Moderátor: ryunin
Pámbu si na ego hraje
a tak každou zkušeností
pomalu v té hříčce zraje
k ustání té tvořivosti,
co ho doteď bavila...
Hmla píše:Nevím ti, člověče, nevím
zda pámbu na ego si hraje
či ego na pámbua..
To spíš dítě napodobuje matku svou.
a když vyroste, cítí se být jako ona.
Proč matka by na dítě si hrála,
když miliardám dětí život svůj dala.
Návštěvník píše:Pámbu si na ego hraje
a tak každou zkušeností
pomalu v té hříčce zraje
k ustání té tvořivosti,
co ho doteď bavila...Hmla píše:Nevím ti, člověče, nevím
zda pámbu na ego si hraje
či ego na pámbua..
To spíš dítě napodobuje matku svou.
a když vyroste, cítí se být jako ona.
Proč matka by na dítě si hrála,
když miliardám dětí život svůj dala.
A co když
http://www.advaita.cz/wcd/e-knihy/ostat ... _mluvi.pdf
?
Balsekar:
Vědomí, to jediné, co tu je, promítá prostřednictvím tohoto těla sebe samo jako myslící bytost.
Jediné, co tu je, je Vědomí, promítající sebe samo jako projevení, a Vědomí v klidu, když samo sebe nepromítá.
http://www.advaita.cz/wcd/e-knihy/ostat ... _mluvi.pdf
Hmla píše:Promiň, já to nečtu, vyřči to svými slovy, své nejzazší chápání, i krůčky k němu. Pobásníme. ;-)
Návštěvník píše:Hmla píše:Promiň, já to nečtu, vyřči to svými slovy, své nejzazší chápání, i krůčky k němu. Pobásníme. ;-)
Ten chlápek ale za čtení stojí, ví, o co go
Svými slovy? Bez básnění - ta zkušenost se kdysi objevila ňák sama od sebe, asi to byl důsledek cvičení na Bezčasé Já
viewtopic.php?f=268&t=2855#p51129
Asi by byla blbost, kdyby ji popisovalo já, který se pak druhej den znovu objevilo
to by bylo jako když snová osoba líčí, jaký to je, když sen skončí
Návštěvník píše:Návštěvník píše:Hmla píše:Promiň, já to nečtu, vyřči to svými slovy, své nejzazší chápání, i krůčky k němu. Pobásníme. ;-)
Svými slovy? Bez básnění - ta zkušenost se kdysi objevila ňák sama od sebe, asi to byl důsledek cvičení na Bezčasé Já
Asi by byla blbost, kdyby ji popisovalo já, který se pak druhej den znovu objevilo
To je tak, když to má jen intelekt.
Návštěvník píše:Hmla píše:Promiň, já to nečtu, vyřči to svými slovy, své nejzazší chápání, i krůčky k němu. Pobásníme. ;-)
miroslav píše:Hm...
hlavně se nevznášet (v duchovních iluzích)
Pokud nám teda jde o Pravdu, osvobození ....
miroslav píše:Hm...
hlavně se nevznášet (v duchovních iluzích)
Pokud nám teda jde o Pravdu, osvobození ....
Hmla píše:Návštěvník píše:Hmla píše:Promiň, já to nečtu, vyřči to svými slovy, své nejzazší chápání, i krůčky k němu. Pobásníme. ;-)
To asi stojí. Každej za to stojí.
Hmla píše:Vůbec ti nerozumím.
Hmla píše:Každej za to stojí! Jinak by tu nebyl. To, jak to z "každým" dopadne, včetně mě či tebe, už je jiná věc. ;-)
inuholt píše:Shunryu Suzuki učil, že udržet si mysl začátečníka je těžší než dosáhnout osvícení nebo cvičit zazen.To nevím co na to říct,
já jsem takovej začátečník, že ani nevím, co je mysl začátečníkaNedělat si o ničem dopředu představu, názor nebo nějaké přesvědčení, které se nám v různých situacích objevuje automaticky na základě všech našich dosavadních zkušeností.
Mysl začátečníka tedy vnímám jako ochotu v každé situaci pozorně, tiše plně a pozorně vnímat to, co právě je...
Když tu je mysl začátečníka, východiskem při pozorování momentálního dění je pokaždé něco jako posvátné "nevím"..., plná, tichá pozornost, všímavost...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků