Dnes bych se s vámi rád podělil na pohled naší duchovní cesty s každodenními povinnostmi.
Šri Ramana Mahariši zdůrazňuje, že naše zaměstnání nebo povinnosti v životě by neměly bránit našemu duchovnímu růstu. Je skutečně možné vykonávat všechny naše úkoly odosobněně a soustředit se pouze na realizaci sebe sama. Představit si sebe sama jako herce na jevišti, kdy herec přebírá roli a dokonce cítí emoce postavy, kterou hraje. Přesto hluboko uvnitř ví, že není tou postavou, ale někým úplně jiným v reálném životě. Podobně můžeme přistupovat k životu s tímto vědomím, že se zapojujeme do svých rolí a odpovědností. Musíme si pamatovat, že naše skutečná esence leží za těmito rolemi.
Tím, že pochopíme, že nejsme jen tělem, ale věčným Já, osvobozujeme se z pout těla a zůstáváme jako neochvějný Pozorovatel svědkem akcí těla, aniž bychom jimi byli otřeseni.
Toto uvědomění přináší skutečný mír a spokojenost.
Někteří by se mohli obávat, že zaměření se na sebe povede k zanedbávání svých povinností, ale není tomu tak.
Když jsme pevně zakořeněni v uvědomění si vlastního Já, získáváme jasnost a zvýšenou efektivitu při plnění našich povinností s pocitem odpoutání bez úzkostí a starostí.
6:04 mocná mysl v hlubokém klidu 16:00 jak dokonale ustálit mysl 21:40 meditace lepší než sex 29:54 co je to nibbána 50:07 jak být laskavý ke svému nemocnému tělu 51:37 úzkost z perfekcionismu 55:10 jaký druh buddhismu si vybrat? 58:38 mysl jako šestý smysl 1:00:28 umírat v klidu 1:04:27 obchůzka není obřízka 1:05:15 Žijte v klidu. Buďte laskaví a mírní.
Náš život na Zemi je darem a každý den, každý moment, volíme výlučně mezi láskou anebo strachem. Nejsme si toho však vědomi. Myslíme si, že řídíme svůj život, ale ve skutečnosti většinu našeho rozhodování, od nejmenší reakce po nejdůležitější životní volby, ovládají naše strachy, které nevidíme, neznáme, a kterým nerozumíme.
Víte, jestli se na svět díváte očima lásky a pochopení, anebo vás ovládá skrytý strach? Projděte si články o vládě lásky a vládě strachu a nechte tyto slova na sebe zapůsobit. Po které cestě kráčíte?
Musím ti říct, že to všechno nejsou chmury, zkáza, není to všechno zmar. Když jsi citlivý na Boží pravdu v nitru, budeš mít v nitru energetický náznak, že existuje dobro, láska, mír a hodně bohatství v životě.
Jestliže člověk přehlíží chyby ostatních a vidí pouze jejich klady, čímž udržuje svou mysl klidnou, celý jeho život bude šťastný. Být nedotčen všemi věcmi, s klidnou myslí, zbaven všech tužeb a bez nenávisti, to je to krásné v hledajícím.
Vždy zůstávej tichý a miluj své Já, to je esence dovedného žití v projeveném světě.
Za všech životních okolností, vždy jasně rozlišuj své Já. Cestou, jak žít šťastný a krásný život, je přijímat co přináší a nezabývat se tím co nepřináší.
Přijde mnohé, užij si to a buď šťastný. Nech vše na Nejvyšší Síle, postará se o tebe.
Buď volný ve štěstí, láska je bez pastí. Jsi-li šťastný je šťastný každý, trpíš-li, ochutnají to všichni, je-li tvá mysl cítit ztuchlostí, ovlivníš tím i ostatní. Zdržuj se jen v míru a štěstí.