Jana píše:
Ale dity brebto, Tebe, kým ve skutečnosti jsi, nikdo ve skutečnosti odnikud vyhodit nemůže, vždyť jsi nekonečný, věčný, časoprostorem neomezený.
miroslav píše:Jana píše:
Ale dity brebto, Tebe, kým ve skutečnosti jsi, nikdo ve skutečnosti odnikud vyhodit nemůže, vždyť jsi nekonečný, věčný, časoprostorem neomezený.
Já jsem si to nevymyslel, tos mi napsala ty.
Jana píše:miroslav píše:Jana píše:
Já jsem si to nevymyslel, tos mi napsala ty.
Ano, Nisargadatta, když účastníky vyhazoval, to říkal tomu osobnímu ztotožnění, které poznání nejvyšší pravdy nepatří.
Ale to, kým skutečně jsi, vyhodit nelze, když jsi tou nejvyšší pravdou.
Uvědomuješ si to?
Osoba píše:Džnánin má přirozeně bhakti. A bhakta intuitivně cítí džňánu. Jedno vyvažuje druhé, a tím se okrývá vědomí.
Jen se to nesmí přehvízdbout...
miroslav píše:
No, nemáš to jednoduché. To, co ti odpovídám, tedy píšu tomu tvému osobnímu ztotožnění? Nebo komu?
Nisargadatta už je mrtvý a nebyli jsme u toho, ale my jsme živí a jsme u toho, tak bych se být tebou věnoval tomu co se děje teď, tedy jak tohle vidíš.
Jana píše:Osoba píše:Džnánin má přirozeně bhakti. A bhakta intuitivně cítí džňánu. Jedno vyvažuje druhé, a tím se okrývá vědomí.
Jen se to nesmí přehvízdbout...
Veškeré přehvízdnutí vzniká z ega a z pocitu oddělenosti. V přirozeném stavu není co vyvažovat, protože samotné vědomí je beze slov i konceptů, jednoduché, jasné a plné lásky.
Bhakti si sama nalézá džňánu. Jednotu Bytí, kterou bhakti probouzí beze slov a džňána probuzených umí popsat. Proto tady tyhle stránky jsou.
Jana píše:miroslav píše:
No, nemáš to jednoduché. To, co ti odpovídám, tedy píšu tomu tvému osobnímu ztotožnění? Nebo komu?
Nisargadatta už je mrtvý a nebyli jsme u toho, ale my jsme živí a jsme u toho, tak bych se být tebou věnoval tomu co se děje teď, tedy jak tohle vidíš.
Je to jednoduché, Miroslave. Tyhle stránky jsou službou pro ty, kteří se probouzejí do uvědomění jednoty Bytí, nikoliv pro ty, kdo si touží dosnít svůj sen o své osobě ve světě tvarů a jmen .
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků