KDO JSI?

Re: KDO JSI?

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 12. srp 2024 18:50:20

Návštěvník
 

Re: KDO JSI?

Nový příspěvekod Návštěvník » čtv 15. srp 2024 7:52:25

Návštěvník
 

Re: KDO JSI?

Nový příspěvekod Návštěvník » pát 16. srp 2024 17:21:40



Není žádný rozdíl mezi Bohem, guruem a Já.
Návštěvník
 

Re: KDO JSI?

Nový příspěvekod Návštěvník » úte 27. srp 2024 16:11:13



Sri V. Brahmam, současný Džňání a učitel metody sebedotazování Ramany Maharishiho, „Kdo jsem“

Doporučení pro oddané hledače a ty, kteří zažívají duchovní probuzení:

1. Sebedotazování může být abstraktní a poněkud obtížně pochopitelné. Chcete-li se učit, je nejlepší poslouchat satsangy Šrí Brahmana po několik týdnů a měsíců. Jeho energetické přenosy vnitřního klidu vás časem „uvaří“. Potom přirozeně provedete a automaticky provedete dotaz.

2. Pokud je vaše mysl příliš zaneprázdněná nebo jste ve stresu, použití sebedotazování nebude snadné. Nejlepší je to udělat, když jste v klidu.

3. I když jste ve stresu, stále je cenné poslouchat jeho satsangy, které vám pomohou napojit se na satvický (klidný, klidný) přenos energie.

4. Poslouchání promluv po dobu 10 minut před spánkem může aktivovat energie pro vnitřní klid a pro učení se sebedotazování i během spánku.

5. Nesnažte se porozumět všemu, co Sri Brahmam říká na mentální úrovni. Nejlepší je neanalyzovat ani se nepokoušet intelektualizovat jeho učení. Stačí se "záměrem" napojit na jeho přenos energie, a to ve vás aktivuje vnitřní mír.

6. Existuje neviditelná inteligence, vnitřní moudrost, která se časem aktivuje, když budete pokračovat v naslouchání satsangům. Tato inteligence vás naučí vše o bádání.

7. Pokud se objeví nějaké nepohodlí, jeho přenos energie vám pomáhá uvolnit staré naprogramování a podmínky, které vám již neslouží. Následujte svůj dech a důvěřujte, i když se objeví nepohodlí a strach.

8. Pokud je vaše mysl příliš zaneprázdněná, Sri Brahmam navrhuje, abyste si před dotazem udělali nějaké zpívání džapy, abyste uklidnili svou mysl.

9. Některé satsangy nejsou v plné angličtině. Nevadí, i když nerozumíte cizím jazykům. Tím, že budete sedět v tichu a se záměrem se napojit na jeho energii, budete stále přijímat přenosy vnitřního klidu a jeho učení.
Návštěvník
 

Re: KDO JSI?

Nový příspěvekod Návštěvník » úte 27. srp 2024 21:19:11

Jsi idiot, inteligentní člověk, nebo génius?

Návštěvník
 

Re: KDO JSI?

Nový příspěvekod Návštěvník » čtv 05. zář 2024 18:34:26

Papaji zdůrazňuje, že jediná důležitá instrukce, kterou učitel může dát žákovi, je prosté tvrzení: "Ty jsi Brahman" – což znamená, že jsi absolutní bytí, vědomí a blaženost (Sat-Čit-Ánanda). Toto uvědomění je podle něj dostačující pro dva typy lidí: pro ty, kteří jsou připraveni ho přijmout a pro ty, kteří už tuto pravdu poznali v sobě.



Jediná instrukce, kterou učitel může žákovi dát, je: "Ty jsi Brahman." Pro ty, kteří jsou na to připraveni, je toto prohlášení zcela dostačující. Učitel ti pouze připomíná, že jsi absolutní bytí, vědomí a blaženost – Sat-Čit-Ánanda. To je tvá pravá podstata, to je absolutní Já. Jak bys to mohl popírat?
Návštěvník
 

Re: KDO JSI?

Nový příspěvekod Návštěvník » ned 08. zář 2024 11:34:57



Naše falešné já je produktem naší mysli a pokud se vzdáme našeho analytického myšlení, zjistíme, že my nejsme naší myslí a můžeme se zbavit naší duševní bolesti. Naše tělo, ticho a prostor kolem nás jsou jedním z klíčů pro dosažení vnitřního klidu. Jsou to brány, kterými můžeme vstoupit do přítomnosti – přítomného okamžiku, kde najdeme své skutečné já, klid a hlubokou vnitřní radost. Jedině v přítomném okamžiku si uvědomíme jak úplní a dokonalí jsme. Nic není takové jaké se nám doposud zdálo. Naše partnerské vztahy jsou jen další branou k duchovnímu osvícení a pomáhají nám, abychom se stali více milujícími. Výsledkem našeho snažení bude skutečné spojení mezi naším vlastním já a druhými lidmi, naučíme se žít v přítomném okamžiku a budeme vnímat realitu „neviditelného Bytí“ a svého „Já“.
Návštěvník
 

Předchozí

Zpět na Inspirativní myšlenky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 návštevníků