Vznešený píše:Dobré ráno.
Dobrý den, kozy ven!
Pedriito píše:Tak když víš, že nic nevíš, tak u toho zůstan blbe
A to je právě to nejtěžší
miroslav píše:Tak jsem se díval na video s Tony Parsons.
Ten definuje nedvojnost:
"Nedvojnost je to, co nelze poznat".
Asi to vychází z logiky, že co je poznáváno je dvojnost protože tam je poznávané a poznávající.
No tak to je teda rozumbrada jako ten náš Veil.
Je to takové to domácí filozofování, které je ale naprosto k ničemu.
Snad jen, jak pozoruji u Veila, je za tím snaha o zviditelnění, sebepotvrzení.
Vostálník píše:To je způsobeno tím,
že se netuší nic o tom, co je mezi tím pozorovatelem a pozorovaným, totiž co to je to pozorování...
Jana píše:Na to už ses ptal, a na to jsi už dostal také odpověď, najdi si ji a napiš, co Ti na tom není jasné.
Jak to můžeš vědět? Jak můžeš vědět, jestli kvalita vnitřku černé díry je jak říkáš: "Ta kvalita jakékoliv existence, auta, měsíce, hvězd, Vesmíru, je stejná, pořád je to ve své podstatě blahem, Láskou."
Já to nevím, je to jen vědomé. Už jsi někdy věděl lásku?
Už jsi si někdy myslel lásku?
Říkám to obráceně, říkám, že všechno projevené včetně projevu osoby Jany je ve vědomí.
To, co lidstvo vidí nebo nevidí je záležitostí smyslového vnímání, které nedokáže zachytit celek.
Vědomí = Bytí = Blaho = Láska je celkem, který přesahuje všechno, co lze smyslově poznávat, ale není to vidět.
Cokoli si myslíš že o tom víš, nebo cokoli si myslíš, že v tom poznáváš - jak můžeš vědět, že to není jen tvůj sen?
Je to vědomé i ve spánku beze snů.
Osobní vědomí je to, ve kterém je vědomé to, jak realitu vnímá osoba, individualita. V její realitě prší, je zima... V realitě Vědomí je všechno dokonalé.
Já myslel, že osobní vědomí je podle tvé teorie ve vědomí. Teď zas v osobním vědomí je uvědomění a tos říkala, že jsi ty, že jsi uvědomění. Takže jsi uvědomění v osobním vědomí? Nevidíš, jak říkáš pořád něco jiného a uskakuješ od každé otázky? Bojíš se, že to řekneš špatně?
Jana píše: Osobní vědomí není ani náhodou sat-čit-ánanda.
Jana píše:Jako osoba si v osobním vědomí uvědomuješ všechny smyslové vjemy, myšlenky, pocity, veškeré osobní prožívání, formy, tvary...
Mé smyslové vnímání funguje normálně, vidím stejně, jako Ty - auta, domy, všechno, ale zároveň v pozadí všeho je vědomé Bytí bez jakéhokoliv omezení časoprostorem.
Moje tělo vnímá všechno, jako jakékoliv tělo, ale na to blaho, kterým to všechno, co skutečně existuje, je, to nemá prakticky žádný vliv.
Sat-čit-ánanda je všim. Nemám jinou existenci, než je tahle.
A uvědomění není tím, co by cokoliv dělalo.
Subjekt a objekt rozlišuješ v dualitě, v jednotě Bytí něco takového není rozlišitelné.
Necítím se být žádnou izolovanou formou, která se objeví a zmizí. Ale podstata toho všeho, čím jsem, není ničím rozdělená.
A jestliže v subjektu je všechno a nic, v objektu je všechno a nic a prasknutím balónu se stávají jedním, může existovat mimo to ještě něco dalšího, když obsahují všechno?
Ve světě individualit se dějí věci, viď, i věci, které nejsou láska.
Ale když balón v nekonečném oceánu praskne, individualita splyne s oceánem, tak v mém světě je právě teď bezbřehý nekonečný ráj.
Návštěvník píše:Vostálník píše:To je způsobeno tím,
že se netuší nic o tom, co je mezi tím pozorovatelem a pozorovaným, totiž co to je to pozorování...
Jo?
A to pozorování co pozoruješ, to je pozorování nebo pozorované?
Vostálník píše:Návštěvník píše:Vostálník píše:To je způsobeno tím,
Jo?
A to pozorování co pozoruješ, to je pozorování nebo pozorované?
Tak a co ty myslíš ?
Pošlu tě do prdele nebo nepošlu ?
Ale na splynutí s oceánem se tě právě ptám. Když splyneš s oceánem, tak jsi přece oceánem ne? Tak proč ty výmluvy a neuděláš nějaké zázraky?
Návštěvník píše:Vostalník si skrz svoje sračky může uvědomovat jen sračky.
Vostálník píše:Pedriito píše:Tak když víš, že nic nevíš, tak u toho zůstan blbe
A to je právě to nejtěžší
No to jo,
takový sebevoblbování je vo moc lepčejší,
jednak se to člověk učí již vod mládí a pak taky ty štastný pocity nejsou vůbec k zahození...
To se u toho občas člověk posere i štěstím...
Jana píše:Hele nádherné je, že na tohle je možné odpovědět, že jsem subjektem i objektem, stejně jako to všechno, co je v oceánu a balónu je obojí a zároveň nejsem ani jedním z toho, protože subjekt a objekt existuje jen v iluzi dvojnosti.
Jana píše:Pro toho, kdo mě bezpodmínečně miluje, jsem láskou, která vším je. A pro toho kdo mě nemiluje žádnou láskou nejsem. A nedělá mi problém být obojím.
Jana píše:Výstižnější je, že jsem uvědoměním toho. Ovšem neexistuje žádná jiná existence, než sat-čit-ánanda, od které nejsem nijak oddělena.
Jana píše:No, ale když se podíváš detailněji, čím ty všechny formy jsou, tak, i když tady to smyslové vnímání vidí formy, tak v jádru pudla je prázdnota. A já jsem tím prázdnem, které v tom všem je. Takže když říkáš. "Nejsem nic", tak Ti rozumím.
Jana píše:Ty nemáš tělo, že se tak divíš? Proč by existence nemohla mít tělo? Existence psa má psí tělo, existence kočky má kočič tělo. A podstatou veškeré existence je sat-čit-ánanda.
Jana píše:Na to, že jsem vším, můžeš klidně zapomenout. Jestli mě zkoumáš jako nějaký objekt, tak žiješ ve světě individualit a pravdy se nikdy needobereš. Zkus raději prozkoumat své vlastní uvědomění, jestli něco s něčím dělá. Uvědomění domu - dělá s ním něco?
Uvědomění si sama sebe bez jediné myšlenky...
No, a je ti jasné všechno.
Jana píše:V osobním prožívání existuje pořád nějaká časoprostorová omezenost, díky které existence není ničím neomezeným blahem. V bublině balónu, i když je v něm stejný obsah jako v oceánu, nemáš šanci poznat nekonečnost oceánu.
Jana píše:V nekonečném oceánu, ve kterém jsi všechno a nic, by Tě napadlo zhášet slunce?
Jana píše:Svět individualit je snem, májou, není to nic skutečného. To, co je skutečné, se nijak nemění, je to pořád stejné.
Jana píše:Oceán nedělá zázraky ani před a ani po prasknutí balónu.
Jana píše:Nicméně tahle existence dohromady i s možností toho veškerého smyslového vnímání všeho toho, co vyvstává z prázdnoty a zase se do ní vrací, je už zázrakem samo o sobě. A ty bys jí chtěl zhasnout slunce.
Pedriito píše:Vo to nejde, klidně můžeš mít pocity štěstí.. je to furt lepší nez mít pocity neštěstí.
Ale vo to nejde. Jde vo to nemít aspoň na chvíli žádný pocity.
A něco se vokáže. Což je meditace. Ne ty, ne já. Jak to po tom procesu nazveš, už nehraje roli.
Návštěvník píše:Pedriito píše:Vo to nejde, klidně můžeš mít pocity štěstí.. je to furt lepší nez mít pocity neštěstí.
A něco se vokáže. Což je meditace. Ne ty, ne já. Jak to po tom procesu nazveš, už nehraje roli.
Vo to de, že se vokázalo, jaký si vopičák. Vostálníka. Takový škaredý opice.
Tak to gratuluju teda.
Jana píše:To si můžeš hned vyzkoušet sám. Cokoliv vidíš, slyšíš, vnímáš smysly, všechny myšlenky, projevy jsou vědomé, kdyby nebyly vědomé, tak tady nebylo vůbec nic, je to tak?
Jana píše:Můžeš říct, že tady je vědomí toho všeho?
Jana píše:Cokoli se objeví v zorném poli, v doslechu, jakýkoliv projev je ve vědomí. Lhostejno, jestli je to zrovna auto, Tvá ruka, noha, obraz Tvého těla, představa Tvé osoby... Absolutně všechno je ve vědomí.
Jana píše:Nemůže. Je v tom celistvost a nekonečnost. Žádná mysl, která by cokoliv jakkoliv časoprostorově vymezovala.
Pedriito píše:Návštěvník píše:Pedriito píše:Vo to nejde, klidně můžeš mít pocity štěstí.. je to furt lepší nez mít pocity neštěstí.
Vo to de, že se vokázalo, jaký si vopičák. Vostálníka. Takový škaredý opice.
Tak to gratuluju teda.
Vždy jsem to říkal, a řeknu to ještě jednou specialně pro tebe.
Sedim na gauči a hladim Réňu. Avi u počítače se začne popadat za břicho.
Říkám, pššš, sotva usnul... Poď se podívat, říká choť, tos ještě nezapsal...
A tak jsem se podíval na forum Jitřní Země...
A smál se. A Petr nevěda získal nejen mé sympatie.
Dík.
Jen to co se zdánlivě děje včetně pozorovatele?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků