Koronavirus

Moderátor: Pelvan

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod lklknml » úte 12. říj 2021 11:23:43

Indický stát Uttarpradéš je prakticky bez koronaviru. Podle úřadů pomohl ivermektin.

Uttarpradéš, nejlidnatější stát severní Indie s přibližně 200 miliony obyvatel, je prakticky bez koronaviru. Uvádí se, že míra uzdravení pacientů s covidem-19 je 98 %. Je to první stát, který zavedl profylaktické a terapeutické používání ivermektinu ve velkém měřítku. Proočkovanost (zřejmě nikoli mRNA vakcínou) má 11% obyvatel.
lklknml
 
Příspěvky: 2410
Registrován: ned 20. led 2019 18:12:05

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod miroslav » úte 12. říj 2021 15:28:20

Ten ivermektin, to je taky byznys. A dokonce přes to, že na coronu vůbec neúčinkuje. Stačí sociální media a pustit tam trochu těch dezinformací a už se peníze jen sypou.
:-)
Tak se dnes dělá ten šedý byznys.
:)
Uživatelský avatar
miroslav
 
Příspěvky: 3406
Registrován: čtv 29. kvě 2014 9:33:24

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod lklknml » úte 12. říj 2021 18:35:58

miroslav píše:Ten ivermektin, to je taky byznys. A dokonce přes to, že na coronu vůbec neúčinkuje. Stačí sociální media a pustit tam trochu těch dezinformací a už se peníze jen sypou.
:-)
Tak se dnes dělá ten šedý byznys.
:)

Ale účinkuje...: Conclusion: Our study enlightens the candidature of ivermectin as an effective drug for treating COVID-19.

Přitom co do počtu případů je Indie na 2. místě na světě (za USA).

Ach Miroslave, takový mystik a takové brýle mámení. A přitom jde (či mělo by jít) o relativně neutrální data. Tak jak ty tvoje brýle mámení musí být asi silné v rovině osobní... (žena s velkým Ž si tě jistě bez problémů namotá kolem prstu jak vařenou nudli :-).
lklknml
 
Příspěvky: 2410
Registrován: ned 20. led 2019 18:12:05

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » stř 13. říj 2021 13:20:20

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/cesi ... .seznam.cz

Češi žádají stovky milionů jako odškodné za očkování
VOJTĚCH GAVRINĚV

Foto: Profimedia.cz
Ilustrační foto.

6:00
Tři lidé požádali kvůli zdravotním komplikacím po očkování proti covidu-19 o 100 milionů korun, ostatní požadují výrazně nižší částky.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Zákon umožňuje požádat Ministerstvo zdravotnictví o náhradu za zdravotní potíže způsobené očkováním proti covidu-19. Zatím o ni požádalo devět lidí, peníze ale nedostal nikdo. Čtyři žádosti ministerstvo zamítlo, ostatní vyřizuje.

Výše úhrady, o kterou lidé žádají, se v jednotlivých případech výrazně liší. Hned tři lidé si řekli o kulatou sumu 100 milionů korun. Další vyčíslili svoje potíže na částku 950 tisíc korun, 250 tisíc korun, 91 521 korun, 90 952,48 koruny, 2300 korun za den neschopenky a 65 tisíc korun plus blíže neurčenou částku za ztížení společenského uplatnění.

Z devíti žádostí o úhradu újmy ale zatím ministerstvo nepřiznalo peníze nikomu. Čtyři žádosti zamítlo, dalších pět zatím vyřizuje, uvedla na dotaz redakce na konci minulého týdne kancelář ministra Vojtěcha.

Lidé, kteří u ministerstva neuspějí, mají zákonem garantovanou možnost obrátit se na soud. Podle vyjádření resortu to ale zatím nikdo neudělal.

Více než 8400 obyvatel Česka nahlásilo od začátku očkování proti covidu-19 nějaké nežádoucí účinky. Nejčastěji jsou to dočasné a v podstatě banální problémy, jako je bolest v místě vpichu, únava, bolest hlavy, horečka a zimnice nebo bolest svalů a kloubů.

Nejčastěji nahlášená podezření na nežádoucí účinky po vakcínách proti covidu-19
– horečka, třesavka, zimnice, únava, slabost, malátnost,

– pocit nepohody v místě vpichu (bolest, zarudnutí, otok, teplo, svědění apod.),

– nepříjemný pocit na hrudníku, bolest na hrudi, bolest v podpaží, snížená pohyblivost končetiny,

– mravenčení, závrať, třes, narušení rovnováhy, ospalost, snížená citlivost,

– bolest svalů, kloubů, zad,

– nevolnost, zvracení, průjem, migréna

Hned druhou největší kategorii ale tvoří neurologické potíže, mezi které patří i cévní mozková příhoda, ochrnutí končetiny a obličeje, celkové křeče nebo velice vzácný syndrom Guillain-Barré. Seznam Zprávy v minulosti popsaly příběh mladého muže, který se po očkování proti covidu potýká právě s tímto problémem. Po několika měsících od podání vakcíny už sice může znovu chodit, ke své manuální práci se ale zatím vrátit nemůže.

Česká vakcinologická společnost, Ministerstvo zdravotnictví a další důležité instituce upozorňují, že přínos očkování převažuje nad zdravotními riziky a že problémy způsobené nemocí covid-19 jsou častější a horší než vzácné případy vedlejších účinků vakcíny. Přesto se ale takové věci stávají a lidé postižení vedlejšími účinky očkování mají právo žádat stát o náhradu.

Není to nijak samozřejmé. Vakcíny proti covidu-19 mají v tomto směru „výsadní“ postavení, vztahuje se na ně zákon č. 116 „O náhradě újmy způsobené povinným očkováním“. Je to tedy jediné nepovinné očkování, u kterého je možné po státu požadovat náhradu újmy.

Ani u povinných očkování nebyla situace dlouho růžová. Mezi lety 2014 a 2020 chyběla v novém občanském zákoníku úprava, která by umožnila žádat odškodnění za zdravotní problémy způsobené povinným očkováním. Nový zákon vznikl až poté, co se Ústavní soud vyjádřil v případu malého chlapce, který v roce 2015 týden po očkování takzvanou hexavakcínou utrpěl obrnu lícního nervu těžkého stupně s trvalými následky.


Soud tehdy rozhodl, že stát může očkování vyžadovat povinně, v případě zdravotních problémů by ale měl poskytnout adekvátní náhradu. A od 23. prosince 2020 se zákon o náhradě újmy způsobené povinným očkováním vztahuje i na vakcínu proti covidu-19, přestože povinná není.

A můžete to dokázat?
Podle zákona se odškodňuje pouze zvlášť závažné ublížení na zdraví. Jenže co přesně to znamená? Jak vážná musí být zdravotní újma, aby za ni stát vyplatil peníze? Jak se prokáže, že problém skutečně souvisí s očkováním? Nežádoucí vedlejší účinky očkování měla vyjmenovat prováděcí vyhláška, tu ale Ministerstvo nikdy nevydalo.

„Prováděcí vyhláška vydána není, ale ani to není třeba. Bude postupováno podle pravidel občanského zákoníku, stejně jako v případě většiny jiných případů újmy způsobené jinou osobou,“ uvádí ministerstvo.


Jak ukazují případy lidí, kteří o odškodné požádali, získat od státu náhradu není vůbec jednoduché. V první řadě musí prokázat, že komplikace skutečně způsobilo očkování proti covidu.

„Mezi vakcínami a reakcemi může existovat jen časová souvislost bez jakékoliv příčinné souvislosti. Mohou být také nahlášeny nežádoucí účinky, které nejsou správně pojmenovány,“ uvádí k výčtu nahlášených komplikací Státní ústav pro kontrolu léčiv. A Ministerstvo zdravotnictví se tímto výkladem zatím řídí.


Diskuze
1741
SDÍLEJTE ČLÁNEK
Vstoupit do diskuze
Rеklama


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Třetí dávka vakcíny: kdy a kde se registrovat a kdo může na přeočkování
Přijde změna: Třetí dávka vakcíny může být už po šesti měsících
Data: Skok v nárůstu nakažených je o měsíc posunutý
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » stř 13. říj 2021 13:37:08

https://www.sport.cz/tenis/clanek/28002 ... tion-artcl

Zakážou Djokovičovi start na Australian Open? Světová jednička může mít problém
Včera 13:38 - Melbourne/Praha
Světová tenisová jednička Novak Djokovič by měl na začátku příštího roku útočit na svůj jubilejní desátý titul z Australian Open, jímž by se osamostatnil v čele celkového historického pořadí grandslamových šampionů. Rýsuje se ale možnost, že nebude smět do Melbourne vůbec odcestovat, nebo že bude muset čelit mnohem tvrdším restrikcím než řada jeho konkurentů.


Výlev zlosti světové jedničky Novaka Djokoviče ve finále US Open.
Výlev zlosti světové jedničky Novaka Djokoviče ve finále US Open.

Seth Wenig, ČTK/AP

Djokovičovi letos chyběl jediný zápas ke zkompletování kalendářního Grand Slamu. Plán na jeho zisk mu ve finále US Open překazil Rus Daniil Medveděv. Lesk jinak skvělé sezony trochu kalí i neúspěšné tažení za zlatem na OH v Tokiu, kde Srb skončil těsně pod stupni vítězů.

Na začátku nové sezony ale vůbec nemusí Djokovič dostat šanci startovat na jednom ze svých nejoblíbenějších turnajů. Srbský tenista je znám svým odporem k očkování a svůj postoj nezměnil ani v případě vakcíny proti covidu. Právě to ale může být při cestování do Austrálie problém.

Analýza Jana Kukala: Djokovič se pod tlak dostal sám
Ministr sportu australského státu Vicotria Martin Pakula varoval tenisty, že mohou ztratit šanci na start v Melbourne, pokud nebudou plně očkováni.

„Být hráčem ATP nebo WTA, určitě bych se nechal očkovat. To dává nejlepší šanci na to hrát Australian Open s minimálními restrikcemi," uvedl Pakula pro australský server SEN.

Vláda státu Victoria v říjnu představila vakcinační požadavky na povolení k práci, která si týkají i profesionálních sportovců. Australský tenisový svaz nicméně má detailní plán na příjezd hráčů do země teprve zveřejnit.

dynamic-picture-caption__590800
Novak Djokovič ve finále US Open na vysněný kalendářní Grand Slam nedosáhl.

John Minchillo, ČTK/AP

„Jestli bude, nebo nebude umožněn vstup neočkovaným lidem do země, na to teď nedokážu odpovědět. To bude předmětem jednání na úrovni národní a federální vlády. Co se týče pravidel kolem Australian Open, o tom komunikujeme s tenisovým svazem a oddělením veřejného zdraví," dodal Pakula.

Pohár Billie Jean Kingové v Praze: Důležité informace o turnaji
Letos byla před Australian Open hráčům po příjezdu do země nařízena dvoutýdenní karanténa. Ve zbytku sezony ale už mohli většinou cestovat bez omezení.
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » stř 13. říj 2021 15:02:30

https://www.ac24.cz/zpravy-z-domova/min ... voiHLuA7Ac

Ministerstvo zdravotnictví ČR uznalo, že nemá informaci o izolaci viru SARS-CoV-2
Redakce
by
Redakce

12. 10. 2021

9.6
izolace sars-cov-2
V níže uvedeném vyjádření pro Daniela Albrechta z Ministerstva zdravotnictví ČR je patrné, že objektivně zaznamenanou informaci v podobě vědeckých studií prokazujících izolaci a purifikaci viru SARS-CoV-2 z lidské bytosti, důkazu, že antigenní a PCR testy používané na území ČR prokazatelně a jednoznačně detekují přítomnost živého a kompletního viru v těle testovaného, asymptomatický přenos, tedy důkaz nákazy od zdravého člověka, který má pozitivní PCR test nedisponuje.
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » pát 15. říj 2021 12:29:09

https://www.youtube.com/watch?v=HHbn7LH ... 9universum

Jindřich Rajchl 1. díl: Covidové porušování práva stmelila právníky. Vzniká spolek proti totalitě
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » sob 16. říj 2021 20:15:30

Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » sob 16. říj 2021 20:43:06

https://www.rodina.cz/clanek12584.htm

Jaký dopad měla pandemie na matematickou a čtenářskou gramotnost páťáků?
15.10.2021 Kalibro
Dá se odhadnout, že žáci během roku pandemie ztratili ekvivalent zhruba 3 měsíců učení.

Organizace PAQ Research a Kalibro jako první změřily možný dopad pandemie na výsledky žáků. Podle výsledku testů v českém jazyce a matematice provedených v roce 2020 a 2021 v 5. třídách se dá odhadnout, že žáci během roku pandemie ztratili ekvivalent zhruba 3 měsíců učení. Ztráta byla po otevření škol na jaře 2021 podstatná, ačkoliv se nepotvrzují pesimistická zjištění ze zahraničí ze začátku pandemie, která ukazovala extrémně nízkou efektivitu distanční výuky.


Závěry:

3 měsíce výuky ztratili žáci během distanční výuky.
Výsledky v testu se zhoršily u 2/3 škol, v matematice byl jejich podíl o něco vyšší než v českém jazyce.
Páťáci si pohoršili v průměru o 16 procentních bodů. „Znamená to, že v roce 2021 měli žáci 5. tříd v testu výsledky na úrovni žáků, kteří před pandemií patřili do spodní třetiny,“ vysvětluje Václav Korbel z PAQ Research. V USA se percentil snížil o 8–12 bodů v matematice a o 3–5 bodů v angličtině.
Zhoršili se dobří, průměrní i slabší žáci, a to ve všech typech úloh a na všech úrovních obtížnosti.
Nejmenší propad zaznamenaly školy s podprůměrnými výsledky v období před pandemií, kde se vzdělává větší podíl dětí vysokoškolsky vzdělaných rodičů. „To naznačuje, že přístup školy a rodičů hrál roli ve školách s výsledkově slabšími žáky. Slabší žáci mohli profitovat z účasti více vzdělaných rodičů na výuce a školy s vyšším statusem mohly zvládnout distanční výuku lépe než školy s nízkým statusem,“ uvádí se ve studii.
Největší propad zaznamenaly školy, které měly už před pandemií podprůměrné výsledky a navštěvuje je více žáků z rodin s nízkým sociálním statusem. U těchto škol průzkum konstatuje riziko výrazného zaostávání do budoucna.
ZDROJ: Dopady pandemie covid-19 na žáky, PAQ Research a Kalibro, září 2021

Zpět Nahoru Tisk Doporučit
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » čtv 21. říj 2021 18:35:31

Ahoj

To jsem zvědavý, jak budou ti chudáci učitelé učit s respirátorem na hubě:

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ne ... .seznam.cz

Neočkovaní učitelé budou muset mít ve výuce respirátory
Dnes 17:08
ČTK
Neočkovaní učitelé budou muset ve výuce nosit respirátory. Pro žáky tato povinnost platit nebude. V okresech, kde bude týdenní výskyt nákazy vyšší než 300 případů na 100 000 obyvatel, se neočkovaní žáci budou po podzimních prázdninách na koronavirus testovat. Na čtvrtečním jednání se na tom shodli ministr školství Robert Plaga a ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (oba za ANO).

Neočkovaní učitelé budou muset mít respirátory i při výuce, pro žáky povinnost platit nebude.
Neočkovaní učitelé budou muset mít respirátory i při výuce, pro žáky povinnost platit nebude.
Foto: Denisa Doležalová, Právo
„S Adamem Vojtěchem jsme se dohodli, že žáci nebudou mít ve třídách respirátory a zároveň, že neočkovaní učitelé je budou muset mít i po dobu výuky,“ uvedl Plaga na Twitteru. „Bude také realizováno cílené testování neočkovaných žáků po podzimních prázdninách v okresech, kde je incidence nad 300 na 100 000,“ řekl.

Plošné testování žádné zavádět nebudeme.
Martina Vašáková, náměstkyně ministra zdravotnictví
Vojtěch pak na Twitteru upřesnil, že testovat se bude 1. a 8. listopadu. Ve kterých okresech to bude, ministerstvo zdravotnictví ještě vyhodnotí. Jeho náměstkyně Martina Vašáková jmenovala jako pravděpodobné Ostravu, České Budějovice či Přerov.

Ve třídách znovu roušky, navrhne Vojtěch. Plaga protestuje
Domácí
Ve třídách znovu roušky, navrhne Vojtěch. Plaga protestuje
Ministr zdravotnictví ve středu navrhl, aby kvůli zhoršení epidemie začala ve výuce platit povinnost nošení roušek od 12 let. Vláda se na tom ale neshodla. Plaga prosazoval testování na covid-19. Ve čtvrtek proto zástupci ministerstev o opatřeních ve školách znovu jednali. V pondělí by se jimi pak měla zabývat vládní rada pro zdravotní rizika a měla by je schválit vláda.


Podle Vašákové se ministerstvo zdravotnictví kloní k tomu, aby se opatření týkala hlavně regionů s vysokým výskytem covidu-19. Jedno z takových opatření má podle ní být právě otestování dětí na covid-19 po návratu z podzimních prázdnin.

„Pak jsme se dohodli také na tom, že plošné testování žádné zavádět nebudeme," řekla. Školy si podle ní budou moct vybrat, zda si zvolí antigenní test, nebo přesnější PCR testování s výsledkem z laboratoře. Žáci by do výsledku testu měli mít nasazen respirátor, sundat by ho měli až poté, co pozitivní jedinci odejdou do izolace, dodala.

Další plošné testování
Původně ministerstvo zdravotnictví avizovalo, že na konci října budou další tři kola testování, podobně jako na začátku školního roku. V předešlých dnech své stanovisko změnilo a tvrdilo, že testování není potřeba.

Odborníci navrhují testovat ve školách v okresech s vyšším počtem nakažených
Koronavirus
Odborníci navrhují testovat ve školách v okresech s vyšším počtem nakažených
Mezioborová skupina pro epidemické situace (MeSES), která dříve byla poradním orgánem ministerstva, o víkendu navrhla, aby se testovalo ve školách lokálně v okresech, kde za týden přibylo více než 100 případů na 100 000 obyvatel. Doporučila testovat jen žáky a studenty, kteří nejsou očkovaní nebo neprodělali v posledním půl roce covid-19.
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » čtv 21. říj 2021 18:42:56

Ahoj

Za nenasazený respirátor max. 10000 Kč. To je proti přidušení zatím (tohle jistě brzy zvednou tak odhadem na milión) ještě dobrá cena:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nova ... .seznam.cz

Nová opatření, nové pokuty. Na kolik vás přijde špatně nasazený respirátor?
DANIELA PŘÁDOVÁ

Foto: Seznam Zprávy
V městské hromadné dopravě je stále povinné nosit ochranu úst a nosu (ilustrační foto).

7:43
Koronavirová situace se v Česku rapidně zhoršuje a přichází nová opatření. Hygienici je zároveň chtějí přísněji kontrolovat. Změny čekají například restaurace nebo pracovní kolektivy.

Článek
Koronavirus je v Česku na vzestupu a vláda reaguje várkou nových opatření. Na nové nastavení pravidel si musí zvyknout třeba restauratéři. Změny zároveň přicházejí v době, kdy hygienici slibují intenzivnější kontroly. Do ulic, veřejné dopravy či podniků vyrazí ve velkém poprvé 4. a 6. listopadu.

Seznam Zprávy přinášejí přehled otázek a odpovědí, které se týkají aktuálně platných opatření a případných pokut za jejich nedodržování.

V restauraci sedí strávník a nemá potvrzení o očkování, testu ani prodělaném covidu-19. Může ho číšník zkontrolovat a případně vyhodit? A kdo dostane jakou pokutu?

Doposud personál ani majitel restaurace certifikáty o očkování, testu nebo prodělané nemoci nekontroloval a nehrozila mu ani případná pokuta, pokud se v podniku hosté bez dokladu vyskytovali. Zodpovědnost za dodržení systému OTN (očkování, test, prodělaná nemoc) tedy ležela jen na daném strávníkovi.

To se od 1. listopadu změní. „Nově bude odpovědný provozovatel, který musí certifikát zkontrolovat. Odpovědný je ale i člověk, který se odmítne prokázat. Potom by byl postižen i tento člověk jako doposud. Pokud je to organizovaná hromadná akce v zamluveném prostoru, nese odpovědnost organizátor akce,“ popsal ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Pokud by zákazník protestoval, může podle něj věc řešit hygiena, případně policie.


Přehledně: Kde všude musíte mít nově respirátor a za co vás vyhodí z hospody
VČERA 17:50
Hygienici už nyní kontroly v restauracích provádí. Pokud narazí na návštěvníky bez platného certifikátu, mohou na místě udělit pokutu do 10 tisíc. Pokud člověk nesouhlasí, jde věc do přestupkového řízení, kde může padat pokuta až do tří milionů. Stejně by tomu nově mělo být i v případě provozovatelů stravovacích zařízení.

Jaká sankce hrozí člověku, který nebude mít nasazený respirátor ve veřejné hromadné dopravě nebo ve vnitřních prostorách, kde je to povinné?

Nově se od 25. října rozšíří i povinnost nosit respirátor, a to o pracoviště. Podle zákona o ochraně veřejného zdraví jdou nyní případné pokuty za porušení na vrub daného člověka, který respirátor nasazený nemá. Jde opět o přestupek, za který na místě může padnout pokuta až do výše 10 tisíc korun.
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod miroslav » sob 23. říj 2021 8:32:26

Lékař pomáhal na covid oddělení a nakazil se. Teď mu hrozí invalidní důchod

Obrázek

Když se loni na podzim začaly plnit nemocnice covidovými pacienty, lékař Petr Přibyl byl jedním z těch, který se o ně staral. Sám pak ale onemocněl. A dodnes bojuje s následky.
Petr Přibyl pracoval jako doktor ve Fakultní nemocnici Olomouc na covidovém oddělení. Přestože se snažil maximálně chránit a dodržoval veškerá hygienická opatření, loni v listopadu se nakazil covidem-19. Z první linie byl nucen přesunout se na pracovní neschopenku, na které zůstává dodnes. I po téměř roce se totiž potýká s dlouhodobými následky onemocnění. „Jsou dny, kdy nejsem schopný vyjít ven z domu. Snažím se chodit alespoň na menší procházky se psem nebo pracovat na zahradě, pokud mi to můj zdravotní stav zrovna dovolí,“ popisuje.

Přibyl trpí takzvaným long covidem, který se u něj projevuje chronickým únavovým syndromem. Má postcovidovou cukrovku, neurologické problémy i potíže se srdcem. „Každá činnost mě stojí obrovské úsilí, jsem pořád unavený. Klidem nebo spánkem se příliš nezregeneruju, únava trvá stále.“

Před vypuknutím epidemie pracoval na urgentním příjmu, později vypomáhal právě na covidovém oddělení v Olomouci. „Zažili jsme dost těžkých momentů. Přijel k nám třeba naráz manželský pár, z nemocnice ale odcházel jen jeden z nich,“ vzpomíná.

Sám pak strávil tři týdny na covidovém oddělení jako pacient. Onemocnělo i několik Přibylových kolegů, v té době totiž ještě nebylo dostupné očkování, a tak se museli zdravotníci spoléhat jen na ochranné obleky a dezinfekci. „Já ale dopadl nejhůř z celé nemocnice. Na svém rozhodnutí pomáhat na covidovém oddělení bych ale nic neměnil.“

Více zde:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/lekar-pomahal-na-covid-oddeleni-a-nakazil-se-ted-mu-hrozi-invalidni-duchod-178390#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=rdl28CJjsgk-202110230631&dop_id=178390&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Uživatelský avatar
miroslav
 
Příspěvky: 3406
Registrován: čtv 29. kvě 2014 9:33:24

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » sob 23. říj 2021 10:11:52

Ahoj Miroslave


Podle fotky má ten doktor mírnou nadváhu, měl by trochu shodit.

Tohle je důsledek nedostatečného provádění následujících rehabilitačních procedur:
Pitný režim s dostatkem příjmu tekutin.
Dýchací cviky s důsledným dovýdechem.
Nutriční režim s převahou zeleniny.
Vitamínová suplementace.
Rehabilitační cvičení zaměřené na celkové protahování a na prokrvování hlavy
Zvyšování pravidelné fyzické zátěže (prodlužování procházek).
Dobrá alternativa je i opakované odčervení. Paraziti mají několik vývojových stádií a jednorázové odčervení je v některém jejich stádiu nepostihne.
Málem bych zapomněl na potřebu dlouhodobého užívání probiotik. Já měl potíže se žaludkem již od začátku loňského roku. Začátkem letošního roku jsem covid chytil a probiotika beru doteď s přestávkami už skoro 2 roky.
S žaludečními problémy souvisí chemické otrávení většiny druhů piv. Po revoluci jsem četl rozhovor s nějakou cizinkou, která říkala, že ze západního domova byla zvyklá na to, že pivo jsou patoky, ale zde je prý pivo dobré. Dnes jsme na tom už stejně jako na západě, pivo jsou už také většinou zdraví škodlivé patoky...

O ničem z tohoto mnou uvedeného seznamu léčebných opatření není v tomto článku ani slovo.
Lékaři jsou indoktrinováni svým zvrhlým odb(p)orným vzděláním a znají jenom škodlivé medikamenty nebo operace,


se obávám a zdravím.


PS
https://www.youtube.com/watch?v=pUtFg8G ... %C5%BDenou
Jan Hnízdil - Ako sa nestať pacientom.

PPS
Také mne trápí postcovidové problémy. V současnosti přecházím mírný zánět žil v noze. Měl jsem něco podobného v rozsáhlejší verzi již před zhruba 6 lety, a tak vím, jaké kraviny na mě tehdy doktoři zkoušeli. Děkuji, ale nechci se dostat do jejich sadistických spárů...
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » sob 23. říj 2021 12:04:55

Ahoj
Vláda pokračuje v nezákonnostech.
Ta příští bude mnohem horší, jdeme slovenskou cestou,
se obávám a zdravím

PS
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/soud ... .seznam.cz

Soud zrušil Vojtěchovi další opatření, jež kvůli covidu omezují občany
RADEK NOHL

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy
Resort ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha musí upravit dvě svá nařízení.

VČERA 15:50
Během jediného dne zrušil soud dvě nařízení Ministerstva zdravotnictví. To má ještě několik dní na to, aby je upravilo a vydalo znovu. Jinak přestanou platit.

Článek
Pražský Městský soud tento týden ve středu zrušil hned dvě nařízení vyhlášená proti šíření nemoci covid-19.

Soud nejenže rozhodl, že jeden z článků Listiny základních lidských práv a svobod porušuje nařízené vyplňování příjezdového formuláře po návratu ze zahraničí, ale ze stejného důvodu zrušil také část opatření Ministerstva zdravotnictví, které nařizovalo pobýt minimálně pět dní po návratu v takzvané samoizolaci pro lidi vracející se ze zemí s vysokou mírou rizika nákazy.

V obou případech dal Městský soud v Praze ministerstvu čas, aby nařízení upravilo a vydalo je znovu. Zrušena jsou tato opatření k 27. říjnu respektive k 1. listopadu. Pokud je Ministerstvo zdravotnictví nevydá po úpravě znovu, přestala by platit.


Soud zrušil povinnost, která má pomoci při trasování lidí s covid-19
20. 10. 19:09

Rakouské Alpy z ptačí perspektivy? Tohle prostě musíte vidět
SEZNAM BRAND STUDIO
Jak potvrdily zdroje Seznam Zpráv, resort ministra Adama Vojtěcha (za hnutí ANO) plánuje, že zrušená nařízení vydá do termínů stanovených soudem znovu. Počítá také s tím, že opatření - zejména pak odůvodnění - doplní tak, aby případně před soudem obstála.

„Ministerstvo zdravotnictví se s rozsudkem nejprve seznámí a následně prokonzultuje s Ministerstvem vnitra a Ministerstvem zahraničních věcí další postup. Ten bude známý před 27. říjnem,“ odpověděl Kryštof Berka z jeho tiskového oddělení na dotaz Seznam Zpráv, jak bude resort řešit zrušení opatření týkající se vyplňování příjezdového formuláře.

Ten mají vyplňovat všichni starší šesti let. Napsat v něm mají všechny země, které v uplynulých 14 dnech navštívili. Vyplnit mají také své osobní údaje.

Ve vyjádření pro Městský soud pak Vojtěchův resort mimo jiné uvedl, že díky tomuto příjezdovému formuláři je možné lépe trasovat další lidi, u jejichž kontaktů by se prokázalo onemocnění covid-19.


„Vývoj epidemie je nejistý.“ Soud odmítl zrušit nařízení o nošení respirátorů
21. 10. 14:19
Soudce Aleš Sabol, který v tomto případě rozhodl, však upozornil na komplikace pro lidi, kteří nemají přístup k internetu nebo nemají e-mail. Vyplnění příjezdového formuláře je totiž možné pouze elektronicky. Přitom ti, kdo návratový formulář nevyplní, se mohou dopustit přestupku a hrozí jim případně i postih.

Zajistit, aby se příjezdový formulář dal vyplnit i jinak - například po telefonu - není podle ministerstva jednoduché.

„Notifikace prostřednictvím telefonického hovoru by znamenala nutnost zřídit u každé krajské hygienické stanice speciální telefonní linku a zaměstnat několik lidí, kteří by byli schopni přijímat informace o těch, co přijíždí do ČR, pročež v důsledku špatného signálu či jiných technických potíží může být špatně rozumět a údaje by pak mohly být zaznamenány nesprávně,“ uvedl právníci ministerstva ve vyjádření pro pražský Městský soud.


Nová opatření, nové pokuty. Na kolik vás přijde špatně nasazený respirátor?
21. 10. 7:43
Ve druhém případě, kdy soud, jak upozornil v pátek server Česká justice, zrušil část opatření týkající se samoizolace po návratu ze zemí s vysokou mírou rizika nákazy, vadí soudu to, že samoizolace je v tomto případě preventivní opatření.

Přitom soudkyně Ludmila Sandnerová uvedla, že zákon uvádí izolaci nebo karanténu v případě, když je někdo nemocný. Anebo když je nutné zdravého člověka izolovat, protože byl v kontaktu s nakaženým.

„Nelze tak analogicky připodobňovat ‚samoizolaci‘ k institutu izolace či karantény, neboť se jedná o zcela odlišná opatření, byť jsou všechna zaměřena na konkrétní legitimní cíl, to je zamezení šíření infekční nemocí,“ uvedla soudkyně.

Podle ní je tak tato samoizolace zásadním zásahem do svobody pohybu, který je zaručen Listinou základních lidských práv a svobod. „To nelze bez řádného zákonného podkladu tolerovat,“ doplnila Sandnerová.

Je však pravděpodobné, že stejně jako u prvního opatření, ministerstvo také tohle nařízení stihne do 1. listopadu opravit a vydá ho znovu.


Diskuze
1231
SDÍLEJTE ČLÁNEK
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » sob 23. říj 2021 16:14:28

Ahoj

Vláda vydává opakovaně nezákonná nařízení...
Všechno vypadá blbě jako tragédie, ale je to mája, takže je to vlastně tragikomedie.

https://www.youtube.com/watch?v=uaIYKog ... =GoschaTV1
Nastane BLACKOUT a zničí nás green deal? – Igor Chaun, 21.10.2021

Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » sob 23. říj 2021 17:27:33

Ahoj
Počet lidí, kteří se covidem nakazili znovu činí zhruba 0,6 procenta.
To je opravdu velmi vysoké číslo.:-)
Zdravím

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ro ... .seznam.cz

Roste počet lidí, kteří se covidem nakazili znovu
Včera 16:33
Jan Menšík, Novinky
Současně se zvyšujícími se počty nakažených roste také počet odhalených reinfekcí neboli počet lidí, kteří se covidem nakazili podruhé. Z celkových 3638 čtvrtečních přírůstků se ve stech případech jednalo o opakovanou nákazu. To je nejvíce od začátku roku.


Celkem se reinfekce potvrdila od 1. ledna u 5962 lidí, což vůči souhrnné statistice všech nakažených, kterých je letos zatím 990 tisíc, činí zhruba 0,6 procenta. Stejně jako počty nakažených a hospitalizovaných ale rostou i právě statistiky odhalených reinfekcí.

Vyplývá to z dat poskytnutých Ústavem zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS), jež si Novinky vyžádaly.

Vojtěch: Vývoj už jde podle rizikového scénáře. Na ministerstvu zůstanu, jak dlouho bude třeba
Domácí
Vojtěch: Vývoj už jde podle rizikového scénáře. Na ministerstvu zůstanu, jak dlouho bude třeba
Pro srovnání, například za celý červenec, který letos patřil k epidemicky nejklidnějším měsícům, se nákaza prokázala u 5966 nakažených, z toho reinfekcí bylo odhaleno 214.

Od října se ale počty nakažených začaly rychle zvedat a ke čtvrtku 21. října bylo diagnostikováno celkem 29 964 lidí. Z toho reinfekcí bylo 646, což odpovídá přibližně dvěma procentům z celkového počtu.

Dušek: Skutečný počet neznáme
Ředitel ÚZIS Ladislav Dušek ale upozornil, že se jedná pouze o zachycené případy opakované nákazy, ve skutečnosti jich může být výrazně více. „To, co máme, jsou opravdu jen záchyty. Skutečný počet reinfekcí nemůžeme znát,” uvedl Dušek.

„Člověk se musel nakazit a být diagnostikován, pak se musel nakazit znovu a znovu být diagnostikován,” vysvětluje Dušek s tím, že ne každý znovu nakažený člověk mohl o nákaze kvůli chybějícím příznakům vědět.

Aby bylo možné přesně odhadnout reinfekce, musela by se podle Duška udělat na vybrané skupině obyvatel studie, kdy by například obyvatelé jednoho kraje byli sledováni po delší časové období.

Vojtěch: Opět hrozí omezování nemocniční péče
Domácí
Vojtěch: Opět hrozí omezování nemocniční péče
Za růstem případů reinfekce může být více faktorů. Řada lidí covid prodělala před měsíci, kdy se mohla nakazit jinou variantou viru, než která se v populaci šíří dnes, což je varianta delta. Ta má díky své větší nakažlivosti větší šanci obejít již vytvořenou imunitu po prodělání covidu.

S odstupem od prodělání onemocnění, ale i očkování, klesá také míra ochrany proti viru, každý člověk má zároveň jinou hladinu protilátek, a tedy i ochranu.
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » sob 23. říj 2021 18:07:48

Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » sob 23. říj 2021 18:32:37

https://rozalio.cz/odmitnuti-noseni-rou ... iQUEQtSo9s

Vzory dokumentů • COVID-19 • Naše články a stanoviska
Odmítnutí nošení roušky/respirátoru dítětem ve škole
před 7 dny
S žádostmi o radu, jak řešit vynucování očkování, testů a roušek ve školách, se na Rozalio obrátilo mnoho rodičů. Proto nyní zveřejňujeme vzor pro oznámení o nenošení roušky dítětem v prostorách školy.

Zásadní je, že škole nehrozí žádný postih za to, že dítě nemá nasazenou roušku. Nikdo z učitelů a zaměstnanců školy tedy nemusí mít strach a může nechat dítě dýchat. Zároveň nikdo nemůže dítěti roušku nutit či dokonce nasazovat!

Vzor doplňte o své údaje a předejte jej vedení školy/pošlete doporučeně poštou.

Vaše jméno
Vaše adresa

Název školy
Adresa školy

V xxxxx dne xxxxx

Oznámení o nenošení ochrany dýchacích cest naším dítětem v prostorách školy

Vážená/ý paní/e ředitelko/li,

tímto Vám oznamujeme, že nesouhlasíme s tím, aby dcera/syn xxx ve škole používal/a ochranný prostředek dýchacích cest, a to ani krátkodobě, ani při pohybu ve společných prostorách uvnitř školy.

V době, kdy situace v České republice neodpovídá situaci ani epidemie, ani pandemie, je vyžadování nošení roušek či respirátorů neodůvodněné a (nejen pro děti) zdraví škodlivé.

