Technická

Re: Technická

Nový příspěvekod Jana » pát 09. srp 2024 13:20:03

Ano, Evi, je tady
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Tara » pon 09. zář 2024 10:35:33

Ahoj Jani, po delší době jsem na Poradně, všimla jsem si, že jsi přiřadila jako moderátora Taru na vlákno Miroslavova upozornění, kde Probuzení mluví z cesty.

Docela nechci být moderátorem tohoto vlákna, vlastně ani nevím, co ta funkce znamená, ani jsem to vlákno nezaložila a neúčastním se diskuzí na tomhle vlákně. Dej tam, prosím, jako moderátora někoho jiné, třeba toho, kdo to vlákno založil, nebo se ho účastní nejvíce.

Díky.
Tara

Nový příspěvekod Tara » pon 09. zář 2024 10:38:53

Teď jsem se dívala, co tu jsou za subfora atd., třeba bys do "INSPIRACE" mohla dát další subforum Jana (tak, jak je Tara, Linda atd.) a tam přiřazovat svoje vlákna, i to Miroslavova upozornění, kde Probuzení mluví z cesty.
Tara

Nový příspěvekod miroslav » pon 09. zář 2024 10:42:42

Tara píše:Teď jsem se dívala, co tu jsou za subfora atd., třeba bys do "INSPIRACE" mohla dát další subforum Jana (tak, jak je Tara, Linda atd.) a tam přiřazovat svoje vlákna, i to Miroslavova upozornění, kde Probuzení mluví z cesty.

To vlákno založila Jana
miroslav

Nový příspěvekod Tara » pon 09. zář 2024 10:47:34

miroslav píše:
Tara píše:Teď jsem se dívala, co tu jsou za subfora atd., třeba bys do "INSPIRACE" mohla dát další subforum Jana (tak, jak je Tara, Linda atd.) a tam přiřazovat svoje vlákna, i to Miroslavova upozornění, kde Probuzení mluví z cesty.

To vlákno založila Jana

Jj, dívala jsem se...
Tara

Nový příspěvekod Jana » pon 09. zář 2024 12:50:53

Tara píše:Ahoj Jani, po delší době jsem na Poradně, všimla jsem si, že jsi přiřadila jako moderátora Taru na vlákno Miroslavova upozornění, kde Probuzení mluví z cesty.

Docela nechci být moderátorem tohoto vlákna, vlastně ani nevím, co ta funkce znamená, ani jsem to vlákno nezaložila a neúčastním se diskuzí na tomhle vlákně. Dej tam, prosím, jako moderátora někoho jiné, třeba toho, kdo to vlákno založil, nebo se ho účastní nejvíce.

Díky.

Evi, rozumím, taky ho tady nemáš zájem mít.

Ukládám ho k ledu.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Tara. » úte 24. zář 2024 22:10:31

Jani, ty jsi smazala vlákno Zásady atd. a zabanovala Miroslava?
Tara.

Nový příspěvekod Jana » stř 25. zář 2024 6:58:31

Ano, Evi, i když Nisargadatta v promluvách svého gurua říká, že "každá řádka této knihy vyhladí čtenářovu nevědomost o svém Pravém Já a vynese na povrch Pravou přirozenost jeho Bytí", ne každý, kdo si tu řádku přečte, je tím textem dotčen. Na většině čtenářů to nezanechá jedinou stopu.

Je minimum bytostí, kteří se dokáží otevřít pravdě. Buďme realisté. Ne každá bytost, která zavítá na tenhle web, může být tomuhle poznání otevřena.

Je to opravdu jen pár jedinců, kteří na místo klouzání po povrchním poznávání se ponoří do hlubin uvědomění svého Já.

I pro jednoho jediného, komu by slova Probuzených proměnila srdce, mají tyhle stránky smysl.

Ale aby mohly k tomuhle účelu sloužit, je potřeba odstranit z nich všechno co má tendenci směřovat k iluzi ega, k připoutanosti k tomu osobnímu.

S připoutaností k posuzující a kritické mysli musíš sledovat jen povrch, kritizuješ jednotlivé vlny a nedovolíš si ponořit se do hlubin poznání, do hlubin oceánu, kde není co kritizovat.

