.Tara píše:S tou barvou, použitou jako příměr pro šíření toho "pravého", je to nešťastné přirovnání, ale alespoň ukazuje tendenci "osoby" konat, šířit, obšťastňovat, obarvovat...
Proces probouzení se (obvykle je to u většiny skutečně proces, probíhající ve více životech) spočívá v pravém opaku než obarvování se barvou (čímkoli, např. láskou...). Spočívá naopak ve vzdávání se veškeré "barvy" = formy, kterou by chtěla "osoba" vlastnit, chtěla by jí rádoby být atd.
Přítomnost probuzeného, ať přímo nebo zprostředkovaně pomocí knihy nebo videa je vždy blahodárné a záleží na otevření, míře prohloubení toho, kdo je přítomen - jak setkání "využije", co mu "přinese" nebo nepřinese :-) Záleží na rezonanci, blízkosti, příbuznosti a hlavně otevření ..... kde je ego, osoba ještě hodně silná, působení takové energie může být vnímáno jako ohrožení, nepříjemné setkání, nechápe se, proč a jak něco takové je, následuje rychlé vzdálení se, odvržení... :-), vždyť "to nemá barvu",š´távu, je to málo extatické.... pro prožívání, prožívajícího...
Naopak u těch, kdo znají Tišinu jako pravý domov, je spočívání v přítomnosti probuzeného připomenutím, nektarem, jako pro kojence mateřské mléko.
Domov je domov...
Tara píše:Může a nemusí být, přítomna osoba.
Když není přítomna osoba = ego, pak pojmy voda a barva vůbec nevzniknou....
Tara píše:Já používám výraz osoba = ego (tendence vyhraněnosti "já jsem někdo, který"....)
V přítomnosti probuzeného tato tendence vyhraněnosti (kořistění) není a když ano, tak jako úsměvný příklad, aby bylo viděno :-)
Tedy ještě jednou, osoba, ego je tendence kořistit na úkor Celku (toho nezrozeného, nevinného, čirého, v našem případě vody...)
Barva je forma, která (čirou) vodu zabarvuje...na úkor čirosti (vody)...
Jana píše:Pavla píše: o tobě to svědčí....
To svědectví o někom je svědectví o imaginární osobě s příběhem ve Tvých představách, nebo je to svědectví o skutečnosti?
Jana píše:Ponoření v Já je pořád ještě iluze, kdo by se do Já nořil, když neexistuje jiné, než pravé Já? Nepravé já je jen iluze, sen. V pravém Já ta iluze mizí, tím pádem neexistuje nikdo, kdo by se do něj nořil. Jsme tím.
Jana píše:.Tara píše:S tou barvou, použitou jako příměr pro šíření toho "pravého", je to nešťastné přirovnání, ale alespoň ukazuje tendenci "osoby" konat, šířit, obšťastňovat, obarvovat...
Projev Maharadže, Maharišiho, atd. tady je, ale osoba tady není.
)
Pavla píše:Jana píše:Ponoření v Já je pořád ještě iluze, kdo by se do Já nořil, když neexistuje jiné, než pravé Já? Nepravé já je jen iluze, sen. V pravém Já ta iluze mizí, tím pádem neexistuje nikdo, kdo by se do něj nořil. Jsme tím.
můžeš si to klidně opakovat stále dokola...ale... Tvoje závislosti ti nedovolí být Já, ačkoli ničím jiným nejsi... Paradox... Tudíž skrz tvoji formu Já nezáří
Pavla píše:Jana píše:.Tara píše:S tou barvou, použitou jako příměr pro šíření toho "pravého", je to nešťastné přirovnání, ale alespoň ukazuje tendenci "osoby" konat, šířit, obšťastňovat, obarvovat...
Projev Maharadže, Maharišiho, atd. tady je, ale osoba tady není.
)
no jistě , stejně jako projev Jany tady je, ale osoba Jana tady není, viď...
Pavla píše:Jana píše:Ponoření v Já je pořád ještě iluze, kdo by se do Já nořil, když neexistuje jiné, než pravé Já? Nepravé já je jen iluze, sen. V pravém Já ta iluze mizí, tím pádem neexistuje nikdo, kdo by se do něj nořil. Jsme tím.
můžeš si to klidně opakovat stále dokola...ale... Tvoje závislosti ti nedovolí být Já, ačkoli ničím jiným nejsi... Paradox... Tudíž skrz tvoji formu Já nezáří
.Petra píše:Pavla píše:
Projev Jany, který si za žádnou cenu nepřeje být nazýván osobou Janou.
Pavla píše:Jana píše:Pavla píše: o tobě to svědčí....
To svědectví o někom je svědectví o imaginární osobě s příběhem ve Tvých představách, nebo je to svědectví o skutečnosti?
celý svět je naše představa, tak na co se ptáš? Opět se tě ptám, co je to Skutečnost?
Jana píše:Pavla píše:Jana píše:Ponoření v Já je pořád ještě iluze, kdo by se do Já nořil, když neexistuje jiné, než pravé Já? Nepravé já je jen iluze, sen. V pravém Já ta iluze mizí, tím pádem neexistuje nikdo, kdo by se do něj nořil. Jsme tím.
Pavlo, to, že bys mohla být něčím jiným, než pravým Já, je nesmysl, neexistuje nic jiného, než pravé Já, všechno, co není pravé Já je jen sen, iluze, pravé Já je vším, co existuje, protože je samotným Bytím.
Tady je potřeba víc než strčit hlavu do písku a domnívat se, že když osobu nevidím, tak že zmizela. Tady je tvůj velký omyl.Jana píše:.Petra píše:Pavla píše:
Projev Jany, který si za žádnou cenu nepřeje být nazýván osobou Janou.
Je to fór, ale asi to má být tajemství, že i když ten projev tady je, ta osoba ve skutečnosti neexistuje.
Mooji radí tohle poznání neprozrazovat hlavně zaměstnavateli, protože ten by pak mohl říct: "Tvoje mzda také neexistuje."
Pavla píše:Ale to je snad jasné každému, že ze své podstaty je úplně všechno projevené i neprojevené Já.
Ale právě díky různým zavislostem je ono Já překryto tak, že vyzařuje velice omezeně.
Proto třeba člověk násilník, vrah...ten Já, kterým je ze své podstaty stejně jako cokoli jiného taky prostě nevyzařuje(i když jím taky je). Podobně jako třeba ty.
Tedy tady by se hodilo ono přísloví.... Po ovoci poznáte je... Ovoce = projev.... Jev ve vědomí
Pavla píše: Tady je potřeba víc než strčit hlavu do písku a domnívat se, že když osobu nevidím, tak že zmizela. Tady je tvůj velký omyl.
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 3 návštevníků