Naše dcera/syn je zdravé dítě a kdyby jevil/a známky onemocnění, ponecháme ji/ho samozřejmě v domácím prostředí. Nošení roušky nebo respirátoru pro ni/něj představuje zdravotní riziko, jako rodiče máme za povinnost řádnou péči o dítě, a tak ve své podstatě nemůžeme souhlasit se zdraví škodlivým opatřením pro naši/našeho dceru/syna. Naše svědomí takový souhlas nepřipouští.

Důkazů a studií ohledně škodlivosti a zbytečnosti nošení roušek je velké množství, např. tato studie, ve které se dětem měřila hladina oxidu uhličitého pod obličejovou maskou. Hodnoty pod rouškami byly více než šestkrát nad mezní hodnotou pro neškodné množství oxidu uhličitého uvnitř místnosti.

Článek byl zveřejněn v časopise JAMA Pediatrics dne 30. června 2021: https://jamanetwork.com/journals/jamape ... le/2781743.

Rádi bychom ujistili školu, resp. ředitele/ku, že naším rozhodnutím není nijak ohrožen/a, protože ředitel/ka školy nenese odpovědnost za situaci, kdy žák nepoužívá ve škole ochranu dýchacích cest!

Toto jsou závěry z KHS Olomouckého kraje i KHS Libereckého kraje, které vyplynuly z kontrol na školách.

KHS Olomouckého kraje (1)
KHS Libereckého kraje (2)
Tyto závěry považujeme za zcela zásadní pro všechny pracovníky školy, nemusí se obávat svého postihu, když dítě či dospělý v budově školy nemá ochranu horních cest dýchacích. Odmítnutí této ochrany je odpovědností každého jednotlivce.

Žádáme, aby dcera nebyla pedagogickými pracovníky ani dalšími pracovníky školy vyzývána k nošení roušky či respirátoru.

Děkujeme za pochopení a spolupráci.

S úctou

matka a otec

(1) Při kontrolní činnosti v Základní škole a Mateřské škole Troubky pracovnice KHS Olomouckého kraje zjistily dne 29. 4. 2021, že někteří žáci neměli během pobytu ve škole nasazený žádný ochranný prostředek dýchacích cest. Tyto skutečnosti v rámci protokolu o kontrole pouze zaprotokolovaly, avšak nevyvodily z tohoto zjištění žádné závěry v podobě zjištěného nedostatku ze strany kontrolované osoby, neboť vycházely z toho, že kontrolovaná osoba (škola, ředitel) nenese odpovědnost za situaci, kdy si žák v rozporu s příslušným mimořádným opatřením ministerstva zdravotnictví (MZ) nenasadí ochranný prostředek dýchacích cest na místě, na kterém je pobyt a pohyb bez ochrany dýchacích cest zakázán. KHS v této souvislosti rovněž upozorňuje, že zjištění nenošení příslušného ochranného prostředku dýchacích cest částí žáků na místě kontroly nebylo kontrolujícími uvedeno v souhrnu zjištěných nedostatků v rámci protokolu o kontrole.

Pro úplnost KHS shrnuje, že nemá-li žák na místě, na kterém je zakázán pohyb a pobyt bez ochranného prostředku dýchacích cest, jedná protiprávně tento žák, přičemž kontrolovaná osoba (škola, ředitel) nenese za tento protiprávní čin žádnou odpovědnost.

(2) Krajská hygienická stanice Libereckého kraje se sídlem v Liberci vykonala podle zákona č. 255/2012 Sb., o kontrole (dále „kontrolní řád“) a zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, (dále jen „zákon o ochraně veřejného zdraví“), ve dnech 12. 4. – 15.4. 2021 ve Waldorfské základní škole v Tyršově ulici 485 v Semilech, kontrolovaná osoba Waldorfská základní a střední škola Semily, příspěvková organizace, IČ 00854824, státní zdravotní dozor, jehož předmětem bylo dodržování povinností uložených mimořádnými opatřeními ministerstva zdravotnictví k ochraně obyvatelstva a prevenci nebezpečí vzniku a rozšíření onemocnění COVID-19. …

Zjištěné skutečnosti uvedené v protokolu, spočívající v nenošení roušek, pak jsou faktickým zjištěním stavu naplňování mimořádného opatření dalšími subjekty. Krajská hygienická stanice je orgánem ochrany veřejného zdraví, kterému přísluší kontrola dodržování tohoto mimořádného opatření, i v samotných prostorách školy, a v protokolu zaznamenala faktický stav věci tak, aby byl nadále určitý a pro případný další postup přezkoumatelný. V protokole uvedené zjištění, spočívající v nenošení roušek samotnými fyzickými osobami, nelze přičítat k tíži samotné kontrolované osoby, a proto se v této části námitce vyhovuje

covid-19 vzor nošení roušky
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » sob 23. říj 2021 18:45:56

https://blog.aktualne.cz/blogy/jan-toma ... n1agGj3Fjk

Čeká nás slušný sešup - covid byla jen legrace
Jan Tománek 23. 10. 2021 | 17:59 Přečteno 4280 krát
Nechci být prorokem špatných zpráv, ale lidi bude tuto zimu čekat nepříjemné setkání s realitou, kterou dopustili...

Nová výše zálohy: 12.250,-Kč




To je jen ukázka, kdy si lidé ukazují nové zálohy plynu a elektřiny... Tato paní platila ještě minulý měsíc 2.500,-

Slušná práce soudruhů po celém světě - jasně, že to není náhodou vina (jen) Babiše - to je vina všech vůdců a všech vás, kteří jste je nechali zničit, pod mlhou covidu a ještě Green dealu celosvětovou ekonomiku. Ale je to jen začátek - jedeme dál z kopce a teprve to bude sešup.

Co s tím? Dáme dotace (odpustíme DPH)! Kdo to zaplatí? My všichni (naše děti).

Mimochodem, moc hezké je toto filosofické rozebrání knihy Klause Schwaba - Velký reset.
https://www.youtube.com/watch?v=xTJFZVDeePw
Nejedná se o nějakou konspiraci, ale spíš o makro-ekonomické směřování budoucího světa.
A to je už teď zcela jasné - velká kontrola státu, ohromné daně a socialismus takového ražení, že SSSR a Severní Korea se budou zdát jako ostrůvky kapitalismu a svobody.

A toto vše nemůže samozřejmě "fungovat" bez velkých represí, omezení veškerých svobod a cenzury...
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » sob 23. říj 2021 18:51:11

https://blog.aktualne.cz/blogy/jan-toma ... emid=40516

Kterak jsme kolaps zdravotnictví jen o vlásek odvrátili
Jan Tománek 10. 08. 2021 | 09:15 Přečteno 23826 krát
Matematik Tomáš Fürst skvěle popisuje, jak se tu už rok manipuluje veřejností a evidentně to nikomu nevadí - nejméně asi novinářům, kteří tomu vesele asistují a ještě přikládají pod kotel.
Rád bych mu tedy opět poskytl prostor zde, protože pro pravdu dnes ve většině novin není místo. Bohužel.
Jan Tománek
--------------------------------------------------------------------------------

Od začátku epidemie slyšíme, že největší riziko spočívá v zahlcení nemocnic a kolapsu zdravotní péče. ÚZIS nám po mnoho měsíců ukazoval hrůzostrašné grafy přeplněnosti nemocnic a různí experti se zasmušilými tvářemi varovali před kolapsem celého systému. Když opakovaně selhávaly všechny predikční modely „expertů“ z ÚZISu, BISOPu i MeSESu, zdůvodňovala se restriktivní opatření nakonec vždy tím, že je třeba předejít kolapsu zdravotnictví.

Konečně jsou k dispozici čísla, která rozsah celé této katastrofy dokládají. Než budete číst dál, zkuste odhadnout, jak se změnil počet hospitalizací mezi roky 2019 a 2020.

Mezi roky 2019 a 2020 klesl počet akutních hospitalizací o 17,2 procenta a u následné péče o téměř devět procent. Ano, čtete správně – klesl. Nejedná se o fake news, neboť tento údaj pochází přímo od muže, který si nechá říkat „šéf českých statistiků“ – ředitele ÚZISu Ladislava Duška.

Neboť nevěřili vlastním očím a uším, vyžádali si kolegové ze Zdravého Fóra informace dle Zákona o svobodném přístupu k informacím přímo od zdravotních pojišťoven. A skutečně, největší česká zdravotní pojišťovna VZP potvrzuje, že v roce 2019 proplatila 189 tisíc případů hospitalizací na lůžcích intenzivní péče, což je téměř stejné číslo jako v letech 2018 (188 tisíc případů) a 2017 (190 tisíc případů). Ale v roce 2020, kdy byl zdravotní systém údajně několikrát blízko kolapsu, proplatila jen 171 tisíc těchto případů. To je pokles o více než 10 procent. Kovidoví pacienti přitom představovali v roce 2020 méně než 5 procent všech případů hospitalizací na lůžcích intenzivní péče. Údaje z ostatních pojišťoven jsou velmi podobné.
(Data hospitalizací na JIP, která VZP Zdravému fóru poskytla)

Pan ředitel Dušek k těmto pozoruhodným informacím dodává: „To je asi nejlepší indikátor zátěže nemocničního systému. Akutní lůžková péče klesala dlouhou dobu, protože se hodně diagnóz posouvá do ambulantního segmentu. Za posledních deset let klesla o 19 procent, to jsou zhruba dvě procenta ročně, z roku 2019 na rok 2020 to kleslo skoro o stejné procento. Je jasné, že se to někde muselo projevit.“

Zdroj zaručeně pravdivých informací o koronaviru – Novinky.cz – výše uvedené zprávy přinesl s titulkem „Covid téměř zdvojnásobil počty na JIP“ a hned v první větě perexu píše „Obavy politiků a odborníků z letošního jara ohledně překročení kapacit zdravotnického systému v důsledku vysokých počtů covidových pacientů byly oprávněné.“

Tak jsem rád, že už tomu rozumím. Zahlcenost nemocnic se potvrdila tím, že v nich leželo méně lidí než v předchozích letech.

V kontextu tohoto objevu se mi lépe chápou i ostatní charakteristiky současné pandemie. Děsivé nebezpečí, které virus představuje pro mladé lidi (jež lze odvrátit jen a pouze očkováním), se pozná tak, že COVID zabije méně mladých, než jich spáchá sebevraždu [1]. Účinnost vakcín se pozná tak, že většina nově nakažených v Izraeli je plně očkovaná [2]. A bezpečnost vakcín se pozná tak, že americký registr nežádoucích účinků očkování obsahuje více hlášení úmrtí po koronavirové vakcíně než po všech ostatních vakcínách za posledních 30 let dohromady [3].

George Orwel by měl radost. War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength.

Tomáš Fürst

----------------------------------------------------------------------------

[1] Sebevraždu ve věkové kohortě 15–24 let spáchá v USA asi 15 lidí ze 100 tisíc. Smrtnost nemoci covid-19 ve věkové kohortě 0–34 let je asi 4 na 100 tisíc infikovaných. I kdyby se tedy nakazili všichni mladí, stále jich více spáchá sebevraždu než zemře na covid.

[2] To by samozřejmě nebylo tak zlé, pokud by drtivá většina Izraelské populace byla plně očkovaná. Ale obě dávky vakcíny absolvovalo v Izraeli asi 62 procent populace. Kdyby tedy vakcína neměla vůbec žádný vliv na to, jestli se nakazíte, nebo ne, očekávali bychom 62 procent nakažených plně očkovaných. Přesné číslo se mi nepodařilo dohledat, ale tvrzení, že většina nově nakažených je plně očkovaná, je v tomto kontextu dosti jasné.

[3] OpenVaers hlásí z USA téměř 12 tisíc úmrtí po koronavirových vakcínách z celkového počtu 21 tisíc úmrtí hlášených po jakékoliv vakcíně. Samozřejmě s povinným disclaimerem, že není prokázána kauzalita mezi očkováním a úmrtími. Vzhledem k tomu, že v USA podali asi 300 milionů dávek vakcín, vychází 1 úmrtí na 25 tisíc vakcín.
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

PředchozíDalší

Zpět na Péče o tělo

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků