Pro Návštěvníka

Re: Pro Návštěvníka

Nový příspěvekod Návštěvník » ned 09. čer 2024 18:57:16

Pedro. píše:
Tara: Mno...., pokud je žák připraven....a takových je málo...., viz. Jana nebo ty a další.... neber si to prosím osobně.....

Pedro: Samozřejmě. Nebo třeba ty... nic ve zlém. :)

OK, neberu si to ve zlém :-)

V souvislosti s tím chci podotknout, že mi na mysl přišel rozdíl mezi Mílou a Eduardem, kteří se absolutně krásně doplňovali....a zanechali pro nás odkaz neocenitelné ceny.....
A teď tím nechci nic nic říct nebo obhájit nebo cokoliv.....

Míla byla Mistr. Měla hotovo.

Eduard byl v tomto životě spíš bhakta, tzn.: dokud poslední bytost nedojde naplnění, budu tady stále a stále pomáhat....

Co vidím, že mnohá tvá prohlášení, protože je myslíš naprosto vázně, prozrazují tvou "zabydlenost" v určitém (v tom pyšně svém) pokojíčku, kde vše přesně musí být dle tebe urovnáno, seřazeno... Panny takové bývají, strážkyně svého pořádku, nesnesou cokoliv, co by jim to mohlo nějako rozhodit, nedej bože rozbourat...

:-)

Když je to pro ně podkladem pro pocit vnitřního bezpečí, mají to tak, jak potřebují. Nelze to hodnotit očima jiného.
Návštěvník

Nový příspěvekod Pedro. » ned 09. čer 2024 19:03:06

Návštěvník píše:
Pedro. píše:
Tara: Mno...., pokud je žák připraven....a takových je málo...., viz. Jana nebo ty a další.... neber si to prosím osobně.....

Pedro: Samozřejmě. Nebo třeba ty... nic ve zlém. :)

OK, neberu si to ve zlém :-)

V souvislosti s tím chci podotknout, že mi na mysl přišel rozdíl mezi Mílou a Eduardem, kteří se absolutně krásně doplňovali....a zanechali pro nás odkaz neocenitelné ceny.....
A teď tím nechci nic nic říct nebo obhájit nebo cokoliv.....

Míla byla Mistr. Měla hotovo.

Eduard byl v tomto životě spíš bhakta, tzn.: dokud poslední bytost nedojde naplnění, budu tady stále a stále pomáhat....

Co vidím, že mnohá tvá prohlášení, protože je myslíš naprosto vázně, prozrazují tvou "zabydlenost" v určitém (v tom pyšně svém) pokojíčku, kde vše přesně musí být dle tebe urovnáno, seřazeno... Panny takové bývají, strážkyně svého pořádku, nesnesou cokoliv, co by jim to mohlo nějako rozhodit, nedej bože rozbourat...

Když je to pro ně podkladem pro pocit vnitřního bezpečí, mají to tak, jak potřebují. Nelze to hodnotit očima jiného.

Nikdo, kdo nechce být ohodnocen, by neměl hodnotit. Pak to může být bráno jako žádost.
Pedro.

Nový příspěvekod Návštěvník » ned 09. čer 2024 19:09:57

Pedro. píše:
Pedro. píše:

Nikdo, kdo nechce být ohodnocen, by neměl hodnotit. Pak to může být bráno jako žádost.

Tak to už prostě jen nedělej...
Návštěvník

Nový příspěvekod Pedro. » ned 09. čer 2024 19:12:59

Návštěvník píše:
Pedro. píše:
Pedro. píše:

Mám si vzít příklad z tebe? Nebo z Tary, či tady z někoho jiného?
;-)
Pedro.

Nový příspěvekod Návštěvník » ned 09. čer 2024 19:17:35

Pedro. píše:
Návštěvník píše:
Pedro. píše:

Mám si vzít příklad z tebe? Nebo z Tary, či tady z někoho jiného?
;-)

Chyba je asi v tom, že nepočítáš sám sebe - pak by ti bylo jasné, že žádný příklad není potřeba.
Návštěvník

Nový příspěvekod Pedro. » ned 09. čer 2024 19:30:46

[youtube]Chyba je asi v tom, že nepočítáš sám sebe - pak by ti bylo jasné, že žádný příklad není potřeba.[/youtube]

Ale kdeže, počítám právě všechny, sebe včetně. Pokud chceme diskutovat s tou preferovanou často tu upozorňovanou laskavostí, žádá si to splnění této podmínky ode všech. Tebe včetně. Jinak skutek dycky ujde. Což je dobré vědět. Že to pravidlo, pokud je vyžadováno, platí pro všechny. Můžem to zkusit znovu a uvidíme, kdo to strhne. Třeba nikdo, pak Haleluja...
Pedro.

