Jana píše:Pavla píše: Tady je potřeba víc než strčit hlavu do písku a domnívat se, že když osobu nevidím, tak že zmizela. Tady je tvůj velký omyl.
A nebo přestat posuzovat druhé a obrátit pozornost do sebe a zkoumat, kým skutečně jsem, jestli tu osobu je možné v sobě nějak najít, co ji vytváří a jestli to, co ji vytváří, je něčím skutečným, čím je vlastně ta myšlenka je.
nop píše:Myslím, že v životě se utváří několik rolí, které plníme. My je podle okolností vytváříme a my je plníme. Okolnosti a lidé nám pomáhají.Mám roli občana, rodiče, pracovníka, baviče a pod. K plnění těch rolí pak něco aktivizuje osobu (absolutno, zvyky, druzí ... ).
Jana píše:nop píše:Myslím, že v životě se utváří několik rolí, které plníme. My je podle okolností vytváříme a my je plníme. Okolnosti a lidé nám pomáhají.Mám roli občana, rodiče, pracovníka, baviče a pod. K plnění těch rolí pak něco aktivizuje osobu (absolutno, zvyky, druzí ... ).
Můžeme se na to podívat trochu jinak, role se objeví, zmizí, nahradí ji třeba nějaká jiná role, nebo tady nemusí být žádná role, ale to, kým skutečně jsi, to, kým jen jsi, bez toho,aby ses ztotožňoval s tím, co si o sobě myslíš, je tady stále stejné. To, co je stále stejné a nikdy se nemění, je to pravé Já, o které jde.
Tak, jako bys vse sve bohatstvi, vsechny sve penize odevzdal makleri, ktereho ani neznas
A krasne Poznani je, ze kdyz do toho jdes z cele sve ssily...uprimne Veris....ZACNOU SE DIT VECI!!!
ABC píše:A krasne Poznani je, ze kdyz do toho jdes z cele sve ssily...uprimne Veris....ZACNOU SE DIT VECI!!!
To je nepochybně velmi dobré pro začátek a to v případě jakéhokoliv konání
(s chutí do toho a půl je hotovo)
ale od určitého stupně poznání pak platí pravý opak,
žádná víra a žádné úsilí a žádné "užívání si"
ABC píše:
ale došli k poznání
wu wei...
arikiran píše:víš, Peto, jsem rád, že jsem konečně na začátku...
...xx...
hahaha píše:
každá myšlenka je "rušivá" a "nepřirozená" asi tak jako kámen hozený do vody,
arikiran píše:dík za rady, Péťo
když vidím úroven tvých příspěvků...to nemyslím zle, jen že nevidím žádný posun k lepšímu...je mi to trochu líto......
...xx...
to nemyslím zle, jen že nevidím žádný posun k lepšímu...je mi to trochu líto...
chúzi po zábradlí...představ si...už trenuju
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků