PánBů píše: Prostě potrava ve které nebyl zabit život, potrava která nebyla nijak přepracovávána, potrava kterou bůh pro člověka zamýšlel a která přirozeně vyrostla na naší planetě.
Rostliny a jejich plody nejsou živé?
Jestliže ano, tak jejich konzumací rostlinný život zabíjíme.
Jaký je rozdíl mezi flórou a faunou?
Petra píše:Z mého pohledu se tělo v podstatě uzdravuje samo. Bez jeho aktivní účasti ani lékaři ani přírodní prostředky nic nezmohou - mohou tělesným léčebným silám pomoci ale jen, když to tělo dovolí, když spolupracuje.
Navíc je každé tělo individuální a jediný, kdo se může naučit mu naslouchat a znát jeho potřeby, je jen jeho majitel.
Petra píše:Z mého pohledu se tělo v podstatě uzdravuje samo. Bez jeho aktivní účasti ani lékaři ani přírodní prostředky nic nezmohou - mohou tělesným léčebným silám pomoci ale jen, když to tělo dovolí, když spolupracuje.
Navíc je každé tělo individuální a jediný, kdo se může naučit mu naslouchat a znát jeho potřeby, je jen jeho majitel.
Liba píše:Petra píše:Z mého pohledu se tělo v podstatě uzdravuje samo. Bez jeho aktivní účasti ani lékaři ani přírodní prostředky nic nezmohou - mohou tělesným léčebným silám pomoci ale jen, když to tělo dovolí, když spolupracuje.
Navíc je každé tělo individuální a jediný, kdo se může naučit mu naslouchat a znát jeho potřeby, je jen jeho majitel.
Naprosto souhlasím, přesto pro tělo je potřeba dostatek výživných látek, aby se začalo samo léčit. A možná mi dáte za pravdu, že v dnešních potravinách mnoho zdravého není. Zelenina v obchodech je uměle dozrálá a chemicky ošetřena, aby vypadala v ostatních potravinách je chemie víc než dost. A kde potom má tělo vzít potřebné látky ke svému uzdravení?
Liba píše:Naprosto souhlasím, přesto pro tělo je potřeba dostatek výživných látek, aby se začalo samo léčit. A možná mi dáte za pravdu, že v dnešních potravinách mnoho zdravého není. Zelenina v obchodech je uměle dozrálá a chemicky ošetřena, aby vypadala v ostatních potravinách je chemie víc než dost. A kde potom má tělo vzít potřebné látky ke svému uzdravení?
Ano, ale proč je podle vás čím dál více nemocných dětí???
Ti přeci nekouří a nepijí alkohol... Pouze jedí potravu...
Luck píše:Ano, ale proč je podle vás čím dál více nemocných dětí???
Ti přeci nekouří a nepijí alkohol... Pouze jedí potravu...
Odpověď je známá, je zde přímá souvislost se způsobem života,
tedy vlastně se způsobem našeho myšlení.
Pracuje zde pravidlo příčiny a důsledku, tedy vlastně nikde žádná záhada.
Vyjma ovšem mainstreamu současné vědy, která je od toho, aby luštila záhady,
což se posléze většinou dobře zpeněží.
Ve svém důsledku tohle přivede na svět nějaký další problém
...který věda zase úspěšně vyřeší atd.
:-)
Liba:
proč je podle vás čím dál více nemocných dětí??? Ti přeci nekouří a nepijí alkohol... Pouze jedí potravu...
Luck:
Odpověď je známá, je zde přímá souvislost se způsobem života,
tedy vlastně se způsobem našeho myšlení.
Pracuje zde pravidlo příčiny a důsledku, tedy vlastně nikde žádná záhada.
Liba:
Nevím, ale tohle není odpověď na kladenou otázku,že?
Děti pouze jedí potravu, předpokládejme, že jejich psychika je ok... Tak proč?
Polina píše:Už před mnoha lety jsem ráda vařila bylinkové čaje z vlastnoručně nasbíraných bylin – mateřídouška, dobromysl, lipový květ, šípky, jahodové, malinové a ostružinové listí.
A časem jsem zjistila, že velmi záleží na tom, kde byly ty bylinky sbírány.
Pro dobromysl, mateřídoušku, lipový květ a listí z jahodníku apod. jsem chodívala na jeden kopec v okolí, kde byla malá loučka. Z tohoto místa měly bylinky největší účinnost. Ale když jsem si třeba odtud vyrýpla kousek mateřídoušky a zasadila na zahradě, tak účinnost klesla. I ten čaj neměl tu barvu jako předtím. To samé s dobromyslem. Z lip v okolí mimo onu louku mi ani nestálo za to sbírat květ - čaj z nich byl takový nijaký.
Až časem jsem zjistila, že je to půdou, na které ony bylinky a lípa rostly. Pod vrchní hnědou humusovou vrstvou tam na té louce byla jakási červená hlína. Asi zbytky po vulkanické činnosti v této oblasti kdysi pradávno, které se zachovaly jen na málo místech tady v okolí.
Polina píše:Už před mnoha lety jsem ráda vařila bylinkové čaje z vlastnoručně nasbíraných bylin – mateřídouška, dobromysl, lipový květ, šípky, jahodové, malinové a ostružinové listí.
A časem jsem zjistila, že velmi záleží na tom, kde byly ty bylinky sbírány.
Pro dobromysl, mateřídoušku, lipový květ a listí z jahodníku apod. jsem chodívala na jeden kopec v okolí, kde byla malá loučka. Z tohoto místa měly bylinky největší účinnost. Ale když jsem si třeba odtud vyrýpla kousek mateřídoušky a zasadila na zahradě, tak účinnost klesla. I ten čaj neměl tu barvu jako předtím. To samé s dobromyslem. Z lip v okolí mimo onu louku mi ani nestálo za to sbírat květ - čaj z nich byl takový nijaký.
Až časem jsem zjistila, že je to půdou, na které ony bylinky a lípa rostly. Pod vrchní hnědou humusovou vrstvou tam na té louce byla jakási červená hlína. Asi zbytky po vulkanické činnosti v této oblasti kdysi pradávno, které se zachovaly jen na málo místech tady v okolí.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků