Pochopit, co měla příroda v úmyslu, pro mě představuje první krok k vědomé pozornosti. Tedy
uvědomit si své tělo a okolí a umět ho respektovat, aniž máme potřebu cokoli měnit – to se týká i
nás samých. Musíme pochopit velkolepost toho, jaké nás vesmír chtěl mít, a nemít potřebu se
měnit. Nemusím se v životě snažit splňovat očekávání druhých, že budu dokonalá, a když
neuspěji, cítit se hrozně.
Největší sílu mám tehdy, když jsem tím, čím mě život chce mít – proto došlo k mému uzdravení
až tehdy, když jsem o něj přestala vědomě usilovat a ke slovu se dostala samotná síla života.
Jinými slovy, největší sílu mám tehdy, když pracuji se životem, nikoli proti němu.
Je snadné mluvit o uzdravení, poté co jsem si ho prožila, a hovořit o tom, že je třeba všechno
nechat plynout a jen důvěřovat a dovolit proudu života, aby vás vedl; jenže když procházíte
opravdu těžkým obdobím, je to horší – člověk ani neví, jak začít. Podle mě je ale odpověď
jednodušší, než se zdá, a je to jedno z nejlépe střežených tajemství naší doby: důležitost
sebelásky. Možná se nad tím pomyšlením zamračíte nebo ušklíbnete, ale nemohu dostatečně
zdůraznit, jak velice je důležité pěstovat si láskyplný vztah k sobě.
vostal petr píše:Pochopit, co měla příroda v úmyslu, pro mě představuje první krok k vědomé pozornosti. Tedy
uvědomit si své tělo ....jedno z nejlépe střežených tajemství naší doby: důležitost
sebelásky. ....
To je v pořádku, ale vážně ty ženský nedokážou mluvit vo ničem jiném než vo lásce ???...
vostal petr píše:To je v pořádku, ale vážně ty ženský nedokážou mluvit vo ničem jiném než vo lásce ???
Proč hovořit vo náký sebelásce, když úplně postačí být spokojenej se svým životem a se sebou,
vopravdu nechápu proč ty ženský furt do toho cpou nákou sebelásku,
Návštěvník píše:vostal petr píše:To je v pořádku, ale vážně ty ženský nedokážou mluvit vo ničem jiném než vo lásce ???
Proč hovořit vo náký sebelásce, když úplně postačí být spokojenej se svým životem a se sebou,
vopravdu nechápu proč ty ženský furt do toho cpou nákou sebelásku,
Láska je z psychologického hlediska primární lidská potřeba. A tato potřeba je obvykle nenaplněná, neuspokojená. Muži to většinou úspěšně potlačí a věnují pozornost něčemu jinému. U žen je to trochu jiné, jsou k tomu v podstatě vychovávány, aby jim byla láska důležitější než mužům. Takže bych jim to neměla za zlé, když se jim podaří nějaký ideál lásky najít, že se tím dlouho zabývají.
Tato potřeba po lásce musí být naplněna - jak u žen, tak u mužů - za jeden život se to nepodaří, spíš je k tomu potřeba hodně životů. Určitě je příjemnější se zabývat láskou - i když málokomu se podaří ji opravdu žít - než něčím jiným.
A jednou pak dojde i na moudrost. Nisargadatta: "Avšak jsem také mimo lásku." (Když je někdo zamilovaný do lásky, tak o tom samozřejmě nechce ani slyšet. Prostě potřebuje svůj čas a opravdové naplnění v lásce, aby to mohlo pokračovat dál.)
Nádhera vzdouvající se ve mně začala halit
města, kontinenty, zemi, sluneční a hvězdné systémy, nejasné
mlhoviny a ploucí vesmíry. Celý kosmos, jemně zářící jako noční
město při pohledu zdálky, se třpytil v nekonečnu mé bytosti.
, není to ani o tom, žeprimární lidská potřeba
, ale to mu dal guru, muž pro muže.Muži to většinou úspěšně potlačí
. U žen je to samo jiné, MAJÍ V SOBĚ, žeU žen je to trochu jiné, jsou k tomu v podstatě vychovávány, aby jim byla láska důležitější než mužům
, takže není třeba je v tom vychovávat, cítí to přímo.láska je pro ně důležitější než mužům
nop píše:Citát z Joganandy vhodně vysvětluje jak se dívá muž:Nádhera vzdouvající se ve mně začala halit
Tak to je vnímání muže.
Návštěvník píše:nop píše:Citát z Joganandy vhodně vysvětluje jak se dívá muž:Nádhera vzdouvající se ve mně začala halit
Tak to je vnímání muže.
Je to zážitek kosmického vědomí, který zažívá muž i žena stejně.
Je to zážitek kosmického vědomí, který zažívá muž i žena stejně.
vostal petr píše:Je to zážitek kosmického vědomí, který zažívá muž i žena stejně.
Stejný to není,
vostal petr píše:
stejně tak jako následný popis či zhodnocení
vostal petr píše:ale ta posedlost tou láskou
No, stejný je, protože svět je ve své podstatě světlo.
vostal petr píše:No, stejný je, protože svět je ve své podstatě světlo.
Ale to si vůbec nemusíš uvědomovat, že je to světlo,
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník