Hana píše:Zaprvé...proč máme uctívat a uznávat svaté? Ano, byli zvoleni z Boží vůle, ale zvolil je člověk, nebo ne?
nemusíš nic, co nechceš (co tak necítíš). Názory druhých jsou názory druhých a ty je nemusíš přejímat za své
Hana píše:Mám prostě občas obavy,
obavy tě nikam neposunou - je to jen jiná forma strachu, ale můžeš je vnímat jako tvou niternou informaci, že všechno může být jinak
Hana píše:že si zakládám jakousi vlastní církev nebo co...
to děláme všichni, jen někteří potřebují získávat pravidla od jiných lidí.
Proč myslíš, že je tolik církví a duchovních směrů - každý to chápe po svém, každému vyhovuje něco jiného, ale bůh je jen jeden
a asi to špatně,
špatné je jen to, co za špatné považuješ
ale podle mého názoru by víra měla být založena na mém osobním vztahu s Bohem.
pochopitelně - jak jinak
Vždyť je to
Tvůj vztah s bohemHana píše:Ještě zpověď...proč mám své hříchy říkat člověku?
ten, kdo ti to říká, ten si to tak myslí, ale to neznamená, že ty si to taky máš takto vykládat. Důležité je si to umět otevřeně přiznat, ať je to jakékoliv
Vím o nich a svých chyb lituji.
ničeho nelituj - jen: pokud teď bys to dělala jinak, tak si z toho vem ponaučení a už to dělej jinak (už s tím ponaučením). Lítost sama o sobě ti pomůže jen ke smutné náladě nebo až depresi...
Když něco uděláš "blbě", tak z toho máš ponaučení, které nejde jen tak zapomenout - je to mnohem lepší škola, než kdyby ti někdo diktoval, jak je to lepší - to se dá hned zapomenout
A to je to hlavní, ne? Řekněte, je to špatně, můj názor?
jasně, že ne - jsi hvězda!
- já byl proti tobě ve svých 14. úplná guma