Nový příspěvekod Návštěvník » ned 09. čer 2024 19:35:26

Pedro. píše:[youtube]Chyba je asi v tom, že nepočítáš sám sebe - pak by ti bylo jasné, že žádný příklad není potřeba.[/youtube]

Ale kdeže, počítám právě všechny, sebe včetně. Pokud chceme diskutovat s tou preferovanou často tu upozorňovanou laskavostí, žádá si to splnění této podmínky ode všech. Tebe včetně. Jinak skutek dycky ujde. Což je dobré vědět. Že to pravidlo, pokud je vyžadováno, platí pro všechny. Můžem to zkusit znovu a uvidíme, kdo to strhne. Třeba nikdo, pak Haleluja...

doufám, že už všichni ostatní spí spánkem spravedlivých...
Návštěvník

Nový příspěvekod Pedro. » ned 09. čer 2024 19:51:51

Ti spravedliví a spící určitě. No, tak jsem tu zas chvilku pobyl, překvápka se nedočkal, a koukám že venku je krásně, ptáčci zpívají, listy šustí, oblaka plují... Čas jít spát.
Pedro.

Nový příspěvekod dodo » ned 09. čer 2024 21:54:41

Tara píše:Šmárjapannojozefe, to jste mi s tím "dodem" úplně zamotali šišku.
Tak teď už to může rozlousknout jedině dodo. :-)

Manželovi jsem přečetla vaše odpovědi a prý by se přikláněl k tomu blbounovi :-))))), no ale já fakt nevííííííím, o čem je ten nick, co tím dodo zamýšlel, proč si takový nick dal :-)))

DODO!!!!!!!!!!!

Halóóóóóó, co ten zvolený nick znamená?????????

Ať aspoň dnes v noci se trošinku vyspím, chjo, no. :-)

Blízki a kamaráti ma občas volali Ďoďo, (s makčeňom na „d“) čo je celkom bežné oslovenie Jozefa na Slovensku, niečo podobne ako u vás Pepa.
Dodo bez makčeňov na „d“ sa tiež hojne používa a nemá hanlivý význam ako u vás, v Čechách, je to priateľské, či dôverné oslovenie známeho, či kamaráta, Jozefa.

Ďakujem za pesničku, Simu si rád pustím.
:)
dodo

Nový příspěvekod Jana » pon 10. čer 2024 4:06:57

Návštěvník píše:A specielně pro Janu.

Díky za docela veselou zábavu, nenacházím ji ve slovech úplně každý den, tohle je skutečně milé, možná ti to v budoucnu i kněčemu bude,

Taky díky, Návštěvníku. V budoucnu mi to určitě k ničemu nebude. To by tady musela být ta nevědomost, že jsem tělo, individualita, osoba, která má budoucnost a něco by jí mělo k něčemu být.

Ale jelikož Ty a všichni účastníci zájezdu poznáváte nejvyšší pravdu, tak je jasné, že nejvyšší pravda žádnou budoucnost nemá.

Nejvyšší pravda jen JE.

Což je nádherné.

A díky za to, že jsi, jste, jsme.... Že je to, co JE.

Jana
moderátor

Nový příspěvekod Jana » pon 10. čer 2024 4:50:08

Může být nádherné zkoušet popsat, kdo jsi, kdo jsem, kdo jsme, když je jasné, že jsme jen a jedině tou nejvyšší pravdou.

Nejvyšší pravdou je Bůh. Nejvyšší pravdou je nekonečná věčná láska, kterou Bůh, který tím vším, co existuje, je.

Jsi tou nekonečnou věčnou láskou, která ve mně je. Tím pádem je tady uvědomění, že to, co jsem, je také nekonečné věčné, neměnné, dokonalé.

Jsi Bůh, který jsem Já.

Je ve mně nesmírný vděk za to.

Tak díky a nádherný den.

Jana
moderátor

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 10. čer 2024 6:04:32

Pedro. píše:Poznání dokáže předat i bříza na mezi. Či vlčí mák na stráni....
Záleží na příjemci.

Návštěvník

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 10. čer 2024 6:28:31

dodo píše:
Tara píše:Šmárjapannojozefe, to jste mi s tím "dodem" úplně zamotali šišku.
Tak teď už to může rozlousknout jedině dodo. :-)

Manželovi jsem přečetla vaše odpovědi a prý by se přikláněl k tomu blbounovi :-))))), no ale já fakt nevííííííím, o čem je ten nick, co tím dodo zamýšlel, proč si takový nick dal :-)))

DODO!!!!!!!!!!!

Halóóóóóó, co ten zvolený nick znamená?????????

Ať aspoň dnes v noci se trošinku vyspím, chjo, no. :-)

Blízki a kamaráti ma občas volali Ďoďo, (s makčeňom na „d“) čo je celkom bežné oslovenie Jozefa na Slovensku, niečo podobne ako u vás Pepa.
Dodo bez makčeňov na „d“ sa tiež hojne používa a nemá hanlivý význam ako u vás, v Čechách, je to priateľské, či dôverné oslovenie známeho, či kamaráta, Jozefa.

Ďakujem za pesničku, Simu si rád pustím.

Dodo, nevidím až taký veľký kultúrny rozdiel medzi češtinou a slovenčinou, dalo by sa stavať na tom, že názov vtáka nieje sám o sebe hanlivý.
Česi majú zvláštny typ humoru a ja som s tým mal spočiatku problém. Ich náklonnosť a pozitívne prijatie sa často slovne vyjadruje negatívne - napríklad: "Môj manžel je zviera...", "Ten úchylák mi včera kúpil krásnu kvetinu", "Poďme s tými hajzlíkmi cez víkend vyhrať ping-pongový turnaj"...

Nedal by som ani pol centa za to, že nazvanie "Blboun nejapný" je samo o sebe hanlivé, naopak, znie mi to takmer materinsky - niečo ako slová zamilovanej Češky pri pohľade na neporiadok v kuchyni, kde jej manžel v jej neprítomnosti pripravil raňajky...
Návštěvník

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 10. čer 2024 6:43:25

salmo1cz. píše:Dodo.

Dronte mauricijský (Raphus cucullatus), také známý jako blboun nejapný anebo dodo, je vyhynulý druh nelétavého ptáka, žijícího jako endemit na ostrově Mauricius v Indickém oceánu.

Obrázek

https://cs.wikipedia.org/wiki/Dronte_mauricijsk%C3%BD
Návštěvník

Nový příspěvekod salmo1cz. » pon 10. čer 2024 7:40:06

Návštěvník píše:

Dronte mauricijský (Raphus cucullatus), také známý jako blboun nejapný anebo dodo, je vyhynulý druh nelétavého ptáka, žijícího jako endemit na ostrově Mauricius v Indickém oceánu.

Obrázek

Já už sí to moc nepamatuju, ale vyhynutí bylo v důsledku naprosté důvěřivosti a ztrátě pudu záchovy.
salmo1cz.

Nový příspěvekod salmo1cz. » pon 10. čer 2024 8:00:39

Takže je tady spokojenost s logickou úvahou vystupování a nastupování do kola samsáry.
Dokonce to vede k závěru že vystupování a nastupování je konečným cílem.
To jako myslíte vážně? :D
salmo1cz.

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 10. čer 2024 8:05:29

salmo1cz. píše:
Návštěvník píše:

Obrázek

Já už sí to moc nepamatuju, ale vyhynutí bylo v důsledku naprosté důvěřivosti a ztrátě pudu záchovy.

Neměl žádné přirozené nepřátele, kteří by ho chtěli sežrat......... a pak přišli Evropané.

Předpokládá se, že dodo se stal nelétavým ptákem kvůli dostupnosti potravních zdrojů a nepřítomnosti predátorů na Mauriciu.

První zmínka o drontem pochází z roku 1598 od nizozemských námořníků. V následujících letech začal být loven jak námořníky, tak decimován novými, nepůvodními druhy, zatímco jeho přirozené prostředí bylo ničeno. Poslední pozorování doda pochází zřejmě z roku 1662.

Návštěvník

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 10. čer 2024 9:01:41

salmo1cz. píše:Takže je tady spokojenost s logickou úvahou vystupování a nastupování do kola samsáry.

Pokud ten děj nastupován í vystupování nevede ke tvému ztotožňování se s čímkoli z jmenovaných, je to jako film na plátně sledovaný z pohodlí křesla v sále.
Návštěvník

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 10. čer 2024 9:25:58

salmo1cz. píše:Takže je tady spokojenost s logickou úvahou vystupování a nastupování do kola samsáry.
KDO JAK CO PROČ? O čem je řeč?
Návštěvník

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 10. čer 2024 9:29:15

Neměl žádné přirozené nepřátele, kteří by ho chtěli sežrat......... a pak přišli Evropané
...nebyli blbouni spíš ti co ho vyhubili?
Návštěvník

PředchozíDalší

Zpět na Probuzení