Koronavirus

Moderátor: Pelvan

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » sob 27. bře 2021 21:26:57

miroslav píše:Důležitá a bezpečná (na rozdíl od kolchycinu) je prevence.


Prevence spočívající v buzeraci a šikanování zdravých lidí probíhá nejen u nás, ale v celém "demokratickém" světě, už rok...

To co neprobíhá, je účinná léčba nemocných covidem.

Z lékařů se stali testéři a vakcinátoři zdravých lidí, nemocní se neléčí, nechávají se na telefonu svému osudu.
Proto jsou plné nemocnice a proto je tolik mrtvých.

Se domnívám a zdravím.
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod miroslav » ned 28. bře 2021 10:15:13

Pelvan píše:
Prevence spočívající v buzeraci a šikanování zdravých lidí probíhá nejen u nás, ale v celém "demokratickém" světě, už rok...


Ta "buzerace a šikanování" je proto, aby se ti zdraví pokud možno nenakazili.
Uživatelský avatar
miroslav
 
Příspěvky: 3406
Registrován: čtv 29. kvě 2014 9:33:24

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » ned 28. bře 2021 16:25:48

miroslav píše:Ta "buzerace a šikanování" je proto, aby se ti zdraví pokud možno nenakazili.


Ahoj Miroslave

Vždyť to nefunguje!
Za pár týdnů budou politici vykřikovat jak lockdown pomohl, mají to dobře dopředu naplánované.
To je lež jako věž.
Pomůže a již pomáhá sluníčko a to, že lidé začali chodit ven.
Každý rok se na jaře opakují chřipkové vlny, které končí v dubnu nebo v květnu hezkým počasím.
To kouzlo znamenající konec chřipek se jmenuje vitamín D ze slunce, potom se lidé uzdravují neboli přestávají marodit!

Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod miroslav » pon 29. bře 2021 9:51:12

Pelvan píše:
Vždyť to nefunguje!


Funguje to velmi dobře. Snižuje to pravděpodobnost přenosu.

Právě proto, že na počátku druhé vlny se nezavedla opatření (buzerace a šikanování) včas - aby se vyhovělo lidem v předvánočních a vánočních radovánkách, se epidemie u nás rozběhla tak, že jsme na tom následně byli s nákazou a úmrtností nejhůře ze všech.
Uživatelský avatar
miroslav
 
Příspěvky: 3406
Registrován: čtv 29. kvě 2014 9:33:24

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » pon 29. bře 2021 13:18:52

Ahoj Miroslave

Víno piješ a vodu kážeš.

Udělej si prosím doma takovouto bojovou hru:
Navleč si obličej do respirátoru a představuj si, že jsi v kanceláři s dalším takto navlečeným kolegou.
A vydrž tak být několik hodin, ideálně alespoň 8 jako je délka pracovní doby.
Potom si vyjdi na procházku opět s respirátorem na obličeji a představuj si, že cestuješ MHD a chodíš v zastavěné oblasti, tam všude jsou respirátory povinné.
Tohle dělej celý pracovní týden a pak, pokud se víkendu dožiješ, sem piš ty svoje teoretické provládní kydy.

Děkuji a zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » pon 29. bře 2021 13:22:36

"Plzeň nechala dětská hřiště otevřená a zajistila protivirový nátěr

PLZEŇ NECHALA DĚTSKÁ HŘIŠTĚ OTEVŘENÁ A ZAJISTILA PROTIVIROVÝ NÁTĚR
29. Březen 2021
Rodina a děti
Speciální dlouhodobou ochranu před viry a bakteriemi dostane 35 dětských hřišť ve čtvrtém plzeňském obvodu Doubravka. Účinkovat bude až 120 dnů.

I přes zpřísněná opatření, která stát zavedl před třemi týdny na zbrzdění koronavirové pandemie, Plzeň nechala dětská hřiště otevřená. Nejen na Doubravce místní dobrovolní hasiči už třetím týdnem dezinfikují dětská hřiště i mobiliář na nejfrekventovanějších místech obvodu, řekla ČTK místostarostka obvodu Lenka Kočová (ODS).

"Dětská hřiště dnes patří mezi jedny z mála míst, kde si děti mohou zpestřit den. S městem jsme se proto dohodli na tom, že je i přes zpřísněná opatření necháme otevřená," řekla.

Všechny herní prvky dětských hřišť se nejdřív vyčistí suchou parou. Potom navíc dostanou dvousložkovou nanopolymerovou antivirovou a antibakteriální ochranu. Podle dodavatele technologie vydrží 120 dnů a po tuto dobu je voděodolná a otěruvzdorná. Prostředek má atesty Státního zdravotního ústavu na antibakteriální a antivirovou účinnost a potravinářský atest podle normy EU.

Celkem obvod vyčistí a vydezinfikuje 35 dětských hřišť po svém území. "Lidé je poznají díky samolepce s nápisem vydezinfikováno. Mezi první z nich patří například dětské hřiště v parku V Homolkách. Zároveň s dezinfekcí dětských hřišť probíhá dezinfekce mobiliáře, kterou provádí naši dobrovolní hasiči," dodal starosta obvodu Tomáš Soukup (ANO)."


Alespoň někde myslí na děti.
A co větší školáci? Ti mají zakázaný tělocvik, jak zvrhlé.
A co dospělí, tedy co my?
Jak dlouho si ty zrůdnosti necháme líbit?
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » pon 29. bře 2021 13:38:29

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/rok- ... .seznam.cz

"Rok si ničíme imunitu, možná i proto je tolik nemocných, říká česká vědkyně
LUKÁŠ MAREK

Foto: Irena Koutná
Vedoucí týmu Centra buněčného a tkáňového inženýrství Fakultní nemocnice u sv. Anny a Lékařské fakulty Masarykovy univerzity doc. Irena Koutná.

6:30
„Lidé musí převzít zodpovědnost sami za sebe a ne slepě věřit jen v očkování, které, ať je to myšleno sebelépe, není samospásné,“ říká vědkyně Irena Koutná, co už rok v Brně vede tým zkoumající imunitu na covid-19.

Článek
Vědecký tým vedený doc. Irenou Koutnou v laboratořích Centra buněčného a tkáňového inženýrství Fakultní nemocnice u sv. Anny a Lékařské fakulty Masarykovy univerzity své výsledky o výzkumu imunity u lidí, kteří prodělali covid-19, prezentoval loni. Nyní je už ale v pokročilejší fázi druhého výzkumu, který se zabývá imunitou po očkování.

Můžete nejprve popsat, v jaké fázi výzkumu se aktuálně nacházíte?

Raději začnu od úplného začátku. My jsme na jaře 2020 zavedli metodiku testování paměťové imunity po covidu-19. Na to jsme měli stanovenou první klinickou studii, v rámci níž u asi stovky pacientů dlouhodobě sledujeme, jak se po prodělané nemoci paměťová stopa vyvíjí a jak klesá v čase. A to je cíl té první studie.

Druhou studii jsme zahájili na konci roku 2020, těsně před tím, než lékaři z naší nemocnice dostali první dávku očkování. Ta zjišťuje, jak se po očkování vyvíjí paměťová imunita. Testovali jsme vakcínu Pfizer.


Covidu se líbíme, musíme ho začít brát jako fakt, říká profesorka
VČERA 10:59
Chci ještě říct jednu důležitou věc, co nevím, jestli je úplně veřejnosti známá. Princip je takový, že tělo si pro zvládnutí infekce nejdřív vybuduje armádu T-lymfocytů, ty pak aktivují B-lymfocyty, které následně produkují protilátky. T- a B-lymfocyty jsou paměťové buňky. Tato paměťová imunita je něco, co v těle člověka může přetrvávat i roky, takže pokud si ji vybudujete, tak je vás schopna nějakou měrou chránit od těžkého průběhu nákazy delší dobu. A očkování má navodit podobný stav. To znamená, že tam nejde o to, aby se člověk vůbec nenakazil, ale o to, že pokud se nakazíte, nemáte průběh, který je fatální.

Co jste dosud stihli nashromáždit za poznatky?

Z první fáze jsme studii již publikovali. Měli jsme pacienty po několika týdnech od nákazy, po půl roce a po devíti měsících od nákazy. A zjistili jsme, že toto onemocnění, ne u všech, ale u většiny, navodí kvalitní paměťovou imunitu. Získané paměťové buňky klesají postupně a nedochází k nějakému hlubokému propadu v čase. Pravdou je že, hladina buněk v těle v prvních měsících klesá rychleji, ale pak se klesání zpomalí a vidíme mírný pokles v čase.

Naše pracoviště má zkušenosti s paměťovou imunitou jiných virů, např. cytomegaloviru, a víme, že určitá hladina dokáže v těle po kontaktu s virem nastartovat tu správnou a účinnou imunitní odpověď. A na základě toho, co víme a vidíme nyní u covidu-19, věříme, že to bude podobné.

Takže většina pacientů podle vás měla nejspíš dobrou imunitu i 9 měsíců po nemoci. Už dříve jste uváděla, že se nedalo vypozorovat, že by kvalitu imunity nějak ovlivňovala závažnost průběhu nemoci, na tom se nic nezměnilo?

Ano. Třeba hypotéza, že horší průběh rovná se lepší následná imunita, se vůbec nepotvrdila. Spíš naopak. Měli jsme menší kohortu lidí, co byli na JIP a jejich imunita byla spíš nižší než třeba u těch, co měli slabší průběh nemoci. Tohle s tím vůbec nesouvisí. To opravdu souvisí s tím, jaké máte genetické dispozice a jak si udržujete svůj imunitní systém. Na to se málo upozorňuje. Lidé musí převzít zodpovědnost sami za sebe a ne slepě věřit jen v očkování, které ať je to myšleno sebelépe, není samospásné. Upřímně si myslím, že je to i jedna z příčin toho, proč jsou teď průběhy nemoci tak těžké. Jednak je tu samozřejmě britská mutace, která je mnohem agresivnější, ale velkou roli hraje i fakt, že máme 62 % občanů s nadváhou a až 25% obézních. Dále pak to, co se tu kolem nás děje, nám na zdraví a kondici moc nepřidá.


Proč je Česko v boji s covidem nejhorší, popisuje vědec z Oxfordu
27. 3. 15:25
Myslíte tím, co se děje za poslední rok, kdy se lidé nestýkají?

S tím, že se lidé masově nestýkají, bych to úplně nespojovala. Ale že nemáme aspoň trochu normální sociální život, určitě ano. Viz švédský model.

Co tedy hraje hlavní roli a jak má člověk co nejlépe pečovat o svůj imunitní systém?

Začít se musí u fyzické zátěže. Je potřeba aby člověk měl dostatečnou fyzickou aktivitu. Není potřeba, aby byl nějak extra hubený, to z hlediska imunity také není dobré. Člověk prostě musí mít zdravou svalovou hmotu i zdravou vrstvu tukové tkáně. Ne příliš hubený, ne příliš tlustý. O lidech, co mají vysoké BMI, ostatně víme, že na ně nefunguje ani očkování. To už ukázala italská studie. Velká vrstva tukové tkáně u člověka velice limituje funkce imunitního systému. Svalovina naopak je metabolicky velmi aktivní a nutí tělo neustále fungovat a s tím běží i imunitní systém. Fyzická aktivita navíc, alespoň u většiny lidí, vyplavuje hormony štěstí, které velice příznivě působí na imunitní systém.


Města i památky ponořené do tmy. Svět oslavil Hodinu Země
VČERA 9:12
Další věc je strava. Ta musí obsahovat dostatek vitamínů, neměla by v ní být nadmíra masa, nemělo by v ní být moc potravin s konzervanty. Česká společnost není zvyklá kvalitně se stravovat.

Důležitý je i pobyt na čerstvém vzduchu. To, že jsme zavření, je úplně špatně, protože nedostatek kyslíku zase vede k horší funkci imunitního systému. Takže celkové nastavení dnešní společnosti je takové, že náš imunitní systém ničí.

Jak vlastně konkrétně pomáhá imunitě čerstvý vzduch?

Když dýcháte čerstvý vzduch a hýbete se, tak ventilujete, zvyšujete si prokrvení. Když je lepší tenze kyslíku v plicích, plíce mají důvod lépe fungovat, prodýcháváte se až do koncových částí plic. Lepší je i cirkulace krve a tím pádem se krev dostává i do všech sliznic a orgánů. A to je důležité. Když nemáte prokrvené sliznice, nemůže tam fungovat imunitní systém, protože ty správné buňky tam prostě z kostní dřeně, kde se tvoří, nedoputují, nebo spíš jich doputuje málo a jsou hůře vyživované.

Jak jdou vaše výsledky o dobré imunitě po prodělání nemoci dohromady s nedávnou zprávou Státního zdravotního ústavu v Česku o prudkém nárůstu reinfekcí v únoru?

I my jsme zachytili reinfekce, ale musím říct, že to šlo ruku v ruce s tím, že to, že vám někdo na sliznici identifikuje virus, vůbec neznamená, že jste nemocný. Řada lidí měla první infekci takovou, že to ani nepocítili, a druhá infekce byla horší. Tady se jedná pravděpodobně o situaci, že když dostanete vyšší virovou nálož, tak virus pronikne i dovnitř do těla, protože ho slizniční imunita nedokáže odbourat. Představte si slizniční imunitu jako smeták, co dokáže zamést určité množství, ale když dostanete mnohonásobně vyšší virovou nálož, tak to neustojí a dojde k průniku do organismu. A v případě, že jste infekci zlikvidoval na sliznicích, tak se vám nevytvoří ty správné paměťové buňky, nebo se jich vytvoří málo.

Takže v momentě, kdy došlo k reinfekci, jsme viděli, že lidé neměli vytvořenou paměťovou stopu. To znamená, že když se znovu infikovali, tak to pro jejich tělo byla jako nová situace, se kterou se nesetkali. To stejné bude pravděpodobně probíhat v čase. Protože už víme, že počet buněk v čase klesá. Teď si říkáme, že cca rok chráněni být můžete, ale jestli déle, to zjistíme až za 6 měsíců, kdy k nám přijdou lidé znovu na testy. Odpověď jednoduše nyní nemáme.

Takže napoprvé u nich zafungovala slizniční imunita a napodruhé tak místo reinfekce šlo spíš o první opravdovou infekci?

Přesně tak.


Obávaný asteroid pojmenovaný po bohu temnoty mine Zemi, oznámila NASA
27. 3. 22:35
Co už víte o imunitě po očkování?

V této studii dnes máme nějakých 120 až 130 účastníků. Testovali jsme je těsně před tím, než byli očkováni první dávkou, těsně před druhou dávkou, tzn. po třech týdnech, a teď uzavíráme testování čtyři týdny po druhé vakcinaci, kdy by měla být imunitní odpověď nejvyšší.

Bohužel jsme zjistili, že u cca 20 až 25 % lidí po první dávce nejsme schopni naměřit žádnou paměťovou stopu. Po druhé dávce už paměťová stopa nastoupila skoro u všech, kromě asi jednoho nebo dvou procent, nicméně nikdy nedosáhla průměrných hladin, kterou dosahuje u lidí, již nemoc prodělali. Nyní nás čeká další sledování po půl roce, po roce a tak dále, kdy budeme sledovat, jak moc se paměťová stopa bude vyvíjet. A cílem studie je pomoci odpovědět na otázku, zda, či za jak dlouho se bude muset přeočkovávat.

Takže podle vašeho výzkumu to vypadá, že očkovat lidi, co už onemocněním prošli, je k ničemu?

Řada sledovaných nemoc už před očkováním prodělala a my jsme u nich vůbec neviděli, že by očkování imunitu vylepšilo. To se prostě nestalo. Imunita zůstala zachovaná na nějaké úrovni a nehýbala se. Očkovat lidi, kteří už covidem prošli a mají paměťové buňky, je v tuto chvíli nesmysl. Tím, že se lidé, co už nemocí prošli, očkují, se ubírají dávky, které by měly přijít lidem, již se s virem nesetkali. Dále nemůžeme vědět, jak to zacvičí s imunitním systémem, pokud se tyto dvě věci potkají. Kdo říká, že nijak, tak lže, a kdo říká, že je to špatně, také lže. Informace zatím nemáme. Že je to zbytečné, je jediné, co můžeme říct.

Tím, že očkujeme lidi, co už se nakazili, také popíráme všechny informace, které jsme nasbírali za těch spoustu let, co masivní vakcinace proti jiným nemocem probíhá. Je to na hlavu postavené. Strašně špatně je i to, že lidé, co se očkovat nenechají, byť nemoc prodělali, by mohli být šikanovaní, že by nemohli cestovat a žít normální život, přitom jsou na tom z hlediska imunity často i lépe.


Podařilo se hnout se zádí uvízlé lodi v Suezu. Kdy odpluje ale není jasné
27. 3. 21:41
Tím narážíte na plánované očkovací pasy?

Ano. Třeba izraelská vláda ty tzv. zelené pasy vydává úplně identicky i lidem, kteří onemocnění prodělali, nejen očkovaným, a nedělá mezi tím rozdíly. Tohle musíme prosadit i v České republice, aby se nedělo, že rozdíly se dělat budou a lidé budou šikanováni. A už se s tím setkáváme, lékaři, co nemoc prodělali a mají dostatek imunitních buněk, musí chodit každých pár dní na výtěry. Očkovaní přitom chodit na výtěry nemusí, přitom z hlediska šíření infekce jsou minimálně stejně nebezpeční jako ti, co nemoc prodělali.

Jak by ale tohle podle vás mělo fungovat, když jako doklad o proniknutí viru do těla a vytvoření paměťové imunity nestačí PCR test, jak jste sama zmiňovala u reinfekcí?

Po prodělání infekce lze stanovit protilátky. Pokud je máte pozitivní, je jasné, že jste nemoc prodělal a vytvořil si paměťovou stopu. Protilátky sice mohou po 3 měsících být neměřitelné, ale paměťové T-lymfocyty měřit lze i v delším časovém odstupu. A tito lidé by měli mít stejná práva ve společnosti jako očkovaní.

Budete vaše závěry posouvat dál směrem k vládě?

Ano, budeme se o to snažit. Byla bych ráda, aby se informace dostaly i do povědomí občanů, že by ti, co nemoc prodělali, měli mít stejná práva jako očkovaní, protože paměťových buněk mají často i více.


„Tropická porucha“ zavinila superchladnou bouři a Země má teplotní rekord
27. 3. 11:45
Jak se vzhledem k vašim výsledkům díváte na strategii odkládání druhých dávek vakcín, kterou razí například Velká Británie?

To má dva rozměry. Ti, co zvolili tuto taktiku, matematicky vypočítali, že je pro ně lepší nemít u 25 % očkovaných plnou účinnost vakcinace než jich mít očkovaných o polovinu méně. Samozřejmě když to sečtete, tak je lepší mít naočkovaný milion lidí, kde 25 % lidí nemá imunitu, než mít naočkováno půl milionu lidí, kde ji nemá zhruba těch 5 % lidí. V Izraeli třeba dvěma dávkami naočkovali ty nejzranitelnější a jednou chtějí naočkovat ten zbytek. V krátkodobém horizontu se ukazuje, že se to určitě vyplatilo. Podle mě ale pokud se očkovaní jednou dávkou nebudou s virem setkávat, jejich imunita může velice rychle vyprchat. Krátkodobě určitě vyhráli, ale uvidíme, co bude za čtyři měsíce. Zatím se předpokládá, že virus v populaci stále koluje a zafunguje jako přirozený stimulant imunitního systému tak, že se trvalejší imunita vytvoří i u těch jednou dávkou očkovaných, což by bylo opravdu dobré a asi se to i stane, pokud se nebudou omezovat osobní kontakty.

Oni to zřejmě udělali s výhledem, že za ty tři měsíce už bude vakcíny dost na druhou dávku pro všechny, což je nicméně například v Británii vzhledem k hrozbě zákazu exportu z EU a problémy s dodávkami z Indie na pováženou…

Ano, tohle bude hrát velkou roli. V tuhle chvíli ale stejně nikdo nedokáže říct, jestli člověku, co se během těch tří měsíců nesetká s virem, imunita nevyprchá a druhá dávka pak přijde znovu na „pole neorané“. Imunita po první dávce je totiž u většiny slabá, a to mluvím o 75 až 80 % lidí, u zbylých 20 až 25 % není měřitelná.

Jak moc slabá?

Slabá, že nevíme na jak dlouho a jak moc nás ochrání.

Zaměřovali jste se při výzkumu ať už té imunity po prodělání nemoci nebo vakcín na efekt mutací?

Vůbec. Když nemoc proděláte, tak máte vyvinutý systém, aby reagoval na celý virus. Nevýhodou vakcín je, že například genové reagují jen na S protein (část viru, která se je zodpovědná za vazbu na lidské buňky), a když by došlo k nějakým úplně šíleným mutacím, tak by mohly být k ničemu a musely by se vyvinout nové. Zatím to bohudík tak není.


Za zábavou díky nesnímatelnému náramku. Co plánuje nová hlavní hygienička?
27. 3. 10:30
Je ještě něco kromě očkování lidí, kteří už mají imunitu, co byste na vakcinačním programu v Česku změnila?

Mně osobně nedává smysl očkovat lidi ve fertilním věku, to znamená lidi, kteří jsou mladí a plánují zplodit děti, pokud tedy samozřejmě nejde o rizikovou skupinu. Nechci, aby to vypadalo, že nejsem zastánce očkování. Ba naopak, třeba se nemohu smířit s tím, že někteří lidé odmítají očkovat své děti v odzkoušených schématech, to je pro mě nepochopitelné. Ale velmi mě mrzí, že se takhle tlačí na očkování lidí ve fertilním věku a mladistvé. Buďme upřímní, my jako lidstvo nemáme informace o tom, jak vakcína funguje, my nevíme, jestli se třeba nějaké dlouhodobé efekty neprojeví za 10 nebo 15 let. Fakta nejsou.

Takže můj osobní názor je: Ano, naočkujme populaci, která je riziková jako starší spoluobčané, naočkujme chronicky nemocné, mohou se nechat očkovat dobrovolníci. Ale toho, kdo se očkovat nechce a je mladý, toho bych neočkovala, a hlavně ho kvůli tomu neomezovala. U řady svých mladých kolegů totiž vidím, že se nebojí nemoci. Ale bojí se, že pokud se nebudou očkovat, tak nebudou moci cestovat, chodit do divadel, restaurací, prostě žít normální život. A to by důvod k očkování rozhodně být neměl. Vlastně jim o ochranu zdraví vůbec nejde, a to mi přijde minimálně podivné."

Ano, je to celé podivné a smrdí to.
A co dělat s lidmi, kteří se očkovat nechtějí a nejsou mladí?
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod miroslav » úte 30. bře 2021 11:03:13

Přísnější opatření u nás dobře fungují.
Sluníčko a teplo evidentně nestačí

Obrázek
Uživatelský avatar
miroslav
 
Příspěvky: 3406
Registrován: čtv 29. kvě 2014 9:33:24

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » stř 31. bře 2021 16:16:56

Ahoj Miroslave

Nech se tedy naočkovat proti covidu a zároveň i proti chřipce jako Flegr, a pak nám sem napiš, co to s tebou udělalo.

Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod miroslav » stř 31. bře 2021 17:17:05

Očkovat jsem se nechal, zatím první dávkou - a pohoda. Jen mne trochu bolel ramenní sval na ruce, podobně jako při jiném očkování.
Je to super pocit, že je člověk už teď chráněn před těžkým průběhem. Nicméně všechna opatření a sociální izolaci nadále dodržuji.

Proti chřipce jsem se nechal očkovat už na podzim.
Uživatelský avatar
miroslav
 
Příspěvky: 3406
Registrován: čtv 29. kvě 2014 9:33:24

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » stř 31. bře 2021 21:04:09

Ahoj Miroslave


Jak se říká, kopřivu mráz nespálí.
Obdivuji Tvoji odvahu a odolnost, já na to očkování nervy nemám.


Radši se dopuji betaglukanem:

"https://doktorka.cz/node/145785

Profesor Václav Větvička: Betaglukan a COVID-19

PROFESOR VÁCLAV VĚTVIČKA: BETAGLUKAN A COVID-19
31. Březen 2021
Vitamíny
2 Komentáře
Poslední výzkumy prokázaly, že i nespecifická imunita má určitou formu paměti, kterou dnes známe pod jménem „trained immunity“. Tento anglický výraz zatím nemá český ekvivalent, říkejme jí „trénovaná imunita“ (viz dále v textu). Při ní imunitní buňky v reakci na první podnět procházejí sérií metabolických a epigenetických změn. Výsledkem je paměť vedoucí v případě setkání se sekundárním stimulem k zesílení imunitní reakce. Celá řada studií ukázala, že betaglukan výrazně napomáhá tělu bojovat prakticky se všemi druhy infekcí.

Objevují se proto i hypotézy, které pracují s myšlenkou použít betaglukan ke snížení úmrtnosti na nákazu COVID-19. Zdá se, že profylaktické orální nasazení betaglukanu by pomohlo zvýšit imunitní odpověď a potlačit symptomy nákazy. Je jasné, že bude potřeba provést důkladné laboratorní i klinické zkoušky.

Po setkání s betaglukanem procházejí imunitní buňky epigenetickým přeprogramováním, jehož výsledkem je buněčná a metabolická aktivace a zvýšená produkce některých cytokinů. Při následném setkání s antigenem jsou tyto buňky naprogramovány k vyšší imunitní reakci, a to jak při bakteriální, tak i virové nákaze. Vzhledem k tomu, že betaglukany lze používat orálně, mají mimořádně nízké riziko vedlejších účinků a nepotřebují k aplikaci lékaře, stojí jejich využití k profylaktickému zvyšování obranných reakcí za vyzkoušení. Přehledný článek skupiny profesora Yun Jana, který se výzkumem betaglukanů zabývá nejméně 20 let, shrnuje důkazy podporující hypotézu použití betaglukanu jako antivirotika. Současně ale neopomíná ani skutečnost, že imunostimulační účinky betaglukanů mohou být u pacientů s vyvinutou cytokinovou bouří nebo hyperzánětlivou reakcí nevhodné.

Betaglukany

Betaglukany jsou heterogenní skupinou polysacharidů vyskytující se v buněčné stěně bakterií, kvasinek a hub. Jednotlivé molekuly jsou propojeny pomocí glykosidových vazeb a vzniklé řetězce jsou více či méně rozvětveny. Betaglukany mohou být používány buď orálně nebo injekčně, a to jak intravenózně, subkutánně nebo intranasálně. Při orálním nasazení se betaglukany vážou na některé buňky střevního epitelu, jsou přeneseny střevní stěnou a dále roznášeny po těle pomocí lymfatických drah a krevního řečiště.

Vedle dlouhého seznamu bakteriálních patogenů existují také studie zabývající se rolí betaglukanu u virových infekcí. Betaglukany jsou zvláště účinné při snižování infekcí horních a dolních cest dýchacích. U prasat se podařilo prokázat výrazné snížení plicních problémů u nákazy virem prasečí chřipky, což by mohlo být způsobeno zvýšenou produkcí interferonu gama. Podobné výsledky se podařilo prokázat i u myší, kde čtrnáct dnů krmení betaglukanem nejenže zvýšilo imunitní odpověď myší infikovaných virem chřipky, ale také snížilo úmrtnost způsobenou touto nákazou. Podobné závěry lze učinit i z klinických zkoušek na lidech. Betaglukany snížily závažnost příznaků infekcí horního dýchacího traktu, snížily onemocnění dětí s chronickými respiračními problémy a snížily počty infekcí dýchacího traktu u dětí a starých jedinců. U většiny těchto případů navíc došlo i ke snížení krevního tlaku, což by u pacientů s infekcí COVID-19 bylo výhodné.

Zatímco přesné mechanizmy „trénované imunity“ ještě nejsou plně objasněny, data naznačují metabolické, epigenetické a mitochondriální změny. To plně odpovídá buněčným změnám zprostředkovaných vazbou betaglukanu na receptor Dectin-1. Tyto změny a vzniklé účinky byly prokázány u vakcíny BCG a je víc než pravděpodobné, že aplikace betaglukanu bude mít podobné účinky.

Virus SARS-CoV-2 se váže na buňky prostřednictvím proteinu ACE-2 (angiotensin-converting enzyme 2), který existuje na membráně celé řady buněk plic, srdce, ledvin a močového měchýře. Na pozměněné buňky potom reagují buňky nespecifického imunitního systému, zejména makrofágy. Řada typů makrofágů má na svém povrchu také receptor ACE-2, což znamená, že jsou na infekci citlivé. Ta vede ke zvýšené apoptóze a následné fagocytóze mrtvých buněk. Makrofágy se svými cílovými buňkami komunikují pomocí řady chemokinů. Je jasné, že pro optimální schopnost edukovat adaptivní odpověď imunitního systému a přežití při infekci COVID-19 jsou maximálně aktivované makrofágy nezbytné. A právě tady se imunostimulační aktivita betaglukanů uplatňuje.

Informace o roli nespecifické imunity při nákaze COVID-19 jsou zatím neúplné, nicméně se zdá, že se tato imunita skutečně uplatňuje. U některých pacientů ve vážném stádiu nemoci byl objeven nedostatek kompetentních adaptivních odpovědí a snížené počty lymfocytů CD4 a CD8, což vedlo k lymfopenii. V jiných případech byl ale pozorován pravý opak – příliš robustní imunitní odpověď vedoucí k cytokinové bouři. Jednou z možných hypotéz vysvětlujících tyto rozdíly může být to, že v počátečních stádiích se uplatňuje především nespecifická imunita, a přitom její hlavní význam je v její schopnosti rychle aktivovat adaptivní odpověď typu Th. Pokud makrofágy a dendritické buňky nedokáží stimulovat a vychovat T a B lymfocyty, ty se potom snaží infekci kontrolovat nadměrnou produkcí některých cytokinů, např. IL-6 a TNF-a. Následuje spouštění celé kaskády zánětlivých reakcí, což může končit cytokinovou bouří. Nálezy vysokých hladin IL-6 a TNF-a u některých pacientů mohou tuto hypotézu podporovat. Další podporou jsou i nálezy experimentální infekce myší, kde existuje korelace mezi závažností onemocnění a nízkou kinetikou eliminace viru a zpomalené aktivace dendritických buněk v mízních uzlinách. Jedna podskupina plicních makrofágů dokonce inhibovala další vývoj imunitní odpovědi, což se podařilo zrušit podáváním nespecifického stimulátoru imunitní odpovědi. I když tyto výzkumy byly prováděny na zvířatech a virech SARS-CoV, což je „pouhý“ příbuzný viru SARS-CoV-2, oba typy virů mají vysoký stupeň homologie mRNA, takže lze předpokládat i podobný mechanizmus účinku.

Detailní studie plicních makrofágů zjistila, že v plicích docházelo ke snižování jejich počtu, což přesně korelovalo se závažností onemocnění. Ukazuje to, že plicní makrofágy jsou pro boj s infekcí mimořádně důležité. Další studie prokázala, že plicní makrofágy lze trénovat betaglukanem ke zvýšené aktivitě.

Můžeme tedy předpokládat, že vedle již dobře prokázaných imunologických účinků betaglukanu je pravděpodobné, že vzhledem k mechanizmu působení nákazy virem SARS-CoV-2 může být role betaglukanu mimořádně důležitá nejen při primární stimulaci imunitních buněk k rychlejší eliminaci viru, ale také při aktivaci a vyzrávání adaptivních komponent imunitní odpovědi. Autoři mají hypotézu, že makrofágy a dendritické buňky, které díky betaglukanu podstoupily „trained immunity“ mají vyšší fagocytární aktivitu, což vede nejen k lepší eliminaci, ale také k lepší prezentaci virových antigenů. Trénované makrofágy navíc lépe aktivují NK buňky a makrofágy třídy M2 na aktivnější makrofágy třídy M1. Betaglukanem vytrénované dendritické buňky lépe podporují B lymfocyty při tvorbě neutralizačních antivirových protilátek. Autoři proto usuzují, že nasazení betaglukanu vede k aktivaci makrofágů, dendritických a NK buněk, což zvyšuje základní odpověď na virovou infekci a posléze i adaptivní odpověď B a T lymfocytů, a to vede ke snížení délky a závažnosti onemocnění.

Jak již bylo uvedeno, je nutné věnovat pozornost i možnosti vyvolání cytokinové bouře. SARS-CoV-2, podobně jako další koronaviry, mají schopnost vyvolat hyperzánětlivé stavy vyznačující se vysokou hladinou chemokinů a cytokinů. To ale nastává jen u nejzávažnějších průběhů onemocnění. Je tedy zřejmé, že rychlá a výkonná imunitní odpověď je nezbytná pro počáteční kontrolu infekce a pokud tyto mechanizmy selžou, začne probíhat nedostatečná imunitní odpověď, která vyústí v hyperzánětlivou reakci. Proto nasazení betaglukanu pro finální stádia onemocnění není vhodné.

Z výše uvedených údajů lze vyvodit, že betaglukany bude nejlépe nasadit jako profylaxi, kde betaglukan bude využívat procesy „trénované imunity“ k aktivaci imunitních buněk a k celkovému posílení imunitních reakcí, což společně bude přispívat k prevenci infekce virem CoV-2. Stejně tak budou betaglukany prospěšné při zmírňování průběhu nízké a střední závažnosti choroby. V každém případě bude nezbytné provést klinické zkoušky, které potvrdí optimální dobu nasazení betaglukanu.

Další zajímavou otázkou je vztah závažnosti onemocnění a věku. Děti, zejména ve věku do 18ti let, jsou často infikované, ale mají relativně malé zdravotní problémy. Existují dvě hypotézy, které se snaží tuto otázku zodpovědět. Jedna z nich byla více méně objasněna v předchozích odstavcích, tj. nespecifická imunita je schopna vychovat imunitu specifickou, což v optimálním případě znamená schopnost organizmu vypořádat se s nákazou. Pokud tyto mechanizmy selžou, nastane hyperzáněltivá reakce a cytokinová bouře. Thymus začíná atrofovat kolem 20ti let, což vede ke snížení produkce naivních T lymfocytů a ke zvýšenému poměru více diferenciovaných T lymfocytů. Je tedy možné, že schopnost nespecifické imunity vychovávat imunitu specifickou s věkem klesá, což vede ke snížení jak T buněčné odpovědi, tak i tvorby neutralizačních protilátek. Betaglukan by sice nedokázal zvýšit počet naivních T lymfocytů, ale zvyšuje prezentaci antigenu, což celkově imunitní reakci posiluje.

Druhá hypotéza je založena na navození „trénované imunity“ díky rutinnímu očkování dětí, které ve většině zemí probíhá až do věku 18ti let. Jedním z dokladů může být opakované pozorování o nižším průběhu infekce u populací očkovaných BCG vakcínou. Zatím platí, že v zemích s rutinním očkováním BCG je průběh covidové infekce mírnější. Jelikož dodatečné očkování BCG není vhodné pro pacienty s potlačeným imunitním systémem, zdá se, že nasazení betaglukanu vedoucí k stimulaci přirozené imunity a následné výchově specifické imunity by mohlo být levným a současně výkonným krokem ke zvýšení obranyschopnosti organizmu.

Závěrem

Plné porozumění mechanizmů, které imunitní systém používá při obraně proti covidové infekci, nepochybně pomůže jak preventivním, tak léčebným krokům. Betaglukan má prokazatelné antivirové účinky a je možné, že coby stimulátor „trained immunity“ bude hrát významnou roli při vzniku adekvátní odpovědi proti covidové infekci. Autoři předpokládají, že orálně použitý betaglukan nabízí efektivní, levnou a bezpečnou cestu, která podporuje imunitní systém. Je jasné, že další výzkum a klinické zkoušky budou potřeba pro objasnění mechanizmů účinků a nalezení optimální dávky. Zároveň bude nutné najít omezení, při kterých betaglukan nebude doporučen, aby nedošlo k hyperzánětlivé reakci.

Z originální studie

Could the Induction of Trained Immunity by b-Glucan Serve as a Defense Against COVID-19?

Anne Geller 1,2 and Jun Yan2*

1 Department of Microbiology and Immunology, University of Louisville School of Medicine, Louisville, KY, United States,

2 Immuno-Oncology Program, Division of Immunotherapy, Department of Surgery, The James Graham Brown Cancer Center,

University of Louisville School of Medicine, Louisville, KY, United States

přeložil a zkrátil prof. Václav Větvička, Phd."


Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » čtv 01. dub 2021 7:59:29

Ahoj
Blbej aspirin stačí k tomu, aby bylo po problému!
Desinfekce povrchů je kreténismus.
Čti:


"Coronavirus na površích není

životaschopný. Přenáší se pouze dýcháním. Němečtí

vědci včera shrnuli složitý a nákladný výzkum

coronaviru.

Němci! Děkujeme mnohokrát !

Výsledky studie týmu virologa Hendrika Strecka z

Heinsbergu zcela otočily myšlenku přenosu nové

coronavirové infekce. Po důkladném prozkoumání bytů

osob infikovaných coronavirem COVID-19 ve městě

Heinsberg, kde epidemie začala dříve než v jiných

německých městech a kde je mnoho nemocných, dospěli

vědci k závěru, že na povrchu nejsou žádné

životaschopné viry - pouze neživotaschopné.



Virologové týmu Hendrika Strecka nenalezli virus na

klikách dveří, na knoflících splachovacích cisteren ani

kočkách.



Dokonce ani v domech, kde byli nakaženi všichni, nebyl

na povrchu jediný životaschopný virus! Infekce se

nejčastěji vyskytovaly při tanci, na večírcích a oslavách s

velkým počtem hostů.



Podle Strecka je nemožné se nakazit v kadeřnictví,

supermarketu, obchodě s oděvy a virolog se ptá, proč

mohou supermarkety fungovat a kadeřnictví obchody s

oblečením by měly být zavřeny.



Po celém světě došlo v boji proti COVID-19 k závažné

diagnostické chybě. Jak prokázali italští vědci, ukázalo

se, že hroznou chorobou není zápal plic, ale lidé umírají

ve větší míře na difuzní žilní trombózu (trombózu). V

tomto ohledu došlo k urgentní změně protokolů pro léčbu

pacientů s coronaviry v Itálii.

Spolu s antibiotiky, antivirotiky a protizánětlivými léky se

začala používat antikoagulancia. Podle informací od

italských patologů nebyly ventilátory a jednotky

intenzivní péče potřebné.

Jakoby měl potvrdit závěry italských lékařů, je

dokumentován působivý případ v USA, kde byla celá

rodina ošetřována doma. Léčba sestávala ze tří 500 mg

tablet aspirinu rozpuštěných v horkém nápoji z ohřáté

citronové šťávy a medu. Následujícího rána se celá

rodina probudila a neměla žádné příznaky !!! Lékařský

výzkumník z Itálie: „Prostřednictvím 50 pitev úmrtí na



COVID-19 patologové zjistili, že se nejedná přesně o

zápal plic, protože virus nejen zabíjí plicní buňky, ale také

provokuje endoteliální vaskulární trombózu. Stejně jako

u difúzní trombózy v cévách je primárně postižena plíce,

protože je nejzánětlivější, ale dochází také k infarktu

mozkové mrtvici a mnoha dalším tromboembolickým

onemocněním. Protokoly ve skutečnosti ukázaly marnost

samotných antivirotik bez použití antikoagulačních a

protizánětlivých léčebných postupů.

Pokud by Číňané spolu s konvenční protizánětlivou

léčbou užívali aspirin, ředidlo krve (obvykle předepsané

starším lidem jako prevence trombózy) a investovali do

domácí péče, zachránili by životy mnoha postiženým

lidem po celém světě bez nutnosti intenzivní péče !!!



Italský patolog také uvedl, že 50 pitev bylo provedeno v

nemocnici v Bergamu, 20 v Miláně (italská pitevní série

je nejvyšší na světě) a v Číně byly otevřeny pouze 3

úmrtí. A zdá se, že tyto pitvy plně podporují informaci,

že coronavirus způsobuje difúzní trombózu v cévách.



"Proto nejde o pneumonii, ale o plicní trombózu." Mezi

nimi je velmi velký rozdíl, což znamená, že mluvíme o

vážné diagnostické chybě, v důsledku čehož jsme

zdvojnásobili počet míst pro zotavení na jednotkách

intenzivní péče se zbytečně vysokými náklady. “



Později musíme přehodnotit tyto rentgenové snímky

hrudníku, u nichž se před měsícem diskutovalo

mnoho sraženin v žilách, a přesto jim byla

diagnostikována intersticiální pneumonie. Ve

skutečnosti to může plně odpovídat metastatické

trombóze v cévách.



Léčba na jednotce intenzivní péče nemá smysl, pokud

není nejprve léčen a vyřešen tromboembolismus.

Pokud budeme ventilovat plíce, kterými neproudí krev,

nebude to mít žádný užitek, ve skutečnosti zemře devět

(9) z deseti (10) pacientů.



Protože problém je kardiovaskulární, nikoli respirační.

Míru úmrtnosti určuje žilní tromboembolismus, nikoli

pneumonie, jak ji diagnostikují čínští lékaři.



Proč se tvoří krevní sraženiny?

Zánět způsobuje velké poškození tkáně, což vytváří

prostředí příznivé pro tvorbu sraženin, což zase

způsobuje zhroucení dýchacího systému v důsledku

srážení krevních cév a ztráty krve v nich, protože hlavním

problémem není virus, ale hyperimunitní reakce, která

ničí buňku, do které virus vstoupil.



Podle četných analýz a přesné pitvy řady úmrtí na tento

virus, stejně jako na základě modelování chování viru a

jeho přímého účinku na lidské buňky, můžeme dojít k

závěru, že ke smrti dochází v důsledku srážení krve.



Ve skutečnosti pacienti s revmatoidní

artritidou nemuseli chodit na jednotku intenzivní péče,

protože jsou léčeni kortikosteroidy, což je silný

protizánětlivý prostředek.



To je hlavní důvod, proč počet hospitalizací v Itálii poklesl

a nemoc se stala doma léčitelnou. S tímto důležitým

objevem se můžete vrátit do normálního života.



A nastal čas tyto údaje zveřejnit, aby úřady v každé zemi

mohly provést vlastní analýzu těchto informací a zabránit

dalším úmrtím.



(Autor Jem Jamil Ahmed-V Německu se tento lékař

objevil v televizi)



_____ULOŽ A JESTLI MŮŽEŠ TAK SDÍLEJ.

DĚKUJI."
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » čtv 01. dub 2021 8:04:25

Jaké mají asi desinfekční standarty bezdomovci?

https://doktorka.cz/node/145428

"Mezi bezdomovci se covid nešíří

MEZI BEZDOMOVCI SE COVID NEŠÍŘÍ
29. Březen 2021
Zdraví
Mezi lidmi bez domova není větší virová nálož, než je tomu v běžné skupině obyvatel. Vyplývá to z průzkumu Armády spásy, která se zaměřuje na pomoc lidem bez přístřeší. Podle lékařky Armády spásy Andrey Pekárkové není důvod považovat lidi bez domova za nebezpečný rezervoár koronaviru.

Pandemie ale podle ní ukazuje potřebnost specializovaných ordinací pro lidi bez domova. Armáda spásy má takovou Ordinaci pro chudé v Ostravě.

V ostravské ordinaci od září provedli 1286 PCR testů, pozitivních bylo 124 vzorků, včetně klientů a zaměstnanců domovů se zvláštním režimem, kde byl hromadný výskyt covidu. V ordinaci také provedli 350 preventivních antigenních testů před ubytováním v azylových domech, pozitivní nebyl ani jeden. Ostravská ordinace poskytuje služby od ledna 2018 a nyní má v registru 1500 pacientů.

"V zařízeních Armády spásy od vypuknutí pandemie nebyl zaznamenán žádný masivní výskyt onemocnění covid-19. Pokud se někde nemoc objevila, jednalo se o jednotky nakažených," uvedl národní ředitel sociálních služeb Armády spásy Jan František Krupa. Zaměstnanci všech sociálních služeb podle něj denně sledují zdravotní stav klientů. Při příchodu na denní centrum každému měří teplotu, dezinfikují ruce a poskytují ochranu dýchacích cest. S příznaky covidu jsou klienti odkázáni k lékaři.

Podle Pekárkové se první nemocní v Česku rekrutovali z řad jiných sociálních skupin obyvatel, než jsou lidé bez domova. Za dobu první vlny bylo napříč republikou hlášeno v Armádě spásy jen několik případů koronaviru. Změna nastala až při druhé vlně, kdy se nemoc rozšířila do většiny skupin obyvatel. "Nejprve jsme zaznamenali výskyt u zaměstnanců sociálních služeb, kteří se většinou nakazili v rodině nebo jinde mimo zaměstnání. V zařízeních poskytujících celodenní ubytování došlo k několika přenosům od zaměstnance ke klientům. V domově se zvláštním režimem došlo v několika případech také k přenosu nákazy od klienta k zaměstnanci a k nakažení dvou zdravotníků při péči o pozitivní pacienty," uvedla.

Podle Pekárkové je klíčové co nejvčasnější testování lidí s příznaky koronaviru a jejich okamžitá izolace. Ostravská ordinace může od září provádět odběry vzorků metodou PCR a poslední měsíce má i antigenní testy. "Odběry provádíme jednak přímo v ordinaci, dále vyjíždí terénní tým do okolních zařízení sociálních služeb, kromě Ostravy také do Havířova a Opavy," popsala. Izolace je v případě nakaženého člověka bez domova zajištěna v karanténním domě, který provozuje město Ostrava ve spolupráci s městskou policií. Pacient má zajištěnou stravu a další potřeby. V karanténním domě jsou rovněž lidé bez domova po kontaktu s nakaženými.

"Díky tomuto postupu nedochází k masivnímu výskytu mezi lidmi bez domova, kteří využívají sociální služby. U lidí bez přístřeší, kteří žijí osamělým způsobem života v provizorních přístřešcích a nenavštěvují sociální služby, nedochází k téměř žádnému výskytu covidu-19," zmínila Pekárková. Tito pacienti jsou někdy do ordinace přivezeni s horečkou, test jim ale vyjde většinou negativní, protože jde třeba o zánět v ráně.

Sčítání předloni na jaře ukázalo, že v Česku žilo celkem 21.300 lidí bez přístřeší a stálého bydlení, z nich 2600 dětí.

Armáda spásy provozuje denní centra, noclehárny či azylové domy. Služby se financují hlavně z dotací od státu, krajů a měst. Náklady se tak ale podle vedení nepokryjí, pomáhají sbírky a nocleženky.

Zdroj: ČTK"
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » čtv 01. dub 2021 10:29:09

Vlasta Wanková

Zpochybnění PCR testů vídeňským soudem
31. března 2021 | Blog

Nečekala jsem, že budu mít někdy pořádnou pifku na Masaryka, ale poslední dobou mu vážně zazlívám rozpad Rakouska-Uherska. Zdá se totiž, že na rozdíl od našich rakouské soudy alespoň trochu fungují. Poslední žhavou novinkou je zpochybnění vypovídací hodnoty PCR testů. My to těm našim píšeme už hezkých pár týdnů, ale zatím na to hážou bobek, ostatně jako na všechnu argumentaci.

Co se v Rakousku stalo?
Snažím se najít informace na rakouských webech, ale vzhledem k tomu, že jde o horkou novinku a že jsem se měla na gymnáziu tu zatrolenou němčinu líp učit, jde mi to jak psovi pastva. Budu proto opět ráda za pomoc.

Informace na jednom z rakouských novinových webů.

