Jana píše:Návštěvník píše:Jana píše:
A dokážeš tohle, co jsi sem přepsal, vnímat jako skutečnost?
Pořád hledáš nějakou osobu, která by byla/je nad skutečností. "Vnímat něco někým" na té úrovni, na kterou se snažíš dosáhnout svou myslí, už nejde.
Nic takového nehledám, je to jen Tvá představa. Můj svět je naprosto dokonalý, Boží. Tahle existence sama o sobě je sat-čit-ánanda, proto nemá chybu.Asi by možná nebylo od věci, kdybys na chvíli zkusila vypustit ty "naučené kontexty", které se pomocí jakéhosi "vnějšího" pozorovatele (nejspíše asi tím "atmavičatovým svědkem") snaží "popsat" něco, co by "zosobnilo" Bytí a Jednotu. Je také možné, že jednou zdí, na kterou neustále narážíš, je to, že se bojíš vnitřně změnit sebe sama, opustit vše naučené - asi proto, že jsi do toho nainvestovala moře "času"...
Že to jsou načtené koncepty je Tvá představa, v okamžiku, kdy to, o čem mluví Probuzení se stane tím, co skutečně poznáváš jako nejvyšší pravdu, o tom nikdy neřekneš, že to je vyčtený koncept, naopak probudí se v Tobě schopnost nejen rozumět tomu všemu, o čem mluví Probuzení, ale i ve stejném duchu o tom promlouvat.
Je jisté, že naprostá většina nejen účastníků zájezdu, ale i obyvatel této planety nebude tušit, o čem mluvíš, ale s tím se nedá nic dělat. Nepochybně zažiješ i nesmírné štěstí, když bytost, která hledá osvobození, pozná, že jsi Já.
Neexistuje dokonalejší svoboda, než poznání nejvyšší pravdy.Jenže, když je již v informačním systému přemíra oddělených kontextů, systém přestává fungovat, a je nutné ten systém zjednodušit.
Jak ti správně ukazuje pár "nicků", tvé portfolio konceptů je tak přebobtnalé, že už jde moc často do sporu mezi těmi koncepty samými a jejich postuláty navzájem.
Odpovím Ti s úrovně, ze které právě teď promlouváš, z úrovně nevědomé mysli, z úrovně iluze oddělenosti, protože Ti to do toho Tvého konceptu bude pasovat. Z úrovně ztotožnění s myslí.
Jsi hlupák.
Kdybych Ti psala z úrovně toho, co zatím považuješ za vyčteninu, tak bych napsala, že jsi Láskou, štěstím. Jenže tahle realita je pro Tebe zatím jenom vyčtená.Přestaň přemýšlet nad tím, jak ty koncepty "sjednotit", protože to od určité kvantity prostě nejde. Z mého pohledu se dokonce zdá, že jsi naplnila misku informací (ne znalostí) a ona ti už neposkytuje místo pro nové, protože přetéká... V takové situaci je dobré podívat se na "totéž" z jiného úhlu...
Opět se budu opakovat, vůbec netušíš, o čem mluvím, proto znovu. Na té úrovni, kterou považuješ za skutečnou realitu:
Jsi hlupák.Jako pomůcka může posloužit krátký návod jak zamezit neustálemu "cyklení se" v případě nemožnosti zastavit neustálé rozebírání: https://www.youtube.com/watch?v=kgF_GqyfSMI (za inline propagaci se omlouvám, doba je už taková)
Pokud najdeš odvahu, zkus se i podívat, jak (a jakýma očima) vidí totéž jiní... https://www.advaita.cz/wcd/e-knihy/budd ... imraci.pdf
Post Scriptum: Podívat znamená jen podívat, ne se snažit "nově" viděné propojovat oslími můstky s již myslí "zkompilovaným".
Přišla bys tím o pointu, kdy se to složí prostě úplně samo bez tvého přičinění...
Shi Heng Yi ve svých učeních zdůrazňuje, že každá zkušenost, ať už je bolestivá nebo příjemná, přispívá k osobnímu růstu. Klíčem je přijmout tyto zkušenosti, učit se z nich a pokračovat v cestě za osobním rozvojem a vnitřním klidem.
Osobní růst je stále záležitostí ega.
To, co učí Nisargadatta všechno osobní přesahuje.
Nicméně můžeš využít Shaolinský přístup nalezení klidu a pohody, kdy se Tě označení za hlupáka absolutně nedotkne.
A jestli se Ti tohle povede, tak už můžeš začít pomalu rozumět tomu, o čem mluví Probuzení a proč je jejich svět tak dokonalý.
Ale jistě.
Ty víš, že je to tak, že já s tebou tvými prostředky "bojovat" nebudu. Slovní přetahovaná je pro děti, které si myslí, že mohou vyhrát.
A já slovní pře vyhrávat, narozdíl od tebe, nemusím.
Klidně ti přiznám, že ten kdo ti zde odpovídá, je hlupák - ono totiž na pojmenování záleží jen těm, kteří nevidí uvnitř sebe vše, jako jednotu.
Mnohem zajímavější je tvá reakce z hlediska toho, co jsi tou reakcí na sebe prozradila... Nebudu tvé ego více zraňovat, dopřeji mu ty pomíjivou blaženost, že se obhájilo.
A odpověď Pedrovi - Miroslav se už dříve ptal, co mi přináší Jana pro mne, že dělám to, co dělám. Nemám žádnou potřebu, kterou by Jana mohla naplňovat, takže mi nijak nevadí, že Jana mi nepřináší vůbec nic. A protože jednota je vždy vyvážená, tahle slovní kočkovaná s Janou umožní - když ne přímo Janě , tak určitě někomu jinému - uvidět její jádro a tím i pochopení, jak to ve skutečnosti je.