Veil píše:Návštěvník píše:"Zůstaňte tichý. Neexistuje nic, o čem byste měl přemýšlet. Je třeba jen být tichý.
V tichosti, v klidu se Já objeví samo od sebe. To je nejlepší satsang. Nemáte-li důvěru ve své vlastní Já, pak si někoho najděte. A budete-li čestný, upřímný a odhodlaný, pak vás při vhodné příležitosti toto Já zavede někam, kde potkáte totéž Já, které vám řekne: "Já jsem tvé vlastní Já.“
Pořád stejná písnička. Musíte udělat jen to a to a pak už na to přijdete. A jestli ne, tak jste se dost nesnažili, nebo jste nebyli připraveni, nebo milion dalších nesmyslů. Celé je to blábolení ze snu. Ze snu o já a Já. Není žádné já ani Já.Návštěvník píše:Učitel je puzen k tomu, aby hovořil, ale neodpovídá za to, co říká. Prostě žijte jako svobodný člověk, jako neposkvrněný, prázdný člověk. To je nejlepší nauka, kterou člověk může někomu předat. Seďte naprosto tiše. Bez myšlenky. Takové učení je nejlepší - nikdo je nemůže odmítnout a všichni z něj mají prospěch."
Takže učitel neodpovídá za to, co dělá, ale hledač za to odpovídá? Trošku dualita, že?
Moci něco někomu předat jde jen ve snu, ze kterého tenhle mistr mluví.
A je v tom celém nějaký problém, když je jasné, že skutečností je jen tohle a to zdánlivé je jen zdánlivé?
Veile, co promluvy Šrí Siddharaméšvar Maharádže Vše je iluze?
Ještě jsem z nich skoro nic neslyšela, ale jestli je Ti jasné, o čem mluví, můžeš k nim přidat svůj komentář.