Nová fakta o koronaviru:

Pravidla fóra
POLEMICKÉ FÓRUM

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » stř 30. pro 2020 12:25:39

https://www.lidovky.cz/svet/izrael-je-s ... anici_libs

Izrael je světovým lídrem v očkování, vakcinovat chce 150 tisíc lidí denně. Co stojí za nebývalým úspěchem?

Jeruzalém Izraelské ministerstvo zdravotnictví v pondělí oznámilo nový rekord – jen během neděle zdravotníci aplikovali vakcínu proti koronaviru 98 916 osobám. Za pouhý týden, v průběhu kterého se očkování v zemi provádí, bylo podáno již 379 000 lidem. Vláda státu, který je první na světě v míře proočkovanosti obyvatel, chce tempo podávání vakcíny ještě zvýšit. Tajemství úspěchu? Odborníci poukazují hlavně na disciplínu a organizovanost plynoucí z válečných zkušeností země.

Izrael si stanovil ambiciózní cíl, denně chce naočkovat až 150 tisíc lidí. Do konce tohoto týdne má po celé zemi fungovat 250 stanic, ve kterých se bude možné nechat proti koronaviru vakcinovat a premiér Benjamin Netanjahu v sobotu uvedl, že do konce ledna chce naočkovat až dva miliony Izraelců.

První vlna očkování probíhá v Izraeli podobně jako například v České republice. Přednostní nárok mají na vakcínu zdravotníci, dále lidé starší 60 let a další rizikové skupiny obyvatelstva. Zbytek populace si zatím musí počkat.

„Kampaň s vakcínami v zemi probíhá mimořádně dobře. Vakcíny jsou do Izraele dodávány podle plánu a během příštích týdnů jich dostaneme více,“ uvedl pro The Times of Israel izraelský vládní poradce pro koronavirus Nachman Ash.

Izraelský ministr zdravotnictví Yuli Edelstein ocenil nejen práci zdravotníků, ale i úředníků a pracovníků na infrastrukturách, kteří vakcínu v zemi distribuují. Tempo očkování by však podle něj mohlo být vyšší. „Budeme pokračovat tímto způsobem, ale ještě více zvýšíme tempo,“ uvedl Edelstein pro The Times of Israel.

Podle údajů oxfordské univerzity Izrael drží světové prvenství v podaných vakcínách v přepočtu na 100 obyvatel. Nejvíce se zemi přibližuje Bahrajn, avšak i ten Izrael převyšuje téměř o jednu třetinu. Jako třetí zemi žebříček uvádí Velkou Británii, na dalších příčkách se pak drží USA a Kanada.

Odborníci se ale obávají rostoucího tempa šíření nákazy v zemi. Míra pozitivity provedených testů se drží na 4,9 % a je nejvyšší od poloviny října. Podle ministerstva zdravotnictví přes polovinu izraelských občanů žije na územích, která jsou podle míry rizika nákazy označená jako oranžová nebo dokonce červená.

Jen za neděli testy nově potvrdily virus u 3 498 lidí, v pondělí jich pak podle izraelského ministerstva zdravotnictví přibylo dalších 784. Aktuálně je v Izraeli koronavirem nakaženo 35 591 osob, u 590 z nich má onemocnění těžký průběh. Celkový počet obětí zatím činí 3 226.

Nabídl Izrael víc?

O úspěšném vakcinačním tažení Izraele patrně rozhodla výše finanční nabídky. Z výše podepsaného kontraktu podle serveru The Jerusalem Post vyplývá, že Izrael objednal celkem 8 milionů dávek a dvojdávka, která vystačí na očkování jednoho člověka, vyšla blízkovýchodní stát na 200 šekelů, zhruba 1326 korun. Jako zálohu ještě před dodávkou první vakcíny měl firmě zaplatit v přepočtu 735 milionů korun.

Pro srovnání, zdroje obeznámené se záležitostí řekly agentuře Reuters, že EU souhlasila s cenou 15,50 eura (405 korun) za dávku vakcíny firem Pfizer a BioNTech. Dvě dávky tedy měly vyjít na 31 eur, v přepočtu 810 korun. Objednala celkem 33,5 milionů vakcín, nevratná záloha za ně se pohybovala ve výši stovek milionů eur (tedy miliard až desítek miliard korun).

Ředitel Pfizeru má kladný vztah k Izraeli
Zajímavostí je, že zemi zachraňuje vakcína od firmy, jejíž generální ředitel Albert Bourla je potomkem přeživších holocaustu a své kořeny si připomíná dodnes. Podle Times of Israel oslavil v polovině prosince na izraelské ambasádě chanuku.

„Sedmdesát pět let poté, co nacisté zavraždili miliony, Dr. Bourla dnes vede závod o záchranu milionů,“ uvedl podle The Times of Israel americký diplomat a konzultant izraelského původu Ron Dermer, který zároveň Pfizer vyzdvihnul a chválil za vývoj očkovací látky proti onemocnění.

Spolupráci s ním vyzdvihoval i izraelský premiér Benjamin Netanjahu. „Požádal jsem ho o rozhovor a on mi okamžitě odpověděl. Zdá se, že Albert Bourla je velmi pyšný na svůj řecký a židovský původ. Řekl mi, že si velmi váží rozvoje vztahů mezi Řeckem a Izraelem, který v posledních letech buduji,“ uvedl Netanjahu.

Třetí lockdown
V neděli kvůli rostoucímu počtu nakažených Izrael znovu vyhlásil celostátní lockdown. Stalo se tomu tak již potřetí od vypuknutí pandemie. Opatření má trvat dva týdny, ale vláda již zvažuje, že ho prodlouží až na měsíc.

Současná opatření se týkají především omezení pohybu, a to do maximální vzdálenosti jednoho kilometru od bydliště, omezení volnočasových aktivit, zábavy i dopravy. Izraelcům je zakázáno se vzájemně navštěvovat a omezeně chodí i do práce, pro starší žáky je povinná distanční forma výuky. Na dodržování opatření dohlíží po celém Izraeli na 6 000 policistů.

Izraelci doufají, že třetí lockdown je i poslední, mezi lidmi totiž obecně zájem o očkování stoupá.


Tak se uvidí, jestli se pomocí očkování jejich přání splní. :)
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » sob 02. led 2021 21:05:01

Protiepidemický systém PES, který nás má provázet epidemií, se setkává s ostrou kritikou odborníků; jedním z nich je epidemiolog profesor Jiří Beran. Označuje jej za „podivný model, na jehož vzniku se nepodílel žádný lékař, natožpak epidemiolog“. Ve svém článku pro Mladou frontu Dnes sepsal, co je v něm špatně a co v něm zcela chybí.


„Protiepidemický systém, který byl představen veřejnosti 13. listopadu, vytvářelo široké portfolio odborníků, čtyři inženýři, čtyři magistři a pět doktorů přírodních věd. Tedy nikdo z nich není lékařem, natož pak epidemiologem,“ píše profesor Beran.
Protože se mu to zdálo podivné, vyhledal si v databázi publikační aktivitu autorů – a čekalo ho nemilé překvapení. „Nikdo z autorů systému PES nemá lékařské vzdělání a nikdy se nezabýval infekčními nemocemi. Přesto byl jejich systém v Česku zaveden. Předpokládal jsem, že se široce věnovali medicínským problémům již dříve. Někteří měli první publikaci až z poloviny prosince 2020,“ upozorňuje.


https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... g3TbDXoA2w
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » stř 06. led 2021 0:03:27

Soňa Peková hovoří o očkovaní proti COVID-19

https://www.mojevideo.sk/video/32395/so ... erkp1Oy3sI
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Tara » stř 06. led 2021 19:15:37

„Nechceme VIROVÝ PROTEKTORÁT!“, říká zpěvák Daniel Landa před Petičním výborem ve Sněmovně 5. ledna 2021, poté, co sesbíral přes 17 000 podpisů pod Blanický manifest 2021 - https://blanickymanifest.cz



Uživatelský avatar
Tara
 
Příspěvky: 2736
Registrován: stř 20. lis 2013 9:44:22

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » stř 06. led 2021 19:48:19

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/li ... a-40347024

Bez opatření skončíme hůř než Itálie na jaře, varuje Blatný

Rekordní počty nově potvrzených případů nákazy covid-19 jsou podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) následkem toho, že se lidé během vánočních svátků masivně setkávali. Ministr to uvedl na jednání sněmovního zdravotnického výboru. Šéf zdravotnických statistiků Ladislav Dušek očekává, že počty nově nakažených budou atakovat hranici 19 000 případů.


„Po vánočním období dochází pochopitelně k nárůstu počtu nakažených. Je to odraz masivního setkávání rodin v průběhu Vánoc. Já to nekritizuji, jenom to konstatuji,” uvedl ministr. „Je potřeba vyčkat až zafungují současná opatření. Očekáváme, že situace zlepší na přelomu tohoto a příštího týdne,“ doplnil.


Ve Sněmovně 22. prosince jako důvod odkladu zpřísnění opatření až na dobu po svátcích uváděl Blatný právě to, aby se lidé mohli o Vánocích setkat s příbuznými.

Zdůraznil však zároveň, že kdyby opatření po svátcích vůbec nepřišla, mohlo by to vést až ke kolapsu zdravotního systému. Zhruba třicet procent nově diagnostikovaných pacientů totiž skončí s komplikacemi v nemocnici.

Česko se stále nachází v pátek stupně protiepidemického systému PES, během něhož se kapacita nemocniční lůžkové a intenzivní péče začíná blížit svému limitu. Kdyby se tedy nemocnice i nadále plnily ve stejném tempu, nemusely by podle Blatného stíhat ošetřovat lidi, kteří budou vážně zraněni po dopravní nehodě, nebo řešit komplikované porody.

„A co jsme viděli na jaře v Itálii, by byla pouze slabá ochutnávka,“ varoval. Z toho důvodu tedy neplánuje na čtvrtečním jednání vlády podpořit jak otevření vleků, tak ani žádné další rozvolnění stávajících opatření.

Index PES se od středy vypočítává jinak. Namísto procenta nově odhalených nakažených se do něj nově započítává podíl hospitalizovaných covidových pacientů, kteří o nákaze do té doby nevěděli. Opozice však kritizovala, že upravený index podle ní neodráží aktuální virovou nálož v populaci.

Podle počtu nových případů nákazy za týden na milion obyvatel je navíc ČR nejhorší na světě. Dušek má za to, že jsou vysoké počty nově nakažených způsobeny nejen komunitním šířením epidemie.

Dalším důvodem je podle něj dobrovolné antigenní testování, díky němuž se daří odhalit zhruba čtvrtinu nových případů denně. „Dnes by bez nich bylo asi 12 000 pozitivních, ne 17 200,” dodal. Roste podle něj podíl seniorů mezi nakaženými, lidé nad 65 let mají až třetinové riziko, že kvůli covidu-19 skončí v nemocnici.

Antigenních testů se provádí v posledních dnech zhruba stejně jako standardních testů PCR. Protože na ně chodí většinou lidé bez příznaků, zatímco na PCR chodí lidé poslaní lékařem či hygienou, zachycují často bezpříznakové přenašeče nemoci.

Reprodukční číslo, které udává, kolik lidí průměrně nakazí jeden pozitivně testovaný, je podle Duška zhruba 1,2 až 1,3. Prediktivní modely se podle ministra musely upravit na základě toho, že lidé opatření méně dodržují. „Lidé přestali opatření respektovat. To nakonec vedlo i k tomu, že se opatření musela zpřísnit,” řekl k tomu Blatný.

Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Tara » čtv 07. led 2021 20:11:15

Catherine Austine Fittsová, vydavatelka Solari Report a generální ředitelka Solari Investment Advisory Services v tomto videu hovoří o současném celosvětovém lockdownu. Hned v úvodu odkazuje na jí zveřejněnou obsáhlou studii „Stav našich měn."

Dále uvádí: „ ...Covid 19 je soubor kontrolních řídících mechanismů jak změnit naši planetu z demokracie na technokracii s názvem transhumanismus. Vidíme změnu v řízení a tvoření nových řídích systémů. Jde spíše o převrat než o skutečný virus... Přichází čas, kdy si musíme každý z nás vybrat. Buďto pravdu nebo sektu, buďto lidský systém nebo systém otrokářský. Jiná možnost zde v tuto chvíli už není..."

Video opatřeno českými titulky

https://rumble.com/embed/v9thm2/?pub=4& ... 7gtDNdQ4sI
Uživatelský avatar
Tara
 
Příspěvky: 2736
Registrován: stř 20. lis 2013 9:44:22

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Tara » sob 09. led 2021 12:59:32

z FB, Jiří ŠInkora, 9.1.2021

Jsem už zcela vyčerpaný tím, jak odpovídám na pořád stejné věci. Takže na to, co teď napíšu veřejně, už nikomu odpovídat nebudu.

1. Vše nasvědčuje tomu a vakcinační firmy to nevylučují, že kdokoli prokazatelně imunní, jak po očkování nebo po prodělané infekci, může vira chytit do nosohltanu znovu a být po nějakou dobu infekční. V obou případech je toiž imunita jaksi částečná a nebrání nové infekci. Pokud znovu a znovu "onemocníte", tak ve většině případů s mírnějšími a mírnějšími a nakonec žádnými projevy. To platí pro všechny (a hlavně slizniční) virózy, při kterých virus skoro nemutuje (koronaviry). Jinak by se respirační viry nemohly dlouhodobě (trvale) mezi námi šířit a o tom, že s námi minimálně po staletí trvale žijí, víme. Tohle možná zpočátku nechápal pan ministr a dohadují se o tom odborníci, ale takhle to nejspíš a logicky je.

2. K získání mohutné a dostačující imunity proti slizničním (včetně korona) virům je zapotřebí opakované (možná trvalé) vystavení viru. Očkování do svalu vyvolá systémovou (nitrotělní) imunitu, nikoli imunitu na sliznicích. V důsledku takové očkování chrání napřiklad proti šíření viru tělem a těžkému onemocnění orgánů, ale ne proti dočasnému usídlení viru v nosohltanu.

3. COVID může začít rýmou a pak má většinou lehčí průběh. Oficiální dezinformace, že rýma ke COVIDu nepatří, vychází z toho, že pacienti s těžším průběhem rýmu neměli. Bodejť by měli, když nezareagovali imunitně včas anebo dostali obrovskou dávku a proto měli těžší průběh. Na lidi s rýmou a děti, u nichž se koronaviry projevují zásadně rýmou, pokud vůbec, nikdo nebral zřetel.

4. Snažil jsem se najít, jestli je u nás chřipka. Podle všeho není, tak prosím nenazývejte svá respirační onemocnění chřipkou. Jsou to jiné viry, často máte jen slabý COVID. Prosím, najděte nějakou prokázanou chřipku (influenza virus) v letošní sezóně v ČR. Budu vám vděčný.
Uživatelský avatar
Tara
 
Příspěvky: 2736
Registrován: stř 20. lis 2013 9:44:22

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod vostal petr » sob 09. led 2021 17:09:07

No a nemělo by se tedy raději očkovat do nosu nebo do jazyka ?

Případně rovnou do hlavy ?
vostal petr
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » sob 09. led 2021 19:50:45

′′ Jak se mohu vyhnout pandemii? ′′

Tato otázka byla položena indickému guru Oshovi zhruba před 40 lety v době AIDS!

′′ Ptáte se špatně," odpověděl Osho,
,, správná otázka by měla znít: Jak se můžete vyhnout strachu ze smrti způsobené pandemií?

Protože je velmi snadné vyhnout se viru, je velmi těžké vyhnout se strachu ve vás i ve světě.
Lidé z tohoto strachu budou umírat více než z Pandemie.
Na světě neexistuje žádný virus, který by byl nebezpečnější než STRACH.
Pochopte tento strach nebo se stanete mrtvým tělem předtím, než vaše tělo zemře.
Nemá to nic společného s virem.
Strašidelná atmosféra, kterou v těchto chvílích cítíte, je kolektivní šílenství...
Stalo se to tisíckrát a bude to i nadále.
A bude to pokračovat, pokud nerozumíte psychologii davů a strachu.
Zpravidla držíte strach na uzdě, ale v okamžiku kolektivního šílenství může být vaše vědomí zcela ztraceno.
Ani nebudete vědět, kdy jste ztratili kontrolu nad strachem.
Potom vás strach může přinutit udělat cokoliv.
V takové situaci můžete vzít i svůj život nebo jiný život.
V nadcházejících časech se toho děje tolik: mnoho lidí zemře
Dávejte pozor, buďte opatrní.
Nesledujte zprávy, které vytvářejí strach.
Přestaňte mluvit o Pandemii, opakování stejné věci je jako autohypnóza.
Strach je druh sebehypnózy.
Tato myšlenka způsobí chemické změny v těle.
Opakované opakování stejné myšlenky spustí chemickou změnu, která může být někdy tak jedovatá, že může zabít i vás.
Energie se během Pandemie stává ve světě iracionální.
Takhle můžete kdykoliv spadnout do černé díry."
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod vostal petr » sob 09. led 2021 20:03:01

To je asi nejlepší příspěvek co jsem četl na toto téma,

já tedy jsem měl na jaře taky strach,

ale pak jsem si uvědomil že propadám panice přesně jak to Osho píše,

a že to je to nejhorší co člověk může udělat,

ale nechával jsem to bejt a do nikoho jsem se nikterak nenavážel jako to obvykle dělám,

at si každej píše co chce,

ale Osho má pravdu,

to ale neznamená, že by měl každej šukat s každým zcela bez zábran či případně si nepořídit respirátor nebo roušku,

protože to by na druhou stranu bylo, jako když dábel pokoušel Ježíš že má skočit ze skály, že mu bůh pošle anděly,

ale každej by měl postupovat dle své volby...
vostal petr
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » sob 09. led 2021 20:19:08

KOMENTÁŘ DLOUHOLETÉ PRACOVNICE KRAJSKÉ HYGIENICKÉ STANICE JIHOČESKÉHO KRAJE
EVY TRÁVNÍČKOVÉ

K TÉTO „PANDEMII“ !

Konečně se ozval nějaký hygienik. Proč se nepostaví na odpor všichni hygienici a odmítnou se účastnit státního megapodvodu a provádět nepřesné testy?

"Výjimečný stav v ČR byl vyhlášen na základě pouhé přítomnosti SARS-CoV-2 na našem území."

Můj komentář: Tuto skandální formulaci politiků si můžete ověřit na stránkách ministerstva zdravotnictví i vnitra. Virů je v nás i kolem nás neustále obrovské množství, vč. respiračních. Viry se nepřetržitě a běžně našimi těly pasážují a jsou, podobně jako bakterie, každodenní, byť po většinu času neviditelnou součástí našeho života. Bakterií je v našem těle dokonce kolem 2 kilogramů, z mnohých máme užitek, ale mnoho je podmíněně patogenních nebo patogenních (nemusí způsobovat žádné klinické příznaky). Pokud bychom brali vážně tuto vládní formulaci, nouzový stav bychom mohli prodlužovat zřejmě mnoho let, možná i donekonečna.

Jako dlouholetá pracovnice odd. epidemiologie KHS JČ. kraje, která mnoho let hlásila i počty akutních respiračních infekcí v JČ. kraji sděluji, že EPIDEMICKÝ PRÁH stav, kdy se vyhlašovala epidemie akutních respiračních infekcí) je stanovený počtem 1.600 nemocných na 100.000 obyvatel (to je přibližně město Č. Budějovice), tedy 16.000 nemocných na milion obyvatel přibližně Praha), tedy 160.000 nemocných při počtu 10 milionů obyvatel přibližně ČR). Tato hranice nebyla nikdy od doby vyhlášení prvního lockdownu v březnu do doby vyhlášení 2. lockdownu v říjnu splněna ani na 25%!!! A to přesto, že jsou do těchto čísel vždy počítána všechna respirační onemocnění = rýmy, kašle, zápaly plic, bronchitidy, angíny, záněty nosohltanu, záněty středního ucha či dutin a to kumulativně za posledních 7 dnů (hlášení probíhalo vždy v pátek dopoledne). Pokud se v dřívějších letech dosáhlo hranice epidemie 160.000 případů v republice za 7 posledních dnů), v tom případě se pouze uzavřely pro návštěvy nemocnice, domovy důchodců a ÚSP, při vyšší nemocnosti i některé třídy či školy na max. 2 týdny. Proto také žádnou Krajskou hygienickou stanicí ani Státním zdravotním ústavem (kde se všechna data shromažďují) v roce 2020 nebyl nevyhlášen epidemický práh ani epidemie. Vyhlásili ji politici. Ptejte se PROČ.

Při žádném hlášení do registru infekčních chorob nebylo možné uvádět pozitivně testované bez klinických příznaků. Jde o politické rozhodnutí, které bezprecedentně změnilo kategorie hlášení infekčních chorob v ČR!!

Víte o tom, že dle platných metodik SZÚ (Státní zdravotní ústav) zemřelo v sezóně 1995/96 podzim 1995 až jaro 1996) s klinickými příznaky chřipky (kmen H3N5) kolem 12 000 lidí?!! Kdo z vás byl tímto faktem znepokojen? Asi téměř nikdo, protože stav neřešila média ani politici.

Dřívější vyjádření plk. Prymuly, že "SARS-CoV2 není žádná chřipečka" považuji za nešťastné a manipulativní. Už v 10 letech jsem od rodičů věděla, že pokud přechodím rýmu a kašel, nemusí se nic moc stát, ale nesmím přechodit chřipku. Věděla jsem, jaké jsou její příznaky a že s ní není vhodné žertovat - stejně jako nyní s Covid-19. Škoda, že plk. Prymulovi případnou závažnost chřipky neobjasnili doma, ani ve škole.

Na Covid-19 zemřela v r. 2020 chřipka i všechny další respirační viry. :)) Tyto patogeny sledované v předchozích desetiletích nejsou od března 2020 testované a vykazované v registru hlášení ARI akutní respirační infekce).
Dochází k plošnému zneužívání PCR testů zcela mimo běžnou medicínskou indikaci - klíčový bod celé Covid agendy. Pořiďte si PCR test na jakýkoliv další z těch mnoha běžných lidských respiračních virů a dostanete (podle naladění citlivosti testu) opět spoustu „PCR pozitivních“. Neboli z pohledu PCR pozitivity jsme VŠICHNI průběžně a každodenně „nakaženi“ desítkami, možná stovkami druhů virů, imunita funguje a vše je fyziologicky v rovnováze. Jen ty ostatní viry nikdo PCR netestuje. Nemá to smysl. Rozhodují VŽDY klinické příznaky.

Prosím, důvěřujte své imunitě. Je dokonale přizpůsobena ke zvládnutí všech patogenů, má více úrovní účinku - nejde jen o tvorbu protilátek. Zachovejte si čistou dětskou radost z běžných věcí a situací.... tato energie je fascinující a léčivá. Pozorujte děti, jak se radují z deště, lezoucího broučka či žížaly. Jak se cítíte ve společnosti radujícího se dítěte? Je to nádherné, že?
Dávejte přednost pozitivním lidem i zprávám. Více odpočívejte, leden není nejvhodnější k rázným akcím. ? Žijte TADY A TEĎ, radujte se z každého nádechu, ŽIVOT JE VZÁCNÝ DAR!

Eva Trávníčková
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Petra. » sob 09. led 2021 20:56:03

Návštěvník píše:′′ Ptáte se špatně," odpověděl Osho,

Opakované opakování stejné myšlenky spustí chemickou změnu, která může být někdy tak jedovatá, že může zabít i vás.
Energie se během Pandemie stává ve světě iracionální.
Takhle můžete kdykoliv spadnout do černé díry."


Osho pěkně spadl do černé díry, když si začal namlouvat, že ho v USA otrávili. A zabilo ho to. Asi karma za to, že jeho sekrátařka trávila americké občany. Osho tvrdil, že to nevěděl.
Petra.
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » sob 09. led 2021 21:08:02

Návštěvník píše:Dřívější vyjádření plk. Prymuly, že "SARS-CoV2 není žádná chřipečka" považuji za nešťastné a manipulativní.


Že covid je jen chřipečka prohlašovali ti, kteří popírali a dodnes popírají závažnost covidu. A ted' se to nešt'astně a manipulativně podsouvá Prymulovi.
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » ned 10. led 2021 0:27:29

Vláda nám lže a nemá pod kontrolou epidemii, ale občany, říká uznávaný psycholog

Zakázat cokoliv je aktivitou vyžadující řádově sekundy, rozvolnit situaci poté je kumšt. A jde také o to, jak dlouho si vláda chce nabyté pravomoci, alespoň některé, ponechat.

Podle psychiatra Radkina Honzáka nám od samého počátku tohoto maléru vládní představitelé lžou a předstírají, že jsou spasiteli stále viditelnými na obrazovkách, zatímco jediné, co udělali, bylo, že rozfofrovali neuvěřitelné sumy, že nepochybně sami netratili, že vydali několik postupně (někdy ze dne na den) se rušících, pardon, zrušujících, příkazů a nařízení, jejichž cílem bylo také okrást velkou skupinu občanů (ještěže máme soudy, byť je prezident neuznává), a že ve své velkoleposti v současné době odmítají širší diskuzi s kýmkoliv jiným než s vlastními přikyvovači. To je dost špatné rozhodnutí, zejména když hodlají přesouvat odpovědnost na různé odborníky.

https://zpravy.magazinplus.cz/1631-vlad ... TPPaiTa-50
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » ned 10. led 2021 0:41:15

Návštěvník píše:Vláda nám lže a nemá pod kontrolou epidemii, ale občany, říká uznávaný psycholog



Občany pod kontrolou vůbec nemá, to by Česko nebylo jedno z nejhořších na celém světě, co se týče covidu.
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » ned 10. led 2021 0:45:31

Návštěvník píše:
Návštěvník píše:Vláda nám lže a nemá pod kontrolou epidemii, ale občany, říká uznávaný psycholog



Občany pod kontrolou vůbec nemá, to by Česko nebylo jedno z nejhořších na celém světě, co se týče covidu.

Ne co se týká covidu, ale strachu.
Bohužel.

Lidé z tohoto strachu budou umírat více než z Pandemie.
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » ned 10. led 2021 7:34:11

Návštěvník píše:
Návštěvník píše:
Návštěvník píše:Vláda nám lže a nemá pod kontrolou epidemii, ale občany, říká uznávaný psycholog



Občany pod kontrolou vůbec nemá, to by Česko nebylo jedno z nejhořších na celém světě, co se týče covidu.

Ne co se týká covidu, ale strachu.
Bohužel.

Lidé z tohoto strachu budou umírat více než z Pandemie.


Naopak, lidé v Česku už žádný strach nemají, a proto jich tolik začalo umírat.
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » ned 10. led 2021 7:53:23

Co to znamená „exponenciální“ šíření?

Při exponenciálním šíření se to, co se šíří, za určitou dobu znásobí. Při „obyčejném“ šíření se za tutéž
dobu jenom něco přičte. Exponenciální šíření je zrádné: nějakou dobu to vypadá, že se nic neděje, a
najednou „vybuchne bomba“. U „postupného“ šíření něco pomalu přibývá a žádná „bomba“
nevybuchuje.
Podrobněji: Představte si veliké jezero s jedním malým leknínem. Když budeme do jezírka přidávat hnojivo, za
týden se počet leknínů zdvojnásobí. Za týden tedy budeme mít lekníny dva, za další týden čtyři, potom osm,
atd. Tomuto se říká, že se lekníny šíří exponenciálně. Protože se počet leknínů každý týden zdvojnásobí,
reprodukční číslo je 2 (kdyby se ztrojnásobil, bylo by 3, apod.). Řekněme, že jsme jezero dobře hnojili a ono se
od půlky března do konce září, tedy za 30 týdnů, celé zaplnilo lekníny. Zamyslete se nad těmito otázkami:
1. Kdy je polovina jezera pokrytá lekníny?
2. Kdy je třicetina jezera (pouhé zhruba 3 %) pokryta lekníny?
Odpověď na první otázku zní: pouhý jeden týdnem před tím, než bylo jezírko plné leknínů, tedy na konci 29.
týdne. Odpověď na druhou otázku zní: měsíc a pár dnů před tím, než bylo plné leknínů, tedy na samém konci
https://tarantula.ruk.cuni.cz/AKTUALITY ... _final.pdf
srpna. Jinak řečeno: trvalo to skoro půl roku, než lekníny pokryly pouhou třicetinu plochy jezírka, a jenom
měsíc, než pokryly zbylých 97%. Za pouhý týden lekníny pokryly celou polovinu jezírka. Čili skoro půl roku se nic
„viditelného“ nedělo a poslední měsíc „vybuchla bomba“. Podobně se šíří COVID a podobně se kvůli němu
zaplňují postele v nemocnicích: dlouho se zdá, že je volných postelí dost, a najednou je všude plno.
Představit si exponenciální šíření je těžké. Lidé mají často představu, že šíření věcí je „postupné“: každý týden
přibude stejný počet leknínů. Mají dojem, že první týden zarostou lekníny třicetinu plochy jezírka, druhý týden
druhou třicetinu… a za třicet týdnů bude jezírko plné leknínů. Polovina jezírka bude zarostlá po patnácti
týdnech, na přelomu jara a léta. Jenže v přírodě, a COVID i lekníny jsou součástí přírody, tato představa
málokdy platí: organismy mají vesměs tendenci šířit se exponenciálně, nikoli „postupně“.
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » ned 10. led 2021 10:37:20

Z FB

Myslím, že by bylo pro většinu dospělých užitečné, si tu a tam přečíst nějakou tu starou moudrou pohádku. Tedy si opět názorně připomenout, jak se člověk technicky dostává do spárů Zla:

Se Zlem NIKDY nelze začít vyjednávat. A už vůbec nelze od Zlého současně začít brát tu a tam honorář - a současně mít zato, že mu vlastně až tolik nesloužíme.

Jestliže Zlému podáme prst, byť špičkou nehtu, začínáme mu v tu vteřinu patřit! A to celí!

Jestliže se vzdáme jediné částečky nám Bohem dané plné svobody skrze pochybný "racionální" a okamžitý prospěch, kýváme na nabídku Zla a bereme již od tohoto okamžiku od něho jeho mzdu!

Takže: Současné "roušky" jsou tím prvním a základním znakem dobrovolné poroby obyvatelstva. Jsou tou "špičkou prstu" námi samotnými ochotně podaného Satanovi.

Není to nic rozumného ani akceptovatelného. Může o tom mluvit tisíce a tisíce "odborníků", ale tito "odborníci" nežijí náš život a hlavně nebudou skládat účty za nás. Ti mají své záměry a jejich duše je jejich. Ne naše...

Rouškami to totiž začalo. Jestliže poprvé v mém šedesátiletém životě nějaká vláda přikáže všemu obyvatelstvu navléci si na obličej veřejně potupný hadr - a to obyvatelstvo to většinově přijme - pak je smlouva s ďáblem podepsána a vše ostatní už jen bude následovat.

Na začátku jeden jediný hadr.
A na konci?

To nevíme, ale již to lze tušit. Lágry, gulagy, izolace, drakonické tresty. I pro mnohé ty, kteří se nejdříve smířili s hadry na svých obličejích, jenže jednoho dne se odmítnou buď oočkovat, otetovat, očíslovat, zaevidovat, trasovat - a nebo si nakonec nechat dát do ruky či do čela čip...

Jen ten úplně první zásah do svobody přichází sám. Ty všechny ostatní už jen skrze něj. Jen první kontakt se Zlem je naše dobrovolná akce. Vše ostatní - a následná věčná smrt naší duše, tedy osobnosti - pak už jen v jeho neodvratitelném a logickém důsledku.

Příjemný večer přeji.
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » ned 10. led 2021 19:16:39

Návštěvník píše:Z FB
Na začátku jeden jediný hadr.
A na konci?

To nevíme, ale již to lze tušit. Lágry, gulagy, izolace, drakonické tresty.


Je plná strachu, namlouvá si ještě mnohem větší příšernosti než Flégr a šiří to dál. Zřejmě je ted' dobrá doba pro psychopaty. :crazy:
Návštěvník
 

PředchozíDalší

Zpět na Cokoliv je libo

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 17 návštevníků