Být ve formě Lidského Bytí je velmi důležité, protože je to nejpokročilejší forma na této planetě a jste si vědomi toho, že jste si vědomi. Takže musíte udržovat své tělo a mysl zdravé, abyste mohli být pozorní.
Jedna věc je, že u lidí je možný stav vědomí, kdy jste plně vědomi bez aktivity konceptuálního myšlení, což je také například podstatou zenu, a já bych řekl, že ve skutečnosti je podstatou veškeré spirituality nalézt tento stav vědomí v sobě, kde můžete být bdělí, vědomí, ale v mé mysli není žádná konceptualizace.
Neznamená, že to tak zůstane po dlouhou dobu, pak se vrátíte do myšlení, ale pokud jste schopni vstoupit do dimenze v sobě, již nejste posedlí vaší myslící myslí, již nejste používáni vaší myslící myslí, jste ve skutečnosti schopni používat svou mysl místo toho, aby ona používala vás.
Vědomí je celý Vesmír, vědomí je v každém atomu Vesmíru, Vědomí je také prostor. Je tomu skutečně tak? Kolik buněk má vaše tělo? A přesto říkáš, že jsi jedno já, ano? Je tedy těžké vidět, že vědomí je všude a všechno?
Ztotožňování s jakoukoli individuální identitou je falešné a ve skutečnosti není žádný rozdíl mezi jednotlivými bytostmi. Všichni jsou v podstatě čistým vědomím, ale kvůli nevědomosti se ztotožňují s tělem a myslí.
Vědomí je univerzální a neosobní. Všichni lidé jsou jeho projevy a jakékoli vnímání rozdílů mezi nimi je iluzorní.
Iluze ztotožňování s individuální identitou je výsledkem nevědomosti. Tento stav vede k utrpení a klamnému pocitu oddělenosti.
Pro dosažení osvobození je nutné si uvědomit, že jsme tímto čistým vědomím, a ne individuálními těly nebo myslí. Tento proces zahrnuje odstranění iluzí a rozpoznání pravé podstaty sebe sama.
Ego a individuální identita jsou pouhé koncepty a projekce mysli. Skutečné Já je věčné, nepodmíněné a neomezené.
Všichni jsme jedno a totéž vědomí, a rozdíly mezi jedinci jsou jen výsledkem falešných ztotožnění. Pokud někdo vidí druhého jako „ztotožněné vědomí“, je stále pod vlivem iluze duality a nevědomosti. Skutečné pochopení spočívá v rozpoznání jednoty a neosobnosti vědomí.