Nová fakta o koronaviru:

Pravidla fóra
POLEMICKÉ FÓRUM

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 22. bře 2021 21:33:43

Je snadnější člověka obelhat, než ho přesvědčit, že byl obelhán, říká režisér a scenárista Viliam Poltikovič

21.03.2021

Viliam Poltikovič má na svém kontě více než 150 dokumentů od Cestománie, přes seriál Brána smrti po například jeden z jeho posledních snímků - vnitřní portrét herce Jaroslava Duška - Zrcadlení tmy. Z jeho tvorby je cítit touha po poznání, pochopení různých etnik a otevírání tabu jako je smrt. Zvlášť v době koronavirové pandemie a možná záměrně šířeného strachu ve společnosti je mnohem důležitější nebát se ani těchto témat.

Je ještě nějaké téma, které jste neotevřel nebo nezpracoval?

Například moc a manipulace, což teď hodně vystupuje do popředí. Dotkl jsem se mnoha témat, už mám taky něco za sebou, ale k některým bych se rád vrátil s podrobnějším, hlubším ponorem i sugestivnější vizualizací.

Za bídou dnešního světa stojí popření spirituálního rozměru našeho bytí. Spiritualita ve svém základu není nic nepochopitelného nebo nutně náboženského. Jde o vědomí přesahu našeho bytí, nejsem tu sám, jsem úzce propojen se vším projeveným i neprojeveným a se stavem celku souvisí i můj stav a naopak. Snažím se teď více zaměřit na nenáboženskou spiritualitu založenou na vlastní zkušenosti. Vždy mi šlo o poznávání sebe sama, našich možností, o vnitřní osvobozování se - to považuji za velmi důležité.

celý rozhovor: https://www.mahall.cz/l/je-snadnejsi-cl ... 9wPqDhwTHg
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 22. bře 2021 21:50:12

Právníci podali trestní oznámení na Babiše, Hamáčka i Prymulu. Podezírají je z šíření nemoci i poškozování práv

Brněnští právníci David a Vendula Zahumenští podali trestní oznámení na premiéra Andreje Babiše (ANO), ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO), ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) a epidemiologa Romana Prymulu. V souvislosti s vyhlášením nouzového stavu je podezírají z řady trestných činů, například z šíření nakažlivé nemoci, poškozování cizích práv či z nedbalostního obecného ohrožení. Zahumenský to v úterý sdělil ČTK.

"Domnívám se, že dnešní (úterní) vyjádření ministra vnitra, že 'jediný, kdo má plán, je virus', plně koresponduje s námi provedenou analýzou v trestním oznámení," uvedl k tomu advokát.

Právníci se domáhají toho, aby policie prošetřila "pochybení na straně exekutivy v souvislosti s řešením vyhlášené pandemie, jakož i přípravy na ni".

"Ze všech kroků vlády vyplývá, že rozhodnutí byla zcela nahodilá, vzájemně si odporující a některá z nich byla dokonce v rozporu se zájmy obyvatel České republiky," napsali v dokumentu. Podle nich také není zřejmé, jak vláda zhodnotila dopady svých kroků na budoucí život v České republice, zejména pokud jde o státní rozpočet a ohrožení veřejného zdravotnictví, "kterému budou chybět miliardy na péči o nemocné".

Autoři textu vyčítají vládě, že nepostupovala v souladu s pandemickým plánem a nereagovala na vyhlašované pandemické fáze WHO. Tvrdí také, že v Česku je ohrožen přístup obyvatelstva ke zdravotní péči a že vláda nezajistila zdravotnické prostředky, které následně nakoupila nehospodárně. Kritizují dopady vládních opatření na hospodářství a podnikatele a také "snahu omezit svévolně nárok na náhradu škody za krizová opatření".

Připomínají rovněž překročení pravomoci vlády ohledně schválení odkladu senátních voleb na Teplicku a dále omezení zastupitelstev.

Podle Zahumenských tak mohli zmínění politici spáchat mimo jiné i ublížení na zdraví z nedbalosti, porušení povinnosti při správě cizího majetku, porušení osobní a věcné povinnosti pro obranu státu, šíření poplašné zprávy či nedbalostní maření úkolu úřední osoby.

Právníci odeslali dokument pražskému vrchnímu státnímu zastupitelství. Vedle Babiše, Vojtěcha, Hamáčka a Prymuly míří oznámení také na "případné další dosud neustanovené osoby".

Manželé se už kvůli způsobu vyhlášení nouzového stavu a navazujících opatření obrátili jak na správní soud, tak i na Ústavní soud.

https://domaci.ihned.cz/c1-66747630-brn ... 6dpnvwsEK8
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » úte 23. bře 2021 9:14:50

Skvělý a naprosto komplexní rozhovor doktora Honzy Hnízdila o testech, o covidu a o celé situaci, která to šílenství způsobuje. Milý a lidský rozhovor, který vše co nevíte krásně vysvětluje.

Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » úte 23. bře 2021 9:47:52

Návštěvník píše:Skvělý a naprosto komplexní rozhovor doktora Honzy Hnízdila o testech, o covidu a o celé situaci, která to šílenství způsobuje. Milý a lidský rozhovor, který vše co nevíte krásně vysvětluje.



To se to kecá, když se nenese žádná zodpovědnost. :D
Kdysi se mi Hnízdil docela líbil, ale ted' už ne. Chce se jen zviditelnovat, stejně jako mnoho ostatních.

Kdyby se na celém světě nedržely lockdowny a (přece jen) dost lidí nedodržovalo nařízení, tak by už bylo nejméně 10x víc mrtvých než na španělskou chřipku.

Kdo už nechce lockown, ten testuje. A dá se očkovat. :)
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » úte 23. bře 2021 10:46:47

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/mr ... h-40354797
Mrtvých s covidem je přes 25 000, přibývá opětovně nakažených

V České republice v souvislosti s koronavirem zemřelo 25 055 osob. Plyne to z dat, která v úterý zveřejnilo ministerstvo zdravotnictví. Dalších tisíc osob zemřelo během posledního týdne.

Hranice 25 000 úmrtí byla v ČR překonána rok od prvního případu smrti v souvislosti s nákazou covid-19.

Z dat plyne, že více než polovina všech úmrtí (13 115) připadá na letošní rok. Jen za posledních sedm dní přitom statistici evidují přes 1100 úmrtí.

V březnu již zemřelo přes 4000 osob, a pokud bude zachován stávající trend, bude překonán smutný rekord z listopadu, kdy v souvislosti s covidem-19 zemřelo téměř 5000 osob.

Reinfekce nejsou výjimečné
Z dat Státního zdravotního ústavu (SZÚ) plyne, že za poslední rok bylo zaznamenáno 1400 případů reinfekcí covid-19. Současný nárůst reinfekcí souvisí podle SZÚ s velkým počtem případů v podzimní vlně onemocnění.

Za reinfekci odborníci považují opakované, potvrzené, symptomatické onemocnění covid-19, mezi jehož první a druhou epizodou uběhlo alespoň 60 dnů.

„Zkrácení intervalu z původně používaných 90 dnů na současných 60 dnů souvisí s rozšířením variant viru. K většině opakovaných onemocnění ovšem došlo v intervalu podstatně vyšším, medián intervalu mezi první a druhou epizodou onemocnění u hlášených případů byl 124 dní,“ uvedl vedoucí oddělení epidemiologie infekčních nemocí Jan Kynčl.

Reinfekci v období od 1. března 2020 do konce letošního února zaznamenali odborníci u 656 mužů a 744 žen z více než milionu a 225 tisíc potvrzených případů nákazy.

Reinfekci prodělali lidé ve věku od 1 roku do 100 let, přičemž medián byl 42 let. „Interval mezi první a druhou epizodou onemocnění byl v rozmezí 68 až 359 dní,“ doplnil vedoucí oddělení biostatistiky SZÚ Marek Malý.

Vedle toho probíhá prověřování možné reinfekce v dalších 81 případech. „Kromě tohoto počtu bylo identifikováno ještě 1456 případů možných reinfekcí covid-19, u nichž však minimálně jedna z epizod onemocnění proběhla bezpříznakově,” doplnil SZÚ s tím, že platí doporučení očkovat i osoby, které již nemoc prodělaly.
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » úte 23. bře 2021 19:16:31

Testy mají mizivou vypovídací hodnotu. Už rok běží experiment masivního testování a epidemii to nezastavilo, říká v rozhovoru s Igorem Chaunem mikrobioložka a viroložka a vedoucí oddělení virologie Zdravotního ústavu Ostrava.


Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » úte 23. bře 2021 19:48:22

Nenechte se stresovat sdělovacími prostředky. Světlo na konci tunelu se blíží, říká v rozhovoru s Igorem Chaunem světově respektovaný profesor epidemiologie, Prof. Mudr. Jiří Beran, CSc.

Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » úte 23. bře 2021 20:01:25

V opatřeních s koronavirem jdeme Z EXTRÉMU DO EXTRÉMU! – Doc. MUDr. Martin Balík Ph.D. (20. 3. 2021)

Posledním takovým rozhodnutím je pravomoc Policie kontrolovat lidi v karanténě nebo izolaci pod pokutou 3 miliónů korun. A stále je hodně takových, kteří to všechno schvalují, dokonce vítají.

Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod miroslav » úte 23. bře 2021 20:18:53

Kdo má ještě zdravý rozum, tak se vyhýbá infekci - respirátor, odstupy, dezinfekce, mytí rukou, omezení kontaktů na minium.
Je to dobré pro dotyčného i pro jeho okolí i pro společnost.
A co nad to jest a proti tomu jest, od ďábla jest.
Protože víc se nedá dělat - když už tady takový zabijácký virus řádí.

A nebo se má dělat v datové situaci něco jiného?

"Všechno je špatně, já vím jak by to mělo být, co by se mělo dělat" je tady někdo takový?
Ať promluví - konstruktivně.

Kritizovat a odpírat je snadné, ale naprd..
Uživatelský avatar
miroslav
 
Příspěvky: 3401
Registrován: čtv 29. kvě 2014 9:33:24

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » stř 24. bře 2021 23:17:04

Už téměř rok píšu a upozorňuji, na to co se kolem nás děje a snažím se burcovat lidi.

A ne, že by to nemělo smysl – naopak, lidé se ozývají, přidávají se k nám a vybudovali jsme celé Zdravé fórum - sami odspodu. Více než 13.000 podporovatelů, ale to stále nestačí.
Píšeme texty, natáčíme videa a snažíme se probudit spící společnost, ale stále to není dost.

Denně mi píší zoufalé maminky, lékaři a další lidé, že s námi souhlasí, ale nevědí co mají sami udělat. Ptají se, jak jim můžeme my pomoci, nebo jak můžou pomoci oni nám.
Stále přemýšlíme, co se dá ještě udělat – ale ta zásadní odpověď totiž není v tom co MY uděláme, ale co uděláte VY všichni.

Ono je totiž stále o tom stejném – převzít vlastní odpovědnost, nesedět doma a něco začít dělat.

Asi nejlépe to vystihl jeden čtenář, který mi napsal do komentáře na Facebooku:

„Bojím se, že dokud budou lidé chtít, aby situaci za ně vyřešil někdo jiný, nic se nezmění.“

A v tom je celý zakopaný pes – neptejte se nás, co máte dělat, ale prostě začněte jednat!

Nesouhlasíte s respirátorem? Nenoste ho!
Chcete své dítě dostat zpět do školy? Zvedněte se od Facebooku, zajděte za dalšími rodiči, vysvětlujte, přesvědčte je, spojujte se. Až vás bude víc, můžete vyvinout tlak na ředitele, na školu.
Jste učitel, chcete učit? Pod naší peticí je vás téměř 900, najděte si ve škole kolegy, máte odbory, tlačte na ředitele a ten na zřizovatele, že co dělá stát, je protiústavní.
Udělejte ve firmě stávku, držte hladovku, jděte do ulic, založte politickou stranu – je to na vás. Běžte sami příkladem.

https://blog.aktualne.cz/blogy/jan-toma ... 1GCfCfAGpU
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » čtv 25. bře 2021 6:26:20

Návštěvník píše:Bojím se, že dokud budou lidé chtít, aby situaci za ně vyřešil někdo jiný, nic se nezmění.“



Strach je vždycky ten nejhloupější rádce.

Strach je duchovní slepota.
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » čtv 25. bře 2021 6:30:13

Podnětem k davovému stádovitému šílenství je vždycky negativní energie burcovaná strachem.
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » čtv 25. bře 2021 6:33:50

Bojí se roušek,
bojí se respirátorů,
bojí se jakékoliv ochrany dýchacích cest,
bojí se, že umřou na vlastní viry,
bojí se, že je zabije vlastní vydechovaný CO2,
bojí se, že se pod respirátorem udusí,
bojí se antigenních testů,
bojí se PCR testů.
bojí se tyčinky na výtěr z nosu,
bojí se imaginárních "čypů",
bojí se dezinfekce,
bojí se karantény,
bojí se trasování,
bojí se vakcíny,
bojí se virového chemtrails,
bojí se 5G vysílače,
ale ty jsi vystrašená ovce, když tě znepokojují desetitisíce mrtvých v souvislosti s virem, který podle nich neexistuje a zároveň nezpůsobuje žádné obtíže.
Pavel Kolář - Fénix
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » čtv 25. bře 2021 9:08:00

Návštěvník píše:Podnětem k davovému stádovitému šílenství je vždycky negativní energie burcovaná strachem.


Právě proto se formuje stádo, které je proti covidovým opatřením = prostě lidé, kteří jsou šilení strachem, že to tak bude napořád. Svým strachem způsobují, že ta opatření budou trvat o to déle. Některým z nich jde jen o vlastní profit, a tak se snaží ostatní manipulovat, aby dosáhli svého.

Říkají lidem, at' nic nedodržují a pak ty zemřelé, za které jsou svou sobeckostí a bezohledností zodpovědní, hodí na krk Babišovi. 8)
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » čtv 25. bře 2021 9:09:45

Návštěvník píše:Bojí se roušek,
bojí se respirátorů,
bojí se jakékoliv ochrany dýchacích cest,
bojí se, že umřou na vlastní viry,
bojí se, že je zabije vlastní vydechovaný CO2,
bojí se, že se pod respirátorem udusí,
bojí se antigenních testů,
bojí se PCR testů.
bojí se tyčinky na výtěr z nosu,
bojí se imaginárních "čypů",
bojí se dezinfekce,
bojí se karantény,
bojí se trasování,
bojí se vakcíny,
bojí se virového chemtrails,
bojí se 5G vysílače,
ale ty jsi vystrašená ovce, když tě znepokojují desetitisíce mrtvých v souvislosti s virem, který podle nich neexistuje a zároveň nezpůsobuje žádné obtíže.
Pavel Kolář - Fénix


:yes:
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » čtv 25. bře 2021 9:14:51

Návštěvník píše:Už téměř rok píšu a upozorňuji, na to co se kolem nás děje a snažím se burcovat lidi.



Tak to dělal Hitler a komunisté taky a všichni víme, jak to dopadlo. :(
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » čtv 25. bře 2021 9:22:10

Zeptali jsme se opravdových odborníků, co si myslí o testování našich dětí. Konečně promlouvají skuteční lékaři z praxe, a ne lidé z teorie, výzkumu a farmaceutické lobby...
Nejlépe to asi vystihl doktor Čížek - je to skutečně něco mezi nesmyslem a zločinem.

Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod miroslav » čtv 25. bře 2021 9:27:06

Návštěvník píše:Už téměř rok píšu a upozorňuji, na to co se kolem nás děje a snažím se burcovat lidi.

A ne, že by to nemělo smysl – naopak, lidé se ozývají, přidávají se k nám a vybudovali jsme celé Zdravé fórum - sami odspodu.

Nesouhlasíte s respirátorem? Nenoste ho!
Chcete své dítě dostat zpět do školy? Zvedněte se od Facebooku, zajděte za dalšími rodiči, vysvětlujte, přesvědčte je, spojujte se. Až vás bude víc, můžete vyvinout tlak na ředitele, na školu.
Jste učitel, chcete učit? Pod naší peticí je vás téměř 900, najděte si ve škole kolegy, máte odbory, tlačte na ředitele a ten na zřizovatele, že co dělá stát, je protiústavní.
Udělejte ve firmě stávku, držte hladovku, jděte do ulic, založte politickou stranu – je to na vás. Běžte sami příkladem.


Tohleto zdravé fórum je evidentně směs hlupáků a navedených. Možná si to neuvědomují, ale dělají pro zdraví lidí to nejhorší, co se dá v dnešní době dělat. Demoralizují a rozdělují lidi v období nebezpečné zdravotní krize, kdy je třeba naopak táhnout za jeden provaz.
Uživatelský avatar
miroslav
 
Příspěvky: 3401
Registrován: čtv 29. kvě 2014 9:33:24

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » čtv 25. bře 2021 9:35:55

Návštěvník píše:Zeptali jsme se opravdových odborníků,


Ti "odborníci", kteří tvrdí to, co chceš slyšet, jsou "opravdoví" odbornící a ti jiní ne. :D

Odbornící zatím také ještě nic pořádného neví, a tak vytvářejí všelijaké možné teorie, které si navzájem protiřečí.

Ale za ten rok je tady očkování a našly se léky, které trochu pomáhají, a brzo tady bude lék, který bude opravdu zabírat, a pak bude z covidu normální chřipka. Tak nemějte lidi strach a nešilte, ukažte trpělivost a vydržte ještě trochu. :)
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » čtv 25. bře 2021 9:39:14

Návštěvník píše:
Návštěvník píše:Zeptali jsme se opravdových odborníků,


Ti "odborníci", kteří tvrdí to, co chceš slyšet, jsou "opravdoví" odbornící a ti jiní ne. :D

Odbornící zatím také ještě nic pořádného neví, a tak vytvářejí všelijaké možné teorie, které si navzájem protiřečí.

Ale za ten rok je tady očkování a našly se léky, které trochu pomáhají, a brzo tady bude lék, který bude opravdu zabírat, a pak bude z covidu normální chřipka. Tak nemějte lidi strach a nešilte, ukažte trpělivost a vydržte ještě trochu. :)


P.S. A rozhodně nebude na škodu, když pomalu a zdravě zhubnete, pokud jste obézní. Posílíte tak svůj imunní systém. Když dostanete covid, budete mít lehčí průběh. :)
Návštěvník
 

PředchozíDalší

Zpět na Cokoliv je libo

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 21 návštevníků