Výkřiky do tmy

Moderátor: Tara

Re: Výkřiky do tmy

Nový příspěvekod Návštěvník » čtv 15. srp 2024 11:11:17

miroslav píše:
Návštěvník píše:
Návštěvník píše:
Je nejen potřeba soucitu v relativním světě, ale je potřeba i konečné pochopení.

Ve skutečnosti není potřeba vůbec nic. Všechno je, jak má být - a k tomu patří i to, že džnanínové přicházejí k trpícím do světa - z lásky a soucitu :)

Všechno je přece jak má být. (Jinak to být totiž nemá)

Když chceš mít něco jinak, tak si to tak udělej - to je součástí toho, že všechno je, jak má být. Jestli nejsi mdlého rozumu, tak to pochopíš. Myslíš si, že džnáninové nepřicházejí z lásky a soucitu - a i tahle tvoje představa je součástí toho, že je všechno, jak má být.
:)
Návštěvník

Nový příspěvekod miroslav » čtv 15. srp 2024 11:27:49

Návštěvník píše:Když chceš mít něco jinak, tak si to tak udělej - to je součástí toho, že všechno je, jak má být. Jestli nejsi mdlého rozumu, tak to pochopíš. Myslíš si, že džnáninové nepřicházejí z lásky a soucitu - a i tahle tvoje představa je součástí toho, že je všechno, jak má být.
:)

A kdo nebo co určuje, co "má" být nebo nemá být?
miroslav

Nový příspěvekod Tara » čtv 15. srp 2024 11:47:49

Mě trochu mate ten výraz džňánin.
Džnána je "poznání", ten, kdo došel skutečného poznání, ví, že neexistuje nic jiného, než Já a Já je Já a může (ale nemusí) být zcela lhostejný ke světu...

Soucit a lásku sem vede bhaktu, který zapomíná na sebe a tak může dojít osvobození. Nejde si vybírat cestu, ta je daná a pro bhaktu naplňující. Viz. Dalajlámova slova o vracení se zde na zem, dokud zde bude žít byť jediný člověk, žijící v nepochopení, uttrpení. Viz. Mílina slova o případném návratu sem na zem: "Třeba i do kočky."

Tedy vnímám obě cesty jinak a džnánu vnímám jako nadstupeň (nemuset se sem vracet) cestě bhakti.
Tara

Nový příspěvekod Tara » čtv 15. srp 2024 11:49:45

Je to právě džnánín, kdo přichází, aby pomohl trpícím - ne obráceně. Je plný lásky a soucitu, a proto je bolest trpících jeho bolestí, trpí s trpícími. Rád to na sebe vezme - z lásky. Pro někoho zcela nepochopitelné....

Toto z mého hlediska více vypovídá o bhaktovi...., ne džnáninovi....
Tara

Nový příspěvekod miroslav » čtv 15. srp 2024 12:48:48

Tak jsem si myslela, že se o mne někdo uchází...
a ona mi zatím jen ucházela pneumatika.
:(
miroslav

Nový příspěvekod Tara » čtv 15. srp 2024 12:54:46

Uchází uchází,
Pedrito na pláži,
unesen tím, jak rozhrnuješ plentu,
pomalounku, polehounku,

bo to má rád :-))))))))))))))))))))))))))))
Tara

Nový příspěvekod Návštěvník » čtv 22. srp 2024 14:16:55

Milé vedro,
jdi už do prdele. Ale vopravdu. Vezmi si ty čtyřiatřicítky a natluč si je bambusovou tyčí do řiti.

Já už prostě nemám, co víc svlíknout, abych usnul! Větrák se tu už nezastavil tak dlouho, že mám z chlupů zatočený dredy a stejnak se potím jak Halina při orgiích v římský sauně.

Vo co ti sakra jde? Chceš zjistit, kolik košil a triček mám v šatníku? Nebo kolik deodorantů dokážu vyplácat na ploše jednoho týdne? Nebo o kolik bodů IQ přijdu, když mi ten žlutej mozol z oblohy sedne za poledne celou vahou na hlavu?

MÁM TĚ PLNÝ ZUBY! A JE MI JASNÝ, ŽE MI ANI LETOS NEDOPŘEJEŠ PODZIM. HAJZLE. PROSTĚ JEDEN DEN ODTÁHNEŠ DO NĚJAKÝ ZUBOŽENÝ ZEMĚ NA JIH A JEŠTĚ TEN VEČER NAPADNE DESET ČÍSEL BÍLÝ BŘEČKY.
VYLIŽ SI.
Návštěvník

Nový příspěvekod Tara » pon 21. říj 2024 10:24:26

Rozhodla jsem se jíst zdravě :-)
Podle doporučení z článku (vlákno Zamyšlení), jsem si udělala snad poprvé v životě na snídani teplou, rýžovou kaši s jablky a se skořicí. Jsem fakt dobrá, kaše byla taky dobrá.
Teď se ale musím dojíst rohlíkem a TEPLÝM čajem , aby bylo bříško trochu spokojené :-)
Tara

Předchozí

Zpět na Tara