Pelvan píše:Pro naše zdraví je velmi důležité to, jakými myšlenkami se naše mysl zaobírá. Je to jemně hmotná podmínka dobrého zdraví. Dříve se to řešilo hlavně modlitbou, ta snaha o kultivaci našich myšlenek. V moderní době se tomu říká duševní hygiena, která se ale nikde kvalitně neučí a ani nepraktikuje...
Naštěstí se už kvalitně učí i praktikuje. V podstatě jde o léčivou energii, která vzniká prohlubování hluboce přátelského vztahu k tělu a ke všem jeho částem. Čím laskavější a něžnější je vnímání bolavé nebo nemocné části těla, tím výraznější hojivá reakce okamžitě nastane. Je to až neuvěřitelné, ale začne se prakticky okamžitě vnímat, že v ní začala živě proudit energie, objevil se krásný pocit tepla v celém těle, a současně se začne rychle zmenšovat bolest, až nakonec zmizí.
Mám s tím mnohaletou zkušenost. Velkou část svého poměrně dlouhého života jsem trpěla řadou chronických nemocí a byla jsem každou chvíli ve špitále. Nakonec ale došlo k obratu: vědomě prožívaným láskyplným vztahem ke všem svým orgánům i k buňkám, které tělo tvoří a které můžeme vnímat jako živé tvorečky, jako samostatně existující malé bytůstky (protože mají vlastní DNA), se to začalo postupně zlepšovat. Včetně stavu křečových žil, který byl opravdu dost špatný a kvůli kterým mě jednou vezla sanitka s houkačkou do špitálu. Za posledních 15 let se jejich stav přestal zhoršovat, chovají se velmi slušně, a zmizelo i množství dalších potíží, které předtím trvaly celá desetiletí, kdy jsem musela např. dodržovat velmi přísnou dietu. Někdy si říkám s humorem (a s vděčností), že nakonec zřejmě umřu úplně zdravá.
Jak ovlivňovat stav svého těla prostřednictvím změny vibrací jeho energetického pole vysvětluje ve svých knihách jeden z nejpovolanějších, klinický praktik David Hawkins. V knize "Letting Go: The Pathway of Surrender" říká:
"Rozpuštění potlačených emocí má pozitivní dopad na zdraví. Snižuje přemíru energie v autonomním nervovém systému organismu a odblokovává akupunkturální energetický systém (prokazatelné jednoduchým svalovým testem). Proto když člověk ustavičně upouští od ulpění, fyzické a psychosomatické potíže se zmenšují a obvykle se úplně rozplynou. Je to generální zvrat chorobných procesů v těle a návrat k optimálnímu fungování... Všechno ve vesmíru vysílá vibrace. Čím je vibrace vyšší, tím víc má energie. Emoce jsou také energie, proto vyzařují vibrace. Tyto emocionální vibrace působí na energetická pole těla a objevují se účinky, které se dají vidět, pociťovat i měřit.
Neseme v sobě obrovskou zásobu nahromaděných negativních pocitů, přístupů a přesvědčení. Neuvědomovaná nahromaděná zátěž nás dělá depresivními a to je základ mnoha našich nemocí a problémů... Naše vyšší Já, o kterém by se dalo říci, že se skládá z našich vyšších citů, má téměř neomezené možnosti. Může vytvářet pracovní příležitosti. Může vytvářet situace pro uzdravování vztahů. Má moc vytvořit příležitosti pro láskyplné vztahy, finanční možnosti a fyzické uzdravení."
V jedné ze svých knih říká, že on sám měl od mládí řadu závažných chorob, které současná lékařská věda označuje za nevyléčitelné (Tady jsou jeho diagnózy). Ze všech se sám nakonec uzdravil jen změnou svého vnímání, zvyšováním vibrací svého energetického těla (t.j postupnou transformací obsahů mysli a podvědomých reakcí emočního těla, které prostupuje všechny tělesné buňky), což nakonec vedlo k plnému uzdravení těla fyzického. Pak tenhle přístup - léčení prostřednictvím zvyšování energetických vibrací - začal pak uplatňovat i v nemocniční praxi, kde došlo k ověřeným případům vyléčení pacientů, nad kterými alopatická medicína už zlomila hůl.
Úplné vyléčení nějaké vážné choroby, má-li být trvalé, v podstatě vyžaduje změnu osobnostní struktury, emocí a postojů, které si vytváříme ve vztahu k sobě, druhým lidem a vnějšímu světu.
http://ografologii.blogspot.cz/2012/03/ ... edomi.html