A s poznáním, že jsi celým oceánem by bylo pošetilé kritizovat druhé.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Tara. » stř 25. zář 2024 8:04:39

Děkuji, Jani. Krásně jsi to napsala, objasnila.
Tara.

Nový příspěvekod Tara » stř 25. zář 2024 11:58:54

Pár hodinek jsem si tvůj postoj ujasňovala.
To, co jsi zde napsala, je jasně napsáno, co by sis, v souvislosti se stránkami Poradny, přála a i důsledně, to je v tvém slovníku docela nový výraz a pro mě docela zajímavý, protože já asi důsledná, zatím, :-) neumím být ve všech věcech, ale líbí se mi, protože důsledná dokážu být ve věcech, nebo všeobecně by to tak mělo být, ve věcech, které jsou pro tebe, pro mne atd. důležité, hodně důležité a tedy dobré. Ale přece jen je, třeba, nedodržuji, to by bylo na delší rozpravu....
Pro každého to může být v jiných věcech.... nebudu rozvádět, pro toto zde není na tomto vlákně prostor (ale zajímavá myšlenka to je, být důsledná v....), díky

Vrátím se k tomu, co jsi napsala o Poradně.

Pro tebe je důležité, aby se Poradna stala takovou knihovnou vybraných citací probuzených.

Výkladní skříní slov probuzených (těch, jejichž jména jsou více lidmi uznávána, ctěna, nebudu jmenovat, z obsahu Poradny je to zřejmé, o koho se jedná).

Mnoha kolemjdoucích tato slova probuzených se nedotknou, jak jsi psala, ale někoho by se dotknout mohla, stačil by jeden jediný.... vidím to v obrazech (protože jsem na ty příběhy )..... mnoho lidiček projdou, sem tam se někdo zastaví a koukne a zase odejde, protože jsou tato vystavená slova pro ně nic neříkající, někdo se u výkladní skříně zastaví trochu déle a čte, slova ho zaujmou, a pak jde dál, přemítajíc o právě přečtených slovech, která se dotkla jeho duše a záleží, jak to bude dál ....

Někdo se zastaví o ještě trochu déle a jeho srdce zaplesá: toť krása, krása, ano, tak to je!!! Tak to také poznávám, děkuji za zastavení.
Zastavení...
A pak jde dál, za svými povinnostmi, prací, ženou, dětmi....

Jani, je to tak, jak jsem teď napsala? Jak to vnímáš (chceš, přála by sis), aby to bylo?

PS: Můžeš toto mé zamyšlení přendat do jiného vlákna. Prosím ale, aby nebylo zamčeno pro diskuzi, jako Zásady atd.
Tara

Nový příspěvekod miro zaban » stř 25. zář 2024 16:04:29

Tak jestli chceš, aby texty probuzených nebyly nikým a ničím rušeny, tak nejlépe to fórum celé zamkni a dávej sem jen ty texty a sama k tomu pokud možno prosím nic nedodávej, nevysvětluj a pod. protože to je právě to, čím jsou slova probuzených zde citovaná obrazně řečeno "špiněna" tvými "duchovními" představami, nepochopením a dezinterpretací slov probuzených. Je to jako slon ve vzácném cenném porcelánu. A to je jediné, co mne motivuje sem psát, čelit tomuto tvému většinou dezinterpretování a případně pomoci i tobě si to uvědomit, co děláš a možná i pochopit a realizovat o čem to ti probuzení vlastně mluví.

Jestli do toho budeš stále vnášet to "svoje" tak mne to bude stále motivovat do toho vstupovat. Ty se tváříš, že když nesouhlasím s tím, co ty píšeš, že nesouhlasím s tím o čem probuzení mluví. Ty mluvíš o tom, co si představuješ, co ti rezonuje s tvými představami a pocity a vyvozuješ z toho nesmyslné závěry a tím tomu deklarovanému smyslu poradny akorát škodíš.
miro zaban

Nový příspěvekod Pedro. » stř 25. zář 2024 17:12:39

Jenže ono už to je např, na té advaitě cz. Atd. Každej si to najde.

Kdysi byla mozaika, a tam šéf komentáře taky zrušil, páč se to tam mydlilo, stejně jak na starý jitřní zemi.

Tam to šéf taky utnul. A pak utnul i "nové" fórum JZ, kde se to mydlilo taky.

Řek bych že čas pokročil, a už to nemá takový bojový charakter.

Ale vyvyšování svýho pojetí duchovna nad ostatní, se prostě tolerovat nedá.

A dělá to tu jedině "majitel" tohoto fóra. To ostatní jsou jen reakce na to.

A to se Jano nikdy nezmění. Jakobys to vlastně chtěla, je to hra v tvý hlavě,
neustále být vítěz. Nebo je to čiré šílenství...
Pedro.

Nový příspěvekod Jana » stř 25. zář 2024 17:49:43

Díky za připomínky, Evi asi by si to Tvé psaní zasluhovalo delší odpověď, možná se k tomu dostanu, dneska peču koláčky, dělám roládu a jiné věci, zítra tady budou hosté. Takže jen ve stručnosti.

Je to tak, jak říká Pedrito:

Kdysi byla mozaika, a tam šéf komentáře taky zrušil, páč se to tam mydlilo, stejně jak na starý jitřní zemi.

Byla jsem na mnoha zahraničních duchovních fórech, která fungují a diskuze jsou tam většinou pohodové, protože jsou moderované a promazávané.

Vnímám radost z té síly požehnání všem, kdo otevírají svá srdce odkazům Probuzených.

Je tady velká přejícnost, aby každá bytost objevila kým skutečně je, aby poznávala tu krásu, štěstí, blaženost Bytí.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Jana » stř 25. zář 2024 17:59:55

miro zaban píše:Tak jestli chceš, aby texty probuzených nebyly nikým a ničím rušeny, tak nejlépe to fórum celé zamkni a dávej sem jen ty texty a sama k tomu pokud možno prosím nic nedodávej, nevysvětluj a pod. protože to je právě to, čím jsou slova probuzených zde citovaná obrazně řečeno "špiněna" tvými "duchovními" představami, nepochopením a dezinterpretací slov probuzených. Je to jako slon ve vzácném cenném porcelánu. A to je jediné, co mne motivuje sem psát, čelit tomuto tvému většinou dezinterpretování a případně pomoci i tobě si to uvědomit, co děláš a možná i pochopit a realizovat o čem to ti probuzení vlastně mluví.

Jestli do toho budeš stále vnášet to "svoje" tak mne to bude stále motivovat do toho vstupovat. Ty se tváříš, že když nesouhlasím s tím, co ty píšeš, že nesouhlasím s tím o čem probuzení mluví. Ty mluvíš o tom, co si představuješ, co ti rezonuje s tvými představami a pocity a vyvozuješ z toho nesmyslné závěry a tím tomu deklarovanému smyslu poradny akorát škodíš.

Miroslave, Tebe prosím, založ si své vlastní fórum, kde to bude přesně takové, jaké si to představuješ. Sem choď jenom číst, nebo sem dávej citace probuzených, které Tě oslovují a nebo piš jenom k tématu. Díky.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Pedro. » stř 25. zář 2024 18:07:27

Jana píše:
miro zaban píše:Tak jestli chceš, aby texty probuzených nebyly nikým a ničím rušeny, tak nejlépe to fórum celé zamkni a dávej sem jen ty texty a sama k tomu pokud možno prosím nic nedodávej, nevysvětluj a pod. protože to je právě to, čím jsou slova probuzených zde citovaná obrazně řečeno "špiněna" tvými "duchovními" představami, nepochopením a dezinterpretací slov probuzených. Je to jako slon ve vzácném cenném porcelánu. A to je jediné, co mne motivuje sem psát, čelit tomuto tvému většinou dezinterpretování a případně pomoci i tobě si to uvědomit, co děláš a možná i pochopit a realizovat o čem to ti probuzení vlastně mluví.

Miroslave, Tebe prosím, založ si své vlastní fórum, kde to bude přesně takové, jaké si to představuješ. Sem choď jenom číst, nebo sem dávej citace probuzených, které Tě oslovují a nebo piš jenom k tématu. Díky.

A proč by to dělal, není blázen jako já, co dá na hece pár návštěvníků... Ty opravdu pokládáš něco za svoje? Tenhle web je tvůj majetek. Mám citovat Ježíše?
Takže jak to doopravdy je, s tou neustále tebou deklarovanou neosobností, neinvidiualitou, nedualitou vs tvůj život?
Je to hodnocení věčného, nebo jen otázka?
Pedro.

Nový příspěvekod Návštěvník » stř 25. zář 2024 18:11:10

Jana píše:Díky za připomínky, Evi asi by si to Tvé psaní zasluhovalo delší odpověď, možná se k tomu dostanu, dneska peču koláčky, dělám roládu a jiné věci, zítra tady budou hosté. Takže jen ve stručnosti.

Je to tak, jak říká Pedrito:

Byla jsem na mnoha zahraničních duchovních fórech, která fungují a diskuze jsou tam většinou pohodové, protože jsou moderované a promazávané.

Vnímám radost z té síly požehnání všem, kdo otevírají svá srdce odkazům Probuzených.

Je tady velká přejícnost, aby každá bytost objevila kým skutečně je, aby poznávala tu krásu, štěstí, blaženost Bytí.

Tak hodně štěstí tobě, Pedrovi a podobně.

Od doby, co byly diskuzní stránky jmenované činné a pak ne, už jsem tam nebyla, ani nevím, jestli stále fungují. Jestli ano, pošli, prosím, odkaz.
Návštěvník

Nový příspěvekod Pedro. » stř 25. zář 2024 18:36:33

Tak proč to neuděláš úplně jednoduše? Prostě nech jedno fórum jen pro své citace moudrých, co tě probouzejí. Bez komentářů. A jedno fórum pro svobodnou diskuzi? Do které ani nemusíš zasahovat. Bůh dává svět lidem, těm co ho vnímají i těm, co ho přibíjejí na kříž... Možná budeš překvapena, že hřeby tu nikdo v kapse nemá, ani kladivo.
Pedro.

Nový příspěvekod miro zaban » stř 25. zář 2024 20:02:28

Jana píše:

Ty to nečteš, co píšu nebo tomu nerozumíš?
Já žádné fórum nepotřebuji - k čemu by to jako mělo být, já se nepotřebuji předvádět nebo někoho poučovat.
Já jen reaguji, když mi osud přihraje nějaké pomluvy probuzených, dezinterpretace jejich účení a podobně - když to vidím a rozpoznám, je mojí povinností reaovat. Prada si to žádá a lež a iluze mají krátké nohy. Zkrátka se to tak děje a jak říkáš, děje se, to co se dít má. Ty bys to chtěla z nějakého důvodu jinak? Zamysli se nad tím, proč to chceš jinak než to je? Kdo to v tobě chce jinak než to je a proč?

Jak říká Krišna v Bhagavadgítě:
7. Když ctnost upadá, když spravedlnost je šlapána v prach, tu vždy se rodím, zplodiv sám sebe,
abych znovu obnovil svůj řád.
miro zaban

Nový příspěvekod Jana » čtv 26. zář 2024 3:29:52

miro zaban píše:
Ty to nečteš, co píšu nebo tomu nerozumíš?
Já žádné fórum nepotřebuji - k čemu by to jako mělo být, já se nepotřebuji předvádět nebo někoho poučovat.
Já jen reaguji, když mi osud přihraje nějaké pomluvy probuzených, dezinterpretace jejich účení a podobně - když to vidím a rozpoznám, je mojí povinností reaovat. Prada si to žádá a lež a iluze mají krátké nohy. Zkrátka se to tak děje a jak říkáš, děje se, to co se dít má. Ty bys to chtěla z nějakého důvodu jinak? Zamysli se nad tím, proč to chceš jinak než to je? Kdo to v tobě chce jinak než to je a proč?

Jak říká Krišna v Bhagavadgítě:
7. Když ctnost upadá, když spravedlnost je šlapána v prach, tu vždy se rodím, zplodiv sám sebe,
abych znovu obnovil svůj řád.

Když se nepotřebuješ předvádět a poučovat, tak to nedělej.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Tara » úte 08. říj 2024 11:09:02

Ahoj Jani, před chvílí jsem do vlákna Společenská situace vložila dva skoro stejné příspěvky jako návštěvník a pak jeden, poslední, už přihlášená, s textem Test.

Bohužel i po načtení stránky poradny několikrát vlákno Společenská situace nevidím.

Nevíš, kde může být chyba?

Přičemž jsem to vlákno zakládala já v květnu 2022.
Tara

PředchozíDalší

Zpět na Irulan