Soud PCR testy zpochybnil při rozhodování o nezákonném zákazu demonstrací – v lednu 2021 policie zakázala konat 15 ze 17 nahlášených demonstrací. Na soud se obrátila strana FPÖ, jejíž demonstrace byla také zakázána, a to z několika důvodů – jednak mělo přijít „moc“ lidí, u kterých bylo možno předpokládat, že se budou družit a dokonce budou tak drzí, že nebudou nosit náhubky. Dalším směšným důvodem byla, jak jinak, tajemná britská mutace (ta může za všecko, než ji nahradí brazilská a vopravdový tóčo nastane, až se rozmnoží ta brněnská).

V důsledku tohoto guláše argumentů byla demonstrace vyhodnocena jako ohrožení veřejného blaha. Ale rozhodovaly úřady na základě relevantních informací?

Soud řekl, že podklady pro správní rozhodnutí byly příliš obecné. Rakousko při odůvodňování svých krizových opatření postupuje stejně bizarně jako naše ministerstvo a všechno odůvodňuje tím, že je natestovaných strašně moc lidí a že lidi s pozitivním PCR testem leží v nemocnic a co víc, dokonce umírají. Přitom nejsou PCR testy vyhodnocovány tak, aby bylo zohledněno, jestli je osoba, u které byl zjištěn pozitivní test, skutečně infekční (jestli je skutečně nemocná s kovidem) – tj. jestli je zohledněn požadavek WHO na vyhodnocování PCR testů. Soud se prostě a jednoduše přiklání k tomu, abychom se vrátili ke staré dobré ověřené praxi, kdy nějaký test nestačil k tomu, aby byla osoba považována za nemocnou, ale bylo třeba provést klinické vyšetření pacienta (ano, to by museli fungovat ti slavní bojovníci první linie – praktičtí lékaři).

Soud se zřejmě (doufejme, že brzy bude mnohem více informací) vyjádřil i k antigenním testům – ani u těch prostá pozitivita bez tzv. kliniky (vyšetření pacienta k prokázání příznaků nemoci) nestačí k tomu, aby byl člověk považován za nemocného nebo infekčního.

Podrobněji také zde.

Jsme ohromeni tím, že by se něco takového doopravdy stalo. Rozhodně ještě budeme hledat další informace. Vedle toho do našich sporů, doufejme, doplníme další vyjádření odborníků k PCR testům a budeme doufat, že mezi našimi soudci ještě zbyli čestní lidé.

Připomínáme rozhodnutí portugalského soudu.

Doufejme, že ta odporná lež, ve které už rok žijeme, konečně začíná padat. Přistání bude pro mnohé covidové věřící hodně drsné. My ostatní můžeme doufat, že pravda nakonec zvítězí.

Aktualizace:

Rozsudek vídeňského soudu ke stažení zde.

Rozbor rozhodnutí v němčině zde.

Share this:
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » čtv 01. dub 2021 12:59:15

Michael Nestra Svatoš
1tSit1po noesroorhed ·
Šiřte MAP 862 Varování - Čínské testy pro české děti mohou podle Čínské státní normy obsahovat extrémně nebezpečnou rakovinotvornou látku Ethylene Oxide. Dokonce i materiál SUKL VYR-33 uznává, že po dezinfekci metodou EO (byla při výrobě testů s nejvyšší pravděpodobností použita) bude látka Ethylene Oxide v testu přítomna. Americké CDC omezilo použití metody EO! Podrobnosti a důkazy v článku http://michalapetr.cz/doku.php?id=start... Látka Ethylene Oxide je podle čínské státní normy povolena také v respirátorech a maskách. Tato látka je extrémně nebezpečná a do lidského těla se dostává vdechnutím! Pozor, není vyloučeno, že tuto látku mohou obsahovat v Číně vyrobené testy, kterými chce Babiš s Hamáčkem testovat od 22. dubna 2021 české děti ve školách.
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod miroslav » pát 02. dub 2021 17:27:29

Pelvane, proč ty se tak vyžíváš v těch fejkových článcích?
Myslím že to tvému zdraví moc neprospívá.
Ty stále živené obavy z toho, že lékaři, výrobci a vlády ti chtějí ublížit či tě připravit o zdraví způsobují psychosomatické problémy.

Třeba když se testovaly vakcíny, tak část testovaných měli vedlejší příznaky i když dostali jenom placebo.
To způsobují odstrašující fejkové kampaně na internetu.
To by ti mohlo pomoci si uvědomit, že ty tvoje neopodstatněné strachy a "poznatky" jsou příčinou tvých zdravotních problémů.

Například to, co jsi zde citoval, že virus nezůstává aktivní na površích je blbost a vypovídá i o tom ostatním, co dotyčný píše.
Vědci a výzkumníci - ne nějací rádoby vědci a objevitelé - tohle dávno zkoumali - na jakých površích a za jakých podmínek zůstává virus na nich infekční.
Ale to tě nezajímá, tebe zajímají "objevy", jak je všechno jinak a špatně.
Proč?
Uživatelský avatar
miroslav
 
Příspěvky: 3406
Registrován: čtv 29. kvě 2014 9:33:24

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » pát 02. dub 2021 18:52:02

miroslav píše:Vědci a výzkumníci - ne nějací rádoby vědci a objevitelé - tohle dávno zkoumali - na jakých površích a za jakých podmínek zůstává virus na nich infekční.
Ale to tě nezajímá, tebe zajímají "objevy", jak je všechno jinak a špatně.
Proč?


Ahoj Miroslave

Vědci také musí nějak žít a živit své rodiny. Nevěřím ničemu, co sám nevidím.
Žijeme v Matrixu a je nám vsugerováváno mnoho zcela mylných či přímo úmyslně falešných údajů a přesvědčení.
Věda je naše novodobá společenská víra, spíše je to ale většinou podvodné šarlatánství, se obávám.
Ta slavná 3R (rozestupy, roušky (respirátory) a desinfekce rukou), to je příklad novodobého náboženství a nová trojice boží.
Přitom bezdomovci žádnou desinfekci nepoužívají, pokud ji zrovna nepijí, a žádné problémy s covidem nemají.

Mě zajímá, jak to skutečně je, abych věděl, co mám dělat.
Oficiální zpravodajství jsou podle mne podjatá a lživá.
Příkladem je genocida naší mládeže, kterou se chystají stále testovat až utestovat.
Přitom covid mladé lidi nenapadá, pokud nepočítám ty přidušené chudáky, kterým respirátory hysterické matky cpou na ústa už v kočárku.

Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » pát 02. dub 2021 19:01:14

Ahoj


O peníze jde až na prvním místě:

"https://www.novinky.cz/domaci/clanek/konecne-tvrda-kriteria-pro-podani-novych-leku-na-covid-zmirnena-40355907#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_id=40355907&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

"KONEČNĚ! Tvrdá kritéria pro podání nových léků na covid zmírněna
Dnes 18:46
Kristýna Šopfová, Právo
Mezioborová skupina, která dává doporučení ministerstvu zdravotnictví, vydala ve čtvrtek aktualizované, výrazně zmírněné stanovisko k podávání monoklonálních protilátek bamlanivimab a Regn-cov2 zvlášť ohroženým pacientům s covidem-19. Díky tomu se k těmto lékům dostane řádově více nemocných než dosud. Právo a Novinky.cz opakovaně upozorňovaly na dosavadní příliš přísná kritéria. Změny by podle jednoho člena odborné skupiny docenta Martina Balíka měly platit už nyní..."



Z diskuse:

"Před 50 minutami

Umí mně a patrně i jiným spoluobčanům vysvětlit proč existuje Mezioborová komise, která schvaluje užití jednou certifikovaných léků SUKLEM nebo EMOU?

Nechce to ty komise okamžitě zrušit.

Opakuji, a prosím slušně o srozumitelné vysvětlení, proč o předepisovaní -před více než 10 lety- dříve certifikovaného léku rozhodují nějaké komise.

Asi máme málo státem placených nemehel.

S pozdravem Svoboda Zdeněk (112)

Před 55 minutami

Bambalimvab nebo jak se to jmenuje je spíš tunel těch co udělali covid, Babiš ví o levných lécích za 200 Kč jako např. Isoprinosine, ale na ty se vyprdl. V září sliboval studii, ale provize z leku za 30000 Kč je asi vyšší

Odpovědět
Martin Spurný
Martin Spurný
Před 48 minutami

Martin Spurný
Líbit se vám to nemusí, ale je to fakt, můžete si najít přes vyhledat přes vyhledávač isoprinosine studie Babiš a sliboval v září."


Na Novinkách se chlubí skutečnostmi, za které by se náš stát měl spíše stydět,
se domnívám a zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » pát 02. dub 2021 19:27:43

Ahoj

Tady je názor imunologa, který ještě nezešílel:

https://www.facebook.com/watch/?v=830035094481317

viewtopic.php?f=140&t=8836&start=700
z FB:

Jiří Šinkora

Pořád dostávám spoustu dotazů na věci, o kterých jsem už psal a ke kterým jsem se vyjádřil. Navíc nemůžu osobně odpovídat každému, koho osobně neznám. Přesto je mi vyčítáno, že někdy nereaguju. Prostě to není možné ani přečíst, tak se nezlobte.

Na rozdíl od mnoha lidí, které hysterie jměnem COVID-19 přikovidovala doma, mám díky restikcím mnohem víc práce. Všechny lety trvají mnohonásobně déle, nablblá vláda mě nutí chodit až na 3 PRC testy týdně, někdy dvakrát během dvou dnů. Soud sice včera rozhodl, že mi nikdo nesmí bránit k návratu do vlasti bez negativního PCR testu, ale stejně na něj dnes musím, nebo mě zítra nevezmou do letadla, které ještě přesměrovali přes Zurich, takže strávím velkou část Velkého pátku o šest až deset kiláků blíže k Bohu. Bez pití a jídla, takže Nebe je ještě dál.

Přesto to nevzdám a budu pravidelně psát komentáře, zohledňující většinové diskuse a dotazy na mé zdi:

Ano, naše vláda zvládla epidemii nejhůř na celém světě. Švédsko se sice omluvilo svým občanům za svůj přístup, ale tím nemysleli inteligentní pomalé promořování většinové populace, nýbrž nedostatečnou ochranu seniorů, zvláště v pečovatelských zařízeních. Podobně se omluvili i Belgičané. Podíváte-li se na počet mrtvých, tak je jasné, že selhalo Česko a vláda se ještě snaží shodit všechno na naše údajné nezodpovědné chování, které neexistuje. A blb Hamáček navíc ukazuje prstem na Brazílii, v podstatě rozvojovou zemi s početnými slumy a mizernou infrastruturou ve svých mnoha částech, kde jsou čísla mrtvých nižší. Nebo Mexiko...
Ano, k reinfekcím velmi často dochází, osobně jsem měl rýmu už alespoň pětkrát, naposled včera večer. Přesto budu nejspíš PCR negativní, protože jsem již plně imunní přirozenou cestou a virus se na mých sliznicích nemůže pomnožit tak, abych trpěl něčím jiným než několikahodinovým kýcháním a ucpaným nosem. Když dostanu menší dávku, necítím nic. To však neznamená, že nemůžu nikoho nakazit, koronaviry prostě na nákazu v populaci spoléhají, jinak by tady už dávno nebyly.

Ano, v několika málo případech je druhotná infekce horší než první. Otázka je, jestli první infekce měla nějaké příznaky anebo to byla jenom virová RNA zjištěná v nose pomocí PCR. Dvě i více těžších infekcí mělo jen pár lidí a je to tím, že jejich imunitní systém nedokázal napoprvé vybudovat dostatečnou ochranu a paměť. I ten, o kom víte, že už plaval, se může utopit a učenlivá imunita obratlovců (lymfocyty) jsou úžasný, nikoli však naprosto dokonalý a naprosto spolehlivý vynález evoluce. Všechno může selhat.
Ano, některé renomované osobnosti šíří nejrůznější bludy. Například, že očkování proti koronaviru do svalu je účinnější než imunita po infekci. Není a nikdy nebude. Očkování vás ochrání před významným průnikem viru to těla a do orgánů a tedy před těžkým průběhem. Zároveň vytvoří částečnou ochranu povrchu těla, takže při infekci budete šířit méně viru do svého okolí. Rizikové skupiny, tedy hodně staří lidé a ti, kteří si svou životosprávou zničili imunitu, musí na očkování spoléhat, protože s poměrně vysokou pravděpodobností jejich imunitní systém infekci nezvládne. A pak je tady statisticky naprosto nevýznamná skupina lidí, která nepatří do rizikových kategorií a přesto šíření viru ve svém těle nezabrání a mohou i zemřít. Jestli to je skrytou vadou imuniti anebo obrovskou prvotní infekční dávkou se možná někdy dozvíme. Imunita získaná přirozenou cestou je pestřejsí a odolnější proti mutacím. Může existovat ve formě, kdy skoro nelze zjistit protilátky. Ale k jejímu udržení potřebujeme opakované infekce. Třeba se nakonec prokáže, že očkování přirozeně imunních lidí bude garantovat přeměnu v slizničního supermana. Ale moc tmu nevěřím. Spíš to může v několika málo případech vyvolat třeba embólii.

Ne, děti očkovat nesmíme. Je eticky i odborně nepřijatelné dráždit imunitní systém někoho, koho se COVID netýká. Navíc tím můžeme vira tlačit k mutacím, aby přežil ve svých nepřirozenějších hostitelích. Komu je nad 18, ať se rozhodne, jestli se viru bojí anebo ne. Přestárlí imunologové a další odborníci by měli nechat děti na pokoji a pokud se bojí, tak ať se naočkují. Po úspěšném očkování, až to od dětí chytnou, budou mít rýmu.
Je potřeba najít vhodnou chvíli pro rozvlonění - virus musí populací cirkulovat stejně jako ostatní viry. Opakované vystavení našich imunitních systémů tomuto viru v nás vybuduje trvalou kolektivní imunitu jako proti všem ostatní koronavirům, rhinovirům a dalším slizničním virům.

Kdo je přirozeně imunní vakcínu v naprosté většině případů nepotřebuje, určitě ne 2 dávky. Kdo se bojí, že se do té většiny nevejde, ať se nechá naočkovat, v naprosté případů to je bezpečné. No a když ho potom bude bolet hlava, rychle do špitálu. Tam vás zachrání před tím, aby se o vás po zbytek života musel někdo starat.

A už nemám čas, abych komentoval nesmysly, které šíří pánové Hořejší, Flégr a další. Musím jít na další PCR test, abych se mohl zítra vrátit do země, kde se vedení zbláznilo ze strachu, co to provedli.
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » pát 02. dub 2021 19:29:43

A tady je názor nám vládnoucích šílenců, kteří chtějí zlikvidovat plošně celou naši mladou generaci:

"https://www.lidovky.cz/domov/bez-ockova ... _domov_rkj
Klíčem k porážce covidu je očkování dětí, jinak se ‚uhnízdí‘ právě u nich. Kdy se k vakcíně dostanou?

Bez očkování dětí se covid nevymýtí a nezíská se kolektivní imunita, varují epidemiologové. Navíc až se proočkuje dospělá populace, virus se podle nich „uhnízdí“ právě u dětí. Výrobci očkovacích látek už finišují studie, naděje se upírají opět k firmám Pfizer, Moderna či AstraZeneca.

Vakcinační premiant dospělých Izrael chystá očkování dětí starších dvanácti let patrně už na jaře, ale ani USA nehodlají otálet. Věří v podzimní termín, který by jim zajistil hladký průběh školního roku. Evropa zatím opatrně přešlapuje a vyčkává, Česko nevyjímaje.

Že bude nezbytné děti naočkovat, není pochyb. Dřív než v roce 2022 se ale malí Češi nedočkají."

Žádný virus ani koronavirus se nedá ani porazit ani vymýtit, to jsou kraviny.
Ty viry a koronaviry tady byly dávno před námi, jsou tady teď s námi a budou tady dlouho po nás.
Pokud se na světě objeví nějaký nový virus nebo koronavirus, tak si na něj postupně vlivem promoření populace zvykne, a život jde dál.
Očkování proti chřipce nebylo nikdy nezbytné a není nezbytné ani u koronachřipky; a už vůbec to není vhodné dělat u dětí!
Copak posíláte svoje děti na očkování proti chřipce?
Vždy't je to blbost!
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

PředchozíDalší

Zpět na Péče o tělo

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník