Návštěvník píše:"Máme novou teorii, obecnou teorii o stvoření a evoluci kosmu, založenou na myšlence, že vědomí je ontologickým primitivem vesmíru a že hmota, energie, informace jsou lidské konstrukty pro základní činnosti ve vědomí, což je vytváření vjemů, smyslových vnímání, obrazů, pocitů a myšlenek, které nepohlcují vnější svět, ale promítají se jako tělo, mysl a to, co nazýváme vnějším světem, a recyklují se a vyvíjejí na vyšší úrovně kreativity a složitosti v nekonečném horizontu evoluce. Dejte mi vědět, zda vám to přijde zajímavé."
miroslav píše:Vědomí = ontologický primitiv vesmíru. To je blbý, to se bude líbit
Jana píše:miroslav píše:Vědomí = ontologický primitiv vesmíru. To je blbý, to se bude líbit
Jestli Tě krom možnosti být za machra a kritizovat něco, o čem nemáš ponětí, zaujme i to, o čem je skutečně řeč, tak si můžeš prostudovat o tom třeba nějakou vědeckou práci třeba z Oxfordské akademie nebo i z jiných zdrojů
Tebou označeným rozumbradou je Deepak Chopra
Skoro bych řekla, že v civilizované společnosti snad skoro neexistuje inteligentní a vzdělaná bytost, která by ho vůbec ani trochu neznala.
Miroslave, přiznej se, že jsi k těm Tomášovým zašel maximálně na oběd, že je to tak?
Jana píše:Jestli Tě opravdu Eduard Tomáš oslovil a byl pro Tebe nějakým přínosem v rozšíření obzoru, tak můžeš umělou inteligenci požádat, aby Ti na jakoukoliv hlubší duchovní otázku odpověděla způsobem, jak by Ti pravděpodobně odpověděl Eduard Tomáš. Může to být nejen zábavné, ale i poučné.
miroslav píše:Jana píše:Jestli Tě opravdu Eduard Tomáš oslovil a byl pro Tebe nějakým přínosem v rozšíření obzoru, tak můžeš umělou inteligenci požádat, aby Ti na jakoukoliv hlubší duchovní otázku odpověděla způsobem, jak by Ti pravděpodobně odpověděl Eduard Tomáš. Může to být nejen zábavné, ale i poučné.
Na to mi bohatě stačiš ty
AI nemá zkušenost poznání a porozumění, má k dispozici jen spousty textů a tak by nejspíš odpovídala podobně jako ty.
Jana píše:
Miroslave, Al sice nemá poznání, ale reprodukuje slova těch kteří poznání mají, podobně jako posvátná písma, duchovní texty, digitální záznamy,
miroslav píše:Jana píše:
Miroslave, Al sice nemá poznání, ale reprodukuje slova těch kteří poznání mají, podobně jako posvátná písma, duchovní texty, digitální záznamy,
Tak to máte podobné
Jana píše:
A čím víc se zkoumá skutečnost skrz iluzi ega, tím víc se v té realitě nalézá chyb a tím víc se jeví promluvy Probuzených rozmanité, nesourodé, jako by každý mluvil o něčem jiném a z jiné úrovně pro různou úroveň.
A čím víc se zkoumá skutečnost skrz iluzi ega, tím víc se v té realitě nalézá chyb a tím víc se jeví promluvy Probuzených rozmanité, nesourodé, jako by každý mluvil o něčem jiném a z jiné úrovně pro různou úroveň.
Tyhle tvoje představy o zkoumání skrz něco - kde to bereš?
Pedriito píše:miroslav píše:Jana píše:
Hmm, hmm, hmm... Žádné skrz a žádná iluze, pokud chceš alfu a omegu.
O chybách "nedokonalosti" (jakési oddělenosti) tu od nepaměti meleš ty. Jen to nevidíš u sebe, anóbrž u druhých.
A neber si do úst můj koncept o nikroskopu, nerozuníš mu. Tak jako mnoha konceptům, co jsi tu od mnohých posbírala. Kapišto!
Smaž to, kopíruji si to. :-)
Možná tomu nebudeš věřit, ale to, že je možné s mikroskopem vidět víc, než pouhým lidským okem, napadlo nejspíš každého, kdo někdy použil mikroskop.
Pedriito píše:Nečet jsem Watse ani nikoho, kdo by o mikroskopickém náhledu mluvil. Kdysi mě to napadlo, když jsem ti tu vysvětloval tvůj iluzorní omyl o Máje - skutečnosti.
Pedriito píše:Možná tomu nebudeš věřit, ale to, že je možné s mikroskopem vidět víc, než pouhým lidským okem, napadlo nejspíš každého, kdo někdy použil mikroskop.
Nevím o čem v tom přirovnání mluvil Wats či další mikroskopici,
Já ti tím ukazoval cestu pozornosti od smyslům projevené vlnvové délky skutečnosti k té jim skryté,
a že to vše tu je...
Jana píše:miroslav píše:Jana píše:
Bez zkoumání, jestli je pravdou to, co si myslíš, se jeví Tvé představy o světě a o druhých, jako pravdivé.
Jana píše:Pedriito píše:Nečet jsem Watse ani nikoho, kdo by o mikroskopickém náhledu mluvil. Kdysi mě to napadlo, když jsem ti tu vysvětloval tvůj iluzorní omyl o Máje - skutečnosti.
To je moc pěkné, že jsi přišel na to, jak vysvětlit omyl o Máje. Není to tak, že by to, co JE, nebylo, ale to co se jeví jako něco skrz smyslové vnímání, je jen omezené poznávání reality. A mentální intepretace toho, co se jeví jako něco, čím nejsme, je naprostý absolutní omyl.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků