, co si představuješ, že prožívá někdo druhý.

:)
Jana
moderátor

Další

Zpět na Inspirativní myšlenky