Nová fakta o koronaviru:

Pravidla fóra
POLEMICKÉ FÓRUM

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » stř 15. zář 2021 18:16:59

Krátký rozhovor s režisérem a spisovatelem Janem Tománkem - zakladatelem Zdravého fóra.

Proč dělá co dělá, jaká je analogie s minulostí, co se děje ve společnosti a proč se nikdo z umělců nepřidal...

(natočeno červen 2021)

https://www.tomanek.com

https://www.zdraveforum.cz

Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Vostálník » stř 15. zář 2021 23:01:43

Ukazuje se, že u covidu bude potřeba pro omezení šíření také vysoká proočkovanost a kdysi uváděných 70 procent rozhodně nebude stačit.


https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/ ... h-40372110
Vostálník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » sob 18. zář 2021 10:09:08

*
Přílohy
242166381_4805602266133843_1600236517748556041_n.jpg
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » sob 18. zář 2021 14:33:07

Výzva lékařů a odborníků zabývajících se problematikou nemoci Covid-19

Preambule:

Tato výzva je výsledkem konsensu lékařů praktických oborů i zástupců z akademických řad. Je pokračováním petice, která byla přednesena petičnímu výboru parlamentu v dubnu 2021 a poté ignorována. Jako lékaři, odborníci jiných specializací a občané cítíme povinnost vyjádřit se ke koronavirové krizi, která těžce dopadla na naši zemi. Jsme si plně vědomi vážnosti situace i zdravotních rizik, která s sebou přináší. Mnohem větší ohrožení celkového zdraví obyvatel však vidíme v následcích drastických vládních opatření než v samotné nemoci Covid-19. Po roce a půl je zřejmé, že země s liberálním přístupem (Švédsko) nedopadly hůře než země s restriktivním přístupem (ČR). V poslední době je odstrašujícím příkladem Austrálie, kde neuvěřitelné restrikce mohou vyústit ve společenskou a/nebo zdravotní krizi, pokud nedojde ke změně přístupu australské vlády.
Z medicínského hlediska nevidíme důvod k pokračování restriktivních opatření a důrazně žádáme vládu, aby ukončila pandemický stav a začala respektovat svá vlastní pravidla (tzv. rozvolňovací balíčky), podle nichž jsme již několik týdnů měli žít normálním životem bez omezení.

Jako lékaři a odborníci jsme zděšeni především následujícími fakty:

1] Rezignovalo se na základy klinické medicíny. Místo anamnézy, klinického vyšetření a laboratorního nálezu je diagnostikována „nemoc“ na základě jediného výtěru z nosohltanu špatně nastaveným PCR testem. Tato „nemoc“ je zjišťována i u zcela zdravých lidí, kteří jsou neustále nesmyslně a draze plošně testováni, a to včetně dětí.
2] Všichni zdraví lidé jsou na základě presumpce viny považováni za infekční, dokud nedokážou tzv. bezinfekčnost – a to pomocí postupů, které žádnou bezinfekčnost prokázat nemohou. Potvrzení o bezinfekčnosti tak dostanou například očkovaní aniž by byla jejich bezinfekčnost prokázána.
3] Lživě se tvrdí, že imunita po očkování je lepší a delší než imunita po prodělání nemoci. Toto tvrzení popírá publikovaná data i samotné základy imunologie.
4] Jsme svědky porušování Hippokratovy přísahy – je vyvíjen tlak na nedodržování lékařského tajemství, restriktivní opatření jsou zneužívána proti zákonům lidskosti, lékařská etika dostává vážné trhliny a jsou porušována doporučení WHO i dalších autorit včetně verdiktů soudu.
5] Od počátku jsou návrhy na levnou léčbu odmítány bez bližšího zkoumání a čekání na všespásnou vakcínu se po dlouhé měsíce stalo modlou. Politici si zčásti přisvojili kompetence k diagnostice, léčbě a prevenci.
6] Po půl roce je zřejmé, že dobrovolnost vakcíny byla jen další lží. Je vyvíjen nátlak na očkování, i když je již zřejmé, že vakcína není účinná v zabránění přenosu nákazy.
7] Vakcíny jsou experimentální, nemají dosud ukončené třetí fáze klinických studií, za možné budoucí nežádoucí účinky farmaceutické firmy neručí. Očkování na nádražích a v obchodních centrech, bez sepsání anamnézy, bez pečlivého vyšetření a poučení očkovaného odporuje zásadám lékařské profesionality a etiky.
8] Celá epidemie je prezentována jednostranně, není připouštěna svobodná diskuse, objevuje se cenzura, experti s oponentními názory jsou umlčováni, dehonestováni a označováni za dezinformátory, odmítače či popírače, čímž se slovník oficiální propagandy nápadně přiblížil slovníku totalitní strany z období před rokem 1989.
9] Lidé jsou již rok a půl strašeni neuvěřitelnou mediální masáží, na níž se bohužel podílejí i lékaři a porušují tím jednu z hlavních zásad medicíny – především neškodit. Primum non nocere.
10] Vláda není schopna odpovědět na základní otázku – kdy opatření skončí. Je zřejmé, že ani nulový počet pozitivních testů nepovede k ukončení restrikcí, protože „co kdyby“. Tento postup je natolik arogantní a hloupý, že vzbuzuje podezření, že jde o záměrný plán na okleštění lidských práv a svobod.
Víme, že stejný názor na současné dění v České republice má nejen obrovská skupina lidí, spojených pod standartou Žlutého špendlíku, nebo pod hlavičkou Zdravého fóra, ale ozývá se čím dál více vedoucích pracovníků různých úřadů, podniků, ředitelů škol, učitelů, vědců, zdravotníků. Tito lidé jsou nespokojení se současnou situací a chtějí konečně racionální debatu, a hlavně návrat do normálu.
Naléhavě žádáme vládu: zastavte tuto absurdní hru a zrušte opatření podobně jako Velká Británie či Dánsko. Vraťte zpět kompetence lékařům a krajským hygienikům a postupujte
stejně jako při epidemii jiné virózy. Protože sezónní respirační choroby s námi zůstanou a musíme se s nimi naučit žít.

Dne 31. srpna 2021

Podepsáni (autor textu a další v abecedním pořadí):
MUDr. Vladimír Čížek, lékař a předseda etické komise
Prof. MUDr. Jiří Beran CSc., lékař, epidemiolog a vakcinolog
MUDr. Jan Brodníček, praktický lékař, pneumolog
MUDr. Martin Čížek, lékař
MUDr. Jana Dumková, odborná asistentka
MVDr. Václav Fejt, mikrobiolog
RNDr. Tomáš Fürst Ph.D., matematik
MUDr. Miroslav Havrda, lékař
MUDr. Jan Hnízdil, lékař
MUDr. Hana Hrbáčová, lékařka
Doc. RNDr. Arnošt Komárek Ph.D., matematik, biostatistik
RNDr. Zuzana Krátká Ph.D., imunoložka
MUDr. Kateřina Lucká, lékařka
MUDr. Soňa Peková Ph.D., molekulární genetička a mikrobioložka
Prof. MUDr. Jan Pirk, DrSc., lékař, kardiochirurg
MUDr. Šimon Reich, lékař
MUDr. Hana Štefaničová, lékařka, kardioložka
Mgr. David Šubík, sociolog
MVDr. Jiří Urbánek, exředitel prodeje a marketingu ve farmaceutickém průmyslu
MUDr. Hana Zelená Ph.D., lékařka, viroložka
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 20. zář 2021 7:37:39

Další z inspirativních rozhovorů se známou molekulární genetičkou Soňou Pekovou ze dne 7.9.2021 pro ROZHOVORY DUŠÍ ...s lidmi pro lidi.

„Jméno této krásné, silné a současně nesmírně křehké duše je v posledních měsících skloňováno snad ve všech pádech a spojováno s kdečím. V dnešní době je snadné vytvořit jakýkoliv mediální obraz asi o komkoliv. Ovšem ač tak či onak, vše se zdá být z vyššího záměru v pořádku a nutnou součástí této reality a jistého vývoje událostí. Soňa je však z mého pohledu především ženou činu. Velmi pracovitou a spravedlivou, nohama pevně stojící na zemi a nesmírně pečlivou asi ve všem, co dělá. Jako zrozenkyni ve znamení Panny je jí to naprostou přirozeností. V našem společném rozhovoru dvou duší od krbu nešlo minout téma současnosti, jež se víceméně dotýká života každého z nás a je stále ještě často diskutováno. Koneckonců Soňa sama je, ač poněkud nechtěně, výraznou osobností spojovanou se situací kolem mnoha tajemstvími zahaleného viru, která nás zaskočila, jistě až na některé výjimky, téměř všechny.

Ale i když by se Soňou dalo na toto téma hovořit dlouhé hodiny a to nejen pro její profesní odborný náhled, který dokáže velmi citlivě přiblížit a osvětlit tak mnoho nejasností i nám, obyčejným lidem „laikům“ neznajících laboratorní prostředí ani virologii, přesto jsme velkou část rozhovoru věnovaly jí a její životní cestě.Dozvědět se tak můžete například o jejích vzpomínkách na dětství, které jistě v mnohém zarezonují i s Vámi, o její lásce ke zvířatům i práci, kterou naprosto miluje a jíž věnuje většinu svého času a nebo také o lásce k hudbě i touze změnit současné politické poměry v naší zemi tak, abychom měli všichni možnost rozhodovat o svých životech a spolupodílet se na tvorbě nezávislého a ideálně po všech stránkách prosperujícího státu a zdravé (i po duševně duchovní stránce) společnosti. I proto činí kroky ze své komfortní zóny a může tak být svou odvahou příkladem mnohým…

a já jí tímto nesmírně děkuji za sdílení a velkou dávku inspirace i odborných informací „vyslaných do světa“ v našem společném rozhovoru DVOU DUŠÍ.

S úctou, Monika Zieneckerová
https://www.instagram.com/monika.zien...
http://fotoobrazymonika.cz

Soňu najdete na stránkách:
https://www.tilialaboratories.cz/inde...
https://svycarska-demokracie.cz/nasi-...

Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 20. zář 2021 22:17:11

z FB

První vyučovací den vešel profesor právnické fakulty. První věc, kterou udělal, bylo, že požádal o jméno studenta sedícího v první řadě:
- Jak se jmenuješ?
- Jmenuji se Nelson.
- Vypadni z mé třídy a už se nevracej! nařídil.
Nelson byl zmatený. Učitel kráčel k němu. Rychle vstal, vzal si věci a odešel ze třídy.
Všichni byli vyděšení a rozhořčení, ale nikdo nepromluvil.
- Velmi dobře! Začněme. K čemu jsou zákony? zeptal se profesor.
Studenti měli stále strach, ale pomalu začali na otázku odpovídat.
- Mít v naší společnosti pořádek.
- Ne! Ne!
- Aby lidé, kteří dělají chyby, zaplatili za své činy.
- Ne! Ne! Zná někdo odpověď na tuto otázku?
„Aby byla prosazena spravedlnost,“ nesměle promluvila mladá dívka.
- Konečně! Spravedlnost! Ale co je to spravedlnost??
Všichni začínali být naštvaní na profesorův přístup. Odpovídali však dál.
- Chránit práva lidí ...
- OK. A dál?
- Rozlišovat dobro od zla, odměňovat ty, kdo dělají dobro ...
- Dobře ... tak odpovězte na otázku, udělal jsem správnou věc, když jsem vyhodil Nelsona ze třídy?
Všichni mlčeli, nikdo neodpovídal.
- Chci jednomyslnou odpověď!
- NE!
Odpověděli jedním hlasem.
- Dalo by se říci, že jsem se dopustil nespravedlnosti?
- Ano!
- „A proč s tím nikdo nic neudělal? Proč chceme zákony a pravidla, pokud nemáme vůli je uplatňovat? Každý z vás má povinnost promluvit, když jste svědkem nespravedlnosti. Všichni! Všichni! Už nikdy nemlčte!
Jděte pro Nelsona. Koneckonců on je váš učitel, já jsem z jiného období.
Víte, když se nezastaneme svých práv, vytratí se důstojnost, a o důstojnosti nelze vyjednávat.“
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod miroslav » úte 21. zář 2021 13:17:40

Hrdost, pevnost a sebeúctu hledají ti, co mají nějaký mindrák.
Normální lidé hrdost, pevnost a sebeúctu hledat nepotřebují, přirozeně ji mají.
Uživatelský avatar
miroslav
 
Příspěvky: 3406
Registrován: čtv 29. kvě 2014 9:33:24

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » úte 21. zář 2021 15:24:18

miroslav píše:Hrdost, pevnost a sebeúctu hledají ti, co mají nějaký mindrák.
Normální lidé hrdost, pevnost a sebeúctu hledat nepotřebují, přirozeně ji mají.

Kolik si myslíš, že v dnešní době je těch normálních, kteří to mají?
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » úte 21. zář 2021 15:44:18

z FB:

POVSTÁNÍ LIDSTVA JE TADY

Pro všechny souznějící bytosti

Od vypuknutí takzvané pandemie (nebo spíš infodémie?) jsme si všichni prošli mnoha fázemi vývoje. Strach nebo obavy z budoucnosti jsme pocítili na jaře 2020 skoro všichni. Možná jsme doma i šili roušky a z dobrého srdce je rozdávali lidem okolo. Možná se pak někdo z nás jednoho rána probudil, vyčistil si zuby, podíval se do zrcadla, dal si kafe a zatřásl hlavou. Probuzení. Uvědomili jsme si, že tady rozhodně není něco v pořádku. To ta celosvětově unifikovaná mainstreamová a v čase skvěle řízená propaganda všechno prozradila.

Mám-li hovořit za sebe, chtěla jsem všechnu tu propagandu původně ignorovat. Jenže tohle předsevzetí nevyšlo. Ten tlak establišmentu začal být podle mýho vnímání s plynoucím časem velmi osobní. Na jaře 2020 jsem si propojila všechny svoje dosavadní znalosti a informace a uvědomila jsem si, že ona neexistující pandemie, údajně zapříčiněná dodnes vědecky neprokázaným virem, je jen další fází manipulace většiny společnosti. Na podzim 2020 jsem odešla z práce, protože jsem věděla, kam bude v nadnárodních korporátech tahle propaganda směřovat. Kdo tohle během minulého roku neuzřel, ten bohu-žel naskočil na návnadu establišmentu a veze se dál. Nechci tuhle linii děje rozvádět, nechci tady psát o svolném nošení roušek, dobrovolném testování. Nechci psát o kočkování, které je podle mého názoru dobrovolnou sebevraždou Duše a Božské podstaty člověka a možná i těla člověka. Jen... všechny tyhle svoje souputníky mám pořád ráda a dokážu chápat různorodé důvody jejich činů. Přeju jim to nejlepší možné a modlím se za ně každý den.

V téhle, dnes osmnáct měsíců trvající, fázi je cítit obrovitánský tlak establišmentu. Proč? Zkusím na to odpovědět na konci své úvahy. Prošli jsme si, každý z nás, obrovskými zkouškami. Každé naše rozhodnutí nechat nebo nenechat se testovat nebo každičké rozhodnutí před vstoupením do obchodu - jestli máme mít pro jistotu připravenou roušku v pohotovosti, jestli si ji nasadíme přes nos či pod nos anebo jestli se jako rouškoprostí zkusíme s personálem obchodu polidsku dohodnout, případně hádat se skrzeva právní argumenty a zavolat z mobilu 158... Nebo jestli se nechám testovat, abych mohla dědečka vidět naposledy, když vím, že mu zbývá pár posledních týdnů života... Tohle všechno byla ve skutečnosti veliká rozhodnutí, která v našem dalším směřování hrají obrovskou roli.

Dnes se po 18 měsících po vypuknutí "pandemie" nacházíme ve fázi, kdy je všem svobodomyslným lidem jasné, o co jde. Všechny informace jsou všem lidem k dispozici online. Jenže vnímání lidí není determinováno inteligencí nebo vzděláním. Tady jde o otevřenou mysl a zkrocení ega. O ujasnění si životních priorit. O překonání paradigmatu - našich růžových brýlí, že establišment koná v nejlepším zájmu lidí. Nekoná. A existuje o tom mnoho důkazů.

Stojíme před křižovatkou našeho dalšího směřování. Některé nemocnice v US se uzavírají, protože nenašly dostatek personálu, který by se chtěl nechat kočkovat. Náš mainstream o tom tvrdošíjně odmítá informovat, ale po celém světě se konají masívní demonstrace, na kterých lidé jasně vyjadřují své NE! restrikcím limitujících svobodu člověka. V UK na základě demonstrací establišment couvnul ze svých plánů implementovat očkovací pas - odložili tento plán na neurčito. Objevuje se mnoho důkazů o tom, že vlády různých států za tučné úplatky kolaborují s farmaceutickými společnostmi a obětují obyčejné lidi, kteří jim důvěřují jako správcům zemí, které si v posledních volbách zvolili. V běhu je mnoho soudních sporů, jejichž společným jmenovatelem je porušování zákonem daných lidských práv.

Proč se establišment snaží tak moc tlačit na pilu? Oni samozřejmě vědí, že obyčejných lidí je 99% a že oni jsou ve směšné menšině. Oni chápou, že dochází k navýšení vibrací na Zemi - tohle nemůžou ovlivnit, uplatit, zastrašit, zavraždit. Jedná se o vesmírné děje, ať už Vesmír vypadá jakkoliv. Lidstvo se probouzí z dlouhodobého spánku. A oni mají málo času. Zpanikařili, snažili se urychlit svoje plány. Jenže nepočítali s tím, že tak obrovská část lidí v dnešní době pochopí, o co tady ve skutečnosti jde a že bude hlasitě vyjadřovat svůj nesouhlas, který je vnímán v celém Bytí. Oni rozumí tomu, že prohrávají. Budou se ještě všemožně zoufale snažit v poslední fázi našeho dění na Zemi zvrátit vše ve svůj prospěch. Je mi jich líto a nesoucítím s nimi. Protože ani tohle jim nevyjde. Řiditelé či ředitelé našeho světa jsou odsouzeni k zániku, protože nemají vlastní napojení na Zdroj - sami se ho dobrovolně zřekli. To oni jsou ti, kteří začali bojovat proti Jsoucnu a samotnému Tvůrci našeho Bytí. A jejich poslední akce nejsou ničím jiným než jen důkazem sama proti sobě. Až se lidé na Zemi oficiálně dovědí o tom, jaké nelidské činy tady naši pohlaváři po celé eóny konali a jak brutálně a cynicky na Lidstvu parazitovali, nebude žádné místo na světě, které by jim posloužilo jako úkryt.

Lidstvo nakonec zvítězí! Je to řečeno v odvěkých bájích a pohádkách. To my jsme ti, kteří pocházejí ze samotného Zdroje!

(Chcete-li, jakkoliv svobodně sdílejte) ❤
Přílohy
242263581_10225523894071865_4096761226011363276_n.jpg
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Tara » čtv 23. zář 2021 16:28:54

Stručné a jasné. 2. až 8. minuta.

https://cnn.iprima.cz/porady/zpravy-plu ... 8VmcdbLCf4
Uživatelský avatar
Tara
 
Příspěvky: 2683
Registrován: stř 20. lis 2013 8:44:22

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » pát 01. říj 2021 10:22:49

Napsala nám jedna maminka:
V Kutné Hoře na gymnáziu - očkovaný student nakažen covidem (i jeho očkovaná matka). Hygiena týden řešila, jak se bude pokračovat, po týdnu očkovaní studenti zůstávají ve třídě na výuce a 11 neočkovaných studentů opouští výuku a nemá nárok na výuku přes počítač.

Naprosto stejný případ se nedávno udál na jednom prestižním pražském gymnáziu – jen s tím rozdílem, že tím nakaženým byl přímo očkovaný učitel. A opět JEN neočkované děti musely domů na 14 dní do karantény...

A takových případu jsou desítky – možná stovky.

Absurdita? Ne, přímo předepsaný postup hygieny a Ministerstva!

Je to jasné – když je nemocný očkovaný a může šířit nemoc, je potřeba aby doma zůstali neočkovaní, zatímco očkovaní mohou přeci přenášet, co se jim zlíbí...

Co dodat – narativ letošního podzimu je dávno daný.
Když se nakazí, nebo nedejbože zemře někdo očkovaný, není to tím, že očkování neplní svou funkci, nebo nedejbože nefunguje – to by byla moc snadná a hlavně nebezpečná pravda. Mohou za to přeci ti neočkovaní!

Stejně, jako za chudobu, špínu a nemoci v meziválečném Německu mohli Židé!


https://blog.aktualne.cz/blogy/jan-toma ... 3gawGhReeE
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » pát 01. říj 2021 11:05:14

Ministr nám zvěstuje to, co na něj vykřičel premiér. Legislativec popsal, jak se na MZ píší nezákonná opatření

Úředníci ministerstva zdravotnictví mají přísně zakázáno poskytovat informace novinářům. Redakce Reflexu ale přesto hovořila s legislativcem Janem Knytlem, který na záznamu z jednání legislativní rady za ministerstvo zdravotnictví hovoří. Úředník reportérce Markétě Dobiášové odpovídal na otázky, jak se vytvářejí mimořádná proticovidová opatření na politickou objednávku. Ukazuje v něm na nejvyšší vedení ministerstva i vlády.

https://www.reflex.cz/clanek/rozhovory/ ... TomL8gKFNQ
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod miroslav » pát 01. říj 2021 12:04:18

Už se nám blíží volby tak jim to natřeme.
Tara bude nejspíš volit tu Pekovou a já Babiše. :)
Uživatelský avatar
miroslav
 
Příspěvky: 3406
Registrován: čtv 29. kvě 2014 9:33:24

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Tara. » pát 01. říj 2021 13:31:11

miroslav píše:Už se nám blíží volby tak jim to natřeme.
Tara bude nejspíš volit tu Pekovou a já Babiše. :)

Tara Pekovou nesmírně obdivuje a fandí, ale bude volit nejspíše Trikoloru :-)

No, že ty Babiše, jsem si myslela, spodinu morálního dna... ale co už.
Co mě ale více sejří je, že manžel, jeden syn i dcera uvažují nad ODS nebo Piráty, nechápu, nerozumím, nemůžu :-)
Tara.
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Tara. » pát 01. říj 2021 13:34:26

Soňa Peková:


Věřím, pořád věřím , že se podaří otevřít oči i těm , kdo ve strachu se otevřít oči bojí . Dr Peková se snaží vysvětlit , na jakých základech vznikala ta neskutečná čísla , která pak díky politikům a hlavně jimi zvolených odborníkům , dovolila zcela položit ekonomiku , zničit psychiku mnohých , zničit střední třídu a hlavně děti . Za stresem jde také počet zemřelých , nikdo to však nikdy nepřizná . Jsme zvyklí poslouchat , jenže je velmi důležité , abychom věděli koho posloucháme . Slyšet jen vlastní strach , to není dobrá cesta …

https://svycarska-demokracie.cz/video-rozhovory/
Tara.
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » pát 01. říj 2021 14:21:36

Epidemická situace v Česku se opět výrazně zhoršila. Podle Ministerstva zdravotnictví se ale vývoj dal očekávat, brzdit pomocí nových opatření nyní neplánuje. Data ukazují významný podíl neočkovaných mezi pacienty.

Počet nově nakažených koronavirem ve čtvrtek přesáhl 900 případů. Vzrostlo i reprodukční číslo a průměrná týdenní incidence se vrátila na data z konce května. Reakce vlády ale ani zdaleka nepřipomíná dění z loňského roku.

Podle Ministerstva zdravotnictví je situace navzdory aktuálním údajům oproti loňsku odlišná a vývoj se dal očekávat. Jak pro Seznam Zprávy potvrdil šéf resortu Adam Vojtěch (za ANO), utažení opatření se nechystá. „V současné době situaci pečlivě sledujeme a vyhodnocujeme. V tuto chvíli nepřipravujeme žádná mimořádná opatření,“ uvedl ministr v SMS.

Dodal, že už dříve opakovaně upozorňoval na možný nárůst počtu nakažených.

„I proto tak často připomínám význam očkování a dodržování vyhlášených opatření. Důležité je, že se potvrzuje, že očkování funguje. Zátěž nemocnic zatím není zásadní, ale důležité je upozornit na to, že v nemocnicích končí s těžkým průběhem z 80 procent lidé bez očkování,“ doplnil.

Období Celkový počet nově pozitivních Bez očkování Bez očkování (%) Průměrný věk nově pozitivních neočkovaných
27/9/21................ 669........................... 517............... 77,3 %.................. 30
28/9/21................ 472........................... 376............... 79,7 % ..................26
29/9/21................ 734........................... 565............... 77,0 % ..................27
30/9/21................ 917........................... 711............... 77,5 % ..................28

Jak ukazují aktuální data, ve čtvrtek bylo nově nakažených 917 lidí, z toho 711 neočkovaných (77,5 %). Průměrný věk pozitivních neočkovaných byl 28 let. Kromě toho ve stejný den přibylo na nemocničních lůžkách 16 lidí, 13 z nich nebylo očkováno ani jednou dávkou vakcíny. Celkem je nyní v nemocnicích kvůli covidu hospitalizováno 219 lidí, z toho 35 ve vážném stavu.

Pro srovnání: před rokem leželo v nemocnici s covidem-19 přibližně tisíc lidí, ve vážném stavu jich bylo 200. Na tento týden také připadá zatím devět zemřelých, na minulý 13. Loni touto dobou umíraly zhruba dvě desítky nakažených za den.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/utaz ... ech-176074
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod miroslav » ned 03. říj 2021 12:38:43

Obrázek
Uživatelský avatar
miroslav
 
Příspěvky: 3406
Registrován: čtv 29. kvě 2014 9:33:24

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod petr vostál » úte 05. říj 2021 23:00:56

A ti hospitalizovaní jsou vočkování nebo nevočkovaní ???
petr vostál
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod lklknml » stř 06. říj 2021 7:48:47

Návštěvník píše:„I proto tak často připomínám význam očkování a dodržování vyhlášených opatření. Důležité je, že se potvrzuje, že očkování funguje. Zátěž nemocnic zatím není zásadní, ale důležité je upozornit na to, že v nemocnicích končí s těžkým průběhem z 80 procent lidé bez očkování,“ doplnil.

Období Celkový počet nově pozitivních Bez očkování Bez očkování (%) Průměrný věk nově pozitivních neočkovaných
27/9/21................ 669........................... 517............... 77,3 %.................. 30
28/9/21................ 472........................... 376............... 79,7 % ..................26
29/9/21................ 734........................... 565............... 77,0 % ..................27
30/9/21................ 917........................... 711............... 77,5 % ..................28

Jak ukazují aktuální data, ve čtvrtek bylo nově nakažených 917 lidí, z toho 711 neočkovaných (77,5 %). Průměrný věk pozitivních neočkovaných byl 28 let. Kromě toho ve stejný den přibylo na nemocničních lůžkách 16 lidí, 13 z nich nebylo očkováno ani jednou dávkou vakcíny. Celkem je nyní v nemocnicích kvůli covidu hospitalizováno 219 lidí, z toho 35 ve vážném stavu.

Jestliže je v nemocnici 80% neočkovaných, pak lze extrapolovat (i když to zmíněná data nedokazují) že z těžkých průběhů bude 80% neočkovaných. Tedy pokud vakcinovaní kovid chytnou, pak nemají žádnou výhodu lehčího průběhu nemoci před neočkovanými (což asi zpěvákovi nedošlo/popletl to).

Protilátky očkovaných se však ztrácejí mnohem rychleji než po prodělané infekci. Přičemž jsou očkovaní vystaveni vedlejším účinkům vakcíny (které se opakovaným vakcinováním kumulují). Jestliže se virus stává méně nebezpečným, pak se měl z hlediska rizik spíše zvyšovat podíl přirozené promořenosti/imunity než podíl očkovaných.
lklknml
 
Příspěvky: 2410
Registrován: ned 20. led 2019 18:12:05

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod petr vostál » stř 06. říj 2021 18:32:18

Celkem je nyní v nemocnicích kvůli covidu hospitalizováno 219 lidí, z toho 35 ve vážném stavu.


Očkovaní nebo neočkovaní ?
petr vostál
 

PředchozíDalší

Zpět na Cokoliv je libo

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků