Učení

Re: Učení

Nový příspěvekod Návštěvník » úte 19. zář 2023 15:33:25

Jana píše:
Návštěvník píše:
Nisargadatta dosáhl temný Zdroj všeho. Uskutečnil nejdřive Atmána, později Brahmána.

A nevadí, že mluvil o tom, že vše je blaženost a že kromě lásky nic skutečného neexistuje?

:D

Přečti si všechno, co říkal, neupínej se na jednu větu, která se ti líbí. Potom dostaneš celistvý obraz. Nakonec on sám řekl, že se nemáme upínat na to, co bylo určeno jen pro konkrétního návštěvníka.

:)
Návštěvník

Nový příspěvekod Jana » úte 19. zář 2023 15:35:15

Péťo, nevadí Ti, že Nisargadatta Maharadž také poznává stejně jako Jim Newman absolutní dokonalost? Nejedná se tím pádem jenom o druhý vnor?

A nebo tohle:

Maharadž: Není tak odloučen, jak by se zdálo. Prožívá čistotu, ničím nezkažené blaho. Je šťasten a je si plně vědom toho, že štěstí je jeho skutečnou podstatou a že on nemusí dělat už nic a nemusí už o nic usilovat.

Neměl by Nisargadatta ten nekonečně šťastný stav nakopnout, aby se z toho maximálně druhého vnoru dostal?

Jana
moderátor

Nový příspěvekod Jana » úte 19. zář 2023 15:36:13

Návštěvník píše:
Jana píše:
Návštěvník píše:
Nisargadatta dosáhl temný Zdroj všeho. Uskutečnil nejdřive Atmána, později Brahmána.

A nevadí, že mluvil o tom, že vše je blaženost a že kromě lásky nic skutečného neexistuje?

Přečti si všechno, co říkal, neupínej se na jednu větu, která se ti líbí. Potom dostaneš celistvý obraz. Nakonec on sám řekl, že se nemáme upínat na to, co bylo určeno jen pro konkrétního návštěvníka.

Co může být celistvějšího, než tohleto, co je absolutně dokonalé?

Jana
moderátor

Nový příspěvekod Jana » úte 19. zář 2023 15:38:17

Péťo, z celého srdce Ti přeju, ať si můžeš dovolit zmizet v téhle kráse, štěstí, blahu. Vždyť ve skutečnosti nejsi ničím jiným, jsi TO.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Návštěvník » úte 19. zář 2023 15:39:38

Docela by mě zajímalo a to skutečně, o čem jsou jednotlivé vnory, pokud možno co nejkratšeji.
Jestli dobře chápu, tak jsou čtyři?
Návštěvník

Nový příspěvekod Návštěvník » úte 19. zář 2023 15:41:40

Jana píše:Péťo, nevadí Ti, že Nisargadatta Maharadž také poznává stejně jako Jim Newman absolutní dokonalost? Nejedná se tím pádem jenom o druhý vnor?

Neměl by Nisargadatta ten nekonečně šťastný stav nakopnout, aby se z toho maximálně druhého vnoru dostal?

Když si přečteš bedlivě všechno, co Nisargadatta říkal, tak ti dojde, že mohl s každým mluvit na úrovni, kterou dokázal dotyčný - dříve nebo později - pochopit.

Ty se zabýváš jen štěsttím, blažeností a láskou, a tak si hledáš ve všem jen věty, v kterých tato slova jsou. To tě velmi omezuje.
Návštěvník

Nový příspěvekod Návštěvník » úte 19. zář 2023 15:43:25

Jana píše:Péťo, z celého srdce Ti přeju, ať si můžeš dovolit zmizet v téhle kráse, štěstí, blahu.

Díky, Jani, nechci. Pravda je neskonale víc.

Návštěvník

Nový příspěvekod Návštěvník » úte 19. zář 2023 15:47:25

Návštěvník píše:Docela by mě zajímalo a to skutečně, o čem jsou jednotlivé vnory, pokud možno co nejkratšeji.
Jestli dobře chápu, tak jsou čtyři?

Tohle je přednáška M. Tomášové o vnorech. Krátké to není.

https://happyjoe.webnode.cz/hledani/tom ... -promluva/
Návštěvník

Nový příspěvekod vostal petr » úte 19. zář 2023 16:18:59

Co může být celistvějšího, než tohleto, co je absolutně dokonalé?

Tak to vím naprosto přesně,

drogy, sex a rokenrol,

kdybys nevěděla proč, tak proto že to nikdy není stejné,

na rozdíl vod toho tvého neměnného sebevoblbováku,

kterej je pouze pro tvé pitomé ego sebevoblbovákem,

zatímco pro jiné je to "stará vesta"

tedy přirozenost...

To jen ty jsi z toho zesraná a bájíš ty svoje pitomý bajky vo štěstí...
vostal petr

Nový příspěvekod vostal petr » úte 19. zář 2023 16:21:09

PS.

Prostě si to svoje celistvé a neměnné štěstí strč do prdele, ty pseudoduchovní krávo !!!
vostal petr

Nový příspěvekod Návštěvník » úte 19. zář 2023 16:22:42

Děkuji za odkaz o vnorech.
Přečtu si, až budu mít klid a prostor.
Jak bys zhodnotil jednotlivé vnory co nejstručněji, o čem jsou?
Návštěvník

Nový příspěvekod Jana » úte 19. zář 2023 16:28:38

Návštěvník píše:
Jana píše:Péťo, z celého srdce Ti přeju, ať si můžeš dovolit zmizet v téhle kráse, štěstí, blahu.

Je to fajn, že nechceš něco, co nemáš. Chtění je záležitost ega a utrpení. Je navíc nesmysl chtít to, čím už neomezeně jsi.

Jana
moderátor

Nový příspěvekod miroslav » úte 19. zář 2023 16:44:44

Jana píše:Takže nelpět na posuzování sebe (já nic, já muzikant?), ale lpět na posuzování druhých, tak jsi to myslel?

Ne, nelpět na posuzování ani sebe ani druhých ani ničeho. Lpění na posuzování druhých se odvíjí od lpění na posuzování sebe tedy na svém obrazu před sebou a před druhými.

Ty to máš přece přímo z první ruky, ty tím stále žiješ a nazýváš to nekonečným štěstím a bezpodmínečnou láskou.
Kdo tím netrpí - tím podvědomým strachem že si o něm někdo bude něco myslet, nepotřebuje se neustále tímhle utěšovat a bránit realitě.
miroslav

Nový příspěvekod Návštěvník » úte 19. zář 2023 17:14:08

Jana píše:
Návštěvník píše:

Je to fajn, že nechceš něco,

co máš ty, Jani. O to opravdu nestojím. :)
Návštěvník

Nový příspěvekod Jana » úte 19. zář 2023 17:24:10

miroslav píše:
Jana píše:Takže nelpět na posuzování sebe (já nic, já muzikant?), ale lpět na posuzování druhých, tak jsi to myslel?

Ne, nelpět na posuzování ani sebe ani druhých ani ničeho. Lpění na posuzování druhých se odvíjí od lpění na posuzování sebe tedy na svém obrazu před sebou a před druhými.

Ty to máš přece přímo z první ruky, ty tím stále žiješ a nazýváš to nekonečným štěstím a bezpodmínečnou láskou.
Kdo tím netrpí - tím podvědomým strachem že si o něm někdo bude něco myslet, nepotřebuje se neustále tímhle utěšovat a bránit realitě.

Tvou zkušeností je, že to takhle funguje? A předpokládáš, že to tak musí být vždycky?

Co když s poznáním, kým skutečně jsi a čím tohle všechno je, není šance, aby se tady objevil jakýkoliv strach?
Tady máš jasné a jednoduché vysvětlení, proč v tom není žádný strach.

Ty jsi například Eduarda Tomáše osobně znal. Mohl by sis typnout proč o nekonečném štěstí mluvil? Proč podle Tebe to, čemu říkáš "potřeba mluvit", tady byla?

Jana
moderátor

Nový příspěvekod Jana » úte 19. zář 2023 17:34:41

Návštěvník píše:

To je Tvoje představa, že mám něco, co Ty nemáš.

A vidíš to tak, protože to tak vypadá z pohledu oddělenosti.

S poznáním jednoty všeho tady není nikdo, kdo by mohl mít to, čím je.

I když je to moc hezká představa.

Dost možná kvůli ní cela tahle iluze oddělenosti vznikla.

Aby se Bůh mohl dotknout Boha, aby mohl milovat a být milován, až tak, že "Otec i já jedno jsme".

Jana
moderátor

Nový příspěvekod miroslav » úte 19. zář 2023 18:45:33

Jana píše:
miroslav píše:

Tvou zkušeností je, že to takhle funguje? A předpokládáš, že to tak musí být vždycky?

U tebe to přesně takhle funguje, proto reaguješ tak, jak reaguješ.
To není "posuzování" či "odsuzování", ale normální diagnóza. Pojmenování příčin. Neber si to osobně a možná sama uvidíš, že to tak je.
miroslav

Nový příspěvekod Jana » úte 19. zář 2023 18:59:25

miroslav píše:U tebe to přesně takhle funguje, proto reaguješ tak, jak reaguješ.
To není "posuzování" či "odsuzování", ale normální diagnóza. Pojmenování příčin. Neber si to osobně a možná sama uvidíš, že to tak je.

Miroslave, je mi to jasné, že si to nepřipustíš, že se díváš na mě skrz filtr své vlastní mysli.

Ale řekla bych, že asi bude opravdu dobré pokud možno alespoň chvíli sem nepsat. To, co je pro mě sdílení radosti z toho, co je, může být pro někoho opakem, něčím jiným, tlačením na pilu nebo něčím nepatřičným, a tím sám sebe zaklínat v iluzi oddělenosti.

Přitom by bylo tak jednoduché přát všem bytostem, kéž jsou šťastné a když potkáš nějakou šťastnou bytost, tak být šťastný, že je šťastná.

A rázem bys měl stejné štěstí, jako ona.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Návštěvník » úte 19. zář 2023 19:46:25

Jana píše:
Návštěvník píše:

To je Tvoje představa, že mám něco, co Ty nemáš.

Tu tvoji poblouzněnost slovy nemám, díkybohu.
Návštěvník

Nový příspěvekod Návštěvník » úte 19. zář 2023 19:57:13

Našel by se tady někdo, kdo by vlastními slovy přiblížil, o čem vnory jsou?

Vkádání odkazů, videí atd. jde, ale vlastní slova?
Vlastní chápání?
Návštěvník

PředchozíDalší

Zpět na Inspirativní myšlenky