Moderátor: rosada
teonik píše:ahoj
návštěvník píše:
taky se stává, že během rozhovoru i "tichého působení" dojde k jejich zhroucení, teda těch konceptů, občas i ke zhroucení dotyčného
myslím,že většina hledajících zažila zhroucení svých konceptů a to třeba i několikrát,a nemusí to být jen působením mistra,či přesněji mistra v těle,spouštěče mohou být různé,třeba i obyčejný pohled na vycházející slunce
ještě bych chtěl dodat,že spouštěč nemusí být ani příčinou zhroucení,tou je vlastní stav žáka,ve kterém se cosi nashromáždilo a ted to chce pryč
kdo za tím vším stojí,kdo to organizuje?
schválně jsem předtím psal že mistr v těle,neb jeho i vše ostatní včetně žáka k situaci přivádí naše vyšší úrovně-tj Mistr řekněme vnitřní
@
..................
Jarda Malej píše:
V těchto letech, měsících a dnech, probíhá takový satsang i hromadně, účastní se ho lidstvo současnosti ať už vědomě a nebo ne.
Jak ten jeho vliv snášejí, vidíme v televizi a v novinách.
teonik píše:ahoj Ros
znám averzi některých jogínů k myšlení a myšlenkám
bylo mi odpověteno,at kouknu na videjka,koukl jsem a vidím,Mooji rozpráví,žertuje,ptá se,mluví,např:ego není,ego neexistuje...atd
nejsouliž to také koncepty?
Mooji tedy svými koncepty vytlouká koncepty návštěvníků,aby jak říká Ros,uviděli,co je za všemi koncepty?
nemám ale temperament oddaného,jsem spíš rebel,na všechno si musím přijít sám
teonik píše:jsou možné různé pohledy
1-jedna bytost má větší Poznání než druhá a je možno toto poznání na druhého přenést
2-všechny bytosti jsou z absolutna,všechny k němu mají stejně daleko...
teonik píše:...přitom ale z kteréhokoli schodu lze udělat krok stranou,rovnou do Podstaty
@
....................
Návštěvník píše:a nechat se promývat tím co je a jak je....
teonik píše:ahoj Ros
ptal jsem se:
píšeš:
Ale aby, spatřili to na co poukazuje a to je za všemi koncepty.
a jak nebo čím na to Mooji poukazuje?
@
....................
bylo mi odpověteno,at kouknu na videjka,koukl jsem a vidím,Mooji rozpráví,žertuje,ptá se,mluví,např:ego není,ego neexistuje...atd
nejsouliž to také koncepty?
Mooji tedy svými koncepty vytlouká koncepty návštěvníků,aby jak říká Ros,uviděli,co je za všemi koncepty?
neříkám,že to nemůže fungovat,může
ale je zde nebezpečí,že žák si do hlavy nabije koncept Moojiho a Skutečnost opět nikde
ještě poznámku k slovu averse vůči myšlenkám,to jsem přehnal,ale kdybychom dělali průzkum mezi začátečníky,jistou animozitu bychom myslím objevili
nebo aspon povzdech,ach,snažím se meditovat,ale ty myšlenky-furt mě ruší
krásné časy a hodně štěstí
@
................
jsem Skutečný a dle libosti si nasazuji a sundávám masky
nebo jsem sám maskou,kterou si kdosi nasadil a za chvíli mě zahodí?
teonik píše:ahoj Terrosi
napsals:
Jasně že koncepty existují, asi jde spíš o ulpívání na konceptech - co člověk preferuje
My nehrajeme, protože de facto neexistujeme, jsou jen příčiny + důsledky. Hraje absolutno
takže podle prvého řádku:člověk ulpívá,tedy vyvozuji že existuje
podle druhého řádku:člověk nemůže hrát protože neexistuje
klidně bych ti moh odpovědět ve tvém stylu:my neulpíváme,protože de fakto neexistujeme,ulpívá absolutno...
teonik píše:problém vidím v tom,že my-lidé zároven existujeme a zároven z jiného pohledu neexistujeme
teonik píše:je proto možné v debatě pohledy střídat,jak mi to právě vyhovuje,abych napadl pohled druhého
teonik píše:za optimálnější považuji přijmout pohled druhého a pak eventuelně předestřít svůj protichůdný pohled a pokusit se o syntezu
teonik píše:na závěr dodávám,že ulpívání na konceptech také považuji za neproduktívní a dokonce nebezpečné
@
..................
teonik píše:
na videjku jsem slyšel,že Mooji říká:ego neexistuje(nezlob se Ros,ale to vnímám jako koncept).
teonik píše:tedy myslím,že Mooji působí více kanály
1-něco mluví,používá řeč a koncepta
2-ty mohou sloužit jako nosič pro přenos síly řekněme uvědomění
3-je možné i jen být v tichosti,síla stejně působí
pro zdar působení je třeba i určité připravenosti žáka
teonik píše:jen na okraj Ros,použil jsem skutečně slova o vytolukání,za což se omlouvám,která mě napadla ze rčení vytloukat klín klínem,ale nemyslel jsem to zle,zkrátka jsem chtěl upozornit na možnost,kdy si žák osvojí mistrem uváděné koncepty a jádro sdělení mu nedojde,začne pak ulpívat na konceptech...
teonik píše:jsem Skutečný a dle libosti si nasazuji a sundávám masky
nebo jsem sám maskou,kterou si kdosi nasadil a za chvíli mě zahodí?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník